Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Co po tym że są procesy maja prawo .

Ale Rudy daje przyzwolenie oprawcom co pałowali ludzi . 

Jak kiedyś zmiana się zmieni, albo i ustrój i pozbawią wszystkich policjantów razem np. strażą graniczna, bo np. jedni pałowali kobiety a inni może narodowców, a trzeci dla odmiany nie wpuścili migrantów, to by było ok? 

Opublikowano (edytowane)

Obyś sam taki bystry był w Polsce z tej matematyki i wyliczył czy się utrzymasz z gospodarki .

@witejus Gul ci skacze ze złości ale to nic . Po wyborach  ciśnienie podniosą .

Za 7 dni Poczujesz .

Edytowane przez galan99
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

jedno i to samo nudne .

Będziesz płacił w Polsce drogo po wyborach a sprzedawał tanio .

Brian Jacobsen, główny ekonomista w Annex Wealth Management, którego cytuje Reuters, uważa, że o tym, czy konflikt w Izraelu będzie miał duży wpływ na światową gospodarkę, zależy od tego, jak długo potrwa i czy zostaną w niego wciągnięte inne państwa.

Atak Hamasu na Izrael: wstrząs na rynkach światowych

Według niektórych analityków, których opinie przytacza Reuters, rosnące ryzyko geopolityczne może skutkować zakupem aktywów takich jak złoto i dolar, a także zwiększyć popyt na amerykańskie obligacje skarbowe. W ostatnich tygodniach spodziewano się, że stopy procentowe w USA pozostaną na podwyższonym poziomie. Tymczasem rentowność obligacji wzrosła, a wartość dolara rośnie.

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/atak-hamasu-na-izrael-wstrzas-na-rynkach-swiatowych/288th4n

Atak Hamasu na Izrael: wstrząs na rynkach światowych

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, galan99 napisał:

Będziesz płacił w Polsce drogo po wyborach a sprzedawał tanio .

Ty oczywiście odwrotnie, płacił tanio, sprzedawał drogo😂, a ożeniłeś się dobrze?

Edytowane przez witejus
  • Haha 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, witejus napisał:

Myślę że w Polsce nie dojdzie do tego, 

Już robisz na 500+ dla UPAdlińskich dzieci ...

Jacyś czarni ci ukraińcy się porobili ostatnio. Jakoś też zrozumieć ich nie idzie...

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Brian Jacobsen, główny ekonomista w Annex Wealth Management, którego cytuje Reuters, uważa, że o tym, czy konflikt w Izraelu będzie miał duży wpływ na światową gospodarkę, zależy od tego, jak długo potrwa i czy zostaną w niego wciągnięte inne państwa

No niesamowite odkrycie. Kto by się spodziewał tak głębokich wniosków i na dodatek nic nie wnoszących?:lol:

1 godzinę temu, marks50 napisał:

Ciekawe co powiozą  tymi Herkulesami w tamta stronę :)

Jak co? Elementy kampanii wyborczej.:lol:

Tak samo jak cysterny wojskowe co wożą paliwo na stacje.

• Haha 1
Opublikowano
mirro napisał:

7 minut temu, galan99 napisał:

Dodam UBECJA  BĘDZIE ZADOWOLONA jak to Rudy powiedział przywróci im Emerytury

Część w międzyczasie umarła, część ma procesy w sądach o przywrócenie emerytury w toku a część już wyroki dostała. Tak więc cały wrzask skończy się jak mówiłem. A potem jeszcze tylko procesy o odszkodowania i odsetki no i cały sukces PiS jak zwykle zaboli, ale tylko skarb państwa. 

Ten temat zdaje się spadkowy jest znaczy przechodzi na zstępnych.

Opublikowano
marks50 napisał:

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-wojskowe-samoloty-wystartowaly-leca-po-polakow-do-izraela,nId,7074971

Ciekawe co powiozą  tymi Herkulesami w tamta stronę :) , bo nie wierzę że polecieli po 10 turystów , od przykrywka jak zwykle :) .

Jeden herkules leci z Poznania czyli coś musiał zabrac z Poznania :) 19.31 jest nad Węgrami .

Zobacz wysokość, pogodę i prędkość będziesz wiedział czy pełny leci. Nie mniej przy 20 tonach to trasa na styk. To tylko c130...

6465 napisał:

3 minuty temu, marks50 napisał:

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-wojskowe-samoloty-wystartowaly-leca-po-polakow-do-izraela,nId,7074971

Ciekawe co powiozą  tymi Herkulesami w tamta stronę :) , bo nie wierzę że polecieli po 10 turystów , od przykrywka jak zwykle :) .

Co za idiotyczny pomysł Herkulesem po ludzi🤦 to co oni będą ich ewakuować razem z samochodami i całym dobytkiem.

Dlaczego?

Opublikowano (edytowane)

By przypadkiem nie było jak z Przewodowem , może szukają pretekstu . Jeszcze nikt nie wsiadł do samolotu a już wiadomo że dzieci , to musi ruszyć sumienie nawet najzatwardzialszych .Amerykanie wysyłają lotniskowiec .A najśmieszniejsze że bombardowania Hamas przeprowadził przy pomocy RPG dostarczonego w większości z ukrainy :) . Kanały z bliskiego wschodu donoszą że Powódź Al-Aksa była możliwa dzięki ukrainie , wręcz dziękują im za sprzedaż im broni . 

herkules c-130 jest na wysokości 23 tyś stup ,prędkość 384 kts , co przerzuca to by musiał ktoś obliczyć :) . 

Drugi podobne parametry , obydwa obrecnie nad Rumunią . 

Edytowane przez marks50
Opublikowano
1 minutę temu, marks50 napisał:

Amerykanie wysyłają lotniskowiec .

Jeżeli sam lotniskowiec. to nic poważnego ( w mojej skali powagi). Jeśli Task Force, to będzie dym. Ale oni raczej zawsze montują grupę zadaniową, 

Opublikowano
marks50 napisał:

.A najśmieszniejsze że bombardowania Hamas przeprowadził przy pomocy RPG 

??? iuuyuuuu ????

mirro napisał:

1 minutę temu, marks50 napisał:

Amerykanie wysyłają lotniskowiec .

Jeżeli sam lotniskowiec. to nic poważnego ( w mojej skali powagi). Jeśli Task Force, to będzie dym. Ale oni raczej zawsze montują grupę zadaniową, 

Coś mi się widzi, że task force to się dosiądzie na miejscu...

marks50 napisał:

herkules c-130 jest na wysokości 23 tyś stup ,prędkość 384 kts , co przerzuca to by musiał ktoś obliczyć  . 

Na pełnej piź***ie idzie

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

A tu coś specjalnie dla naszego Romana.

Sorry nie wchodzi ale chodzi mi o Rammstein i pieśń Sonne.

moj ojciec chrzestny pracowal na  sosnicy. oni do dzsiaj robia wongiel ..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v