Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ponadczasowe słowa Romana Dmowskiego:
"Bardziej nienawidzą Rosji niż kochają Polskę. [...] Otóż taki patriotyzm, który myśli przede wszystkim o zemście na wrogu, nie zaś o pożytku własnego narodu, jest niesłychanie groźnym niebezpieczeństwem, bo stanowi prostą drogę do narodowego samobójstwa. Kierowana nim polityka przestaje być polityką polską: rozgląda się ona tylko za wrogami swoich wrogów, ażeby się im wysługiwać, kosztem własnej Ojczyzny oddać się im za narzędzie".
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Trafione w punkt. Tacy są właśnie PISowscy aparatczycy i ich sekta.

1 godzinę temu, jacus napisał:

to zle o ciebie swiadczy-nawet nie potrafisz napisac czegos w co najglupszy uwierzy...

Masz rację. Nie umiem napisać czegoś w co wierzą głupki i dlatego nie rozumiesz co piszę 

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Nie, a skąd?

pył z pustyni z sachary czy coś przywiało 

3 godziny temu, Ulman napisał:

Magnezowe felgi to ja rozważałem pod koniec studiów. Niestety poszły alusy bo po pierwsze nie pęka i idzie wyprostować a po drugie wtedy  magnezowe kradli w pierwszej kolejności. Tak więc Roman twoje obecne rozterki ja przeżywałem 20 lat temu🤣

a z skont wiesz ze to magnez ? 

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Chyba mylisz mnie z moim sąsiadem, ostatnio coś powyżej piwa 3 tygodnie temu piłem, teraz nie mam czasu na picie, nawet w niedzielę pracuje przez co Mariuszek ma do mnie pretensje ze niby z tego powodu deszcze nie padają xD

a co robisz w niedziele ?

Opublikowano

Na felgi ci pyłu z pustyni nawiało?  Dziwne to bo ostatnio nie ma żadnej cyrkulacji powietrza znad afryki. A może to jest pył z wybuchu wulkanu na alasce? 

Czy te z obrazka są magnezowe to pewności nie mam ale kiedyś OZ robił taki lub podobny wzór w wersji magnezowej.

Opublikowano

Roman tam ma hamulce co potrzebują OT raz w roku najmniej..

o

Ulman napisał:

Na felgi ci pyłu z pustyni nawiało?  Dziwne to bo ostatnio nie ma żadnej cyrkulacji powietrza znad afryki. A może to jest pył z wybuchu wulkanu na alasce? 

Czy te z obrazka są magnezowe to pewności nie mam ale kiedyś OZ robił taki lub podobny wzór w wersji magnezowej.

Jedno mocniejsze pierdyknięcie w krawężnik i z pięć tysia zostawione w sklepie - dlatego to nie są felgi magnezowe.

Pył to sosna...

Opublikowano
32 minuty temu, Ulman napisał:

ulman cos gadali ale nie pamiętam co  nawet solary na dachu są żółte 

17 minut temu, DTaras napisał:

Jedno mocniejsze pierdyknięcie w krawężnik i z pięć tysia zostawione w sklepie - dlatego to nie są felgi magnezowe.

jedne podobno z mocniejszych 

34 minuty temu, Ulman napisał:

ja też nie mam o tym info czy magnezowe nawet sprawdzałem 

19 minut temu, DTaras napisał:

Pył to sosna...

u nas sona to tylko w ogrodzie 

Opublikowano
6 godzin temu, Roman176 napisał:

Powiem więcej. Nawet woda w wodociągu jest z tego powodu żólta. Ale to w TVP mówili.🤣

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jahooo napisał:
Ponadczasowe słowa Romana Dmowskiego:
"Bardziej nienawidzą Rosji niż kochają Polskę. [...] Otóż taki patriotyzm, który myśli przede wszystkim o zemście na wrogu, nie zaś o pożytku własnego narodu, jest niesłychanie groźnym niebezpieczeństwem, bo stanowi prostą drogę do narodowego samobójstwa. Kierowana nim polityka przestaje być polityką polską: rozgląda się ona tylko za wrogami swoich wrogów, ażeby się im wysługiwać, kosztem własnej Ojczyzny oddać się im za narzędzie".

no i coś pomogło? bo Dmowski takie wnioski po wysługiwaniu się naoleońskim żabojadom wyciągnął a Monte Cassino, Narvik, Arnhem a ostatnio Irak i Afganistan aby na koniec do gołej d.py się rozbroić dla ukrów i teraz jeszcze zarzekamy się że "zastaw się a uzbrój się" i nie wiadomo co bardziej Polskę spustoszy; ew wojna czy mnożenie żołdactwa i uzbrojonego w kupowany na krechę sprzęt z demobilu u innych co się go pozbywają bo ukraińska wojna zweryfikowała przydatność i czołgów i niemrawego lotnictwa śmigłowego i .... z resztą już się naraziłem tradycjonalistom militarnym to na tym poprzestanę.

Niczego się Polska nie nauczyła z Historii zatem ją powtórzy

i tak 'Zelensky" (tak ostatnio z niemiecka) ochoczo przyznał że najwięcej w obronie przed kacapami pomogły ukrom te niemieckie chełmy ...

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

a moze tak naprawde jest ?? a to co w kurwizji moia o naszej pomocy jest deeelikatnie przecenione....

wlasnie wam w priwslanskim kraju napoleon zrobil najwieksza krzywde.

10 godzin temu, Ulman napisał:

Trafione w punkt. Tacy są właśnie PISowscy aparatczycy i ich sekta.

