Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Podhalański się pisze 😉 

To są super psy , miałem już dwa 

Może jeszcze kiedyś jakiegoś wezmę ale nie za takie pieniądze , 100 mogę dać mi rodowód nie potrzebny 

100 to mało na karmę .... sknera🤦

3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Bardzo rzadko używam podgrzewania foteli bo jak Marcin pisze,  nim się zagrzeją to i same od tyłka się ogrzeją. Natomiast jak zaczną grzać to robi się nieprzyjemnie. Za gorącą i niekomfortowo. Ogrzanie lędźwi i nerek ok, ale jajka się gotują.

I szkoda że nie ma rozdziału na grzanie pupy oraz lędźwi osobno. 

Nie masz regulacji grzania? Fajna to jest i grzana kierownica...

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Agrest napisał(a):

Bardzo rzadko używam podgrzewania foteli bo jak Marcin pisze,  nim się zagrzeją to i same od tyłka się ogrzeją. Natomiast jak zaczną grzać to robi się nieprzyjemnie. Za gorącą i niekomfortowo. Ogrzanie lędźwi i nerek ok, ale jajka się gotują.

I szkoda że nie ma rozdziału na grzanie pupy oraz lędźwi osobno. 

A ja non stop. W starym aucie miałem tylko jeden poziom, to faktycznie za mocno grzało. W tym, co teraz jeżdżę mam dwa o już jest super. Odpalam na mocniejszym i jak się rozgrzeje zmniejszam na pierwszy i można całą zimę na tym jeździć, delikatnie tylko grzeje.

Za to w robocie to np w hiluxie dramat - jeden poziom, szybko się rozgrzewa i aż pali, trzeba wyłączać, albo jak w ch*j zimno i się zostawi włączone, to nagrzeje się fest i samo się wyłącza, potem samo się odpala - bardzo nieprzyjemne.

W land Cruiser to już baja - 3poziomy, na pierwszym mało co czuć, trzeci za mocny, drugi git. W jeden są jeszcze wentylowane stolki, to mieszane odczucia - z jednej strony jak odpalisz i przyłożysz rękę, to czuć chłód, ale jak siądziesz to nie jest to jakieś przyjemne uczucie. Bardziej jak się siedzi, to jakby miało się plecy polane dwlikatnie wodą. Ale przy ciemnej skórze to latem nie jeździ się z mokrymi plecami.

3 godziny temu, slawek74 napisał(a):

🤦Fajna to jest i grzana kierownica...

W jednym aucie mamy, to fajne, ale grzany jest tylko sektor "za piętnaście trzecia", ale na zimę fajna sprawa. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Też mam trzy poziomy grzania no ale biorąc pod uwagę że jak jest zimno to i człowiek opakowany to trochę schodzi nim do skóry ciepło dojdzie, ale jak dojdzie to  robi się termos bo zimowa kurtka, jakieś spodnie grubsze...

Opublikowano
Teraz, Agrest napisał(a):

Też mam trzy poziomy grzania no ale biorąc pod uwagę że jak jest zimno to i człowiek opakowany to trochę schodzi nim do skóry ciepło dojdzie, ale jak dojdzie to  robi się termos bo zimowa kurtka, jakieś spodnie grubsze...

A to nie da się wtedy zmniejszyć lub wyłączyć 🤔🤭🙆‍♂️😁

Pewnie lepiej zmarznąć 😛

Noe opłaca się 🤣🤣🤣

Opublikowano

Grzanie tyłka dobra sprawa szczególnie jak się wsiada przemarznięty to wtedy na film i rozgrzeje ale później jak już organizm się nagrzeje to wyłączam. Dobra sprawa zdalne Webasto kolega miał w audi i za***ista opcja 15 min przed robota i wsiada się do rozgrzanej fury i nie trzeba już w kurtce jechać 

Opublikowano
Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Zanim  podgrzejesz to w dupe nie zimno na skórze 🤔 

W duże mrozy to odpalam włączam grzanie i wracam do domu się ogarnąć do reszty. A i zazwyczaj jakieś spodnie i majtki na d*pie mam. Gorzej latem.

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał(a):

W duże mrozy to odpalam włączam grzanie i wracam do domu się ogarnąć do reszty. A i zazwyczaj jakieś spodnie i majtki na d*pie mam. Gorzej latem.

Latem chodzisz bez 🤔🙆‍♂️🤣🤣🤣😁

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał(a):

Tak też 1,4 TDI 

Ze spalaniem trudno zejść poniżej 5l. Dość głośny bo 3 cylindry. Mój ze zmiennymi fazami rozrządu BMS 80KM. Dość żwawy.

Jak bys kupował.i nie zależy ci na mocy wybierz silnik BNM 70KM. Sporo tańsze części jeśli coś wyskoczy do naprawy. 

właśnie mam bnm i nic nie robiłem przez 6 lat i 80k km

Opublikowano
20 minut temu, konteno napisał(a):

właśnie mam bnm i nic nie robiłem przez 6 lat i 80k km

Ile ma najechane kilometrów ?. ile robisz w rok kilometrów ?.

Te silniki mają skrzynię korbową z Aluminium .

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Agrest napisał(a):

robi się termos bo zimowa kurtka, jakieś spodnie grubsze...

Ja tam nie jeżdżę tak opakowany. Wkuwial mnie to, że siedzisz jak ten bibendum. Jak pod domem, to sobie odpalę auto wcześniej. Gorzej w robocie po nocy.

3 godziny temu, Janeczko napisał(a):

zdalne Webasto

Którejś zimy nawet napisałem do firmy, co zakłada ogrzewania postojowe ile by kosztowało coś takiego - chciałem żeby tylko można było z pilota odpalic, to koleś mi napisał, że ok 10k 😱 już mu nic nie odpisałem 😅 

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)

Spawanie resorów . Jakie macie sposoby, jeden resor da sie pospawać elektrodą a przy innym spaw pęka . Jakie macie metody? Podgrzewać palnikiem ? z góry dzięki za komentarze że "tylko głupi spawa resor" itp.

Używam do redlic , wstawki lemieszy itp

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano
18 minut temu, GABBER85 napisał(a):

Spawanie resorów . Jakie macie sposoby, jeden resor da sie pospawać elektrodą a przy innym spaw pęka . Jakie macie metody? Podkrzewać palnikiem ? z góry dzięki za komentarze że "tylko głupi spawa resor" itp.

Używam do redlic , wstawki lemieszy itp

Znajomy tak tuningował najtańsze lemiesze z rynku, normalnie elektrodą na dużym amperażu żeby był dobry przetop 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Znajomy tak tuningował najtańsze lemiesze z rynku, normalnie elektrodą na dużym amperażu żeby był dobry przetop 

i też tak robię z tanimi , jest OK w większości resorów, ale czasem trafi się stal sprężynowa  innego gatunku i bardzo ciągnie przy spawaniu - krzywi przy stygnięciu i  chyba wtedy pęka

PS niewiem jak niektórzy mogą wydać grube $ na komplet dłut , które szybko lecą na kamieniach...

Opublikowano
17 minut temu, GABBER85 napisał(a):

PS niewiem jak niektórzy mogą wydać grube $ na komplet dłut , które szybko lecą na kamieniach...

To chyba większość wydaje a tylko niektórzy spawają 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v