Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, konteno napisał:

korzystał ktoś z takich przejściówek? szczególnie chodzi o dewalta 

jak to sie sprawdza z elektronarzędziami gdzie jest więcej styków w elektronarzędziu niż tylko + i - 

https://sklep.p4umake.pl/produkt/adapter-przejsciowka-z-bateri-makita-18v-na-narzedzia-dewalt-18v-xr/

Kupiłem na alliexpress przejściówkę na baterię dewalta do smarownicy Milwaukee, Działa bdb. 

Opublikowano
2 godziny temu, vat napisał:

na baterię dewalta do smarownicy Milwaukee

tam w smarownicy jest tylko + i - czy jeszcze jakiś dodatkowy styk?  tak samo w adapterze po stronie baterii też?

Opublikowano
ZetorMisio napisał:

1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Jutro albo w środę bede widzial sie z kumplem to bede wiedział czy cos ma wartego uwagi.

Zapytaj o głębosza. Najlepiej z wałem mulczujacym 

jakiego glebosza szukasz?

Opublikowano

jak byś chciał bez wału to mam bomet musca 4 łapy z 2019r jak nowy sam kupiłem z myślą dorbienia wału ale zaraz trafił się batyra digger więc sobie odpuściłem

• Thanks 1
Opublikowano

lokalizacja Lpu stan prawie jak nowy cena z transportem wyszedł mnie 6700zl za tyle oddam zdjęcia najgorszy problem bo tego jeszcze na forum nie ogarnołem

wyslij mi wiadomość priv z numerem to ci wyślę jutro

Opublikowano
14 godzin temu, fergi99 napisał:

mam ten sam problem wiadomości się nie wysyłają

Oproznij skrzynkę, za dużo wiadomości masz

Opublikowano
jahooo napisał:

tak zrobiłem i wszystko już ok ale musiałem się na kompa zalogować

Opublikowano

Oglądam sobie rano przyczepy - nie daleko domu taka nieduża jednoosiowka za małe pieniądze - kurcze szkoda, że mnie na miejscu nie ma. Teraz siadłem mecz obejrzeć, patrzę znowu na przyczepy - już się przemieściła kawałek i podrożała chyba 1.400 od wywoławczej z tamtego ogłoszenia. Tu chyba jak się nie siedzi w samochodzie gotowym do jazdy, to szkoda sobie zwracać głowę przeglądaniem ogłoszeń 🤷

Się przy okazji przypomnę - może ktoś ma na sprzedaż: 

- przyczepa jednoosiowa/tandem 5-6t, wywrot wystarczy na tył, kwit niepotrzebny, światła, hamulce tez, NIE do remontu

- agregat uprawowo siewny 2.5m - aktywny, albo najchętniej bierny z ciężkim walem

Opublikowano (edytowane)

Tak niestety jest, przyczepa, ciągnik, kombajn, handlarze tylko siedzą w ogłoszeniach i wyłapują okazje. Kombajn w ogłoszeniu 185 tys, dzwonie że przyjade, na drugi dzień rano nieaktualne, po południu na OLX za 220tys 200km dalej, był z miesiąc i poszedł, czysty zysk.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano

Wystawiłem belarke to tylko mam telefony z Podkarpacia od handlarzy ale nic się nie dogaduję pytają tylko jaka cena ja odpowiadam że jest w ogłoszeniu przecież oni znowu ile ja że jest w ogłoszeniu i się rozłączają. Myślą że powiem daj tysiąc i zabieraj czy jak ale może działa to na niektórych 

Opublikowano
12 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

czysty zysk

No tak się kasę robi, tanio kupić drożej sprzedać. Ale to trzeba mieć czas żeby tego pilnować. Od znajomego parę lat temu handlarz kupił 914 - zadzwonił, chwilę przez telefon pogadali i powiedział, że kupuje, że wieczorem przyjedzie laweta. Wieczorem przyjechał pracownik sam laweta, załadowali ciągnik, zero oglądania, sprawdzania, kasa do ręki i tyle. Jak sprzedawałem kombajn, to też - wysłałem parę zdjęć i tak bez sciemniania opisałem stan, to najpierw zaliczka, potem po dłuższym czasie przyjechali, kasa do ręki - zero oglądania maszyny, prosto na lawetę.

