Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

Te ich młode kadry to nie dośc że maja głupie imiona, wygladaja na głupków to i pedalstwem zalatują.

jeszcze zapomniałeś napisać, że mają żydowskich przodków i wspierają ukrainców :D 

Cytat

maja głupie imiona

głupi są ci, którzy tak twierdzą, natomiast, imiona nie są głupie

pokaż swoje zdjęcie, żeby każdy mógł zobaczyć wybitną mądrość, chyba nie jesteś tchórzem?

od razu widać, że zakompleksiony i zacofany prostak, powiedz rodzicom żeby zabrali cię kiedyś do większego miasta to zobaczysz jak ludzie wyglądają

na szczęście nigdy nie polecisz do londynu czy nowego jorku bo byś zawału dostał :D 

• Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

widzisz kandydat z ciebie jak znalazł 

Chciałeś inteligentnie a wyszlo jak zawsze. Probuj dalej to może kiedyś się nauczysz.

7 godzin temu, nie napisał:

jeszcze zapomniałeś napisać, że mają żydowskich przodków i wspierają ukrainców :D 

pokaż swoje zdjęcie, żeby każdy mógł zobaczyć wybitną mądrość, chyba nie jesteś tchórzem?

od razu widać, że zakompleksiony i zacofany prostak, powiedz rodzicom żeby zabrali cię kiedyś do większego miasta to zobaczysz jak ludzie wyglądają

na szczęście nigdy nie polecisz do londynu czy nowego jorku bo byś zawału dostał :D 

Co do żydowskich korzeni to nie wiem ale z pewnością wspierają upadlinskich żydków. 

Imiona nie są głupie? Kto przy zdrowych zmysłach po roku 2000 nadaje imię Edmund ? Oskar to to samo co Brajan i Andżelika czyli  wiejska wiocha. Janniger - typowo polskie nazwisko🤣

Co do publikacji zdjęcia to chyba ci na dekiel wali , a o to gdzie się w świecie obijałem to się nie martw. Z kontynentów została mi jeszcze Australia. 

Co do reszty plucia to widać że cię mocno dotknęło że takich głupkowatych gejzerów partia pierwszego kryptogeja RP, tak mocno lansuje.

Opublikowano (edytowane)

wicia porozmawiaj ze swoimi dziecmi- co mysla o swojej emeryturze i czy w ogole maja na nia nadzieje ?? dostawali z zus jej prognozy ?? juz przestawali wysylac bo co madrzejszy doczytal sie 1000 zl.

takeda - w galicji szlachty to bylo gora 2 %. wybory odbywaly sie wedlug cezusu majatku i wyksztalcenia,  wiec i chlopi mieli swoja reprezentacje we lwowie i wiedniu chcoby wincenty witos. pierwsze prawdziwe ,demokratyczne wybory odbyly sie w austo-wegrach w 1914 r

9 godzin temu, Ulman napisał:

upadlińcy nigdy nie byli i nie będą u siebie. UPAiny nigdy nie było i nie bedzie. Obecny stan jest tymczasowym wybrykiem 

po tych narkotykach to masz wizje jak hitler -on tez uwazal ze polski nigdy nie byloi nie bedzie. sezon staat jakos istnieje a III rzeszy nie ma.

7 godzin temu, nie napisał:

a ty na trolowaniu tyle zarobisz ze polecisz ??  

wystarczy do warszawy czy krakowa przyjechac..

o kurna onuca sie rozkreca- kiedys wyprawa do pszczyny byla dla niego wydarzeniem a teraz po calym swiecie podrozuje..

zmien dilera bo niedlugo w kosmos polecisz..

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Poczekajmy parę lat i się okaże co zostanie z upainy. Zachód ma dość złodziejstwa pieniędzy które pompują to żydek komediant musiał zrobić show pod tytulem  - walka  z korupcją. Kradną wszyscy z nim włącznie. Niech Trump zostanie prezydentem to problem się rozwiąże w rok. Upaincy nigdy nie mieli swojego państwa wiać kto mądrzejszy wyjechał i ma upadline w d*pie. Musiało  ich spieprzyć  kilkaset tysiecy albo i w milionach liczone. Jakoś tak się dziwnie składa że nie ma kim walczyć a przecież straty w tej wojnie to tylko ruscy mają. Rozparcelują ten złodziejski  korupcyjny twór na część ruską i należącą do korporacji europejskich i po kłopocie.

