Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze kłamali i będą dalej kłamać, tylko naiwni dali się w uja im zrobić,a ucierpi Polska.

1 minutę temu, Roman176 napisał:

ciapatych też niemieli przyjmować ... 🤫 a już jest deklaracja ze legalnych  

1 minutę temu, Roman176 napisał:

ciapatych też niemieli przyjmować ... 🤫 a już jest deklaracja ze legalnych  

Opublikowano
45 minut temu, Ulman napisał:

cpk nie ma żadnego sensu. To fanaberia  pisowskich fantastów którym uroiło sie że bedziemy wielkim portem przesiadkowym. Niestety jak to planowali to chyba mapy nie mieli pod reką.

zmienił się rząd to teraz się opłaca 

https://forsal.pl/transport/lotnictwo/artykuly/9319522,cpk-przyniesie-setki-miliardow-zysku-wiadomo-kiedy-inwestycja-zwroci.html

6 minut temu, Desperado napisał:

Oj Tomciu, czy ty nie wypadłeś kiedyś z wózka na beton?   xD to by bardzo dużo wyjaśniło.   :P

o nim w gazetach pisali .. brakło do niego inkubatora to powiesili go na reklamówce z Lidla na grzejniku  .. i przeżył 

Opublikowano

było 

– Brat Aleksandra Grada Mieczysław Grad był właścicielem handlującej nawozami firmy Rolmos Susiec. Założył ją na początku lat 90. wspólnie z bratem, który po zajęciu się polityką, zrezygnował z udziałów. W 2006 Państwowe Zakłady Azotowe w Tarnowie-Mościcach rozpoczęły starania windykacji 1,6 mln zł wobec Mieczysława Grada z tytułu poręczenia przez niego zobowiązań innej firmy.

W sierpniu 2007 roku Sąd Apelacyjny w Krakowie prawomocnie uchylił nakaz zapłaty z tytułu realizacji weksla wobec Mieczysława Grada. Spółka nie skorzystała z prawa do kasacji, a także innych prób uzyskania pieniędzy z majątku odrębnego dłużnika, ponieważ był to okres rozpoczęcia prac nad debiutem giełdowym i wobec oceny tych kancelarii, taka informacja mogłaby utrudniać przygotowanie do debiutu giełdowego.

Firma założona przez żonę Marka Sawickiego z PSL, ministra rolnictwa w rządzie Platformy Obywatelskiej nie miała problemów z otrzymaniem dużej dotacji ze środków Unii Europejskiej. Firma Sawimed miała otrzymać 4,5 mln złotych pochodzących z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego. Rozdział środków nadzorował zarząd województwa mazowieckiego z Adamem Struzikiem z PSL na czele. To nie pierwsze podejrzane działania wokół firmy Sawimed. 

............. a zresztą 

W zamkniętych obwodach wyborczych utworzonych w aresztach śledczych i zakładach karnych KO uzyskał 82,7% głosów, a pis– 14,8%. Informację tę podał Centralny Zarząd Służby Więziennej. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, nie napisał:

nie masz pojęcia o inwestycjach

spokojnie twoi tez nie mają, blok elektrownia Ostrołęka, stępka promowa, czy elektryczna Izera bez technologii, litu i baterii o tym najlepiej świadczy

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

W zamkniętych obwodach wyborczych utworzonych w aresztach śledczych i zakładach karnych KO uzyskał 82,7% głosów, a pis– 14,8%. Informację tę podał Centralny Zarząd Służby Więziennej. 

o zgrozo juz nawet przestepcy są mądrzejsi niż wyborcy PiSu, do czego to doszło

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Roman4321 napisał:

chyba poradzisz tyle posłuchać,może trochę rozjaśni

akurat megaloman Bartosiak w większości to Pis krytykuje, nawet w tym co przytoczyłeś także pudło, ale spokojnie nie unos się, jestem przekonamy, że jeśli tzw demokratyczna opozycja przejmie stery to i tak będzie krytykował, ponieważ nasza klasa polityczna nigdy nie miała klasy, nie ważne jak daleko w historii się cofniesz.

