Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jacor73 napisał:

Dnia 19.08.2024 o 11:18, Janeczko napisał:

A te Tureckie to dobre są ? Myślę o zmianie w moim farmtracu bo już plecy bolą po całym dniu ale nie chcę wydawać sporo kasy

I po pierwszych testach, poniższe nie nadaję się ze względu na wymiary. Siedzenie raczej dla szczuplutkiej osoby i wg mnie nie warte swej ceny. Kupione przez alledrogo, to i zwrot bezpłatny. Już po wymiarach mi nie bardzo mi pasował i gdyby nie alledrogo, to bym go nie kupił

http://www.skladnicamaszyn.pl/fotel-siedzenie-ciagnikowe-pneumatyczne-komfortowe-materialowe-podlokietnik-oslona-alaska-matrix-p-493.html

jest na olx gość co regeneruje grammery ,cena ok 3500 zł mam od niego i mogę polecić. nowy taki grammer 7 tys

Opublikowano
4 minuty temu, Janeczko napisał:

Pamiętaj o mnie w poszukiwaniach :)

A to jaka szerokość siedziska wg Ciebie będzie komfortowa?

Będę pamiętał.

Ja tam spaślak nie jestem 85/185 ale to co kupiłem było stanowczo za wąskie, obecne sprężynowe ma 480 i takie mogło by być, gramery mają około 520

Opublikowano

No to ja troszkę grubsze kości mam... Muszę zmierzyć w farmtracu jakie mam bo ogólnie w samochodach wolę bardziej dopasowane fotele choć w ciągniku trzeba mieć swobody więcej bo patrzy się do okoła. 

Opublikowano

Kupiłem jednoręczną na wkłady, w sumie Yato jest prawie identyczna. Mam 3 lata , nie zmienił bym na żadną inną, jedną ręką bez problemu można ją obsłużyć, drugą trzyma się wężyk. Do tej z dłuższą dźwignią najlepiej by było w dwie osoby. Mam taką nożną, to ciężka i mało poręczna. Sprzedam  za grosze, jak ktoś zainteresowany

Opublikowano
46 minut temu, Janeczko napisał:

Wiem że to inna półka cenowa ale pomyśl o akumulatorowej jeden z moich najlepszych zakupów jak masz elektronarzędzia Milwaukee, Makita czy Yato to kupisz samo body

Szukam czegoś małego, żeby wrzucić do kombajnu lub ciągnika i w ciągu dnia używać. 

43 minuty temu, jahooo napisał:

Kupiłem jednoręczną na wkłady, w sumie Yato jest prawie identyczna.

Taka jednoręczna bez problemu się ściska jak czasami gdzieś ciężej idzie?

Opublikowano (edytowane)

IMG_20240903_121533044_HDR_copy_918x1632.jpg

Chłopy, a jaką funkcję pełni takie łożysko? Rozbierałem przekładnie w rozsiewaczu wapna i jeden z wałków jest z jednej strony oparty na zwykłym kulkowym, z drugiej na takim samym i zaraz za nim jest jeszcze takie. Na nie przychodzi dekiel.

Składa się z trzech części - bieżnia, pierścień z kulkami, bieżnia. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano

To nie jest łożysko dociskowe ? Po zdjęciu dekielka od niego wałek i tryb nie chodzi z luzem ? A po dokręceniu dekielka wszystko jest na sztywno ? W rcw miałem z dwóch stron takie łożysko 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, KaMel napisał:

Szukam czegoś małego, żeby wrzucić do kombajnu lub ciągnika i w ciągu dnia używać. 

Taka jednoręczna bez problemu się ściska jak czasami gdzieś ciężej idzie?

jak nie idzie, to i żadna inna nie da rady, jak smarowniczka drożna, to nie spotkałem problemów ze smarowaniem jedną ręką. Vhyba, że masz jakieś bardzo słabe ręce :d

Opublikowano

Dla wszystkich którzy mowili że 1 rajkowe kopaczki nie umieją kopać. Mieli rację. Nie chcę to za cholerę rozsądnie kopać ale za to manewry tym to bajka. Porażka konstrukcyjna do kwadratu.

Opublikowano
Janeczko napisał:

Dnia 3.09.2024 o 20:18, robi57362 napisał:

jest na olx gość co regeneruje grammery ,cena ok 3500 zł mam od niego i mogę polecić. nowy taki grammer 7 tys

https://allegro.pl/oferta/fotel-grammer-msg95g-721-12v-special-edition-black-12107840983 tutaj nowy za 3300 nie znam się żeby nie było pokaż ten po regeneracji i ile daje gwarancji

to siedzenie też nie jest źle,to moje to inny model i droższy

Opublikowano
Dnia 2.09.2024 o 18:21, sladan napisał:

Okolice Radzynia podlaskiego

IMG-20240902-WA0001.jpg

IMG-20240902-WA0004.jpg

Ponawiam ogłoszenie, łyżka do tura do siuntki, trzydziestki czy T-25. Pasuje do tura 1 i 2 sekcyjnego. Łyżka z lat 80/90, poszerzona do 160 cm

Proponujcie cenę jak coś

Opublikowano

Mamy fogo na busach w firmie. 

Teraz w sezonie to godzina dwie codziennie odpalony do sprężarki/spawarki etc. Jedyne co to ostatnio jeden zaczął olej dość mocno pobierać, ale podejrzewam że przegrzany był i pierścienie mogł szlak trafić.

Opublikowano
20 minut temu, Janeczko napisał:

Mam do sprzedania kopaczka elewatorowa i chwytak do beli na sms i przewracają do siana fahr na 4 karuzele ktoś zainteresowany?

jaka lokalizacja ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v