Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

moze nie opisuj swoich wyczynow..

patriota kocha swoj kraj.

naziista niekoniecznie ,a za to nienawidzi inne.. 

czyli wiekszosc  z was jest nazistami. 😂

nienawidzici wszystkich  w kolo bo sie ich boicie..

wy sie boicie obcym bo macie przekonanie o malej wlasnej wartosci i sile.

ech te jesienne upały widzę dają się we znaki. Nie myl patriotyzmu z nacjonalizmem czy jego skrajnością jaką jest szowinizm  do tego nie wrzucaj w to niemieckiego nazizmu, włoskiego faszyzmu czy hiszpańskiego frankizmu. No i pamiętaj, że wpierdzieliłeś tu jeszcze ksenofobię.

Gdzieś ci dzwoni ale w którym kościele to już dokładnie nie wiesz

1 godzinę temu, jahooo napisał:

Czasy "Panowie Francuzi, strzelajcie pierwsi " już dawno i bezpowrotnie minęły

co ty gadasz to wiecznie żywe, a co robią teraz amerykanie rękoma ukraińców, co cały czas robią angole? Ba co my poniekąd robimy, chociaż nieudolnie wspierając Ukrainę?

Dokładnie to co piszesz, że minęło

Opublikowano
6 minut temu, Takeda napisał:

co ty gadasz to wiecznie żywe, a co robią teraz amerykanie rękoma ukraińców, co cały czas robią angole? Ba co my poniekąd robimy, chociaż nieudolnie wspierając Ukrainę?

nie znasz historii, skoro piszesz takie stwierdzenia

Opublikowano
Ulman napisał:

doprecyzuj o co ci chodzi 

Obraz Polaka biadolącego że jego sąsiad to syfiarz, gamoń i degenerat. Jeżeli tak jest to biadolacy ma nad drugim przewagę i to oczywistą bo drugi na psy spada i wnet sprzeniewierzy wszystko co posiada. Takich dziadów się przejmuje i to antrakt Twoich wypowiedzi. To w czym jest problem?

dysydent napisał:

a to co było? kpina? argument? czy ucieczka od tematu? bo oby nie bezsilne szyderstwo powodzenia życzę w budowaniu majątku między bandziorami, oprychami, oszustami i leniami w najlepszym wypadku chyba że mafijnymi metodami i zamordyzmem tylko jak dotąd nikomu na dłuższą metę to się nie udało

Nie między tylko poprzez wykorzystanie a to już proceder od wieków kultywowany.

Opublikowano

ty to moze sobie od razu grupe inwalidzka zrob i nie kus losu 😂..

znowu ??  to pech czy zwykla glupota ??

1 godzinę temu, Takeda napisał:

ech te jesienne upały widzę dają się we znaki. Nie myl patriotyzmu z nacjonalizmem czy jego skrajnością jaką jest szowinizm  do tego nie wrzucaj w to niemieckiego nazizmu, włoskiego faszyzmu czy hiszpańskiego frankizmu. No i pamiętaj, że wpierdzieliłeś tu jeszcze ksenofobię.

Gdzieś ci dzwoni ale w którym kościele to już dokładnie nie wiesz

przy sortowaniu ziemniakow to slysze dzwony z 3 kosciolow.. oczywisice gdy silnik wylacz.

ja wlasnie to rozrozniam-gdybys nie zauwazyl...a upalnie to dopiero zrobilo sie dzisiaj po poludniu-krakowski spleen..

opuszcam was na chwile-chyba ze znowu aplikacje zainstaluje,co chwile nawala..ostatnie dni wolnosci wzywaja-czas na etat od pierwszego,, 

image.jpeg.04fc73a58663aa99b14824279dfd4295.jpeg

Opublikowano
v11 napisał:

Kolego jak można tolerować bombardowania miast a w odwecie cele wojskowe -gdyby na początku coś spadło na Moskwę dziś wyglądało by inaczej bierność to zezwalanie na eskalacje strony przeciwnej 

Poważnie czy jakieś jaja sobie robisz? Jeżeli w samolocie dojdzie do dekompresji to nie zakładasz maski tlenowej najpierw dziecku tylko sobie. Jaki wpływ na wojskowych mają mieszkańcy Moskwy? Taki sam jak mieszkańcy Drezna w 1945. Czy od tego Wrocław poddał się prędzej?

mirro napisał:

1 godzinę temu, v11 napisał:

Stary testament oko za oko ząb za ząb 

Nowy Testament - kij ci w oko.

