Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Grzechooo napisał(a):

Jak ja się cieszę że nie muszę używać samochodu... 

Też masz swój helikopter? To chyba drugi na forum.😁

Opublikowano
Teraz, Agrest napisał(a):

Też masz swój helikopter? To chyba drugi na forum.😁

A żebyś wiedział🙃  ostatnio chcieli mnie zrobić na pracownika banku, miałem telefon że ktoś niby mojego konta przesłał spora kwotę z urządzenia logujacego się na Pomorzu i że ten owy pracownik banku wyślę mi maila z linkiem do zatwierdzenia zaufanego urządzenia z którego będę wykonywał przelewy🙃 a ja mówię typowi że to zaraz jadę do oddziału banku i to zrobię a on że w moim mieście się nie da a ja na to: to gdzie się da? A ten że w Warszawie a ja że za 3 dni będę w Warszawie to załatwię a ten że nie to będzie za późno i że to trzeba już to ja typowi mówię: to w takim razie wsiadam w swój helikopter i za godzinę będę🙃 typ nie wiedział co powiedzieć😁

10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A jak się przemieszczasz?

Rowerem jeżdżę, zaczepiam przyczepkę do roweru i dw bazie nawozu ciągnę a przyczepkę mam fajną @jahooo może potwierdzić😉

• Like 2
Opublikowano

to tak jak znajomy fliziarz-on na przyczepce caly sprzet do roboty wozi, pracuje w calej okolicy, nawet do krakowa rowerem dojezdza.

fachowiec doskonaly-ma tylko jedna wade, pracuje na pol etatu, robota ciagnie sie tygodniami.

Opublikowano
3 godziny temu, michal1993 napisał(a):

A już zastanawiałem się nad kupnem tej droższej 😄 Pewnie ten sam chińczyk, zawsze to te 3 stówki taniej a nie wiadomo jak się sprawdzi. 

Opublikowano
20 godzin temu, wlamaj1 napisał(a):

Na YouTube jest trochę filmów o tych nagrzewnicach i trochę je oglądałem i jeśli dobrze pamiętam to są dwa rodzaje "pieców" 2 kW i 5 kW. 8 kW to jest "podkręcone" 5 kW. Raczej nie patrz na te które kosztują więcej niż około 500 zł bo nic więcej za wyższą cenę nie dostaniesz...

Właśnie dało mi do myślenia to, że te co w linkach podałem mają różną moc a te same zużycie paliwa. Dzięki, poszukam czegoś budżetowego. A różnice w cenie jak to w dzisiejszych czasach - ciągnika za 57.000zł nie można sprzedać  a wystawisz ten sam za 65.000zł i już jest dobrze.

Opublikowano
20 godzin temu, andrzej612b napisał(a):

A już zastanawiałem się nad kupnem tej droższej 😄 Pewnie ten sam chińczyk, zawsze to te 3 stówki taniej a nie wiadomo jak się sprawdzi. 

Heh 

Zobaczcie jak gościa pój... o. Wczoraj była cena nie całe 5 stów 😄 

Opublikowano

Dojechały karmniki i żywołapki. Jakaś podkładka dla kontroli jest🤭

20241126_204349.jpg

Opublikowano

Niektóre panie z IW były by nie zachwycone na kontroli z takiej stacji że skrzynki🤭 a tak z drugiej strony warto psuć skrzynkę ? jak są dostępne typowe stacje bez wycinania dziur.

Opublikowano

Teraz tak. Ja mówie jak było 15-20 lat temu. Sam kupowałem do firmy skrzynki w narzędziowym. Teraz musisz jeszcze pokazać że masz do niej certyfikat. Myślisz, że pani z weterynari rozróżni skrzynke narzędziową od deratyzacyjnej - wątpie. Tam większość ludzi nie ma pojęcia o takich rzeczach.

Opublikowano

Mi to by wystarczyło kawałek rury kanalizacyjnej 50tki i spełniałby taką samą rolę, ale cóż jak wymogi tworzy się by firmy miały obrót.

Karmnik chyba 16zĺ to narzędziówka raczej tańsza nie będzie. Naklejki po 1,29🤭

A żywołapka 25zł. Niech sobie w kartonie na razie leżą🤣

Kotów masa i na prawdę mysz ciężko ujrzeć. Szczurzych odchodów też nigdzie nie widzę. Może te koty nie takie złe 

Opublikowano
58 minut temu, Agrest napisał(a):

Kotów masa i na prawdę mysz ciężko ujrzeć. Szczurzych odchodów też nigdzie nie widzę. Może te koty nie takie złe 

U nas zostały 3, to po krzakach, rynnie, daszku wchodza na parapet i tylko gapia sie przez okno do kuchni. Jakby im jeść nie dawala mama, to by z głodu pomarly.

Opublikowano

ja co pare dni musze ganek myc-caly zakrwawiony... kotka zrobila sobie stolowke.

pare lat mialem tylko kocura wykastrowanego.. zadna trutka ani pulapka nie pomagaly.

wole juz kupic karme.

Opublikowano
22 minuty temu, mf362 napisał(a):

U mnie w łapce to mysza mysze zje .

Niewiadomo kiedy.  A trutkę ze sklepu jeżdżą jak cukierki ciągle im mało 

Bo ona słaba jest. Mi kolega przywozi z firmy deratyzacyjnej - trup ścieli się gęsto. Wygląda niby tak samo ale ma ponad  2x więcej substancji trującej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v