Opublikowano
3 minuty temu, Takeda napisał:

akurat megaloman Bartosiak w większości to Pis krytykuje, nawet w tym co przytoczyłeś także pudło, ale spokojnie nie unos się, jestem przekonamy, że jeśli tzw demokratyczna opozycja przejmie stery to i tak będzie krytykował, ponieważ nasza klasa polityczna nigdy nie miała klasy, nie ważne jak daleko w historii się cofniesz.

nie wnikam czy krytykuje i kogo ,duży temat musi być uwikłany w polityke ale zaś bym musiał tłumaczyć dlaczego, podać słomke czy sobie sam sobie wyciągniesz z buta?

Opublikowano
13 minut temu, Roman4321 napisał:

chyba poradzisz tyle posłuchać,może trochę rozjaśni

Chyba nie masz swojego zdania jeśli podpierasz się czymś z czego kompletnie nic nie wynika. Ten facet coś bełkocze na poziomie filozoficznym i ani słowa o pomyśle na biznes. Bardzo pokrętny i mętny wywód.

Opublikowano (edytowane)

powiedz że nie zrozumiałeś a nie że nic nie wynika, powiedz czego nie rozumiesz z jego wypowiedzi? chyba jednak sam przyznasz że najlepiej się czujesz za pługiem i niema co wyglądać za daleko za miedze?

dlatego na budowie jest majster i organizuje robotę pracownikom, nie tłumaczy dlaczego tak czy siak czy jaki to ma sens tylko mają wykonać określone działania w danym czasie

Edytowane przez Roman4321
Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/raport-wojna-w-izraelu/news-setki-ofiar-w-ataku-na-palestynski-szpital-izrael-odpowiada-,nId,7093285

To jest tragedia a nie wasze obrzucanie sie błotem . Tyle ludzi zgineło i to przy europejskiej aprobacie , ja rozumiem ze niemcy to aprobują bo w genach maja takie podejście ale My Polacy mamy stawać po stronie Izraela ????? Nie bierzmy tego bagażu na siebie , mamy różne grzechy jak pijaństwo, złodziejstwo i zazdrość ale nie dokładajmy sobie jeszcze morderstw , bo to nie nasza natura . 

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Roman4321 napisał:

powiedz że nie zrozumiałeś a nie że nic nie wynika, powiedz czego nie rozumiesz z jego wypowiedzi? chyba jednak sam przyznasz że najlepiej się czujesz za pługiem i niema co wyglądać za daleko za miedze?

dlatego na budowie jest majster i organizuje robotę pracownikom, nie tłumaczy dlaczego tak czy siak czy jaki to ma sens tylko mają wykonać określone działania w danym czasie

Tam nie ma żadnych konkretów tylko jakieś brednie że to będzie miś na miarę naszych możliwości. Ty też najwyraźniej nie masz pojęcia po co to ma powstać i jaki jest pomysł na biznes bo unikasz odpowiedzi jak tylko możesz zasłaniając się bełkotem jakiegoś mitomana. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Roman176 napisał:

zmienił się rząd to teraz się opłaca  https://forsal.pl/transport/lotnictwo/artykuly/9319522,cpk-przyniesie-setki-miliardow-zysku-wiadomo-kiedy-inwestycja-zwroci.html

Roman. A datę artykułu sprawdziłeś?

Roman4321 napisał:

https://www.youtube.com/embed/w8QgXrPe2V8?start=87&feature=oembed chyba poradzisz tyle posłuchać,może trochę rozjaśni

No to ponawiam pytanie - co ja napisałem nie tak?

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

A wy PiSowcy 4 dni temu pluliście na Kosiniaka a teraz w nim sojusznika szukacie xD Ledwo z waszego jadu się wyczyścił i już mu rękę podawać chcecie xD 

Bo PSL to taka k...a. Za parę srebrników z każdym pójdzie 

Edytowane przez saszeta
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v