Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

Lepsze pionowe czy ślimakowe , pod względem rozdrobnienia ?

Marcin lepiej chyba jak stoi jak leży. 🤭

Opublikowano
15 godzin temu, ZetorMisio napisał:

Tak szczerze 4x750 + listwy + śruby + tryby do łańcuchów+ coś tam jeszcze wyjdzie po drodze ..... Pół rozrzutnika, nie wspominając o kilku dniach roboty przy tym🤦

Generalnie sprawa wygląda tak, że listy mam hutnicze przykręcane i nie mam zamiaru ich wymieniać. Co do trybów ciągnących łańcuchy - były założone te najtańsze, one nie mają śladów zużycia i tak się zastanawiam co z tym zrobić. No ok, pół rozrzutnika. Do tej pory kosztował mnie 8500zł z wymianą łańcuchów na te najtańsze, do tego dwa wałki poziome ślimakowe, kilka łożysk i zębatek... W budżecie 15000zł nie ma nic ciekawego. Jak się trafi tandem "po remoncie" to i tak ma te łańcuchy z plasteliny założone.

Opublikowano
10 godzin temu, mf362 napisał:

Poleci ktoś dobrą Pile ukośnice?

na pewno nie kupuj Parksida, krzywe to jak nie wiem co i kątów nie ustawisz za nic. Od kolegi pożyczałem jakąś niemiecką to ta się cięło lepiej. Stolarz co mi kilka rzeczy robił w domu to ma de walta i to fajnie działa .

Opublikowano
7 godzin temu, michal1993 napisał:

, one nie mają śladów zużycia i tak się zastanawiam co z tym zrobić

ile te koła kosztują???

żeby się nie okazało że zaoszczędzisz z 300zł, a potem ci nowe łańcuchy popierdoli

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, solek01 napisał:

Stolarz co mi kilka rzeczy robił w domu to ma de walta i to fajnie działa

Kumpel z wiochy zajmuje się stolarka, to większość gratów widziałem DeWalt i Festool. 

• Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, mf362 napisał:

Mam evolution z castoramy, narzekac na to nie szlo, kupiona slecjalnie do listew pcv przypodlogowych. Dosyc dobrze spasowana, dokladnie tnie laser tez sie przydaje widac linie cięcia 

• Like 2
Opublikowano
12 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

Profesjonalna ? Z prowadnicą żeby więcej uciąć? 

W robocie mieliśmy makity do 32 cm cięcia, nawet ok

No tak żeby kąty się zgadzały.   Nie musi być to sprzęt profesjonalny. Uciąć listwy podłogowe pod kątem listewki kantówki itp .  Parę lat temu od wujka pożyczaliśmy to kupił sprzęt zagraniczny na pchlim targu za 100 zł . Fajnie i dokładnie się tym ciepło...  

1000 zł to chyba max jaki bym wydał 

Opublikowano
Dnia 25.01.2024 o 21:12, mzk napisał:

Dnia 29.04.2024 o 14:12, Nieustraszony1044 napisał:

Lepsze pionowe czy ślimakowe , pod względem rozdrobnienia 

pionowe a ślimakowe to dwa różne, chyba chodziło o płaskownikowe kontownikowe i ślimakowe, i z tych 3 ślimakowe robią ładny dywan zwłaszcza przy obrotach + stabilniej pracują 

Dnia 29.04.2024 o 20:31, mf362 napisał:

znajomy stolarz budowlany od 5ciu lat tłucze Metabo i ma jeden warunek, po dniówce przemucha z kurzu i pyłu, a jedzie już chyba 3cią tarcze z vidią to swoje już zrobiła

10 godzin temu, jahooo napisał:

Nie szukasz czasem

możesz linkiem podesłać 

Panowie mam Czeszkę na sprzedaż 165cm długa po przeglądzie bez osłon i pomalowana. chętny ktoś?

Opublikowano
10 godzin temu, igor10246 napisał:

możesz linkiem podesłać 

Nie mam linku, na grupie "Używane Agro" na FB ktoś wrzucił zdjęcia na czat, cenę zaproponował 35 tys

Opublikowano
10 godzin temu, igor10246 napisał:

pionowe a ślimakowe to dwa różne, chyba chodziło o płaskownikowe kontownikowe i ślimakowe, i z tych 3 ślimakowe robią ładny dywan zwłaszcza przy obrotach + stabilniej pracują 

znajomy stolarz budowlany od 5ciu lat tłucze Metabo i ma jeden warunek, po dniówce przemucha z kurzu i pyłu, a jedzie już chyba 3cią tarcze z vidią to swoje już zrobiła

możesz linkiem podesłać 

Panowie mam Czeszkę na sprzedaż 165cm długa po przeglądzie bez osłon i pomalowana. chętny ktoś?

Chłopie pytałem o pionowe i ślimakowe

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v