Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
mirro napisał:

Lemingi są zawsze tych co rządzą. Tako rzecze Zaratustra. Yyyyyyyy coś mi tu nie pasuje. A nie pasuje mi z kilku powodów. Historia z upadającym "Eskimosem" chyba się powtórzy. Skąd oni biorą te firmy do współpracy? Ale reszta niech pozostanie jako niedopowiedziane. https://www.sadyogrody.pl/owoce/101/owocmix_skupuje_70_ton_malin_na_dobe_zainteresowanie_jest_ogromne,36282.html

To z Lubelskiego oni tam z wszystkiego potrafią zacny trunek upędzić...

Opublikowano
8 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

A co jest wyznacznikiem?

uważasz ze 6/10 osób to to samo co protesty tysięcy imigrantów ?  ile osób zginęło  

2 godziny temu, v11 napisał:

Pytanie do większości czy ktoś jeszcze pracuje w rolnictwie? bo wszyscy tłuką w klawiaturę i czekają na kolejną  dopłatę 

amen .. ja takie same wrażenie odnoszę  3 dni pracy zostało mi z kombajnem ..  może za 2 tygodnie rzepak ... miedzy czasie przerabiam stodołę na hale   ........... chciałem podkreślić ze jestem jeszcze etatowcem ......... 

a tu ludzie spędzają po 9 godzin 

1 godzinę temu, DTaras napisał:

To z Lubelskiego oni tam z wszystkiego potrafią zacny trunek upędzić...

gdzie taki można nabyć ?

Opublikowano
8 godzin temu, v11 napisał:

Pytanie do większości czy ktoś jeszcze pracuje w rolnictwie? bo wszyscy tłuką w klawiaturę i czekają na kolejną  dopłatę 

Noooo coś tam się dłubie jeszcze w tym polu.😂 

Opublikowano
58 minut temu, Mariusz2903 napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/wplacil-by-nie-wygral-pis-milioner-uderza-w-partie-kaczynskiego-6919188331301728a

Jaka partia taki darczyńca , lepiej by dał podwyżki swoim pracownikom a nie płaci najniższą a dla PO miliony .

On wpłacił zarobione przez siebie pieniądze a nie zagarnięte z budżetu spółek skarbu państwa jak to robią ludzie wpłacający na PiS. Możesz więcej zapłacić zbieraczom malin jak masz z czego

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

aka partia taki darczyńca , lepiej by dał podwyżki swoim pracownikom a nie płaci najniższą a dla PO miliony .

Ciekawe że przeciw niskim płacom protestuje budżetówka, czyli tam gdzie pracodawcą jest Państwo dbające o pracownika, aby godnie zarabiał.🤣

https://wiadomosci.wp.pl/udaremniono-zamach-abw-zatrzymala-18-latka-6919418190875488a

ojo joj. a co to się stało. Polak, katolik z urodzenia zafascynowany ISIS chciał rokabumować siebie i coś jeszcze?🤣

Nawet nie nielegalny przekraczający Bug wpław, tylko syn Ziemi Polskiej? Jak to możliwe? I cała narracja o przyjezdnych terrorystach w pizdu.😂

Opublikowano

To niestety jest łatwo przekuć w drugą stronę na zasadzie przyjezdnej ideologii a wszak wiadomo patrząc po jutubach i tiktokach iż ideologia łatwo przenika z zewnątrz przez komunikację a komunikacja najskuteczniejsza jest u przyjezdnej z człowiekiem charyzmie. Ze dwa dni maks i taka narracja wleci na stówe.

Opublikowano

tak zwyrodniałych wyznawców jak patoopozycja to nawet wielu dyktatorów nie ma; tego nawet bydłem nie można nazwać

ci chorzy z nienawiści ludzie są niebezpieczni dla otoczenia, są tak bardzo zdegenerowani i nakręceni przez patomedia, że potrafią zabić człowieka tylko dlatego, że ma inne poglądy polityczne

jest to najbardziej zdemoralizowany elektorat w historii polski

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

ci chorzy z nienawiści ludzie są niebezpieczni dla otoczenia, są tak bardzo zdegenerowani i nakręceni przez patomedia,

Widać paski w TVP Info swoje zrobiły. No cóż nie każdy ma na tyle mocny łeb, żeby nie dać się nakręcić takiej indoktrynacji .🤣

Opublikowano
55 minut temu, jacus napisał:

tylko czemu psychiatryki sa pelne wyborcow pis-u ?? 

taki pisuar ma dzisiaj przekaz dnia ?? az wlacze tvp-info i sprawdze 🤣

Ja obejrzałem w południe. Wystarczy.

