Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Takeda napisał:

jakoś w Polsce jest 13 dni dodatkowo ustawowo wolnych, a w Niemczech tylko 9, ale o tym wolisz nie wiedziec chyba, Czesi może mają podobnie jak my, ale pomysleli i nie mają wolne nie wiadomo dlaczego w boże ciało, czy 15 sierpnia

następny  tam nawet dzień kobiet jest wolnym od pracy a przerwa św zakłady mają od wigilii do 3 króli 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Skoro wygrali to czekam na większościowy rząd Mateusza Morawieckiego xD 

koryto+ jednoczy 

• w listopadzie (pomiędzy 16 a 22 listopada) Dzień Pokuty i Modlitwy / Buß- und Bettag (w: Saksonia)

czekajcie jak to było protest rolników  pis staramy się załatwiamy sprawę ........   po tusk patrzcie jakie chamy przyjechali drogimi ciągnikami ciągle im źle w d*pach się przewraca  aresztowania rolników za manify  

2023 8lat później zbawiciel narodu  🤣  dobrze ze ja hanys ........ jak w tym kraju ma bd dobrze

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, DTaras napisał:

A nie unioisłeś się Ty aby niepotrzebnie? Bo cöż trzeba zrobić aby złożyć budżet ponownie? Raczej idrzucić... I negatyw się ucieszył pisząc o sądach i państwie w państwie. Toć po to one są aby złe prawo ujawnić - ten o burdlu...

budżet proceduralnie powiązany jest z rokiem kalendarzowym a nie cyklem wyborczym i sama zmiana ekipy u koryta wcale nie oznacza że z automatu to koryto trzeba wymieniać. Oczywiście większość parlamentarna może w każdym czasie zadecydować o zmianie na inne ale to musi być większość w głosowaniu a rolą marszałka jest pilnowanie procedur a nie wyrokownie o nieprzeprowadzonych jeszcze glosowaniach. Nie wnikałem czy  przypadku wyborów w czasie obowiązywania budżetu po tych wyborach był automatycznie anulowany ale i tak sama zmiana rządu nie musi oznaczać kasację budżetu a tym bardziej nie marszałek o tym decyduje a przynajmniej nie powinien

a to że ta zbieranina jakieś prawo poprawi to... ja człowiek małej wiary bo może co głupiego i usuną to na to miejsce dwa jeszcze głupsze się spodziewam

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

elita narodu z pod znaku po - poseł neopoganin 

Image

podobno nikt nie chce być ministrem zdrowia, aż żal żeby taki talent się zmarnował :D 

Opublikowano (edytowane)

@nie ty tu Kazika nie cytuj, bo wy go w TVPiS i PiSowskim Radiu nie lubicie xD Chociaż utwór jest idealnym podsumowaniem rządów PiSuaru.

Ale skoro lubisz Kazika, to masz, utwór jego autorstwa o twoim ukochanym prezesie xD Ale już niedługo się skończy, nie będzie prywatnej ochrony w sejmie, nie będzie kordonu szczeniaczków na miesiączkę xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Ale już niedługo się skończy, nie będzie prywatnej ochrony w sejmie,

To może choć jaką opiekunkę zostawić? Niech dba o zdrowie i kondycję Pana posła.:lol:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, mirro napisał:

To może choć jaką opiekunkę zostawić? Niech dba o zdrowie i kondycję Pana posła.:lol:

Przewijak trzeba w toalecie sejmowej zamontować, żeby można było mu pampersa zmieniać xD i szafkę z zapasowymi butami, aby mu zmienić gdy założy nie do pary xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
nie napisał:

ten raport został sporządzony w 2010 roku na zlecenie ministra infrastruktury    

A to możliwe bo gdyby był sporządzony w szesnastym to budowali by Narodowy Port Komunikacyjny...

Roman176 napisał:

następny  tam nawet dzień kobiet jest wolnym od pracy a przerwa św zakłady mają od wigilii do 3 króli 

Bo jakbyśmy byli krajem związkowym jak Niemce to mógłbyś se nawet czterodniową Barbórkę mieć - ale nie chciałeś.

dysydent napisał:

budżet proceduralnie powiązany jest z rokiem kalendarzowym a nie cyklem wyborczym i sama zmiana ekipy u koryta wcale nie oznacza że z automatu to koryto trzeba wymieniać. Oczywiście większość parlamentarna może w każdym czasie zadecydować o zmianie na inne ale to musi być większość w głosowaniu a rolą marszałka jest pilnowanie procedur a nie wyrokownie o nieprzeprowadzonych jeszcze glosowaniach. Nie wnikałem czy  przypadku wyborów w czasie obowiązywania budżetu po tych wyborach był automatycznie anulowany ale i tak sama zmiana rządu nie musi oznaczać kasację budżetu a tym bardziej nie marszałek o tym decyduje a przynajmniej nie powinien a to że ta zbieranina jakieś prawo poprawi to... ja człowiek małej wiary bo może co głupiego i usuną to na to miejsce dwa jeszcze głupsze się spodziewam

Eeee. To uniwersalne wnioski niezależnie kto kogo zamienia. A czy głupsze? Ameryki żeś nie nawrócił wszak lepsze wrogiem dobrego. Nawet hołubionej naturze zdarza się wybryk głupoty.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Na   samą  ochronę  w sejmie  płacimy  wszyscy za  tego  pokurcza    150  000   miesięcznie a gdzie  pilnowanie jego nory    wszelakie  marsze   spotkania  za  grosz   wstydu i  zwykłej  ludzkiej  przyzwoitości 🤮

• Haha 1
Opublikowano
nie napisał:

elita narodu z pod znaku po - poseł neopoganin 

podobno nikt nie chce być ministrem zdrowia, aż żal żeby taki talent się zmarnował :D 

Ty. A kto to chciał naprotechnologią leczyć? Modlitwą uzdrawiać? Twierdzi, że z gwałtu niema ciąży? ZOO osobliwości zobowiązuje.

Dla zwolenników wolnego 24 XII - spytajcie kobit gdzie chleba na trzy dni kupią. To jest pojebane raz na kilka lat gdy 24 wypada w niedzielę a będzie na stałe...

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Przewijak trzeba w toalecie sejmowej zamontować, żeby można było mu pampersa zmieniać xD i szafkę z zapasowymi butami, aby mu zmienić gdy założy nie do pary xD

Ale kto to będzie robił?

Opublikowano

nie zmienia to nic. 

coś takiego jak immunitet na drodze nie powinien w cywilizowanym kraju występować. 

Opublikowano

to menda z immunitetem ma prawo chlać i jeździć 🤔

na taxi ich raczej stać

Opublikowano
1 godzinę temu, Pablos_1970 napisał:

Na   samą  ochronę  w sejmie  płacimy  wszyscy za  tego  pokurcza    150  000   miesięcznie a gdzie  pilnowanie jego nory    wszelakie  marsze   spotkania  za  grosz   wstydu i  zwykłej  ludzkiej  przyzwoitości 🤮

piszesz o tusku? :D 

Opublikowano
HF86 napisał:

to menda z immunitetem ma prawo chlać i jeździć 🤔

na taxi ich raczej stać

Niema. Dlatego wszelkie czynności powinny być przeprowadzone a od wqrwienia przełożonego zależy co dalej będzie. Immunitet się pewnego dnia skończy to sprawki nie przedawnione mogą ujrzeć finał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v