To nawet pasuje i ma sens w odniesieniu do tematu 🤔

Opublikowano

Słabo z historią 2 wojny tam była wojna gospodarek a nie tylko armii a teraz jest podobnie bez gospodarki to można sobie dziś wojować z proboszczem a nie panstwo z państwem chyba że jakieś tradycyjne afrykanskie zatargi 

Opublikowano
49 minut temu, DTaras napisał:

Obraz Polaka biadolącego że jego sąsiad to syfiarz, gamoń i degenerat. Jeżeli tak jest to biadolacy ma nad drugim przewagę i to oczywistą bo drugi na psy spada i wnet sprzeniewierzy wszystko co posiada. Takich dziadów się przejmuje i to antrakt Twoich wypowiedzi. To w czym jest problem?

znaczy co? bandziorami tanionajemnymi kosić konkurencję jak za czasów Ala Capone u jankesów było?

no bo do czego innego takie macho o przerośniętym ego się nadaje?

tylko jankesom taka filozofia bokiem wyszła wielkiego kryzysu że aż dwie wojny sprowokowali aby się odkuć a teraz zdaje się montują trzecią, tylko im te macho jakby trochę "zbabieli" ale to już inny temat na inną dyskusję

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

nie znasz historii, skoro piszesz takie stwierdzenia

oj panie ja nie piszę o tym gdzie to się urodziło tylko o tym w co się przekształciło podczas zawiązywania ententy przed 1 wojną światową, gdzie anglicy używali tego stwierdzenia w stosunku do francuzów by to oni szli na 1 front ewentualnej wojny z cesarstwem niemieckim

11 godzin temu, jacus napisał:

moze nie opisuj swoich wyczynow..

patriota kocha swoj kraj.

naziista niekoniecznie ,a za to nienawidzi inne.. 

czyli wiekszosc  z was jest nazistami. 😂

nienawidzici wszystkich  w kolo bo sie ich boicie..

wy sie boicie obcym bo macie przekonanie o malej wlasnej wartosci i sile.

1 godzinę temu, jacus napisał:

ja wlasnie to rozrozniam-gdybys nie zauwazyl...

przeczytaj jeszcze raz co napisałeś wyżej bo mi wychodzi, że za diabła nie rozróżniasz. Naziści nie nienawidzili wszystkich dookoła tylko żydów i cyganów, od słowian czuli się lepsi, naziści byli przekonani o swojej wielkiej wartości i sile nie na odwrót, byli wielkimi patriotami marzącymi o nowej 1000 letniej rzeszy która włada światem. To ksenofob boi się wszystkich dookoła (u nas to PiS, konfa i kościół katolicki) co wcale nie oznacza, że nienawidzą inności. 

Do tego jakoś ty też wyzywasz na forum ludzi od durni piszesz że są głupi czy mentalnie żyją w priwislanskim kraju, w domyśle ty lepszy i mądrzejszy czyli idąc twoim tokiem rozumowania jesteś nazistą?

Opublikowano

Pisałeś niby o bombardowaniach wzajemnych miast aż tu nagle... Rozpirzenie Drezna miało w zalożeniach wyzerować morale społeczeństwa przy czym w lutym 45 roku Niemcy bronili już swojego kraju w starych granicach. Japońce po bombach atomowych mogli kontynuować walkę a w zasadzie w konwencjonalnych bombardowaniach Tokio zginęło więcej ludzi a Japonia broniła się nadal. Tych bomb wcale nie trzeba było zrzucać bo klęska na Okinawie i wejście ruskich do gry tak czy siak doprowadziło ten kraj do klęski. Japończycy choć agresywni, bronili kraju. W temacie gospodarek to może druga wojna nauczyła Niemców iż podejście militarne to błąd a możliwe są też podboje gospodarcze. Imperia okazały się niewydolne a późniejsza Korea czy Wietnam pokazały iż ruskie nauki żadnej nie przyjęły. Wracając jednak do genezy i weta za wet. Jeżeli siedzę na stanowisku i na łeb spadają mi artyleryjskie granaty to wiem, że za wałem ruszy piechota. I nie wymagam od moich artylerzystów aby w odwecie pruli w piechotę przeciwnika a aby pozbawili go możliwości walenia we mnie artylerią bo z piechotą poradzę sobie sam. Wet za wet nie działa.

v11 napisał:

Słabo z historią 2 wojny tam była wojna gospodarek a nie tylko armii a teraz jest podobnie bez gospodarki to można sobie dziś wojować z proboszczem a nie panstwo z państwem chyba że jakieś tradycyjne afrykanskie zatargi 