Dowiedziałem się że dzięki temu że Orlen zrobił promocję wakacyjną inflacja będzie mniejsza...😄

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Ja obejrzałem w południe. Wystarczy.

Dowiedziałem się że dzięki temu że Orlen zrobił promocję wakacyjną inflacja będzie mniejsza...😄

większa, bo dla 90% kierowców ceny wyższe o prawie 40 groszy, u mnie Orlen ma cenę dziś 6,29 a na prywatnych stacjach znajdziesz ON po 5,90-5,95

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

jutro sie wybiore, kupony juz aktywowalem.. 

A weś sie...😉

Opublikowano
jacus napisał:

jutro sie wybiore, kupony juz aktywowalem.. 

Po drodze patrz na inne stacje bo u mie na dzielni orken czy molotos po promocji jest droższy niż przy drodze 92 starej dwójce...

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

tylko czemu psychiatryki sa pelne wyborcow pis-u ?? 

taki pisuar ma dzisiaj przekaz dnia ?? az wlacze tvp-info i sprawdze 🤣

jacuś aleś zabłysnął a co gorsze ? 

Średnie wyniki z wymienionych poniżej Zakładów Karnych i Zakładach Śledczych : Donald Tusk 95,29%, Jarosław Kaczyński 4,71%.

1. Areszt Śledczy, Lublin: Kaczyński 4.29% – Tusk 95.71%
2. Chełm, Zakład Karny: Kaczyński 4,35% – Tusk 95,65%
3. Zakład Karny w Hrubieszowie: Kaczyński 4,65% – Tusk 95,35%
4. Zakład Karny w Zamościu: Kaczyński 7,14% – Tusk 92,86%
5. Areszt Śledczy, Radom: Kaczyński 3,36% – Tusk 96,64%
6. Oddz. Zewnętrzny Aresztu Śledcz., Radom: Kaczyński 8,11% – Tusk 91,89%
7. Warszawa, Zakład Karny: Kaczyński 6,71% – Tusk 93,29%
8. Warszawa, Areszt Śledczy: Kaczyński 3,75% – Tusk 96,25%
9. Zakład Karny, Płock: Kaczyński 7,67% – Tusk 92,33%
10. Siedlce, Zakład Karny: Kaczyński 6,23% – Tusk 93,77%
11. Ostrołęka, Areszt Śledczy: Kaczyński 6,43% – Tusk 93,57%
12. Zakład Karny Nr 1 w Łodzi: Kaczyński 4,68% – Tusk 95,32%
13. Zakład Karny Nr 2 w Łodzi: Kaczyński 7,89% – Tusk 92,11%
14. Areszt Śledczy w Łodzi: Kaczyński 6,18% – Tusk 93,82%
15. Piotrków Trybunalski, Areszt Śledczy: Kaczyński 3,37% – Tusk 96,63%
16. Zakład Karny w Sieradzu: Kaczyński 3,35% – Tusk 96,65%
17. Poznań, Areszt Śledczy: Kaczyński 4,58% – Tusk 95,42%
18. Poznań, Oddz. Zewnętrzny Aresztu Śledczego: Kaczyński 1,65% – Tusk 98,35%
19. Zakład Karny we Wronkach: Kaczyński 4,80% – Tusk 95,20%
20. Gdańsk, Areszt Śledczy: Kaczyński 2,97% – Tusk 97,03%
21. Areszt Śledczy, Kraków Montelupich 7: Kaczyński 2,21% – Tusk 97,79%
22. Areszt Śledczy, Kraków Czarnieckiego 3: Kaczyński 2,11% – Tusk 97,89%
23. Zakład Karny Kraków – Nowa Huta: – Kaczyński 7,02% – Tusk 92,98%
24. Zakład Karny, Nowy Sącz: Kaczyński 4,01% – Tusk 95,99%
25. Świetlica na terenie Zakładu Karnego w Łupkowie: Kaczyński 3,03% – Tusk 96,97%
26. Wrocław, Areszt Śledczy: Kaczyński 4,08% – Tusk 95,92%
27. Wrocław, Zakład Karny Nr 2: Kaczyński 3,45% – Tusk 96,55%
28. Wrocław, Zakład Karny nr 1: Kaczyński 4,70% – Tusk 95,30%
29. Areszt Śledczy, Jelenia Góra: Kaczyński 3,68% – Tusk 96,32%
30. Areszt Śledczy Zielona Góra: Kaczyński 4,81% – Tusk 95,19%

