Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie napisał:

11 minut temu, mirro napisał: A co jest?   stwierdzenia jego nieważności, tj. uznania, iż taki związek w ogóle nie istniał, ponieważ nie został ważnie zawarty

Tego no... unieważnienie to nie jest stwierdzenie nieważności czasem? To wszystko jest lekko dęte bo dla zawarcia małżeństwa potrzebne jest spełnienie trzech warunków następnie przysięga czyli wzajemne udzielenie sakramentu przed świadkiem, który ją błogosławi. Kościół zatem zwalnia unieważnieniem świadka bo związek na stówę jakiś był i rewinda odpalić nie odpalisz. Skoro początek nieudany to reszta nie poszła po linii partii i temat należy powtórzyć. Ot wymiksowanie się kościoła z bałaganu. Jako, że w tym systemie kłamstwo ani rozwód nie istnieje to rozwód kościelny jest jak polski rolnik.

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, witejus napisał:

A troje dzieci skąd się wzięło?

skoro małżeństwa nie było to jest kilka synonimów miana takiego poczęia w tym jeden nawet +ew rebusem nazwiska tatusia :P

a jeszcze wracając do genezy słowa "kurwizja" to najbardziej mi pasuje - medium obrazkowe dla hodowlanego drobiu o ptasich móżdżkach

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Hujownia czy tam Kotłownia jako marszałek już wypuszcza złodziei i oszustów z więzieni teraz wiem skąd PO ma takie wysokie poparcie w zakładach karnych .

Już nie wiem czy ty to poważnie piszesz czy dla jaj...???  

Opublikowano

czyli kurski byl albo impotentem -mazenstwo nie zostalo skonsumowane,no ale dzieci sa..albo -co bardziej prawdopodobne -jest chory psychicznie...innej opcji nie ma .

1 godzinę temu, binek napisał:

Rozumiem że to Twoja subiektywna opinia\ocena 🤣

krowm nie bylo d smiechu gdy sie do nich  z pipeta  dobierales.

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Hujownia czy tam Kotłownia jako marszałek już wypuszcza złodziei i oszustów z więzieni teraz wiem skąd PO ma takie wysokie poparcie w zakładach karnych .

w jaki sposob ??

33 minuty temu, andrzej78 napisał:

Mój związek istniał ,ale po kilku latach okazało się że jest błąd w nazwisku panieńskim mojej matki ( kwestia kropki ) ,tym samym mój akt małżeństwa został unieważniony .

ile cie to kosztowalo i jak to zalatwic ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Sobie przypomnij jak Długopis podpisywał papiery Kamińskiemu i jego koledze xD

łał za nadużycia uprawnień w podsłuchiwaniu ... a za 600banek to inna bajka 

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Pytanie do platfusów i lewaków z tego forum , jak Obajtek przestanie być prezesem Orlenu to spółka ma być sprzedana czy nie bo żydowska Gazeta Wyborcza już dzisiaj podpowiada nowej starej opozycji aby sprywatyzować Orlen .

Lewica to chyba jest przeciw prywatyzacji...... 

Opublikowano

Zabrała syna do Sejmu, wywołała burzę. Politycy murem za posłanką

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-zabrala-syna-do-sejmu-wywolala-burze-politycy-murem-za-posla,nId,7153227#parametr=zobacz_takze#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

obronie posłanki platformy  Politycy PiS popierają Gajewską. "Nie ma w tym nic wstydliwego"
Głosy wsparcia dla Aleksandry Gajewskiej pojawiły się także po stronie polityków Zjednoczonej Prawicy. Posłanka Prawa i Sprawiedliwości Elżbieta Zielińska również nie widzi problemu w przyprowadzeniu dziecka do Sejmu. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Roman176 napisał:

a za 600banek to inna bajka 

Naucz najpierw się słuchać, Karpiński nie dostał 600 baniek, tyle była warta umowa za którą NIBY dostał łapówkę, ale przez kilka miesięcy prokuratura ma problem zebrać dowody ... A Kamiński gdyby nie Długopis to by oglądał na pewno świat w kratkę...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

Zabrała syna do Sejmu, wywołała burzę. Politycy murem za posłanką

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-zabrala-syna-do-sejmu-wywolala-burze-politycy-murem-za-posla,nId,7153227#parametr=zobacz_takze#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

obronie posłanki platformy  Politycy PiS popierają Gajewską. "Nie ma w tym nic wstydliwego"
Głosy wsparcia dla Aleksandry Gajewskiej pojawiły się także po stronie polityków Zjednoczonej Prawicy. Posłanka Prawa i Sprawiedliwości Elżbieta Zielińska również nie widzi problemu w przyprowadzeniu dziecka do Sejmu. 

