Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, stoję przed wyborem nowej sprężarki bo stara odmówiła posłuszeństwa, nie większa niż 75 l bo nie jest używana aż tak często, od firmy tagred miałem 2 produkty wcześniej produkty i były solidnie wykonane, stąd też pomysł by zakupić również kompresor od nich?  miał ktoś warto? https://allegro.pl/oferta/kompresor-olejowy-sprezarka-50l-gratis-zestaw-18w1-11178351188?offerId=11178351188&inventoryUnitId=-5W3pe7xtsUfnXyNhNlx5Q&adGroupId=MzFiMzJmMTctMWM3YS00ZDRjLTg1MmItMTA1NjIxMGVmZTMzAA&campaignId=ZDk2NDU0YzAtOTBhOC00ODNkLWJmZmEtMDE3YzdhMDgxOTFjAA&sig=a7e5db4df39cc80632cd6e910b63c631&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=ps&utm_source=google&utm_medium=ads&gad=1&gclid=CjwKCAjwg4SpBhAKEiwAdyLwvOG-5Jso1BOsPsOOfwelCkbR4iPr6pm7bB1TNbcVnlxEFvvijCd87RoC0ScQAvD_BwE  lub coś podobnego w rozsądnych pieniądzach?[nie za 1500] jak mówiłem 100l nie potrzebuje bo aż tak często potrzebna nie jest.

Opublikowano
20 minut temu, wojtal24 napisał:

koła w rowerze napompujesz filtr może odmuchasz

Ciągnika ja nie napomujesz - nie żartuj

Opublikowano (edytowane)

Spokojnie taki jest wystarczający do podstawowych zastosowań .Rzeczywista wydajność to ok 150-180l/min .Koło napompuje ,ciągnikowe duże też. Nawet używałem podobny kompresor  do odmuchiwania sprzętu lub malowania drobnicy . oczywiście z przerwami. Ten który posiadam jest firmy Gude, ma prawie 20 lat , wymieniony został presostat,wydmuchało dziurę w kolanku przy głowicy,  ale silnik i pompa funkcjonuje bez zarzutu , poniekąd może być to zasługa tego że zalewam pompę olejem półsyntetyczny -silnikowym ( dużo lżejszy rozruch , szczególnie zimą).

Edytowane przez andrzej78
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, andrzej78 napisał:

zalewam pompę olejem półsyntetyczny -silnikowym ( dużo lżejszy rozruch , szczególnie zimą).

Dobry pomysł

5 godzin temu, ŻakowskiSławomir napisał:

Witam, stoję przed wyborem nowej sprężarki bo stara odmówiła posłuszeństwa, nie większa niż 75 l bo nie jest używana aż tak często, od firmy tagred miałem 2 produkty wcześniej produkty i były solidnie wykonane, stąd też pomysł by zakupić również kompresor od nich?  miał ktoś warto? https://allegro.pl/oferta/kompresor-olejowy-sprezarka-50l-gratis-zestaw-18w1-11178351188?offerId=11178351188&inventoryUnitId=-5W3pe7xtsUfnXyNhNlx5Q&adGroupId=MzFiMzJmMTctMWM3YS00ZDRjLTg1MmItMTA1NjIxMGVmZTMzAA&campaignId=ZDk2NDU0YzAtOTBhOC00ODNkLWJmZmEtMDE3YzdhMDgxOTFjAA&sig=a7e5db4df39cc80632cd6e910b63c631&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=ps&utm_source=google&utm_medium=ads&gad=1&gclid=CjwKCAjwg4SpBhAKEiwAdyLwvOG-5Jso1BOsPsOOfwelCkbR4iPr6pm7bB1TNbcVnlxEFvvijCd87RoC0ScQAvD_BwE  lub coś podobnego w rozsądnych pieniądzach?[nie za 1500] jak mówiłem 100l nie potrzebuje bo aż tak często potrzebna nie jest.

Hmm, mam coś takiego dwucylindrowe już 5 lat, jeśli już to tylko dwucylindrowy, przy tamtym stracisz cierpliwość, pompowałem koła 480-28 i nawet to szło, da się tym malować jeśli pistolet może procować ciśnieniem ok 3 bar to można malować bez przerwy i nie brakuje powietrza.Są lepsze

5 godzin temu, miwigos napisał:

Ciągnika ja nie napomujesz - nie żartuj

Dwu cylindrowym bez problemu

4 godziny temu, Janeczko napisał:

Patrz aby był oddzielnie silnik a oddzielnie kompresor 

A co to daje jeśli są oddzielnie?

• Thanks 1
Opublikowano

Jeżeli chodzi o żywotność i komfort użytkowania to od siebie mogę polecić Airpress z serii HK. Kosztują może trochę więcej ale jeżeli ktoś go będzie użytkował sporadycznie to można powiedzieć, że będzie to dożywotnia maszyna. U mnie służy już około 10 lat gdzie służy do smarownicy pneumatycznej przedmuchiwania sprzętów kilku narzędzi pneumatycznych. Mozna powiedzieć, że codziennie pracuje myślę minimum godzinę. Oprócz wymian oleju i filtra powietrza oraz pasków napędzających nigdy nie było w niej nic robione. Dalej szybko dobija do 11 barów i chodzi bez najmniejszego problemu. Na jaką byś się nie zdecydował polecam sprawdzić ofertę Airpress bo jak narazie ten kompresor mnie nigdy nie zawiódł. 

• Like 1