76,2% osadzonych w aresztach i zakładach karnych w całym kraju zagłosowało na PO, a 7,6% na Lewicę i Demokratów. PiS z wynikiem 2,8% znalazło się pod progiem wyborczym.

Wybory prezydenckie 2010:

W aresztach i zakładach karnych Bronisław Komorowski zdobył 91,9% poparcia. Jego rywal z drugiej tury wyborów prezydenckich, Jarosław Kaczyński, uzyskał 8,1% głosów. W głosowaniu udział wzięło 65,3% uprawnionych do głosowania więźniów.

Wybory prezydenckie 2015:

W zamkniętych obwodach wyborczych utworzonych w aresztach śledczych i zakładach karnych Bronisław Komorowski uzyskał 82,7% głosów, a Andrzej Duda – 14,8%. Informację tę podał Centralny Zarząd Służby Więziennej. Do głosowania w drugiej turze wyborów prezydenckich uprawnionych było 76815 osadzonych w aresztach i zakładach karnych. Frekwencja wyniosła 56,6%. Głosów nieważnych oddano 2,6%. Najwyższe poparcie Komorowski uzyskał we wrocławskim okręgu więziennictwa (86,1%), a najniższe w okręgu rzeszowskim.

🤣

1403283132-BmC_3m.jpg

platformesrsi pa pa 

Polsce daleko do średniej unijnej. Ceny u nas nawet o połowę niższe

O połowę tańsze utrzymanie domu i samochodu, tańszy chleb, prąd i paliwo. Polska jest trzecim najtańszym krajem UE i 11. w całej Europie - wynika z badań Eurostatu. Ceny towarów i usług są u nas na poziomie 58,5 proc. średniej unijnej. Najbliżej niej są polskie buty, tylko o 6,4 proc. tańsze. Międzynarodowy Fundusz Walutowy wskazuje, że polskie ceny stanowią 42 proc. amerykańskich. Przestrzega, że inflacja będzie u nas wyższa niż w USA.

Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-polsce-daleko-do-sredniej-unijnej-ceny-u-nas-nawet-o-polowe-,nId,6899848#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

i raz i dwa i trzy a platforma 

pany ale checa 

konfederacji brakuje 9% do platfusuw 

Gdyby wybory odbyły się w lipcu, wygrałoby je PiS przed Koalicją Obywatelską i Konfederacją - wynika z najnowszego sondażu Instytutu Badań Rynkowych i Społecznych (IBRiS). Na uwagę zwraca wynik Konfederacji - 15,7 proc. poparcia to najwyższy wynik tego ugrupowania w historii badań sondażowych.
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-nowy-sondaz-ibris-najlepszy-wynik-w-historii-konfederacji,nId,6901953#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Opublikowano

kolo mnie to ceny sa wyrownane- krakow i autostrada robia swoje, tanich prywatnych stacji brakuje-sa za to drogie 🤣

romus masz podobne zestawienie ze szpitali psychiatrycznych ???

na montelupich, na kaczynskiego zaglosowal pewnie ziec jego brata...

a ukryta opcja niemiecka na kogo glosowaala ??? 

Opublikowano
14 godzin temu, mirro napisał:

Noooo coś tam się dłubie jeszcze w tym polu.😂 

jak tak dalej pójdzie  za kilka lat rolnikom będą przyznawać szlachectwo i dopłaty ,niby żniwa a tu pełen luz mnie się zacznie od poniedziałku wtorku  po 14 -16 godzin ale jakoś to ogarnę szkoda że starość się odzywa  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v