Opublikowano

dumpf prezydentem ??? ostro ci odpierdala 😂..mowilem nie bierz tego swinstwa bo  w kosmos odlecisz..

ty jako faszysta powielasz propagande goebelsa z lat 30 na temat polski- zebys nie skonczyl jak on..

to rosja wlasnie rozszerza pobor- popatrz w rozpiske ktora ci przyslali  z leningradzkiej oblasti .

przez ostatnie 50 lat z polski wyjechalo kolo 5 milionow ludzi. choc wojny nie bylo..

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

wicia porozmawiaj ze swoimi dziecmi- co mysla o swojej emeryturze i czy w ogole maja na nia nadzieje ??

A ty ze swoimi, ty myślałeś o emeryturze będąc w wieku twoich dzieci?😄

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Takeda napisał:

ech panie Dysydent zawiodłem sie,

chę?! i kto to pisze?
a jeszcze później reszta

11 godzin temu, Takeda napisał:

ech panie Dysydent zawiodłem sie, ale to w naszym kraju symptomatyczne niestety. Parafrazując modne referenda 3x NIe. Nie Austriacy nie wychowywali swoich poddanych tu były wolności dla "polaków" od połowy zaboru, co prawda dla szlachty, co do której polskości ja nie mam wątpliwości jej nie było, ale jednak, Prusacy (nie niemcy kolejny błąd) nie wychowywali Polaków tylko próbowali tresować jak zwierzęta. zabór rosyjski tu właśnie rosjanie z tzw "elitami" szlacheckimi wspólnie wychowywali masy ludowe, ewentualnie opozycyjna szlachta chlała bo chłopstwu było obojętne kto włada, a mieszczaństwo było zbyt słabe.

I najważniejsze Austriacy to nie Niemcy, pomijając historyczne stwierdzenia i walki u samego źródła niemiecko-austriackiego czy bardziej prusko-austriackiego. Należy pamiętać o działalności Habsburgów (Austriaków), pamiętać o tym, że to Niemcy po zjednoczeniu dały się sprusaczyć Bismarckowi i następcom, że główne wojny przez wieki to nie były na zachodzie tylko na wschodzie (Rosja), północy (Szwecja) i południu (Turcja), zachodnia granica pierwszej RP była spokojna przez ponad 500 lat.

Niestety utrata niepodległości była pewna i zasłużona przez działania "funkcyjnych" obywateli

wszystkie opisane fakty, zjawiska ile razy się wydarzały? Ile razy powstawały cesarstwa; rzymskie, bizantyjskie, wydmuszki cesarstwami nad wyrost zwanymi typu tego konglomeratu Karola Wielkiego, i tychże śmiechu wartych nazwy cesarstw austriackiego, no prusy, nie te oryginalne Prusy których ślad zniknął jeszcze za czasów późnoplemiennych na tych ziemiach a germańskie prusy nawet nazwę ukradły bo przyrodzona tempota Germanów niczego samodzielnie stworzyć nie potrafi ponad bandyckie podboje, kradzieże i ... z resztą moskale bardzo podobni byli i nno można carat już uznać za miarę cesarstwa zważywszy że ... jak długo trwający twór i jak terytorialnie wielki potrafił ten carat stworzyć co i tak - i co z tego.
Nawet ten carat utonął w morzu własnej krwi rozsadzony od środka własnym zacofaniem bo rozwój i doskonalenie struktur społeczno gospodarczych przegapił (już pomijając że z inspiracji marksa i engelsa tórzy w tyowo germańsko temy sposób wynaturzyli rozumienie tych nowych zmian społeczno gospodarczych zrodzonych tym razem w rewolucji przemysłowej już  skromniej zwanym - Królestwie Brytyjskim alej to już jankesi teraz Azja ... do czego zmierzam.

