Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 godziny temu, Baks00 napisał(a):

I to pewnie nie,stara 6 bez przodu,u nas takie jedynie paszowozy kręcą 

tam wom mocniejszy niż w 4 ? tzn te sprzęgło więcej wytrzyma ? więcej tarczek niż w 4 ?

Opublikowano
12 godzin temu, Michal2399 napisał(a):

15 tys to by było tanio ale nie 30😲🙆

Skąd takie ceny kupuje kto takie mfy jeszcze😲🙆

Do czego to się nadaje pługi dwójki ,kultywator i tyle 

Duzi gospodarze wątpię że na takie co spojrzą bo u nich taki ciągnik nie ma żadnego zastosowania a dla małych cena nieosiągalna te 30 

😲😝

Te 15 tys to też by nie było za tanio tylko cena w sam raz do wartości 👍🤝

Jak po 40 cenią sobie to ten nie jest wygórowany .  Dla rolnika hobbysty który przesiądzie się z c330 to nie taki zły MF . 

Opublikowano

A ja tam nie lubię małych ferdków, jak dla mnie za nisko się siedzi i słaba widoczność. Sąsiad ma 2812 to słabo mi się tym jeździ, nie zamieniłbym mojej trzydziestki na takiego, ale ten same to mnie się podoba, tylko budżet nie wytrzymuje.

Opublikowano
7 godzin temu, daron64 napisał(a):

Pany a powiedzcie jakieś długości trzeba żmijkę żeby na tira załadować? 

Bo tak kminie sobie, że może by, jak mam te dmuchawę ssąco-tloczaca, to dokupić żmijkę, zrobić kosz zasypowy i dmuchawa dawać do kosza i z kosza żmijka na auto/przyczepy. Druga sprawa jakiej średnicy powinna być zmijka i z jakiej  mocy silnikiem, żeby dmuchawa, która daje powiedzmy ~10t/h nadążyła napełniać kosz? 

Bo sam kosz to co, byleby ta część zmijki, która czerpie, była zasypana i tyle?

co najmniej 8 metrów, 140 mm i silnik 3,2 kW

• Thanks 1
Opublikowano

Może kogoś by interesował taki ciągnik w dość niskiej cenie. Ruda już polubiła kabinę trochę. Silnik pracuje bardzo ładnie. Posiada wspomaganie inne podzespoły działające. To jest dokładnie ciągnik marki Leyland 262 Synchro. 

IMG_20241122_133816.jpg

Opublikowano

Jaka moc tego ? Chyba lepsza polska c 385 . Bo takie coś kupować pierwszy raz 😲 na oczy widzę 🤷🤨

Opublikowano
Teraz, Michal2399 napisał(a):

Jaka moc tego ? Chyba lepsza polska c 385 . Bo takie coś kupować pierwszy raz 😲 na oczy widzę 🤷🤨

62 konie. Jest kilka filmików na YouTube jak ten ciągnik pracuje. Moim zdaniem to taka lepsza wersja c 360 a przede wszystkim sporo tańsza.

Opublikowano
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał(a):

Może kogoś by interesował taki ciągnik w dość niskiej cenie. Ruda już polubiła kabinę trochę. Silnik pracuje bardzo ładnie. Posiada wspomaganie inne podzespoły działające. To jest dokładnie ciągnik marki Leyland 262 Synchro. 

Jaka cena cię interesuje ?

Opublikowano
2 godziny temu, Michal2399 napisał(a):

Za mało otwierasz 😁🤭

2 godziny temu, JarekBazydlo napisał(a):

62 konie. Jest kilka filmików na YouTube jak ten ciągnik pracuje. Moim zdaniem to taka lepsza wersja c 360 a przede wszystkim sporo tańsza.

Ile pln? Znajomy kiedyś mi proponował takiego... ze 20 lat temu...

Opublikowano
21 minut temu, slawek74 napisał(a):

Za mało otwierasz 😁🤭

Ile pln? Znajomy kiedyś mi proponował takiego... ze 20 lat temu...

10.5tys do negocjacji.

29 minut temu, jahooo napisał(a):

Jaka cena cię interesuje ?

10.5tys do negocjacji.

Opublikowano

Mnie nie interesuje łapka. Ma być żywołapka bo tak sobie umyśliłem.

Mam upatrzone ale nie chcę sugerować  produktu licząc że ktoś  ma coś przetestowane

7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Najlepsze są lepy na myszy.

Nawet jedna sztuka w garażu na lep mi nie weszła, nawet czekoladę jna wabią położyłem🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

A co , Chcesz potem się nad biedną myszką znęcać jak się złapie żywa ?  Chyba że Chcesz żywe łapać i ich mascią smarować .....

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

O panie jak mi to przypierdoliło to paznokieć zszedł. 

Było nie podkradać myszom...🤭

18 minut temu, Agrest napisał(a):

Używa ktoś żywołapek na myszy?

Które godne polecenia?

Czemu żywe?

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał(a):

A co , Chcesz potem się nad biedną myszką znęcać jak się złapie żywa ?  Chyba że Chcesz żywe łapać i ich mascią smarować .....

A może dla kota niepełnosprawnego albo pająka ptasznika ma w domu 😎

18 minut temu, jarecki napisał(a):

To uja warte jest, już lepsze te plastikowe od bross, albo state samorobki z deseczek.

Opublikowano

Żywołapka bo odchodzi tłumaczenie co z truchłem zrobiłem, skąd trutkę miałem, fakturę na trutkę, może jaki zeszyt z danymi odłowu ...

Opublikowano
33 minuty temu, Agrest napisał(a):

Mam upatrzone ale nie chcę sugerować  produktu licząc że ktoś  ma coś przetestowane

Nawet jedna sztuka w garażu na lep mi nie weszła, nawet czekoladę jna wabią położyłem🤭

A masz maść ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v