Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

A i ciekawe gdzie są ci co tego uffa  nakupili po 1800zl na 5lat do przodu? 

Mam 2 kolegów co kupili UFF w grudniu 2022r po około 2800 zł/t. Na dzień dzisiejszy to nie chcą gadac na ten temat, a drugi problem to wiatr. Źle się sieje.

59 minut temu, krzychu121 napisał:

...Niestety jeszcze część osób ma syndrom sztokholmski i mimo iż wie że są dym.ni to i tak wybiera nawozy z ga. Ja nawet jakbym miał zapłacić więcej za import niż nasze nawozy to wybrałbym import. Stety lub niestety to w Polsce nie grozi. Chyba tylko przed samymi wyborami pójdą chwilowe obniżki żeby było o czym w spotach mówić że państwo dba tak o rolników i obniża ceny. 

Krzysiek, Ludzie kupują z Grupa Azoty bo im się John Deere podoba, który można wygrac w loterii :) 

Saletrzak Wegry -  1750z/t  netto  w lokalnym sklepie. Okolice Pińczów, Świętokrzyskie . Mały worek, na palecie. Co kilka dni jest taniej

• Like 2
Opublikowano

Z tego co mi mówił w agroloku na razie nie sprzedają mocznika bo nazbierali zamówień i nie wiedza czy im starczy tego  mocznika. Zamawiany 10 marzec ma być dostawa na dniach (odrazu zostałem poinformowany ze w pierwszym tygodniu  kwietnia) 

Opublikowano
8 godzin temu, Marl napisał:

Mam 2 kolegów co kupili UFF w grudniu 2022r po około 2800 zł/t. Na dzień dzisiejszy to nie chcą gadac na ten temat, a drugi problem to wiatr. Źle się sieje.

Krzysiek, Ludzie kupują z Grupa Azoty bo im się John Deere podoba, który można wygrac w loterii :) 

Saletrzak Wegry -  1750z/t  netto  w lokalnym sklepie. Okolice Pińczów, Świętokrzyskie . Mały worek, na palecie. Co kilka dni jest taniej

To już wolałbym ten kilka tys  przeznaczyć na grę w lotto albo w zdrapki niż przepłacic za nawozy i nic z tego nie mieć. Przecież jak na każdej tonie przepłacamy na azocie 500-700 zł a na wieloskładniku pewnie i z 1000 zł. To tych ,,chrupkow '' w postaci Johna powinno być co najmniej że 100 do wygrania albo i więcej 

• Like 1
Opublikowano

Lokalne male sklady trzymaja cene, bo przeciez kupili drogo... Do dzis pamietam slynna wigilie gdzie saletra poszla na na 5tys w kazdym z tych skladow. Wiekszy z okolicy co zamawia import, duzo taniej.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, danielhaker napisał:

Nie mam do niego numeru, ale kiedyś jak chciałem o coś zadzwonić zapytać to w Google łatwo znalazłem

Niema w Google ,poszukam w papierach może znajdę.Kazdy mówi ze on teraz ma najtaniej.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
12 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Ja ....ponoć mocznik z Egiptu jest po 1600zl tona ale ilości wagonowe 🤣

Słyszałem o ofercie 1780 zł tona, ale ilosci całosamochodowe. Przedstawiciel GA nie mógł tego przetrawić 😁🤣

Opublikowano
3 godziny temu, panczo1922 napisał:

I tak lepsza saletra po 5tys i pszenica po 1500zł

niż saletra 1000 a pszenica po 800 :(:(

niech spadnie najpierw ta saletra na 1000 bo pszenica już 800 osiągnęła a saletra najtaniej 2500 albo całe auto. 

Opublikowano
15 godzin temu, 6465 napisał:

A i ciekawe gdzie są ci co tego uffa  nakupili po 1800zl na 5lat do przodu? 

Jeden jest tutaj... i z tej dumy, że nie dał się wydymać nie kupił granuli tylko uff aż konto zmienił 🤭

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Agrolok cena z dziś saletra 32 2430 brutto, saletrosan 26 1990 brutto, mocznik polski 2900, polifoska 6 4100 lub 4300 nie usłyszałem dobrze bo niezbyt mnie interesuje w takiej cenie :P 

Edytowane przez maxi12
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Tigon napisał:

niech spadnie najpierw ta saletra na 1000 bo pszenica już 800 osiągnęła a saletra najtaniej 2500 albo całe auto. 

Dawaj Telusa teraz na bilborda bo   Henio już nie aktualny😄

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, boogie7 napisał:

Kowalczuk abdykował 🙆

Dla nigo nic sie nie zmienia bo i tak w nagrode zostaje wicepremierem. 

Saletrzak 2100

Polidap 4880

Sol 4000

Edytowane przez oniak
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v