Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Dajhsjsu wieczne nie będzie.

Dużo ma lat i kilometrów?

2008 rocznik. Kilometrów w teorii jakoś koło 180000. Teraz się wszystko w nim mieści. O większym myślałem, jak brałem z innego źródła kurczaki a było tam ciasno z przyczepką nawrócić to żeby wszystko zapakować do auta. Teraz biorę gdzie indziej, mniejsze i też zapakuję. 

Opublikowano

Mi się volvo podoba i ten kolorek też niczego sobie.

Tylko pomyśleć to zakup zupełnie bezsensowny.

Screenshot_20240111_172908_OLXpl.jpg

Opublikowano
9 minut temu, Uziu92 napisał:

warto, wszystkie te nowsze diesle to na swój sposób kible i mają bolączki ale jednak TDI u nas mocno oklepane, połowa diesli w Polsce to TDI bo są pod maskami 4 marek , a jak coś popularne to i części tanie i warsztaty potrafią to naprawić albo "poprawić"

Pojeździłem trochę taką z 1.6 LPG i mi się spodobała (oprócz silnika 😄💩)

https://www.olx.pl/d/oferta/skoda-octavia-octavia-rs-doinwestowany-CID5-IDVIfMk.html

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

O większym myślałem, jak brałem z innego źródła kurczaki a było tam ciasno z przyczepką nawrócić

Ale, że jesteś jakim znanym hodowcą drobiu i dużo tego brałeś, czy raz w roku kupowałeś 50 brojlerów i 30niosek? Pytam, bo ciekawy powód rozmyślań na temat zmiany auta podałeś 😁

Kurcze (nomen omen) jak już jesteśmy przy autach. Brał ktoś może ostatnimi czasy coś w raty/leasing i mógłby powiedzieć jak to wygląda? Bo tak w tym roku odejdzie mi jeden wydatek i wejdzie podwyżka i myślałem, żeby polowicy sprawic jakieś auto - coś pokroju fabia/scala/ceed/Clio/Megane itp. Ale kurcze patrzę w konfiguratory i łapie się za głowę. Patrzę na leasingi i niby w tej kwocie, którą mógłbym przeznaczac (~1500zl, do naciagniecia) coś mniejszego by było. Ale nie wiem jak to jest w praktyce. Tzn lepiej fabryczny jakiś leasing, czy przez firmy, czy lepiej w raty?  Auto nie musi być później wykupione, nawet chyba bym wolał te 5lat płacić leasing, oddać samochód i wziąć nowy następny. 

Ja już porzuciłem plany zmiany swojego, bo na taki, jaki chce, mnie nie stać, a mojej już tam marudzi coraz częściej na swoje. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, daron64 napisał:

Ale, że jesteś jakim znanym hodowcą drobiu i dużo tego brałeś, czy raz w roku kupowałeś gdzieś 50 kurczakoq? Pytam, bo no ciekawy powód rozmyślań na temat zmiany auta podałeś 😁

Wtedy co miesiąc po 30-50 sztuk brojlerów plus inne pierzaste stwory. Teraz po 60 sztuk ale 4-5 razy w roku i mniejsze. Jeździło się trochę z ziemniakami i auto było "do pola", odkąd jest ciągnik to teraz samochodem do pola tylko nawozy rozsiać i to nie zawsze (rozsiewam ręcznie). Siedzenia mam rozłożone z tyłu i w zasadzie nigdy ich nie składam. Nie wożę żadnych pasażerów praktycznie nigdy. Więc jest mi zwyczajnie nie szkoda bo auto stare, nie jeździ się z płcią przeciwną, na randki żeby musiało być czyste więc nie szkoda jak się gdzieś zadrze, nasypie ziemi albo coś w tej podobie.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Prowadzisz działalność gospodarczą tzn firmę?

No skądże - nic nie robiłem jeszcze rozeznania jak, jako osoba fizyczna, mógłbym coś kupić - nie za gotowke

Edytowane przez daron64
Opublikowano
2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Był by ktoś chętny na śrutownik na kamienie bez silnika? 2 zł za kg. Dodaje jeszcze zapasowe kamienie 

Jeśli ktoś chętny to też mam ale z silnikiem 😀

Opublikowano
tytanowyJanusz napisał:

a oktavia II z 2.0 TDI warto?

ruda ją lubi...

Uziu92 napisał:

w fordach średnie te motory 1.6 i 2.0 eb nieudane były, diesle dw10f też mają problemy, strasznie delikatny układ wtryskowy i dwie turbiny w mocniejszych wersjach, też mam forda z 2.0 dieslem, trochę go sobie ogarnąłem i nie jest źle ale po 200 tys km układ wtryskowy już wymagał może nie pilnie ale jednak regeneracji. Po za tym fajne autko.

potwierdzam bardzo delikatne układy wtryskowe, szwagier ma salonową z 2019r i już na lawecie jeździła. Po za tym jak mówi stare chińskie przysłowie: ford uja wort.

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, Agrest napisał:

Mi się volvo podoba i ten kolorek też niczego sobie.

Tylko pomyśleć to zakup zupełnie bezsensowny.

Screenshot_20240111_172908_OLXpl.jpg

XC60??? Też mi się podobalo, dopóki nie zobaczyłem go na żywo, za wielki jak dla mnie, to prawie 5 długości 

Aczkolwiek z tego co pamiętam to Edge który ci się podobał też do małych nie należy 

Opublikowano

Edge chyba większy. A xc60 chyba gabaryt kugi.  

Bardzo zgrabne jest xc40 ale też 150 trzeba położyć

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Koszty utrzymania dosyć duże. Znajomy kupił używanego xc60 w najlepszej konfiguracji jakoś za covida za naprawdę dobre pieniądze.

Podsłuchałem rozmowę w sklepie, gość kupił nowe  xc40 w Szwecji, przyjechał i zaparkował pod blokiem.

Zrywała się blokada kierownicy. Laweta serwis ponad 8tys zł

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Edge chyba większy. A xc60 chyba gabaryt kugi.  

Bardzo zgrabne jest xc40 ale też 150 trzeba położyć

Xc60 większe, wg suchych danych 10cm dłuższe od Edge 

Te starsze były mniejsze, te przed 2019, ale te już po to wielka krowa 

A naprawdę miałem chęci, albo na XC60 albo na X1, jednak chyba padnie na coś mniejszego 

Opublikowano

albo BMW X5 ale nie ma co kupić, ostatnio 2 sztuki były u znajomego na podnośniku to mina, silniki do remontu, w jednym uszczelka wydmuchana pod głowicą a w drugim coś z układem korbowotlokowym, oba na handel przyszykowane aby tylko jazdę próbną zrobić.

tytanowyJanusz napisał:

2 minuty temu, Uziu92 napisał:

passata zezłomować i może się za czymś zakręcić.

Szkoda, Twoje passerati ładnie ma pomodzony motor 

ale po wizycie w rowie to już nie to co było, motor chodzi, ale zawiecha i magiel dostały swoje.

Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Phiiii. Passat tyle ma z hakiem.

Rozumiem, tyle że ja tak dużego auta nie potrzebuję, praktycznie 95% przebiegu jeżdżę sam, więc jaki sens wozić powietrze 

Fiat miał 433cm długości i był taki optymalny, a Arona jest jeszcze mniejsza, i też jest fajnie 

Nie czuję potrzeby posiadać dużego auta, nie ma to dla mnie żadnych plusów 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v