Pisałeś niby o bombardowaniach wzajemnych miast aż tu nagle... Rozpirzenie Drezna miało w zalożeniach wyzerować morale społeczeństwa przy czym w lutym 45 roku Niemcy bronili już swojego kraju w starych granicach. Japońce po bombach atomowych mogli kontynuować walkę a w zasadzie w konwencjonalnych bombardowaniach Tokio zginęło więcej ludzi a Japonia broniła się nadal. Tych bomb wcale nie trzeba było zrzucać bo klęska na Okinawie i wejście ruskich do gry tak czy siak doprowadziło ten kraj do klęski. Japończycy choć agresywni, bronili kraju. W temacie gospodarek to może druga wojna nauczyła Niemców iż podejście militarne to błąd a możliwe są też podboje gospodarcze. Imperia okazały się niewydolne a późniejsza Korea czy Wietnam pokazały iż ruskie nauki żadnej nie przyjęły. Wracając jednak do genezy i weta za wet. Jeżeli siedzę na stanowisku i na łeb spadają mi artyleryjskie granaty to wiem, że za wałem ruszy piechota. I nie wymagam od moich artylerzystów aby w odwecie pruli w piechotę przeciwnika a aby pozbawili go możliwości walenia we mnie artylerią bo z piechotą poradzę sobie sam. Wet za wet nie działa.

dysydent napisał:

49 minut temu, DTaras napisał:

znaczy co? bandziorami tanionajemnymi kosić konkurencję jak za czasów Ala Capone u jankesów było?

no bo do czego innego takie macho o przerośniętym ego się nadaje?

tylko jankesom taka filozofia bokiem wyszła wielkiego kryzysu że aż dwie wojny sprowokowali aby się odkuć a teraz zdaje się montują trzecią, tylko im te macho jakby trochę "zbabieli" ale to już inny temat na inną dyskusję

Czyli od początku. Piszemy o durniach, leniach i degeneratach czy o bandyckim nasieniu? Choć przejaw owczego pędu w postaci bezkrytycznego wykonywania czystki jasno wskazuje o braku pomysłu na siebie mogę jasno stwierdzić iż w takim przypadku jeno gwałt, rabunek i pożoga będzie dobrym wstępem ale ja jestem spaczony. Są również tacy co tłum potrafią przekierować i aktualnie robią propagandę dla Putina.

Opublikowano
5 godzin temu, DTaras napisał:

Co innego odwet w trakcie obrony a co innego w trakcie ofensywy -nie jestem zwolennikiem przemocy ale na początku wojny na miejscu ukraińców terroryzował bym wszystkie większe miasta ruskich niech zabawę maja wszyscy 

Opublikowano
7 godzin temu, Takeda napisał:

oj panie ja nie piszę o tym gdzie to się urodziło tylko o tym w co się przekształciło podczas zawiązywania ententy przed 1 wojną światową, gdzie anglicy używali tego stwierdzenia w stosunku do francuzów by to oni szli na 1 front ewentualnej wojny z cesarstwem niemieckim

To stwierdzenie odnosi się do początków średniowiecza akurat

1 minutę temu, v11 napisał:

Co innego odwet w trakcie obrony a co innego w trakcie ofensywy -nie jestem zwolennikiem przemocy ale na początku wojny na miejscu ukraińców terroryzował bym wszystkie większe miasta ruskich niech zabawę maja wszyscy 

Przeciez tak robią - dopiero teraz, bo dopiero teraz mają możliwości

Opublikowano
5 minut temu, v11 napisał:

wcześniej nawet nie próbowali czemu nie wiem?

bo nie mieli możliwości operacyjnych zaatakowania czegokolwiek dalej - nie mieli takich dronów ani rakiet

Opublikowano
v11 napisał:

No to bylo im sprzedać pasy szahida.

