Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Grzechooo napisał:

Dokładnie, kiedyś do nauczyciela uczeń czuł respekt a teraz jest pyskówka, nie ma szacunku a rodzice są jeszcze gorsi. Kiedyś do szkoły po parę km się chodziło a dzisiaj chłop w 8 klasie a mamusia go kilometr do szkoły samochodem odwozi. Mam takiego znajomego, fakt mieszka tak że 3 może 3,5km od szkoły to mówi że zima nie zima deszcz nie deszcz do szkoły się z buta zapierniczało jak już się było starszym to rowerem a teraz jego syn mówi że jak go nie zawiozą to nie pójdzie wcale. Kiedyś to frajda była jak się chmarą ze szkoły wracało, zaspy w rowach były zmierzone😁 albo po drodze zrzutka na oranżadę w pięciu, czasami udało się kupić gumę Turbo bo tam takie fajne zamochody na papierku były. Ach... to były czasy...

Ja myślałem że ty młodszy. A ty z moich czasów. 

Opublikowano
Baks00 napisał:

Pany jak ugryźć temat przedniego napędu do 1012- chęci są,ale czy sens jest.

Silnik ,skrzynia cyka i szkoda go sprzedać,mimo że do orki kompletnie się nie nadaje

proste nie trzeba orac

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Grzechooo napisał:

Dokładnie, kiedyś do nauczyciela uczeń czuł respekt a teraz jest pyskówka, nie ma szacunku a rodzice są jeszcze gorsi. Kiedyś do szkoły po parę km się chodziło a dzisiaj chłop w 8 klasie a mamusia go kilometr do szkoły samochodem odwozi. Mam takiego znajomego, fakt mieszka tak że 3 może 3,5km od szkoły to mówi że zima nie zima deszcz nie deszcz do szkoły się z buta zapierniczało jak już się było starszym to rowerem a teraz jego syn mówi że jak go nie zawiozą to nie pójdzie wcale. Kiedyś to frajda była jak się chmarą ze szkoły wracało, zaspy w rowach były zmierzone😁 albo po drodze zrzutka na oranżadę w pięciu, czasami udało się kupić gumę Turbo bo tam takie fajne zamochody na papierku były. Ach... to były czasy...

Bo nie miał nikt tel. Z aparatem. Jak koleżankę odwoziłem na kierowniku od składaka i się wywaliliśmy to tylko się śmiali ci co widzieli. Kurde ona kolana poscierane bo w spódnicy była. Ja portki porwane. Wróciłem do domu portki schowałem, matka pyta gdzie masz portki od szkoły to bym ci uprała. Ja głupa paliłem i mówię że gdzieś tam leżą.🙆

Opublikowano
2 godziny temu, Baks00 napisał:

Pany jak ugryźć temat przedniego napędu do 1012- chęci są,ale czy sens jest.

Silnik ,skrzynia cyka i szkoda go sprzedać,mimo że do orki kompletnie się nie nadaje

Czas wyzbyć się sentymentów. 

Ciągnik na handel i szukać z przodkiem. 

Opublikowano (edytowane)

Rębak jak rębak

Nie masz faktury 

Nie masz gwarancji 

Nikt nie wie ile tak naprawdę pracował 

Żadna okazja 

45 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Prawie nowy rębak tysiąc złotych taniej niż nowy

Edytowane przez pawel885
Opublikowano
6465 napisał:

Ja myślałem że ty młodszy. A ty z moich czasów.

a co aż takie gówniarskie wpisy pozostawiam? 🤔nie wiem z jakich Ty czasów ale ja za komuny się urodziłem,

tytanowyJanusz napisał:

Kojarzę i ja te gumy, same w sobie były do d*py - twarde i bez smaku, ale samochody były fajne hehe. Kiedyś przy szkole był jeden sklep w którym sprzedawali parówki na sztuki😄, złotówkę za parówke i błeczke i już miałeś siłę wariować dalej😄,

e tam gadasz głupoty, były bardzo smaczne, zresztą nie było nic lepszego a jak było to było drogie, jeszcze były takie gumy w kształcie kulki puste w środku w opakowaniu takim długim to w sklepie rozcinali to na sztuki😉 albo były takie napoje w woreczku🙃 jakie to było smaczne.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Grzechooo napisał:

a co aż takie gówniarskie wpisy pozostawiam? 🤔nie wiem z jakich Ty czasów ale ja za komuny się urodziłem,

e tam gadasz głupoty, były bardzo smaczne, zresztą nie było nic lepszego a jak było to było drogie, jeszcze były takie gumy w kształcie kulki puste w środku w opakowaniu takim długim to w sklepie rozcinali to na sztuki😉 albo były takie napoje w woreczku🙃 jakie to było smaczne.

No ja też. Też chodziłeś pod kiosk na zabawki popatrzeć i pomarzyć? A jak pojechałem do ciotki do Warszawy i ptysiem polała to do dziś pamiętam to niebo w gębie.

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Ze znalezionych pocisków wytapialiśmy ołów na ciężarki (pocisków od mausera albo mosina głównie) a pozostały czubek pocisku osadzało się w desce i dopasowuwało kawałek gwoździa z łebkiem.

Do srodka pocisku ubijało się siarkę z zapałek , zamykało gwoździem i uderzało za pomoca deski gwoździem o ścianę

huk był większy niż przy strzale z korkowca, wrony spier.... z pola

ponieważ w moich stronach sporo się działo w czasie IWS to amunicję przynoslliśmy z pola pełnymi kieszeniami, a ojciec nas opier..... za to

Opublikowano
6465 napisał:

No ja też. Też chodziłeś pod kiosk na zabawki popatrzeć i pomarzyć? A jak pojechałem do ciotki do Warszawy i ptysiem polała to do dziś pamiętam to niebo w gębie.

No pewnie całą ferajną stalismy przy kiosku. Ptysie to były w takich szklanych butelkach gazowane, pamiętam kiedyś ojciec na święta kupił😎

jahooo napisał:

Ze znalezionych pocisków wytapialiśmy ołów na ciężarki (pocisków od mausera albo mosina głównie) a pozostały czubek pocisku osadzało się w desce i dopasowuwało kawałek gwoździa z łebkiem.

Do srodka pocisku ubijało się siarkę z zapałek , zamykało gwoździem i uderzało za pomoca deski gwoździem o ścianę

huk był większy niż przy strzale z korkowca, wrony spier.... z pola

ponieważ w moich stronach sporo się działo w czasie IWS to amunicję przynoslliśmy z pola pełnymi kieszeniami, a ojciec nas opier..... za to

No Ty trochę starszy ode mnie, to już Twoi rówieśnicy wyzbierali wszystko w okolicy, a może u mnie nie było też takich walk, kiedyś tylko znalazłem dużą łuskę być może czołgową.

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

Do wszystkiego jak to na gospodarstwie, głupiego mauzera na to postawić nawet

Mam dwie osie od woza na zbyciu. 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v