to wszystko co było zdarzyło się tylko raz i te historyczne resentymenty może na pomniki dobre, na pewno ku  jakiejś nauce no i dla powieściopisarstwa czy teraz kinematografii. Nawet po brytolach tylko skorupy już dziś się walają a i jankesi próchnem zaczynają zalatywać (nie la tego że se Bidena wybrali ale można jako symbol i to poczytać.

to co było nigdy już nie wraca zwłaszcza w kwestiach narodów bo każde nowe pokolenie jest już nowym zjawiskiem, inne miasta mimo wiekowych nazw inne wioski inne nawet domy, język nawet
w Historii życia na Ziemi trylobity, dominacja nagonasiennych roślin, dinozaury, etc dominowały tylko raz a ew potomkowie jeśli się nie zmienili np w ptaki czy ssaki jeśli i o ile trwają to co najwyżej jako "skamielina"
Twój opis to wykopalisko. tego już nie ma a zbytnie roztrząsanie Historii i trwanie w starym ... skamielina. Dzielenie  w/g nieistniejących już zaszłości historycznych i udowadnianie że wpływ tych zaszłości należy uznawać z główne kryterium przyszłości? Tak, kiedyś Austriacy i Niemcy to były dwie różne... che, Niemców jako takich nie było a rój plemiennych landów ... chyba nie muszę dalej

ani obecni Niemcy to nawet jeszcze tamte przedhitlerowskie ani Austria, Polska ... ktokolwiek to nie to samo co nawet przed drugą wojną, pisałem już że dzisiejszy statystyczny Francuz to już bardziej mulat niż biały, Brytyjczyk nie inaczej tylko nie wiem jak się hindusko celtycki mieszaniec nazywa ... niczego co jest teraz i takiego jakie jest nigdy wcześniej nie było i nigdy później się nie powtórzy a co najwyżej mechanizmy te tzw "prawa naturalne" pozostają niezmienne

dla przeciętnego Chińczyka Polak, Niemiec, czy nawet kacap to to samo a ja mam się zagłębiać w jakichś germańskich koligacjach rodzinnych sprzed wieków gdy dziś tam więcej genetycznych germańsko żydowsko  słowiańsko turecko i czort wie jeszcze kogo kundli mieni się "rodowitymi' Niemcami?

Domeną konfliktów są zasoby, a nacje, państwa tylko efektem ubocznym na jakieś sparametryzowanie kryteriów selekcji i każesz mi historycznych kryteriów używać? i to akurat Ty właśnie? przecież monopol na takie zacofanie ma w Polsce PiS a Ty dokładnie mi tu pisowską filozofią udowadniasz że Polska musi być podzielona skazana na podziały bo jakieś historyczne zaszłości? Na tyle Cię znam że - no dzięki bo "zrobiłeś mi poranek" - no zwyczajnie mnie to rozbawiło
Oczywiście że bez urazy a wręcz przeciwnie

już mniej .... dobra czas mi się skończył i ew później dopiszę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Poczekajmy parę lat i się okaże co zostanie z upainy. Zachód ma dość złodziejstwa pieniędzy które pompują to żydek komediant musiał zrobić show pod tytulem  - walka  z korupcją. Kradną wszyscy z nim włącznie. Niech Trump zostanie prezydentem to problem się rozwiąże w rok. Upaincy nigdy nie mieli swojego państwa wiać kto mądrzejszy wyjechał i ma upadline w d*pie. Musiało  ich spieprzyć  kilkaset tysiecy albo i w milionach liczone. Jakoś tak się dziwnie składa że nie ma kim walczyć a przecież straty w tej wojnie to tylko ruscy mają. Rozparcelują ten złodziejski  korupcyjny twór na część ruską i należącą do korporacji europejskich i po kłopocie.

To tylko twoje marzenia. Europa by już dawno poświeciła Ukrainę dla świętego spokoju, ale za krótcy są. Ameryka ma na razie w tym widać interes i będą dalej podgrzewać ten konflikt. Nie widać na razie jakichkolwiek przesłanek by chcieli to zakończyć. 