a to ciekawe; nie natrafiłem w necie na tę "sensację"
dzięki

pono były też sugestie aby można było z pieskiem przychodzić

no jeśli ten piesek miałby stosownie tresowany węch na co niektóre substancje psychoaktywne to i za dziećmi jestem za w parlamencie (zawsze to ktoś mądrzejszy od większości tego spędu ) jak i za pieskami ale tylko tymi "na służbie"
na pewno by się mądrzej zrobiło w tej mordowni i przez wzgląd na dzieci i .... no tu by padły domniemania karalne zatem czytelnikowi pozostawię domysł - dlaczego ;)

• Like 1
Opublikowano

prokuratura ma problem zebrać dowody ...

nie ma żadnego problemu ... tylko twarde dowody to nie prokuratura go dała do wwiezienia tylko sąd 

A Kamiński gdyby nie Długopis to by oglądał na pewno świat w kratkę...

no na pewno za nadużycia kompetencji   .. przypominam ci ze twoi wafelki zamiast granatnika komendantem zostanie skorumpowany gość i z takimi samymi tylko z wyrokiem  nadużycia uprawnień 

Opublikowano (edytowane)

większość tałatajsta parlamentarnego ma pusto w głowie (nawet nie trociny bo co to by była z obrona drzew) i są to tylko statystyczne słupy do głosowania
a że między głosowaniami coś muszą robić żeby symulować jakąkolwiek pracę to pozwolono takim sobie różne koniecznie nieistotne tematy do roztrząsania
jeszcze niejeden może i bardziej nieistotny zespół będzie do obśmiania ale to i lepiej niżby mieli się czym poważniejszym zajmować.
za wystarczającą nagrodę za uchronienie Polski przed losem np pokomunistycznej Rumunii poczytajcie sobie że pozwoliliśmy wam zdechnąć śmiercią naturalną z zachowaniem praw takich jakie mamy my wszyscy (bo każdy bez wyjątku członek PZPR, ZSL i SD z  czasów komuny powinien być pozbawiony nie tylko podwyższonych świadczeń ale i prawa sprawowania jakichkolwiek stanowisk publicznych) i każda złotówka powyżej minimalnej emerytury takim jest obrazą jakiejkolwiek logiki sprawiedliwości społecznej
Tak, wiem - za ostro ale oni i tak postępowali jeszcze ostrzej wobec pozostałych uzurpująctylko sobie monopol na władzę

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, dysydent napisał:

Tak, wiem - za ostro ale oni i tak postępowali jeszcze ostrzej wobec pozostałych uzurpująctylko sobie monopol na władzę

Aaaaaa widzisz, czyli ostatnie 8 lat to nie wzięło się znikąd,To tylko dobrze przyswojone wzorce.:lol:

Albo dobry oficer prowadzący.:-o

Edytowane przez mirro
Opublikowano
8 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Naucz najpierw się słuchać, Karpiński nie dostał 600 baniek, tyle była warta umowa za którą NIBY dostał łapówkę, ale przez kilka miesięcy prokuratura ma problem zebrać dowody ... A Kamiński gdyby nie Długopis to by oglądał na pewno świat w kratkę...

Gdyby nie fakt, że w sprawe są umoczeni także inni politycy i gdyby proces ruszył, dostało by także po kulasach PiS, zapewne Karpiński już dawno by siedział. Chodzi po prostu o to, że sprawa nie jest jednoznaczna , bo PiS i PO gryzą się tylko "na wizji" a poza obiektywem kamery rączka rączkę myje. Gdyby wyciągnięto na światło dzienne wszystkie brudy, to Karpiński zapewne okazałby się najświętszy,a przy okazji sypnął by mase ludzi w ramach zemsty. A tak posiedzi, teraz społeczeństwo zapłaci odszkodowanie za niesłuszny areszt i sprawa rozejdzie się po kościach, jak wszystkie inne w III RP

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, GABBER85 napisał:

szantażuje i dyktuje że wypłaci pieniadze jak bedzie jakaś partia,

Iiiiiii tego samego dnia wszyscy europosłowie PiS powinni złozyć mandaty poselskie i w ramach protestu wrócić do Polski najbliższym pociągiem.Potem szybkie wypowiedzenie wojny Unii marsz na Berlin i ustanowienie regenta w Brukseli.:lol:Może być Sasin, tak dla zemsty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v