Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, MarekUA napisał:

Zobaczcie co się dzieje z cenami np ekogroszku , płody rolne tak samo  wraca wszystko pomału do cen przed covidowych szkoda że płody rolne najpierw, dlatego stają na głowie żeby wydusić co się da taki środek jak kier od grzyba potrafił kosztować ok 900 pln teraz 640 pln... Kilka lat takich i leżymy i kwiczymy,  jak kiedyś nikt pola by nie chciał bo to" kula" u nogi ... Wschód może nam to zgotować popatrzcie jak branża transportowa kuleje... było 150 tyś przejazdów z ukry a teraz milion przez rok masakra. Rsm  32 po 1310 kupiony w lipcu źle dobrze dać coś trzeba polifoski ani grama po raz pierwszy od nie pamiętam kiedy...To co zostaje to social bo na pewno nie na inwestycje...

Bo zrozumieli ze ten kier nic nie warty 😅

Opublikowano
9 minut temu, MarekUA napisał:

U dystrybutora Chemirolu z siennicy różanej jakaś promocja na śor praktycznie ceny 30% w dół.  A co uważasz że przy obecnych cenach ludzi jak nie stać na nawożenie to będzie stać na ochronę ? ; gdzie wiadomo te ceny również są naciągane z powodu wyższych cen na płody rolne.

Pytałeś ostatnio , też będę pytał  po ile mają .

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Pytałeś ostatnio , też będę pytał  po ile mają .

Już zamówione termin płatności szybki albo 30 kwiecień. Nie wierzę że bayer czy basf będzie chętny tak  ceny Śor opuszczać, fakt działanie  może nie jest jakieś tam super ale płacić nie wiadomo ile też mija się z celem ekonomicznym gdzie przychodzi pogoda i na skupie albo gęstość albo gluten, a wszystko książkowo.

• Like 1
Opublikowano

2 tygodnie temu rozmawiałem z jednym z zarządców na dużym gospodarstwie to mówił żeby się wstrzymać z zakupem środków bo Chiny obniżyły ceny na substancje czynne o 30 procent. Teraz po waszych wypowiedziach sądzę że coś na rzeczy jest.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, MarekUA napisał:

Już zamówione termin płatności szybki albo 30 kwiecień. Nie wierzę że bayer czy basf będzie chętny tak  ceny Śor opuszczać, fakt działanie  może nie jest jakieś tam super ale płacić nie wiadomo ile też mija się z celem ekonomicznym gdzie przychodzi pogoda i na skupie albo gęstość albo gluten, a wszystko książkowo.

Popyta cenę ustala powoli. A widać ludzie z kasą zaczynają się liczyć. Wczoraj pogadałem z panią z Agro...k to mają parcie na sprzedaż, nawet z odroczeniem zapłaty aby zamówić teraz.

@Leszy źle  odczytałem , i myślałem że u was problem z dostępnością. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
3 minuty temu, Łukaszek napisał:

2 tygodnie temu rozmawiałem z jednym z zarządców na dużym gospodarstwie to mówił żeby się wstrzymać z zakupem środków bo Chiny obniżyły ceny na substancje czynne o 30 procent. Teraz po waszych wypowiedziach sądzę że coś na rzeczy jest.

Się naganiacze ożywili, aby coś zamawiać. Może to i znak, że będzie taniej? :D  

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Popyta cenę ustala powoli. A widać ludzie z kasą zaczynają się liczyć. Wczoraj pogadałem z panią z Agro...k to mają parcie na sprzedaż, nawet z odroczeniem zapłaty aby zamówić teraz.

@Leszy źle  odczytałem , i myślałem że u was problem z dostępnością. 

I co namówiła Cię 🤔

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Leszy napisał:

Najprędzej chcą upchnąć drogi towar jeszcze z dobrą marżą.

Edytowane przez Łukaszek
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Nie ma co ulegać presji tym handlowcom trzeba kupować kiedy pasuje. 

Opublikowano

Niech będzie taniej bo trzeba mi sól saletrzak i trochę Poli .  

Tylko trzeba pamiętać że ktoś musi pokryć sprzedaż poniżej kosztów albo na granicy opłacalności na Ukrainę . Najlepszy przykład nasiona qq 

Opublikowano
1 godzinę temu, tommy66692 napisał:

Środki ochrony roślin na nowy sezon na sporych obniżkach będą, niektóre produkty nawet 30%

Tam gdzie nie ma zamiennika raczej średnio będzie z obniżką.

Opublikowano
3 godziny temu, robi57362 napisał:

hm jakie ilosci ?chyba coś leci w dół 🤔

W sumie 12,5t zamówione. Ale ogólnie zawsze od jutra w górę. Saletra Agrolok około 2tys 

Opublikowano
2 godziny temu, jan88 napisał:

raczej na wszystko jest zamiennik 

Nie na wszystko są. Jest trochę substancji czynnych, które znajdziesz w tylko jednym środku (i możesz realnie go nabyć).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v