Opublikowano

Tak jak USA ma interes w tym aby Ukraińcy naparzali się Ruskimi tak zachód UE ma nadzieję że w krajach przyfrontowych wykończą rolnictwo i na kilka lat będzie spokój z konkurencją .Bo na uj im import jak nie potrzebują a potrafią utrzymać w ryzach swoich handlowców aby nie importowali .Bo o co innego może chodzić jak nie o destabilizację rolnictwa -moiże jeszcze chcą odzyskać kasę za czołgi wspomóc własne koncerny na Ukrainie a przy okazji pomóc tfuskowi

Opublikowano (edytowane)

dla jankesów jest koniecznie potrzebny jakikolwiek konflikt na euroazjatyckim landzie bo inaczej to ten land gotów stworzyć potęgę z którą jankesi nie mają szans i do tych poindiańskich wigwamów co po rezerwatach zachowali będą musieli wrócić albo i jeszcze gorzej bo są jedynymi którzy miecza jądrowego użyli zatem...

nasze durne małpy tańczą w tym jankeskim cyrku nie rozumiejąc że są na kolejną podpałkę w razie by ukraińska wygasła hodowane

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
17 minut temu, witejus napisał:

Mi tam emerytura kilka stów czy mam czy nie obojętne krus większy problem mają ci którzy liczą na 5-10 tyś 

Opublikowano

gornicy czy hutnicy takie maja. mlode chlopy poki zdrowie pozwala ida do innje roboty. czesto w tych samych zakladach w firmach zewnetrznych..

45 minut temu, witejus napisał:

ja od przedszkola mysle o emeryturze 😂, tylko watpie ze dozyje😪.

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

dumpf prezydentem ??? ostro ci odpierdala 😂..mowilem nie bierz tego swinstwa bo  w kosmos odlecisz..

ty jako faszysta powielasz propagande goebelsa z lat 30 na temat polski- zebys nie skonczyl jak on..

to rosja wlasnie rozszerza pobor- popatrz w rozpiske ktora ci przyslali  z leningradzkiej oblasti .

przez ostatnie 50 lat z polski wyjechalo kolo 5 milionow ludzi. choc wojny nie bylo..

Z Ukrainy według oficjalnych danych  ostatnie 2 lata 8mln, w sumie mówi sie o 12mln i wiecej, Sam ich obecny jaśnie panujący prezydent kolportuje wersję że w kraju zostało ok 27 mln obywateli!!!!

Opublikowano
Ulman napisał:

upadlińcy nigdy nie byli i nie będą u siebie. UPAiny nigdy nie było i nie bedzie. Obecny stan jest tymczasowym wybrykiem 

Jakbyś żył przed nimi w ciągłym strachu... Wielu Polaków tak samo trzeszczy o innych Polakach więc to chyba taka cecha. Ja mam uraz do Ślązaków i ogólnie pojętej Warszaaawy ale strachu póki co nie odczuwam aby sobie z nich wrogów robić. Bardziej testuję ich poczucie humoru.

Opublikowano
3 godziny temu, v11 napisał:

Tak jak USA ma interes w tym aby Ukraińcy naparzali się Ruskimi tak zachód UE ma nadzieję że w krajach przyfrontowych wykończą rolnictwo i na kilka lat będzie spokój z konkurencją .Bo na uj im import jak nie potrzebują a potrafią utrzymać w ryzach swoich handlowców aby nie importowali .Bo o co innego może chodzić jak nie o destabilizację rolnictwa -moiże jeszcze chcą odzyskać kasę za czołgi wspomóc własne koncerny na Ukrainie a przy okazji pomóc tfuskowi

Nie przesadzajmy. Nie wszystko się kręci wokół naszej branży. 

• Like 1
Opublikowano

on przeciez zyje na ziemi ukrainskiej od wiekow.sam jest z pochodzenia ukraincem 😂.

duchy przodkow go w nocy nawiedzaja-temu pisze po nocach- ze sprzedal sie rosji..

spora czesc ukraincow juz wyjechala-na ulicach krakowa i okolic juz to widac od dawna.. nie ma porownani z tym co sie dzialo zaraz po wybuchu wojny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v