Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie bój się Rysiek, i tak wentylem do góry już nie polezysz xD nie będzie suszowego xD

A se leżę

Ja mam mało ha do suszowego

Ale kto ma dużo ha to dużo będzie w plecy. 

Parė pił po ładuję i prawie jsk suszowe

• Like 1
Opublikowano

Znów manipulacja że ktoś robił badania specjalnie dla rolników :) , nawet sondażownie o to nie pytały , zaraz ktoś przytoczy gniot jak głosowali zaszczepieni i nie zaszczepieni :) . Jak głosowali górnicy ? jak głosowali  nauczyciele ?  Czy w warszawie też pytano czy jest pan rolnikiem i jak pan głosował ? :)  Po prostu wymyślaja takie niby sondaże by móc troche pokopać rolników ze sami sobie są winni .  fakty sa takie że w poprzednich wyborah mieszkańcy wsi poszli ponad przecietnie i zagłosowali na PiS i stąd było poparcie , wiedział o tym PiS więc myslał że teraz jak zrobi wiecej lokali na wsi , taksówki ze straży , doda emerytom to powtórzy sukces . Niestety to co zrobił PiS z rolnikami odbiło się na wszystkich mieszkańcach wsi , rolnicy nie biorą dzierżaw albo za parę groszy bo sie ie opłaca . Rolnicy nie inwestuja nie buduja nie kupuja maszyn bo po prostu nie maja pieniedzy i na wsi zrobiła sie tka zapaść że ją odczuwają nie tylko rolnicy ale małomiasteczkowi mieszkańcy .Nie dość że dochody wsi za czasów PiS systematycznie oddalały się od miasta to teraz nastapiła przepaść , dwa światy z różnym poziomem życia dlatego jest propaganda że to wina rolników . Teraz tereny wieskie nie poszły tak tłumnie na wybory a zmobilizowało się ponad przeciętnie miasto i to ono zadecydowało że PiS nie rządzi 

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

A se leżę

Ja mam mało ha do suszowego

Ale kto ma dużo ha to dużo będzie w plecy. 

Parė pił po ładuję i prawie jsk suszowe

Ty rób już zapasy maści i kremów na odciski i zakwasy bo już długo wentylem do góry nie poleżysz .😂🤣

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Ja nie brałem karty, już czekam na tych uchodźców xD

Razem z hubercikiem duupy was widzę mocno swędzą    xD  no nie dziwię się, w końcu głosowaliście ku temu.   :P

38 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie bój się Rysiek, i tak wentylem do góry już nie polezysz xD nie będzie suszowego xD

Nie brałeś żadnego socjalu? po uj brałeś cokolwiek a teraz palisz głupa?

Edytowane przez Desperado
  • Like 4
Opublikowano

Dziś mnie olsnilo. Tygrys piarowo tylko mówi, że nie pójdzie z PiS, a już ma spięcia z lewica. To oczywiste, że PiS da im lepsze stolki od Donalda, a wiadomo jakie PSL ma zdolności koalicyjne. Może nawet stołek premiera dostaną. Im dużo łatwiej będzie się dogadać z PiS jak z lewica, jeśli chodzi o program i światopogląd. Same plusy. Prezydent też z pewnością nie będzie blokować takiego rządu...

• Haha 1
Opublikowano
hubertuss napisał:

Ale Kowalczyk z pisu mówił by nie sprzedawać i to prawda jest. Bo robili miejsce na ukraińskie i to też prawda.

Albo było tak albo minister pokazał swoją zdolność analizy sytuacji czyli też nie najlepiej...

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale tu słychać wycie xD a raczej miauczenie tłustych kotów xD

Cytując klasyka: SŁYCHAĆ WYCIE ZNAKOMICIE. 😎

Opublikowano

Ale kuźwa super zmiana te platfusy , ledwie mają zamiar rządzić a już dziś dostałem SMS mleko 10 gr do góry 😊 , to są ludzie 💪🤭

Opublikowano

Tak dobie dyskutujecie o rządzie a przecież opozycja ma ich w garści. Nie jest istotne kto będzie w rządzie a wykazanie jego nieudolności i wystawienie laurki PiS. Niech tam by sobie Mateo skonstruował rząd. Dopiero wówczas po prezydenckim wywrocie złożyć co będzie istotne. Jak się broni pozycji to można się z niej cofnąć, pozwolić moździerzom zrobić swoje i ze spokojem wejść w czystym mundurku...

Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale tu słychać wycie xD a raczej miauczenie tłustych kotów xD

8 minut temu, PRIMO napisał:

Cytując klasyka: SŁYCHAĆ WYCIE ZNAKOMICIE. 😎

Czyje wycie 🤔 to tutaj udzielają się jacyś politycy 🤔

Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Czyje wycie 🤔 to tutaj udzielają się jacyś politycy 🤔

No nie mów że nie wiesz?🙆‍♂️

Opublikowano

Patrzę i nie wierzę 🙆‍♀️

Okręg nr 8 – Zielona Góra

PiS: Marek Ast, Władysław Dajczak, Jerzy Materna, Łukasz Mejza

KO: Elżbieta Polak, Waldemar Sługocki, Krystyna Sibińska, Robert Dowhan, Katarzyna Osos

Trzecia Droga: Maja Nowak, Stanisław Tomczyszyn

Nowa Lewica: Anita Kucharska-Dziedzic

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, thor1984 napisał:

Patrzę i nie wierzę 🙆‍♀️

Okręg nr 8 – Zielona Góra

PiS: Marek Ast, Władysław Dajczak, Jerzy Materna, Łukasz Mejza

KO: Elżbieta Polak, Waldemar Sługocki, Krystyna Sibińska, Robert Dowhan, Katarzyna Osos

Trzecia Droga: Maja Nowak, Stanisław Tomczyszyn

Nowa Lewica: Anita Kucharska-Dziedzic

Takich ludzi wybrała ciemna PiSowska sekta, ich hasło przewodnie NIE WAŻNE KTO, WAŻNE ŻE Z PIS i drugie TRZEBA ZAMKNĄĆ OCZY, ZACISNĄĆ ZĘBY I ZAGŁOSOWAĆ NA PIS ... I takie są tego efekty ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Takich ludzi wybrała ciemna PiSowska sekta, ich hasło przewodnie NIE WAŻNE KTO, WAŻNE ŻE Z PIS i drugie TRZEBA ZAMKNĄĆ OCZY, ZACISNĄĆ ZĘBY I ZAGŁOSOWAĆ NA PIS ... I takie są tego efekty ...

No przecież wygrała opozycja , to o co chodzi 🤔

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No przecież wygrała opozycja , to o co chodzi 🤔

O to, że ludzie wierni PiSowi zagłosowali na taką szmate ... Grodzki może i brał te koperty, ale to jest nic w porównaniu z żerowaniem na chorych dzieciach ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Z drugiej strony to skąd ta sekta ma wiedzieć co Mejza nawywijał. W telewizji którą oglądają nie usłyszeli przecież o tym słowa a jeśli cokolwiek w innych mediach to przecież wiadomo że to same kłamstwa i atak na ich sektę . W każdej sekcie warunkiem koniecznym do uzyskania posłuszeństwa jest ciągłe poczucie zagrożenia rzeczywistością poza sektą jak też negacja przekazu płynącego z zewnątrz a bezkrytyczna wiara w przekaz wewnętrzny.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v