Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Sadek napisał:

Brałem w sierpniu i nie byłem do końca pewien czy to dobry ruch 🤔.

Na tą chwilę widzę że jednak dobry 😄.

w zasadzie z tego co rozmawiam z okolicznymi składami to największy problem jest z mocznikiem i saletrzakiem. 2 z 3 okolicznych składów pozbywają się mocznika od ręki. Na dzień dzisiejszy w okolicy w bb jeden skład może mi go dostarczyć ,,od ręki,, i przyjedzie on za 1,5 tygodnia ale już na pewno 250 zł droższy :D pomalutku robi się wesoło

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, thomek napisał:

151kg czystego

To po co jest napisane że na całą działkę mogę tylko 279kg jak ma 3 hektary?

Edytowane przez zenmaniek
Opublikowano
35 minut temu, Badwolf napisał:

U mnie też z mocznikiem ciężko.  Saletrosanu też długo nie widziany na skladach

Trzy tygodnie temu brałem, to jakąś końcówkę miał, ale data produkcji 03.2022, widocznie nie zamawiają nowych azotów przed zimą, bo sytuacja co do niezbyt  pewna.

Opublikowano
1 godzinę temu, Sadek napisał:

no jak na razie tak, na ten moment po około 300 zł na tonie saletry i saletrzaku jest drożej względem najniższych cen 

Opublikowano
21 minut temu, jacor73 napisał:

Trzy tygodnie temu brałem, to jakąś końcówkę miał, ale data produkcji 03.2022, widocznie nie zamawiają nowych azotów przed zimą, bo sytuacja co do niezbyt  pewna.

Mi chodzi że nie można kupić od żniw mocznika i saletrosanu

Opublikowano
1 godzinę temu, jan88 napisał:

no jak na razie tak, na ten moment po około 300 zł na tonie saletry i saletrzaku jest drożej względem najniższych cen 

Zobaczmy jaka będzie różnica wiosną jak nawóz będzie fizycznie potrzebny.

Jakby mi ktoś powiedział kilka lat temu że w lipcu/sierpniu będę kupował nawozy na wiosnę to bym pomyślał że głupoty mówi a to stało się realne.

Opublikowano
10 godzin temu, miwigos napisał:

TO JAK JA KUPIŁEM DWA AUTA SALEROSANU

Mi chodzi w detalu kupić kilka ton. Auto dla mnie za dużo. Druga sprawa to zależnie od miejsca w kraju jest inna dostępność. 

Opublikowano

Składy nie sprowadzają, bo do sezonu jeszcze daleko i każdy się boi wtopić. Poza tym towar kupiony teraz, a sprzedany po nowym roku to same… problemy. Wiąże się to z uiszczaniem zaliczki na podatek dochodowy i nieszczęsną składką zdrowotną do ZUS. 

• Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, GABBER85 napisał:

Co to jest 6 mln przy 2 mld, mogli więcej wypłacić żeby byli  zmotywowani i lepiej zarządzali

Czym zarządzali jak zaraz pójdą won. Duda specjalnie odwleka zmianę rządu by jeszcze mogli kraść bo wiedzą, że lata posuchy czekają. A druga sprawa to pamiętajcie te straty trzeba będzie odrobić a wiecie co to znaczy dla cen nawozów

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, FarmerDyzio napisał:

ktoś z was zamawiał może bezpośrednio z fabryki rsm ? Istnieje możliwość kupna mniejszej ilości tzn 12/15 ton ?

Tylko całe auto przez dystrybutora inaczej się nie da 

Opublikowano
16 minut temu, hubertuss napisał:

Czym zarządzali jak zaraz pójdą won. Duda specjalnie odwleka zmianę rządu by jeszcze mogli kraść bo wiedzą, że lata posuchy czekają. A druga sprawa to pamiętajcie te straty trzeba będzie odrobić a wiecie co to znaczy dla cen nawozów

Obniżki 😀 np ropa na rynkach drożała przed wyborami to u nas taniała.

Opublikowano
54 minuty temu, hubertuss napisał:
Dnia 12.10.2023 o 15:23, hubertuss napisał:

Dnia 12.10.2023 o 15:23 hubertuss napisał:

nie ma co z tym nigdzie przechodzić. Bo pis po prostu nie spełnił warunków na które sam się zgodził. To tak jak byś ty we wniosku na jakiś program ue przyjął jakieś warunki potem ich nie spełnił i płakał, że kasy nie dali. Przyjmijcie to w końcu do waszych pustych głów. Pis nie spełnił warunków na które Morawiecki się zgodził i nie dostał kasy na kpo.

TwójTusk powiedział że nie trzeba nic realizować a kpo będzie, jeśli tylko będzie premierem, co teraz napiszesz?

🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Według ciebie rząd Tuska przyczyni się do tego, że jakaś firma państwowa odrobi stratę? 😆

• Like 1
Opublikowano

A co szkodzi obecnym prezesom tak pokierować firmą, żeby to następcy mieli problem, by to na następców spadły gromy. Wystarczy nie podpisać kontraktu na surowiec do produkcji, lub zawrzeć go w niekorzystnych dla następców cenach. I gotowe. 

Opublikowano
14 godzin temu, Sadek napisał:

Rok temu, gdy saletra podchodziła pod 5-6 tysięcy też myślałem, że dobrze zrobiłem, kupując po 3500 :)

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Tylko że partia mająca w nazwie prawo i umiłowanie do sprawiedliwości jest de facto zorganizowana grupa przestępczą, nowotworem na tkance narodu,

pokazali co to znaczy kolesiostwo i nepotyzm oraz złodziejstwo, wiele rzeczy które zrobili nawet u ruska by nie przeszło

jak pisiory nie będą siedzieć to równie dobrze można to państwo rozwiązać już i ziemie podzielić bo szkoda życia i czasu ludziom marnować

teraz będzie prawdziwy test na działanie państwa

jak by miało być tak "bezpiecznie" to by pisiory nie kwiczały tak przeraźliwie nawet to forumowe

a to dopiero wizja odrywani a co będzie jak będzie to już się fizycznie dobywać ?

• Like 2
  • Thanks 2
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v