2 godziny temu, Janeczko napisał:

Myślą że powiem daj tysiąc i zabieraj czy jak ale może działa to na niektórych 

Ja nie mam nerwów do jakiegoś głupiego targowania się. Jak sprzedaje, to wolę puścić za niższą cenę, ale nie pier**lić się z jakimiś maeudami. Jak kupuje to to samo - jak coś jest w moim budżecie, to pojadę, obejrze, jak jest ok, to tylko raz spytam za ile ostatecznie sprzeda i tyle - coś spuści, to dobrze, nie to nie - jak jestem zainteresowany, to i tak wezmę. A jak np z sąsiadem czasem rozmawiam, to często mówi, że np czegoś nie kupuje, bo ktoś za mało chciał spuścić 🤷 no ale to typ człowieka, który najtaniej kupuje, najdrożej sprzedaje i jeszcze sami się proszą (poza tym - najlepszy sąsiad, jakiego można by było sobie wymyśleć - zawsze pomocny itd).

A tak jeszcze poza tematem - NAJTANSZY sposób na rozładunek bb z samochodu, ustawienie i później podniesienie, żeby rozsiewacz zasypać? Maszt od widłaka? Dużo nie kupuje, więc raczej niedużym autem przywożą (chyba max 3bb na szerokości auta). No i przez to, że dużo nie kupuje, to i dużo bym nie chciał wydawać. 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

jaka i za ile wystawiona?

Jd 550 wystawiona za 9.9tys

1 godzinę temu, daron64 napisał:

Ja nie mam nerwów do jakiegoś głupiego targowania się. Jak sprzedaje, to wolę puścić za niższą cenę, ale nie pier**lić się z jakimiś maeudami.

Rozumiem ja tak samo nie mam zdrowia do handlarzy ale k*rwa przyjedź pasuje to na miejscu targuje ewentualnie telefon typu proponuje Pany xxx i zabieram to co innego niż jak ile cenisz jak cena w ogłoszeniu.

HDS i niech wrzuci Ci na przyczepę i wtedy cofasz pod przyczepę i sypiesz. Bo czy dla pary woreczków jest sens w inwestycje mocne wchodzić ?

Najtaniej to chyba miałeś c360 czy coś podobnego to do niego tura i tyle

Opublikowano
43 minuty temu, Janeczko napisał:

HDS i niech wrzuci Ci na przyczepę i wtedy cofasz pod przyczepę i sypiesz. Bo czy dla pary woreczków jest sens w inwestycje mocne wchodzić ?

Najtaniej to chyba miałeś c360 czy coś podobnego to do niego tura i tyle

Z HDS nie mają w okolicy. Przynajmniej na tych autach, na których wożą. Sami sobie wózkami laduja, a potem rób co chcesz.

60 już nie ma. Jest 7011, ale to też na razie stoi pod dachem, muszę układ kierowniczy zrobić. Już myślałem o turze do niego, ale też na małym ciągniku to ten tur tylko do tych bb by był, bo tak to za wiele roboty nie będzie miał - siana już nie robie

32 minuty temu, izydor6280 napisał:

wędka

Ładowacz do BB - fotka ładowarki id:821865 - Galeria rolnicza agrofoto

A to też patrzyłem, tylko bardziej takie łamane z siłownikiem najlepiej. Choć taka wędka najtaniej, bo nawet mam od biedy konstrukcje już (stary szpikulec do balotów), tylko, że trzebaby było to mocno przedłużyć, żeby na aucie podnieść. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v