Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a czytałeś konstytucje o władzach co mają głos ludu ? jak sprzeda Polskę za grosz Niemcom to bd przestępstwo czy reprezentant głosu ludu ? a trybunał stanu jak ma działać 80% parlamentu musi zagłosować czy li nie zagłosuje ?  

ktoś ma nad nimi kontrole ? 

Opublikowano

Вставай, страна огромная, Вставай на смертный бой С фашистской силой тёмною, С проклятою ордой. (Припев x 2): Пусть ярость благородная Вскипает, как волна! Идёт война народная, Священная война! Дадим отпор душителям Всех пламенных идей, Насильникам, грабителям, Мучителям людей! (Припев) Не смеют крылья чёрные Над Родиной летать, Поля её просторные Не смеет враг топтать! (Припев) Гнилой фашистской нечисти Загоним пулю в лоб, Отребью человечества Сколотим крепкий гроб!

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, Roman176 napisał:

wynika z nowego sondażu United Surveys dla Wirtualnej Polski. Oznacza to, że notowania partii Jarosława Kaczyńskiego wzrosły o 2 pkt proc., mimo rekordowej inflacji, braku środków z KPO i konfliktu z UE. Tak wyraźnego wzrostu ostatnio nie było.

te sondaże teraz to można między bajki , musimy poczekać przynajmniej do sierpnia  ,takie moje zdanie

PO kradło , a obecni przebijają ich  razy x 

Opublikowano
55 minut temu, farmerss34 napisał:

te sondaże teraz to można między bajki , musimy poczekać przynajmniej do sierpnia  ,takie moje zdanie

PO kradło , a obecni przebijają ich  razy x

hmm tylko jeden parti od 30 zadziałał konstytucyjny mechanizm zadłużenia pastwa dlatego trzebiło offe orżnąć ........     ale ja uważam ze ani jedni ani drudzy nie powinni już rządzić 

57 minut temu, farmerss34 napisał:

te sondaże teraz to można między bajki

masz racje bo przypadkowo zajrzałem na link ulmana tam było ... ja tv nie oglądam 

Opublikowano
6 godzin temu, Roman176 napisał:

hmm tylko jeden parti od 30 zadziałał konstytucyjny mechanizm zadłużenia pastwa dlatego trzebiło offe orżnąć ........     ale ja uważam ze ani jedni ani drudzy nie powinni już rządzić 

Czyli masz swoje zdanie, tylko się z nim nie zgadzasz, Bo jednak PiS byś zostawił przy władzy.🤣 

• Like 1
Opublikowano
mirro napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał: Aaale powód starokawalerskiego stanu tegoż Pana nie jest jasny... Nie kręcą go cycki?🤣

Ano nikt niewie a opcje są dwie albo cycki go kręcą albo kręci gobjak mu je kręcą...

Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

Gdzie są pieniądze które  PO zabrała z ofe?

Opublikowano
47 minut temu, Ulman napisał:

w OFE nie było nigdy żadnych pieniędzy, rządy (kolejne) wciskały do OFE swoje obligacje, wobec czego tam nigdy nie było gotówki. Rząd PO po prostu zamienił realny dług w postaci obligacji na wirtualny na kontach emerytalnych w ZUS do spłacenia przez nasze dzieci i wnuki, jednocześnie dokonując sztuczki księgowej, że zadłużenie budżetu się zmniejszyło. Niestety, nie dało się wszystkiego umorzyć, w ramach umorzenia obligacji trzeba było spłacic opłaty i odsetki. Przedsiębiorstwa zarządzające OFE zarobiły kilkadziesiąt miliardów złotych w ramach natychmiastowego umorzenia odsetek, obywatele tyle stracili ze swoich kont, ponieważ rząd swój dług pokrył pieniędzmi obywateli z OFE.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Ulman napisał:

w Chinach

bo to było tak
POzabierały ludziom z kont pieniądze dwie kolejne szajki u władzy bo im na emerytury brakło dla coraz większej grupy elektoratu bo się kraj starzeje, no ale jak ma się nie starzeć jak z kont kasę młodym zabierają to i sp***rzają z takiego kraju
Emerytom czas się dłuży bo po co mają cokolwiek robić jak mają kasę za to że żyją no to dla rozrywki kupują wszelkie wynalazki głównie telewizory bo tam dużo dupolo puszczają albo zdewianciałych seriali i jeszcze pomodlić się można dla rozgrzeszenia po oglądaniu dewiantów a jako że ostatnio na tej planecie tylko Chińczykom chce się jeszcze czegoś pożytecznego uczyć i coś robić to narobili wszelkiej elektroniki i innego nieprzydatnego do niczego złomstwa i z tego wszystkiego te Chińczyki aż nadpłynności finansowej się nabawili a w takiej Polsce już ani OFE ni ma ani rezerw jakichkolwiek i już zaczynają rosnąć długi
kolejnym etapem będzie gdy nikt już nie zechce pożyczać darmozjadom i te darmozjady państwo własne wystawią na sprzedaż i wszystko było by spokojnie i bez bałaganu gdyby kacapom nie przyszło do łba rozwalenie reguł gry ale to osobna historia i odpowiedź na inne pytanie

31 minut temu, jacus napisał:

jesli ktos ma taki tatuaz to cos nim nie teges... typowe dla wiekszosci wyborcow pis-u.

powszechnie wiadomo że ja jestem wręcz odwrotnością wyborcy pisu a i tak  dziergańce dla mnie też są ludzkim śmieciem i jako że tego coraz więcej to nawet nie szkoda mi tego co czeka społeczności które takie szumowiny produkują, społeczności bo cywilizacją tego nazwać nie można a co najwyżej truchłem po cywilizacji.

degeneracja gatunków też jest zjawiskiem częstym w przyrodzie a to jest jeden z objawów takiej degeneracji gdzie maskowane są cechy gatunkowe tak jak by się osobnik wstydził samego siebie takim jakim jest na prawdę
samookaleczenie ma swoje podłoże psychologiczne i dużo można by jeszcze

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

kiedyś obejrzałem wykład z DR . Andrzejem Draganem , myslałem ze to film o mafi a to jeden z lepszych obecnie dr. fizyki nie dość że wytatuowany to jeszcze spojżenie jakby ze 20 lat kiblował  . to odnosnie tatuaży                     

image.jpeg

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

to że jakiś mistrz w jednej dziedzinie jest ogólnie ludzkim śmieciem szczególnie powszechne wśród artystów co nijak umniejsza miarę arcydzieł jakie tworzą
Dragan? no Ten akurat nie jest artystą ale mieści się na pewno w tej kategorii
intelekt nie musi uszlachetniać całości a często bywa wbrew naturze używany i tu by też mnogość przykładów

i tak częstszym dramatem jest chęć używania zgodnie z naturą tylko ni ma czego xD
sama natura już zgłupiała bo nie wie co pierwsze eliminować

pies zastrzelił swego właściciela, fakt autentyczny i aktualny w necie
jeśli by to poczytać za interwencję natury....

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v