Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, galan99 napisał:

Co się dzieje , znowu dzielą przybyszy z Afryki na kraje członkowskie ?.

Nie będzie suszowego , plony 10 ton brawo w jednym  miejscu wysuszy zaś w drugim  nadrobi , bilans się zgodzi na + .

Moim zdaniem powinno być równo dla wszystkich (mowa o deszczu ) Nie jara mnie klęska innych bo nic mi to nie daje -Żyjmy i dajmy żyć innym 

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

A to ci zaklepanie... Coraz większy dług.

A ten jeszcze chwali...

5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

A to ci zaklepanie... Coraz większy dług.

A ten jeszcze chwali...

Na doradcę Balcerowicza powinieneś pójść 

Opublikowano

Napisałem powinno być -bo na to nie masz wpływu a reszta każdy kowalem swego losu 

1 minutę temu, galan99 napisał:

Widział gdzieś że jest po równo dla wszystkich bo ja nie ?.

Opublikowano
6 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Dalej nie dostrzegasz zagrożenia , pewnie i Ochojską i Frasyniuka popierasz za to co sądzą o polskich żołnierzach . Armii UA  też nikt nie dozbrajał do tej pory atu masz idzie im całkiem dobrze . Idąc twoim tokiem myślenia to najlepiej poczekać aż ruski wejdzie a wtedy UE będzie nam pomagać w dozbrajaniu a my będziemy walczyć .

Byśmy na paliwo do tych czołgów mieli, bo  i Orlen się nie dożuci jak nie będzie miał co. 

Zaś deficyt zwiększyli ale na socjalne obietnice przedwyborcze. 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Byśmy na paliwo do tych czołgów mieli, bo  i Orlen się nie dożuci jak nie będzie miał co. 

Zaś deficyt zwiększyli ale na socjalne obietnice przedwyborcze. 

Czyli ludzie coś dostaną a za poprzedników na co szły pieniądze z prywatyzacji , deficyt też był .

Opublikowano
5 godzin temu, v11 napisał:

Ulman nie zgodze się AC 85 można przeczytać do tego specyficzny bok profilu i jest 100% pewność jaki producent .Ale nie szarpcie się -ciekawe czy pamiętacie od czego się szarpanina zaczęła 

Nie doczytywałem się  ale bok opony jest na tyle charakterystyczny że od razu widać że są seryjne lub takie jak w serii. Ja miałem w serii takie Continentale ale jedną musiałem wymienić i teraz identyczne robi Mitas 

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Właśnie kasa dla rolników na pomoc zbożową i na zbrojenia zaklepana , rząd zwiększył deficyt budżetowy .

Czyli nas coraz bardziej zadłużają a tobie najwyraźniej to pasuje. Typowe myślenie ciemnych mas - byle coś dostać a potem się będziemy martwić.

1 godzinę temu, racyl napisał:

Ty zdrowy jesteś na umyśle ?

Pytanie retoryczne?🤣

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Balcerowicz nie popiera PO i Konfederacja Wolność i Niepodległość czyja ?.

Ale co ty właściwie chcesz?

Opublikowano

Taka sytuacja z dzisiejszego wieczora... Dzieci się bawią na animacji, wystąpiły już angielki, rumunek i kilkoro innych. Podchodzi do mikrofonu chłopiec ze sześć lat. - what's your name? - Cаша. - Говоришь по русски pyta animator a gnojek mu na to: 😬 НІ 😬. Tu się animator ciut połapał i zapytał: - Where did you came from? - I'm from Ukraine... Taki gówniarz... Teraz niech mi kto powie, że tam mają lekko. To już pewno kosa na lata. Stary chyba w kraju ugrzązł bo same dziewuchy na wczasach i on jeden.

Opublikowano

Popatrz dokoła ilu zdrowych byków w wieku 18-40 łazi po naszych ulicach i jakoś "nie utknęli" na froncie. Obstawiam że w tym mafijo  korupcujnym tworze szybko znaleźli niszę i kwestia wyjazdu z banderlandu ma obecnie ustaloną cenę

Opublikowano
6 godzin temu, Ulman napisał:

Nie tłumacz się. Guzik wiesz o oponach a z tego zdjęcia nie ma szans wyczytać jakie są opony więc po cholerę się pytałeś i do czego ci to potrzebne? Teraz oprócz elektryków będziesz znał się na oponach?  Wiem jakie opony zakładają seryjnie na Valtrę bo sam takie mam stąd moje spostrzeżenie

łał 2 dni mu zajęło domyślenie   odstawiłeś picie ? 

6 godzin temu, v11 napisał:

I dalej pada momentami leje - a wczoraj faroż coś tam przebąkiwał że jaka ofiara taki deszcz i musieli w połowie kolekty koszyki zmieniać -tyle siana 

a u mnie trochę dali i tylko 15l deszczu 

6 godzin temu, v11 napisał:

Ulman nie zgodze się AC 85 można przeczytać do tego specyficzny bok profilu i jest 100% pewność jaki producent .Ale nie szarpcie się -ciekawe czy pamiętacie od czego się szarpanina zaczęła 

tym sie nie przejmuj to nasza wieczorna rozrywka dzień jak co dzień 

4 godziny temu, mirro napisał:

Poklepywanie po plecach nie zawsze jest oznaką szacunku. A co to znaczy, to dopiero zobaczymy po zakupie Abramsów, Będzie cyrk i to level master.

hmm po górniczemu to głupiego się podpuszcza  🙄

Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

łał 2 dni mu zajęło domyślenie   odstawiłeś picie ? 