Opublikowano

Przeszłości nie zmienimy ale mamy wpływ na przyszłość a ta niestety nie rysuje się kolorowo . Po promocji faszyzmu w kanadyjskim parlamecię nikt nie wyciąga wniosków , clonojady przepraszają żydów choć wychodzi na to że SS galizien nie brała udziału w ich mordowaniu bo była stworzona i przeszkolona  późno ale mordowali za to Polaków ale za to już nikt przeprosin nie forsuje . Uważają że skoro przeprosili eskimosów nawet jak bezpośrednio nie mordowali to reszta nie jest istotna . 

https://www.salon24.pl/u/eternity/1327402,dywizja-galicja-waffen-ss-to-nie-tylko-wspomnienia-historyczne

Heretycy historyczni buduja na nowo historie , jeśli ktoś nie mordował eskimosów to nie jest mordercą a jak mordował innych to jest "bojownikiem o wolność " . Najlepsze jest jednak wytłumaczenie że sąd klonojadów orzekł że upowcy i banderowcy w sumie to nie mordercy :) bo nie mieli nic wspólnego z walka Adolfa :) . Tylko patrzeć jak dziadka Tuska zrehabilituja bo był tylko kierowcą i nikogo na pasach nie przejechał :) (może nawet wnuk jakis medal dziś dostanie od niemców )  .Prawo moralne obecnie leży w gruzach . 

Opublikowano
jahooo napisał:

5 minut temu, v11 napisał:

wcześniej nawet nie próbowali czemu nie wiem?

bo nie mieli możliwości operacyjnych zaatakowania czegokolwiek dalej - nie mieli takich dronów ani rakiet

Wcześniej była co prawda seria tajemniczych pożarów ale... Mimo wszystko atakują sołdatów a nie rosjan. To jest droga zabawa i nie mam na myśli samej kasy. Wqrw spowodowany u ruska zaowocuje większą ilością mięsa na froncie. To jest duży przewidywalny, koszt.

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Wcześniej była co prawda seria tajemniczych pożarów ale... Mimo wszystko atakują sołdatów a nie rosjan. To jest droga zabawa i nie mam na myśli samej kasy. Wqrw spowodowany u ruska zaowocuje większą ilością mięsa na froncie. To jest duży przewidywalny, koszt.

Na początku były naciski, że dostaną broń i wsparcie, pod warunkiem nie atakowania rosjan na własnej ziemi. teraz nie ma aż takich ograniczeń, poza tym najczęściej atakują sprzętem własnej produkcji

Opublikowano
marks50 napisał:

Przeszłości nie zmienimy ale mamy wpływ na przyszłość a ta niestety nie rysuje się kolorowo . Po promocji faszyzmu w kanadyjskim parlamecię nikt nie wyciąga wniosków , clonojady przepraszają żydów choć wychodzi na to że SS galizien nie brała udziału w ich mordowaniu bo była stworzona i przeszkolona  późno ale mordowali za to Polaków ale za to już nikt przeprosin nie forsuje . Uważają że skoro przeprosili eskimosów nawet jak bezpośrednio nie mordowali to reszta nie jest istotna . 

https://www.salon24.pl/u/eternity/1327402,dywizja-galicja-waffen-ss-to-nie-tylko-wspomnienia-historyczne

Heretycy historyczni buduja na nowo historie , jeśli ktoś nie mordował eskimosów to nie jest mordercą a jak mordował innych to jest "bojownikiem o wolność " . Najlepsze jest jednak wytłumaczenie że sąd klonojadów orzekł że upowcy i banderowcy w sumie to nie mordercy :) bo nie mieli nic wspólnego z walka Adolfa :) . Tylko patrzeć jak dziadka Tuska zrehabilituja bo był tylko kierowcą i nikogo na pasach nie przejechał :) (może nawet wnuk jakis medal dziś dostanie od niemców )  .Prawo moralne obecnie leży w gruzach . 

Sam napisałeś że przeszłości nie zmienimy a zaraz rozdrapujesz rany. Lawirujesz a to typowe dla demagogii. Czyj wobec tego interes reprezentujesz?

Opublikowano
marks50 napisał:

Prawo moralne obecnie leży w gruzach .

Tego to już nawet nie chce mi się ruszać.

jahooo napisał:

2 minuty temu, DTaras napisał:

Na początku były naciski, że dostaną broń i wsparcie, pod warunkiem nie atakowania rosjan na własnej ziemi. teraz nie ma aż takich ograniczeń, poza tym najczęściej atakują sprzętem własnej produkcji

No umówmy się technika wcale nie jest całkiem ich produkcji - technologia może w jednej trzeciej. Wybierają cele kosztowne militarnie i ja to chwalę.

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Tego to już nawet nie chce mi się ruszać.

No umówmy się technika wcale nie jest całkiem ich produkcji - technologia może w jednej trzeciej. Wybierają cele kosztowne militarnie i ja to chwalę.

ja nie znam takiego państwa, które w 100% sprzęt militarny buduje tylko z własnych, krajowych komponentów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v