Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znacie jakieś składnice, gdzie komuś na tyle się chce, że po zwymiarowaniu części by poszukali czy mają coś takiego i by wysłali?

Szukam pięty, czy jakie to tam inne nazwy funkcjonują, do pługa. 

U siebie mam jedną wymieniona przez poprzedniego właściciela, dwie bardzo slabe, a jedna jak rozbierałem teraz, to w ogóle widzę, że była spawana. Byłem na lokalnych składnicach, to jedną sztukę dorwałem. Kształt w jednym miejscu delikatnie inny, ale ogólnie to samo. No ale była tylko jedna sztuka. Czyli mam dwie dobre i przydałaby mi się jeszcze jedna (bo jedna skiba odejdzie na rzecz wału). Ale blisko już nic nie ma.

IMG_20240223_153130247_copy_1632x918.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, rafal4610 napisał:

@sladan matko kochana jakie ceny🥴 Ten 6610 co miał za dolegliwości? Bo jeśli tylko wizualnie, to ciekawa opcja. Nawet obciążniki org z tyłu

A co teraz jest tanie...

Ogólnie są dość sfatygowane już, pognite miejscami kabiny. Ten 6610 gabarytowo duży jest, zalany mocno olejem silnik, opony dość mocno spękane. Bardziej się skupiłem na tym 4000, bo 3 cylindry. Ale też zawalony paliwem, niby coś pompe uszczelniali, ale silnik po obu stonach zalany, silowniki ciekną, aż olej kapie. Przy odpalaniu długo kręcił za każdym razem. 

Z kolei ten 5000 najładniejszy, ale sprzęgło na bank do roboty, siłownik podnośnika rzygał olejem i jak wyjąłem bagnet z silnika, to bryzgało olejem okropnie.

Wszystkie wyglądają na zdjęciach nieźle, w realu już dużo gorzej. 

Ten typek co ma tego 6610 i 4000 ma ładne volvo

https://www.olx.pl/d/oferta/traktor-volvo-bm-2250-CID757-IDYxjTp.html

Bardzo zadbany egzemplarz. I ten tandem z nim bardzo dobra baza do odbudowy. Mi 15000 za tandema powiedział 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, sladan napisał:

A co teraz jest tanie...

Ogólnie są dość sfatygowane już, pognite miejscami kabiny. Ten 6610 gabarytowo duży jest, zalany mocno olejem silnik, opony dość mocno spękane. Bardziej się skupiłem na tym 4000, bo 3 cylindry. Ale też zawalony paliwem, niby coś pompe uszczelniali, ale silnik po obu stonach zalany, silowniki ciekną, aż olej kapie. Przy odpalaniu długo kręcił za każdym razem. 

Z kolei ten 5000 najładniejszy, ale sprzęgło na bank do roboty, siłownik podnośnika rzygał olejem i jak wyjąłem bagnet z silnika, to bryzgało olejem okropnie.

Wszystkie wyglądają na zdjęciach nieźle, w realu już dużo gorzej. 

Ten typek co ma tego 6610 i 4000 ma ładne volvo

https://www.olx.pl/d/oferta/traktor-volvo-bm-2250-CID757-IDYxjTp.html

Bardzo zadbany egzemplarz. I ten tandem z nim bardzo dobra baza do odbudowy. Mi 15000 za tandema powiedział 

Tak z ciekawości dlaczego tak uparłeś się na te 50 letnie germańskie zabytki? Nie obawiasz się że jest/będzie kłopot z częściami? Tak wiem wszystko jest w necie ale trzeba czekać kilka dni na przesyłkę,a jak się rozkraczy to "cuś" w sezonie robót to nie ma czasu na przestoje. Nie lepiej szukać czegoś mniej egzotycznego?

Edytowane przez ZetorMisio
  • Like 2
Opublikowano

Szukam po prostu czegoś w budżecie, nie jestem nastawiony na konkretną markę ani model. Takie się trafiły w moich okolicach, takie obejrzałem 😅

Opublikowano
3 minuty temu, ZetorMisio napisał:

A nie patrzyłeś za łursusem 80 i bliźniakami z Czechosłowacji?  Komfortu brak i w jednym i drugim ale w tych przynajmniej nie będzie problemu z częściami.

Zdecydowanie za duże gabarytowo

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Znacie jakieś składnice, gdzie komuś na tyle się chce, że po zwymiarowaniu części by poszukali czy mają coś takiego i by wysłali?

Szukam pięty, czy jakie to tam inne nazwy funkcjonują, do pługa. 

U siebie mam jedną wymieniona przez poprzedniego właściciela, dwie bardzo slabe, a jedna jak rozbierałem teraz, to w ogóle widzę, że była spawana. Byłem na lokalnych składnicach, to jedną sztukę dorwałem. Kształt w jednym miejscu delikatnie inny, ale ogólnie to samo. No ale była tylko jedna sztuka. Czyli mam dwie dobre i przydałaby mi się jeszcze jedna (bo jedna skiba odejdzie na rzecz wału). Ale blisko już nic nie ma.

IMG_20240223_153130247_copy_1632x918.jpg

Pima agro

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, GABBER85 napisał:

a ile masz tych korpusów?  ja nawet do UG spawam z resora pięte, nie bede przepłacał ...

Napewno mówisz o tym, co jest na zdjęciu, czy bardziej chodzi Ci o płozę?

Potrzeba mi na jeszcze jeden. Spawana w sensie, że była pęknięta wzdłuż tej skośnej krawędzi (gdzieś jest zagięta).

Ok, w sumie na źle napisałem - już pod tyloma nazwami szukałem, że samemu mi się pier**li -  nie pięta, a stopa bardziej - część do której wszystko jest przykręcone - odkladnia, lemiesz, i jeszcze z boku u mnie jest taka dodatkowa plyta, do której przykręca się ploze. Sorry za użycie błędnej nazwy.

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)

To się nazywa kopyto często albo korpus

nie poniewiera się komuś silnik 2kW 3 fazowy ? przygarnę, bo mój w żmijce wyzionął ducha

Edytowane przez jahooo
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, daron64 napisał:

Napewno mówisz o tym, co jest na zdjęciu, czy bardziej chodzi Ci o płozę?

Potrzeba mi na jeszcze jeden. Spawana w sensie, że była pęknięta wzdłuż tej skośnej krawędzi (gdzieś jest zagięta).

Ok, w sumie na źle napisałem - już pod tyloma nazwami szukałem, że samemu mi się pier**li -  nie pięta, a stopa bardziej - część do której wszystko jest przykręcone - odkladnia, lemiesz, i jeszcze z boku u mnie jest taka dodatkowa plyta, do której przykręca się ploze. Sorry za użycie błędnej nazwy.

Darek a to jest pług Kv.

Pewnie jeszcze numer korpusu potrzebny🤔

Opublikowano
9 minut temu, daron64 napisał:

nie pięta, a stopa bardziej - część do której wszystko jest przykręcone

mam 2  całe korpusy ug, kupiłem po 2zł/kg , były kiedyś jakis zachodni korpus całyprawy na złomie, i koło Wodzisławia TJEjest fajny złom z grubizną, hale słupy tregry, pługi , ale sprężyne agregatu liczy 25zł 😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v