Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To dom z początku ubiegłego wieku, otynkowany, to nie wiem na czym on tam stawiany. W sumie nie zależy mi kasie, ale dach już zaczął się walić i chciał nie chciał muszę zrobić z tym porządek. Szkoda, że w środku działki stoi. Tak jakby gdzie z brzegu, to by opierdolil jakiemu mieszczuchowi.

Opublikowano

Zoabacz w jakim.stanie są cegły i czy dobrze się trzymają. Jak dobre to sprzedaż jak nie to będzie więcej kosztów. Wiem że niektórzy ogłaszają się, że sprzedają czy oddają takie stare xhaty w.zamian za rozbiórke.

Opublikowano
35 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Zoabacz w jakim.stanie są cegły i czy dobrze się trzymają. Jak dobre to sprzedaż jak nie to będzie więcej kosztów. Wiem że niektórzy ogłaszają się, że sprzedają czy oddają takie stare xhaty w.zamian za rozbiórke.

Właśnie to mnie ciekawi jak to w praktyce wygląda z takimi rozbiórkami przez firmę. Bo ogłoszeń jest sporo, że rozbiórka za pozyskany materiał. Tylko znając życie przez telefon jest cacy, a potem "ale wie pan tu to, tu tamto" i koniec końców trzeba sporo dopłacać. A jak mam komuś dopłacac i mają zabrać materiał, to nie wiem czy nie lepiej zapłacić za koparkę i mieć materiał na utwardzenie. Znajomemu za rozbiórkę takiego małego budynku gospodarczego zaśpiewali 16k, to sobie powoli sam rozbierał. Tylko ja nie mam ani czasu, ani nikogo do pomocy

Opublikowano

I niechby jeszcze ten opał palili w drewnianej chacie ,to następna partia kornika . Ci co rozbierają to też patrzą czy cegła standardowa ,czy ta,,ruska'' większa ,czy palona ,czy suszona , A z tym gruzem to nie wiem ,cegła to słaby materiał na drogę ,bo nasiąka i rozmraża się ,poza tym jaka zaprawa dawana na mur ,wapienna ,czy gliniana ,jaki tynk wapienny czy ,gliniany ,jaki tynk na suficie ,na trzcinie ,czy drewnianych drankach ,tu i tu drutu i klamerek . Gdybym ja na tym myślał to bym jeszcze dopłacił ,jakby wszystko zabrali razem z fundamentami ,bo on też może być na glinie i kamieniach . Tu na wiosce jesienią rozbierał ,to koparka i traktor z tym ujostwem jeżdził chyba ze dwa dni . To tylko wydaje się że 4 fury gruzu ,a i materiału odbiorę . Swego czasu piec rozbierałem ,to furę ni hu hu nie weszło .

Opublikowano

Chata nie jest mała, to zdaje sobie sprawę, że sporo tego by było. Co do gruzu, to sama cegła wiadomo, że średnia, ale już wymieszana z kamieniem to co innego. Szkoda, że nie zdecydowałem się na to kilka lat temu, jak znajomy u siebie likwidował stare obory z PGR i zamawiał kruszarkę. Ale wtedy jeszcze nie wiedziałem co z tą chata robić i sam od niego kupowałem kruszona cegłę mieszana z kruszonym kamieniem i betonem. 

Drewno, to jak u siebie rozbierałem część obory drewniana, to wysłałem zdjęcia do firm co się ogłaszały, że odbierają takie deski/belki itd, to była tylko odpowiedź "nie jesteśmy zainteresowani" - co kawałki krokiew/lat zdrowsze, to sobie zostawiłem, a reszty matula przez chyba 3lata jeszcze nie spaliła.

Najgorzej, że człowiek to taki k**wa głupi, sentymentalny. Jak babka przestała tam mieszkać, to trzeba było od razu to rozebrać powoli. Ale nie, bo żal, bo dom rodzinny. Dach zaczął się walić i teraz tylko problem, a jeszcze z 7lat temu można by było na spokojnie go rozebrać - nawet samemu bym wlazł na dach powoli. No nic, za błędy trzeba płacić.

Opublikowano
23 minuty temu, 6465 napisał(a):

Jak w OLX klikam udostępnij to nie ma kopiuj link. Jako kopiujevie żeby wrzucić tu linka z OLX?

Ja tak kombinuje...

Jest że prześlij np SMS..

I zaczynam jak bym wysyłał.

Tam kopjuje i przenoszę link na af...

..nie wiem czy jasno opisałem ..🤔

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Stodoła napisał(a):

Stropy masz lane czy drewno. 

Drewno

Co do olx, to kiedyś na którymś telefonie mailem, że nie mogłem skopiować. Było tylko skopiuj jakoś do schowka, z którego nie mogłem wkleic. Musiałem kopiować do jakiegoś notatnika i stamtąd dopiero mogłem skopiować tak, żeby wkleić. 

W ogóle, co pisałem kiedyś, że wystawiłem na grupach parę gratów i tam jeden wziął ramę z rozrzutnika, ktoś jakieś głupie pytanie o siewnik, to wczoraj jakaś baba napisała o os od rozrzutnika "os z jednym kołem za ile?". No k**wa jak byk napisana cena w ogłoszeniu. Już pomijam, że ciężko komukolwiek napisać zwykle "dzień dobry". 

Opublikowano

No k**wa, może to głupie, ale jak do kogoś pisze, to zawsze cokolwiek z początku drapne. Tak mi się wydaje, że to jakieś minimum kultury żeby się przywitać. Choć pewnie przesadzam. 

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

W ,,internetach,, nie szukaj kultury 🙋‍♂️😁 tu bsłagan i dezinformacjia trzeba dobre filtry mieć...

jak nie było internetów, to tylko swoi na wsi wiedzieli, kto głupi, a tak, to się po internecie rozlazło

Opublikowano

Ściągnij aplikacjię olx 🙋‍♂️

12 minut temu, jahooo napisał(a):

jak nie było internetów, to tylko swoi na wsi wiedzieli, kto głupi, a tak, to się po internecie rozlazło

Same ,,złe informacjie ,, są w ,,cenie dobro 

Nie opłaca się 🤭

Opublikowano

Kiedyś. Też zastanawiałem się jak zburzyć starą suszarnie murowaną bo kiedyś się zapaliła i strach było wejść na nią by rozebrać. W końcu lina ciągnik i dach na ziemi. Tu już piła i drewno na opał a gruz na wywózkę

Opublikowano

Apka olx akurat całkiem ok chodzi. 

A link z przeglądarki to masz problem z kopiowaniem? U siebie jak klikam w adres, to mam wtedy opcje kopiowania, czy skopiować do schowka, czy udostępnić i gdzie. Mowa o chrome, bo chyba tego używasz? Ja akurat korzystam z opery, a w chromie to mnie od razu do apki przekierowuje

1 minutę temu, Stodoła napisał(a):

W końcu lina ciągnik i dach na ziemi. 

U mnie najgorzej, że dom stoi przy samej drodze - dosłownie róg chaty jest dwa metry od asfaltu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v