Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

Pisze że 102

Pisać to sobie może każdy napisać , Niech i tak będzie to tym bardziej świadczy o tej z tyłu jaką durnotę odj....a , tym wpisem . To jakieś ubeki kwiczą jest ich tysiące.

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, Tomasz0611 napisał:

120 tys za ha, taka jest u nas cena ... budynki, dom, samochody, sprzęt i 30ha. Wyceniam to na wartość 7mln PLN. Trochę akcji, obligacji, środki zgromadzone na koncie ...

Strasznie tanio się cenisz.Po sąsiedzku mam gospodarstwo do sprzedania 12ha Ładne budynki chłodnia i dom za 6milionow.Juz paru oglądających było.

Opublikowano
nie napisał:

3 godziny temu, DTaras napisał:

Wartość księgowa akcji pkp cargo 1q 2015 1,07 wartość księgowa obecnie 0,23. A jeszcze waluta osłabła... Serio zaorane?

przyszedłeś ratować kolegę? a zrobiłeś z siebie głupa

sam te mądrości wymyśliłeś? pomieszałeś wartość księgową z p/bv, które zależy od ceny akcji, a wartość księgowa nie jest pochodną bieżącego kursu akcji

zaorane x2 :D 

Ale to nie ja wyceniam te akcje i skoro rynek widząc spadek przewozów ma nastrój wycenić papier wartościowy spółki poniżej pieniądza to wycenia. Prajs dzielony przez bukwaliuł da 0,23 jak bukwaliuł będzie większy śtyry razy na oko. No może się razy i dziesięć zaoruję ale tak działają ułamki chyba albo mnie popraw...

A mirro to po pierwsze nie kolega bom go nawet na oczy nie widział znów po drugie raczej sobie radzi. Po prostu ciekawość.

Opublikowano
2 godziny temu, andrzej78 napisał:

Rzeczywiście w 100-u konkretach było coś o lekarzach geriatrii , bo podejrzewam ,że na antykoncepcji , aborcji i invitro jej nie zależy.

Zawsze ta k**wa roszczeniowość 😄😄 Po prostu tak dla idei nie może trawić PIS

Opublikowano
37 minut temu, DTaras napisał:

Ale to nie ja wyceniam te akcje i skoro rynek widząc spadek przewozów ma nastrój wycenić papier wartościowy spółki poniżej pieniądza to wycenia

O to, to właśnie. 

2 godziny temu, andrzej78 napisał:

Rzeczywiście w 100-u konkretach było coś o lekarzach geriatrii , bo podejrzewam ,że na antykoncepcji , aborcji i invitro jej nie zależy.

W zasadzie godne umieranie też jest w cenie. Ale kto to doceni?

Opublikowano
mirro napisał:

33 minuty temu, DTaras napisał:

A mirro to po pierwsze nie kolega

Ale choć może " Brothers In Arms"?

No nie wygląda to ale bez urazy. Mam i miałem po prostu niewielu kolegów i ze dwóch przyjaciół i tak to u mnie działa...

Opublikowano
47 minut temu, DTaras napisał:

Ale to nie ja wyceniam te akcje i skoro rynek widząc spadek przewozów

bieżąca wycena akcji nie ma wpływu na wartość księgową spółki

o to chodzi, że artykuł był kłamliwy, bo nie ma spadku wartości do 10% i db nie przewozi więcej

20230130172637ladunkilatami.jpg

udział rynku pkp cargo 36% , a db 16% 

dzisiaj decyzja rpp a w piątek nobel pokojowy

Opublikowano
nie napisał:

bieżąca wycena akcji nie ma wpływu na wartość księgową spółki o to chodzi, że artykuł był kłamliwy, bo nie ma spadku wartości do 10% i db nie przewozi więcej  udział rynku pkp cargo 36% , a db 16%  dzisiaj decyzja rpp a w piątek nobel pokojowy

Ja mam że spada regularnie i wyniósł po sierpniu ok. 31%... "bieżąca wycena akcji nie ma wpływu na wartość księgową spółki" Jednakowoż wycena księgowa będzie ustalana i amortyzowana bieżąco jednak jak się chce sprzedać bo jak kupić to już niee. Okoliczności zaważą i lokomotywę wartą księgowo kupisz po cenie rynkowej... Ja jestem prosty chłopak i zawsze mi się to sprawdzało... ale szkół nie kończyłem to niewiem - może zwykły fart a nie prawidłowość?

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

bieżąca wycena akcji nie ma wpływu na wartość księgową spółki

o to chodzi, że artykuł był kłamliwy, bo nie ma spadku wartości do 10% i db nie przewozi więcej

udział rynku pkp cargo 36% , a db 16% 

dzisiaj decyzja rpp a w piątek nobel pokojowy

dane oficjalne UTK za 2023 rok

obraz.png

Opublikowano

Ogólnie to xuj tam kto pierwszy. Z towarami na kolei jak z prądem - to wskaźnik dynamiki firmy pod brandem Polska. Mniej towarów na kolei, mniejsza wartość spółki, mniej roboty w ogóle - co martwi.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, jacus napisał:

czemu nie masz ursusa na zdjeciu ??

przez takich jak ty padla polska fabryka- czemu nie kupiles polskiego ciagnika ???

jak myslisz czemu padaly fabryki -przez polityke czy takich jak ty, co kupowali zachodnie sprzety ??

ludzie z zadupia polski wschodniej nie powinni dyskutowac o przemysle-bo co najwyzje na zdjeciach go moga zobaczyc.

w okolicy wiecej ludzi pracuje  w przemysle niz w calej polsce krowy doi..

w samym outsourcingu w krakowie pracuje prawie polowa z tego ilu w calej polsce jest prawdziwch rolnikow.

