Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Neveragain napisał:

Koszt badania mocznika około 100 zł. Też czekam na wyniki ile ma moja partia 

Pasowało abyś zamieścił wynik, wszyscy kupują ten mocznik, gadają ze próbe zrobią a od listopada nie widziałem żadnych wyników badań. Jeśli ktoś zamieścił to niech tu podrzuci linka.

P.S. Wydzierżawiłeś te grunty, o których pisałeś w innym temacie? Pola w świętokrzyskim były.

1 godzinę temu, marek1977 napisał:

Kowalczyk obiecał że będzie taniej.

Trzymajmy kciuki za naszego ministra. :)

Opublikowano
24 minuty temu, Andzej23 napisał:

Czy ktoś z was też dostał dzisiaj telefon bezpośrednio z Agrochem Puławy?

Czy ktoś z was też dostał dzisiaj telefon bezpośrednio od Agrochem Puławy?

Ci pewno będą pytać ,czy kupiony nawóz.😀

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, marek1977 napisał:

Ci pewno będą pytać ,czy kupiony nawóz.😀

I tu odpowiedz powinna być że nie kupiony , ale , albo już zamówiony , albo na dniach się będzie zamawiało nawóz z importu , bo dużo taniej 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

Do mnie też dzwonił przedstawiciel od Osadkowski i proponował azot rsm 3200 netto mocznik polski 4140 brutto. Grzecznie podziękowałem i powiedziałem żeby zadzwonił za miesiąc jak nawozy potanieją.

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, mateusz25 napisał:

Dzisiaj telefon z Agroloku,mocznik z importu po 3300 brutto,nie handlowałem z nimi, ktoś coś na temat tego mocznika ?

dzwoń do chemirolu, ktoś tu pisał o cenie 2800 netto za mocznik, wiec jak chcesz zamawiać teraz to korzystniej

Opublikowano (edytowane)

Ja bym poczekał, chyba że nie miał bym na 1 dawkę. Coś się zmieni cena bo jak sami dzwonią to znaczy że nie ma zbytu a handlowcy nie wyrabiają norm, nie mówiąc o jakichś dodatkach do pensji za sprzedaż. Też dostałem propozycję sms z ofertą 3 dni temu ale nie zaskoczyli mnie..... Saletra 4000  haha.

Edytowane przez Michał88
Opublikowano
1 minutę temu, Michał88 napisał:

Ja bym poczekał, chyba że nie miał bym na 1 dawkę. Coś się zmieni cena bo jak sami dzwonią to znaczy że nie ma zbytu a handlowcy nie wyrabiają norm, nie mówiąc o jakichś dodatkach do pensji za sprzedaż. Też dostałem propozycję sms z ofertą ale nie zaskoczyli mnie..... Saletra 4000  haha.

to zależy wszystko od giełd, jak ceny rzepaku przebiją 600 euro, a cena pszenicy 300 to obniżek raczej nie będzie

Opublikowano
2 godziny temu, jacu napisał:

skąd te ceny wzioł toć to rabunek w biały dzień HALO POLICJA

Może przyjdzie wkoncu czas że będą prosić żeby brać te nawozy na kolanach 😌😌

• Haha 1
Opublikowano
52 minuty temu, mateusz25 napisał:

Dzisiaj telefon z Agroloku,mocznik z importu po 3300 brutto,nie handlowałem z nimi, ktoś coś na temat tego mocznika ?

Drogo, poniżej 3000 idzie z importu kupić, jak tu koledzy pisali z chemirolu między innymi. 

Ja już firmie agrolok podziękowałem. Niech nawóz i opryski sprzedaja tam, skąd importowali zboża i rzepak. 

Opublikowano
Marl napisał:

1 godzinę temu, marek1977 napisał: Kowalczyk obiecał że będzie taniej. Trzymajmy kciuki za naszego ministra. 

Pewnie obniżą do 3 tys bo to jest "cena akceptowalna dla rolników"

Opublikowano

Za fosforan amonu i siarczan potasu i owszem. 3tys byłoby akceptowalne🤣

Opublikowano
driver24 napisał:

52 minuty temu, mateusz25 napisał:

Drogo, poniżej 3000 idzie z importu kupić, jak tu koledzy pisali z chemirolu między innymi. 

Ja już firmie agrolok podziękowałem. Niech nawóz i opryski sprzedaja tam, skąd importowali zboża i rzepak. 

Dokładnie tak samo pomyślałem, wstrzymam się chyba jeszcze z zakupem.

Opublikowano

3 tys to jest cena akceptowalna przez ministra rolnictwa

akceptowalna cena dla rolnika to 1600 saletra , 2000 mocznik i wieloskładnikowe  -

trzeba ciąć koszty czyż nie prawda ?

• Like 6
Opublikowano

Historia lubi się powtarzać. Oglądałem dokument z USA jak covid się zacząl to wiele firm przestało kupować mleko. Albo cena na pół. Przy dużej skali produkcji wielu nie wytrzymało i też była fala samobójstw

Opublikowano
1 godzinę temu, PerezStunt napisał:

Polish agro chwali się ceną 2749 netto za mocznik przy płatności 14 dni i o dziwo towar dostępny od ręki. Myśle, że będzie taniej.

Kilka dni temu bylo 2790 i tylko na przedpłatę jako ze nie kupowałem  u nich.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v