Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

Lepsze pionowe czy ślimakowe , pod względem rozdrobnienia ?

Marcin lepiej chyba jak stoi jak leży. 🤭

Opublikowano
15 godzin temu, ZetorMisio napisał:

Tak szczerze 4x750 + listwy + śruby + tryby do łańcuchów+ coś tam jeszcze wyjdzie po drodze ..... Pół rozrzutnika, nie wspominając o kilku dniach roboty przy tym🤦

Generalnie sprawa wygląda tak, że listy mam hutnicze przykręcane i nie mam zamiaru ich wymieniać. Co do trybów ciągnących łańcuchy - były założone te najtańsze, one nie mają śladów zużycia i tak się zastanawiam co z tym zrobić. No ok, pół rozrzutnika. Do tej pory kosztował mnie 8500zł z wymianą łańcuchów na te najtańsze, do tego dwa wałki poziome ślimakowe, kilka łożysk i zębatek... W budżecie 15000zł nie ma nic ciekawego. Jak się trafi tandem "po remoncie" to i tak ma te łańcuchy z plasteliny założone.

Opublikowano
10 godzin temu, mf362 napisał:

Poleci ktoś dobrą Pile ukośnice?

na pewno nie kupuj Parksida, krzywe to jak nie wiem co i kątów nie ustawisz za nic. Od kolegi pożyczałem jakąś niemiecką to ta się cięło lepiej. Stolarz co mi kilka rzeczy robił w domu to ma de walta i to fajnie działa .

Opublikowano
7 godzin temu, michal1993 napisał:

, one nie mają śladów zużycia i tak się zastanawiam co z tym zrobić

ile te koła kosztują???

żeby się nie okazało że zaoszczędzisz z 300zł, a potem ci nowe łańcuchy popierdoli

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, solek01 napisał:

Stolarz co mi kilka rzeczy robił w domu to ma de walta i to fajnie działa

Kumpel z wiochy zajmuje się stolarka, to większość gratów widziałem DeWalt i Festool. 

• Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, mf362 napisał:

Mam evolution z castoramy, narzekac na to nie szlo, kupiona slecjalnie do listew pcv przypodlogowych. Dosyc dobrze spasowana, dokladnie tnie laser tez sie przydaje widac linie cięcia 

• Like 2
Opublikowano
12 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

Profesjonalna ? Z prowadnicą żeby więcej uciąć? 

W robocie mieliśmy makity do 32 cm cięcia, nawet ok

No tak żeby kąty się zgadzały.   Nie musi być to sprzęt profesjonalny. Uciąć listwy podłogowe pod kątem listewki kantówki itp .  Parę lat temu od wujka pożyczaliśmy to kupił sprzęt zagraniczny na pchlim targu za 100 zł . Fajnie i dokładnie się tym ciepło...  

1000 zł to chyba max jaki bym wydał 

Opublikowano
Dnia 25.01.2024 o 21:12, mzk napisał:

Dnia 29.04.2024 o 14:12, Nieustraszony1044 napisał:

Lepsze pionowe czy ślimakowe , pod względem rozdrobnienia 

pionowe a ślimakowe to dwa różne, chyba chodziło o płaskownikowe kontownikowe i ślimakowe, i z tych 3 ślimakowe robią ładny dywan zwłaszcza przy obrotach + stabilniej pracują 

Dnia 29.04.2024 o 20:31, mf362 napisał:

znajomy stolarz budowlany od 5ciu lat tłucze Metabo i ma jeden warunek, po dniówce przemucha z kurzu i pyłu, a jedzie już chyba 3cią tarcze z vidią to swoje już zrobiła

10 godzin temu, jahooo napisał:

Nie szukasz czasem

możesz linkiem podesłać 

Panowie mam Czeszkę na sprzedaż 165cm długa po przeglądzie bez osłon i pomalowana. chętny ktoś?

Opublikowano
10 godzin temu, igor10246 napisał:

możesz linkiem podesłać 

Nie mam linku, na grupie "Używane Agro" na FB ktoś wrzucił zdjęcia na czat, cenę zaproponował 35 tys

Opublikowano
10 godzin temu, igor10246 napisał:

pionowe a ślimakowe to dwa różne, chyba chodziło o płaskownikowe kontownikowe i ślimakowe, i z tych 3 ślimakowe robią ładny dywan zwłaszcza przy obrotach + stabilniej pracują 

znajomy stolarz budowlany od 5ciu lat tłucze Metabo i ma jeden warunek, po dniówce przemucha z kurzu i pyłu, a jedzie już chyba 3cią tarcze z vidią to swoje już zrobiła

możesz linkiem podesłać 

Panowie mam Czeszkę na sprzedaż 165cm długa po przeglądzie bez osłon i pomalowana. chętny ktoś?

Chłopie pytałem o pionowe i ślimakowe

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v