Czemu? Bo nima dżemu...Mam i ursusa i deutza. Ale oczywiście w d*pie byłeś gówno widziałeś to i byle co piszesz. A deutza lubię to mam go na zdjęciu, nie zmieniam ani konta ani zdjęcia  odkąd tu jestem . A fabryka padła właśnie przez politykę, bo jak gospodarz dobry to i gospodarka kwitnie. 

Tobie chyba jakiś wschodni Łogier babę zbałamucił konkretnie bo widzę jakieś kompleksy masz 🙆‍♂️

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Zatrzymano pana od beemki szukanego listem gończym. Bo niby uciekł. Ale może się okazać, że tak naprawdę nie uciekł bo o ironio prokuratura lub policja nie wysłała mu wezwania, że miał się stawić. Tak twierdzi jego adwokat. W państwie pis wszystko możliwe.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
40 minut temu, hubertuss napisał:

Bo niby uciekł. Ale może się okazać, że tak naprawdę nie uciekł

A pewnie że nie uciekł. A że nie uciekł, to adwokat nie mógł ujawnić miejsca jego nieucieczki.:lol:

42 minuty temu, hubertuss napisał:

że tak naprawdę nie uciekł bo o ironio prokuratura lub policja nie wysłała mu wezwania, że miał się stawić

Zanim się zorientowali że on wogóle był na miejscu wypadku to i tak sporo czasu minęło. Może myśleli że on tam dalej sterczy przy rozbitym samochodzie.:lol:

47 minut temu, hubertuss napisał:

W państwie pis wszystko możliwe.

Owszem, możliwe ale tym razem nie dało się łba ukręcić. A wszystko tak dobrze się zaczęło.:lol:

Opublikowano

Gdzie uciekł - na wywczas ruszył bo po sezonie taniej a akurat se musi nowe auto kupić. Na pal i niech mu się widoki podobają. Swoją drogą jak w sposób rażący złamał przepisy to mu mogą katastrofę w ruchu lądowym przyklepać 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Gdzie uciekł - na wywczas ruszył bo po sezonie taniej

Poszli do jego kumpli w szpitalu i pytają - gdzie wasz  kolega

A oni- został samochodu pilnować i czeka na pomoc drogową.

A to dziękujemy.:lol:

5 minut temu, DTaras napisał:

Swoją drogą jak w sposób rażący złamał przepisy to mu mogą katastrofę w ruchu lądowym przyklepać 🤔

Cuś musiało być na rzeczy, bo i firma od tuningu samochodu szybko zapomniała co tam majstrowała.:lol:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Śmiechem żartem ale jak się okaże, że mu jednak ani policja ani prokuratura wezwania nie wysłała. To już ma jedną okoliczność łagodzącą a to może oznaczać w jego przypadku już konkretne lata do odsiadki mniej. I potem tumanienie ludzi, ze sądy łaskawe są i nie każą surowo.

1039a5536b25918a96c56bebb3b83e5f.jpg

e4b4e0d4001199baf7200f05d4dae790.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Tak samo jak  Elewarr skupuje po 500 zł a gdy zadzwoniłem to powiedzieli że po 415 zł Tona a gdy zapytałem że w tv minister zapowiadał po 500 zł to kazali się ministra pytać czemu nie ma po 500. Więc takie cuda tylko w gazetach i słowach ministra rolnictwa .

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Zatrzymano pana od beemki szukanego listem gończym. Bo niby uciekł. Ale może się okazać, że tak naprawdę nie uciekł bo o ironio prokuratura lub policja nie wysłała mu wezwania, że miał się stawić. Tak twierdzi jego adwokat. W państwie pis wszystko możliwe.

Tłumaczysz go pisem? To on nie wiedział może  że zabił rodzinę? Że  płonęli w aucie, udzielił jakiejś pomocy, próbował ratować? 

Co do służb, to niech ich ciul strzeli jak nie zgarmeli go odrazu. Ale gość  cwaniak, dla dla takich to u Putina porządne więzienia bo to co u nas to wakacje a nie odsiadka.

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Co do służb, to niech ich ciul strzeli jak nie zgarmeli go odrazu. Ale gość  cwaniak, dla dla takich to u Putina porządne więzienia bo to co u nas to wakacje a nie odsiadka.

Ale to co, sam miał zamknąć się za kratkami ?? Jego ucieczka właśnie ukazuje nieudolność naszych służb ... 

Opublikowano
24 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ale to co, sam miał zamknąć się za kratkami ?? Jego ucieczka właśnie ukazuje nieudolność naszych służb ... 

Nie znam szczegółów, ale jeśli mieli gościa po wypadku w rękach i go puscili, to ktoś za to powinien beknąć. I  Tak jak piszesz nieudolni ale na życzenie. Bo uczciwych obywateli ścigać potrafią. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v