Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jacor73 napisał:

Dnia 19.08.2024 o 11:18, Janeczko napisał:

A te Tureckie to dobre są ? Myślę o zmianie w moim farmtracu bo już plecy bolą po całym dniu ale nie chcę wydawać sporo kasy

I po pierwszych testach, poniższe nie nadaję się ze względu na wymiary. Siedzenie raczej dla szczuplutkiej osoby i wg mnie nie warte swej ceny. Kupione przez alledrogo, to i zwrot bezpłatny. Już po wymiarach mi nie bardzo mi pasował i gdyby nie alledrogo, to bym go nie kupił

http://www.skladnicamaszyn.pl/fotel-siedzenie-ciagnikowe-pneumatyczne-komfortowe-materialowe-podlokietnik-oslona-alaska-matrix-p-493.html

jest na olx gość co regeneruje grammery ,cena ok 3500 zł mam od niego i mogę polecić. nowy taki grammer 7 tys

Opublikowano
4 minuty temu, Janeczko napisał:

Pamiętaj o mnie w poszukiwaniach :)

A to jaka szerokość siedziska wg Ciebie będzie komfortowa?

Będę pamiętał.

Ja tam spaślak nie jestem 85/185 ale to co kupiłem było stanowczo za wąskie, obecne sprężynowe ma 480 i takie mogło by być, gramery mają około 520

Opublikowano

No to ja troszkę grubsze kości mam... Muszę zmierzyć w farmtracu jakie mam bo ogólnie w samochodach wolę bardziej dopasowane fotele choć w ciągniku trzeba mieć swobody więcej bo patrzy się do okoła. 

Opublikowano

Kupiłem jednoręczną na wkłady, w sumie Yato jest prawie identyczna. Mam 3 lata , nie zmienił bym na żadną inną, jedną ręką bez problemu można ją obsłużyć, drugą trzyma się wężyk. Do tej z dłuższą dźwignią najlepiej by było w dwie osoby. Mam taką nożną, to ciężka i mało poręczna. Sprzedam  za grosze, jak ktoś zainteresowany

Opublikowano
46 minut temu, Janeczko napisał:

Wiem że to inna półka cenowa ale pomyśl o akumulatorowej jeden z moich najlepszych zakupów jak masz elektronarzędzia Milwaukee, Makita czy Yato to kupisz samo body

Szukam czegoś małego, żeby wrzucić do kombajnu lub ciągnika i w ciągu dnia używać. 

43 minuty temu, jahooo napisał:

Kupiłem jednoręczną na wkłady, w sumie Yato jest prawie identyczna.

Taka jednoręczna bez problemu się ściska jak czasami gdzieś ciężej idzie?

Opublikowano (edytowane)

IMG_20240903_121533044_HDR_copy_918x1632.jpg

Chłopy, a jaką funkcję pełni takie łożysko? Rozbierałem przekładnie w rozsiewaczu wapna i jeden z wałków jest z jednej strony oparty na zwykłym kulkowym, z drugiej na takim samym i zaraz za nim jest jeszcze takie. Na nie przychodzi dekiel.

Składa się z trzech części - bieżnia, pierścień z kulkami, bieżnia. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano

To nie jest łożysko dociskowe ? Po zdjęciu dekielka od niego wałek i tryb nie chodzi z luzem ? A po dokręceniu dekielka wszystko jest na sztywno ? W rcw miałem z dwóch stron takie łożysko 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, KaMel napisał:

Szukam czegoś małego, żeby wrzucić do kombajnu lub ciągnika i w ciągu dnia używać. 

Taka jednoręczna bez problemu się ściska jak czasami gdzieś ciężej idzie?

jak nie idzie, to i żadna inna nie da rady, jak smarowniczka drożna, to nie spotkałem problemów ze smarowaniem jedną ręką. Vhyba, że masz jakieś bardzo słabe ręce :d

Opublikowano

Dla wszystkich którzy mowili że 1 rajkowe kopaczki nie umieją kopać. Mieli rację. Nie chcę to za cholerę rozsądnie kopać ale za to manewry tym to bajka. Porażka konstrukcyjna do kwadratu.

Opublikowano
Janeczko napisał:

Dnia 3.09.2024 o 20:18, robi57362 napisał:

jest na olx gość co regeneruje grammery ,cena ok 3500 zł mam od niego i mogę polecić. nowy taki grammer 7 tys

https://allegro.pl/oferta/fotel-grammer-msg95g-721-12v-special-edition-black-12107840983 tutaj nowy za 3300 nie znam się żeby nie było pokaż ten po regeneracji i ile daje gwarancji

to siedzenie też nie jest źle,to moje to inny model i droższy

Opublikowano
Dnia 2.09.2024 o 18:21, sladan napisał:

Okolice Radzynia podlaskiego

IMG-20240902-WA0001.jpg

IMG-20240902-WA0004.jpg

Ponawiam ogłoszenie, łyżka do tura do siuntki, trzydziestki czy T-25. Pasuje do tura 1 i 2 sekcyjnego. Łyżka z lat 80/90, poszerzona do 160 cm

Proponujcie cenę jak coś

Opublikowano

Mamy fogo na busach w firmie. 

Teraz w sezonie to godzina dwie codziennie odpalony do sprężarki/spawarki etc. Jedyne co to ostatnio jeden zaczął olej dość mocno pobierać, ale podejrzewam że przegrzany był i pierścienie mogł szlak trafić.

Opublikowano
20 minut temu, Janeczko napisał:

Mam do sprzedania kopaczka elewatorowa i chwytak do beli na sms i przewracają do siana fahr na 4 karuzele ktoś zainteresowany?

jaka lokalizacja ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v