Niełatwo jest się domyślić  o co chodzi zaburzonemu intelektualnie

Opublikowano

Powrócił temat relokacji uchodźców z Afryki , jak wiemy PL przyjęła miliony nazwanych przez UE gości z UA ale będzie przymus przyjmowania prawdziwych uchodźców . Ludzie uciekający przed wojną na UA są podobni kulturowo do europejczyków i dla tego bruksela ich nie chce i nie uznaje jako uchodźców ale afrykańczyków chcą przyjmować i relokować bo są inni kulturowo i mają doprowadzić do bardziej wielokulturowej Europy .

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Ludzie uciekający przed wojną na UA są podobni kulturowo do europejczyków

A pewnie że podobni, Bo europejczycy też by wiali przed wojną,:lol:

Opublikowano
25 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Nie dezawuowałeś czyli zgadzasz się ze mną .

Pokrętna logiką jak na PISowca przystalo🤣 To są oczywiste bzdury. Ja się jedynie pytam skąd to skopiowałeś,  bo takiego wywodu byś sam nie przeprowadził 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Ulman napisał:

Pokrętna logiką jak na PISowca przystalo🤣 To są oczywiste bzdury. Ja się jedynie pytam skąd to skopiowałeś,  bo takiego wywodu byś sam nie przeprowadził 

Niestety, ja tez gdzies to czytałem i nie była to Fronda ani żaden inny szmatławiec

https://www.rp.pl/polityka/art38588361-horala-ukraincy-nie-sa-dla-ue-dobrym-przedmiotem-projektu-ideologicznego

https://www.rp.pl/polityka/art38587991-ue-podjela-decyzje-ws-relokacji-migrantow-wojcik-ziobro-sie-nie-zgadza

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Ulman napisał:

no ja tu na miejscu pisowskiego rządu bym logikę dla Brukseli znalazł. każdego uchodźcę z Ukrainy który otrzymał w Polsce kartę stałego pobytu czy cokolwiek co uprawnia do korzystania ze świadczeń z polskiego budżetu zliczyć do puli uchodźców jako takich skąd by nie przybyli i łatwo było by matematycznie wykazać że Polska limit jakiś tam w Brukseli wymyślony wypełniła z wyprzedzeniem na lata i - parafrazując spływę na ochotników do porwania z filmu "Pieniądze to nie wszystko" - "komplet!"

jeszcze sugeruję wystąpić do TSUE z roszczeniem wobec KE jako to - "rzygać nam tu kasę" na każdego tak zarejestrowanego w/g stawek jakie na te kary przyjęto do czasu zanim nie zostaną wszelkie spory w tej materii wewn całej ujni nie rozstrzygnięte (czyli na zdrowy rozum - do zawsze :P )

Oczywiście ubrać to w prawniczy bełkot no ale z tym problemu być nie powinno bo prawników ci u nas dostatek jak psów u hycla po wszystkich synekurach jakie możliwe z prezydencką włącznie ;) by się z raz przydali

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
15 minut temu, dysydent napisał:

po wszystkich synekurach jakie możliwe z prezydencką włącznie ;) by się z raz przydali

Niestety, nikt się nie podpisze jako mentor takiego projektu, czyli zebranie się zespołu do tego zadania raczej niemożliwe. 

Opublikowano (edytowane)

ale że co? analfabeci?
może być i krzyżykami ;) też by się choć ten raz przydały

no bo od "krzyżyków" to już się nie wyprą jakoby ekspertami nie byli

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
21 minut temu, dysydent napisał:

no ja tu na miejscu pisowskiego rządu bym logikę dla Brukseli znalazł. każdego uchodźcę z Ukrainy który otrzymał w Polsce kartę stałego pobytu czy cokolwiek co uprawnia do korzystania ze świadczeń z polskiego budżetu zliczyć do puli uchodźców jako takich skąd by nie przybyli i łatwo było by matematycznie wykazać że Polska limit jakiś tam w Brukseli wymyślony wypełniła z wyprzedzeniem na lata i - parafrazując spływę na ochotników do porwania z filmu "Pieniądze to nie wszystko" - "komplet!"

jeszcze sugeruję wystąpić do TSUE z roszczeniem wobec KE jako to - "rzygać nam tu kasę" na każdego tak zarejestrowanego w/g stawek jakie na te kary przyjęto do czasu zanim nie zostaną wszelkie spory w tej materii wewn całej ujni nie rozstrzygnięte (czyli na zdrowy rozum - do zawsze :P )

Oczywiście ubrać to w prawniczy bełkot no ale z tym problemu być nie powinno bo prawników ci u nas dostatek jak psów u hycla po wszystkich synekurach jakie możliwe z prezydencką włącznie ;) by się z raz przydali

sugerujesz załatwić UE jak Asterix i Obelix machinę urzędniczą Rzymu wkreskówce ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v