Masz rację. Nie umiem napisać czegoś w co wierzą głupki i dlatego nie rozumiesz co piszę 

a procz ciebie to ktos wie ze jestes najmadrzejszy we wsi ?? lekarz prowadzacy ???

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

no i coś pomogło? bo Dmowski takie wnioski po wysługiwaniu się naoleońskim żabojadom wyciągnął a Monte Cassino, Narvik, Arnhem a ostatnio Irak i Afganistan

Nooooo Monte Cassino to było mistrzostwo wpierdolenia się między młot a kowadło. "Moi chłopcy to zrobią". Irak był trochę inny, przynajmniej na początku, bo trochę nie do końca nas znali i ufali. Ale po Karbali poszło szybciej.

Opublikowano
18 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Opozycja twierdzi że PIS przegra wybory i po to ta komisja , brudy będą wyciągać to pewne , mają większość to powołują tylko dlaczego taki sprzeciw czyżby coś jednak mieli na sumieniu ?

NO mają na sumieniu.

Obaj tek sprzedał udziały w lotosie powiązanemu z ruskimi MOL owi i robiącym z ruskimi interesy arabom z aramco. Jak się okazuje Amerykanie dawali za te udziały 4 mld więcej. Niż zapłaciło aramco które kupiło udziały za bezcen.

Teraz się okazuje, że Morawietzky jako prezes WBK wiedział o tym, że jego podwładni wraz z ruskim oligarchą pomagają w przejęciu grupy Azoty. Na szczęście rząd Tuska się nie zgodził.

Rosyjskie służby w 2015 roku pomagają pisowi w przejęciu władzy w PL. Ponieważ już chyba każdy wie, że nagrania u Sowy powstawały z inspiracji rosyjskich służb.

Mamy jeszcze kilku biznesmenów związanych z pisem ściągających ruski węgiel do PL na skalę wcześniej nie spotykaną. Podczas gdy polski węgiel leżał na hałdach a pis zamykał kopalnie.

To tak na szybko wpływ ruskie na polityków pis.

Jest jeszcze Macierewicz spotykający się z biznesmenami powiązanymi z Rosją. Pałacyk Glapińśkiego który dostał za zwykły dom od biznesmena powiązanego z ruskimi oligarchami. Czy ważna urzędniczka w kancelarii Dudy której mąż robi interesu z Węgierskimi oligarchami powiązanymi z Rosją i Putinem.

Opublikowano (edytowane)

słucham sobie szczujni ... znaczy słuchałem bo długo takich idiotów znieść nie można jacy w jakiejś audycji coś bałakają o tej komisji od kacapskich wpływów

jakimż trzeba być durniem, manipulatorem i chamem politycznym jednocześnie a przy tym niegospodarnym utracjuszem aby coś takiego powołać gdy już są instytucje któych psim obowiązkiem jest badanie obcych wpływów

to może jeszcze komisje od wpływów chińskich, niemieckich, amerykańskich ... i kólestwa nduru

przecież tak samo urzędas przekupiony przez jankaeską, niemiecką czy skądinad firmę, rząd czy dowolną grupę wpływów może taki działać przeciwko interesom obywateli Polski czy interesom Polski jako państwa. Obcy to obcy wpływ i to bardzo prosta i uniwersalna definicja i są instytucje ja wywiad, antykorupcyjne, ... ech; i tych co są za dużo bo się dublują a i tak bajzel
Politycznie motywowana hucpa na użytek wewnętrznych rozgrywek i ..uj tam z ich rozgywkami tylko kolejny raz za za Rosiewiczem - dlaczego za nasze piniędze?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Roman176 napisał:

32 minuty temu, Ulman napisał:

17 minut temu, DTaras napisał:

jedne podobno z mocniejszych 

34 minuty temu, Ulman napisał:

ja też nie mam o tym info czy magnezowe nawet sprawdzałem 

19 minut temu, DTaras napisał:

Pył to sosna...

u nas sona to tylko w ogrodzie 

Magnezowe są na tyle mocne że można je robić bardzo szczupłe. W łapie to czuć i ta opona ze zdjęcia waży pewno tyle co felga do niej ... W każdym razie bardzo to lekkie. Mam gdzieś w szpargałach takie lekkie felgi od lexa.

A pył ze sosny fruwa na kilometry tak, że pomyśl odrobinę poza ogródek.

mirro napisał:

Nooooo Monte Cassino to było mistrzostwo wpierdolenia się między młot a kowadło. "Moi chłopcy to zrobią". Irak był trochę inny, przynajmniej na początku, bo trochę nie do końca nas znali i ufali. Ale po Karbali poszło szybciej.

W Iraku fajny był camp Babilon. Żołdactwo na pałacach choć jednak nie do końca powtórka z polski lat 20 u.w.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Mariusz2903 napisał:

podobno to JK dzieli Polaków .

jeśli jankeski lizydup jest lepszy od kacapskiego lizydupa bo tylko przeciw temu drugiemu aż specjalne komisje się kleci to jak to nazwać jeśli nie dzieleniem na lepszych i gorszych? zdrajca to zdrajca nie ważne dla kogo zdradził

w sumie to można przewrotnie zinterpretować że kacapski to nawet na większy szacunek sobie zasłużył skoro tak "specjalnie" jest taktowany

tfu!!!

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

jeśli jankeski lizydup jest lepszy od kacapskiego lizydupa bo tylko przeciw temu drugiemu aż specjalne komisje się kleci to jak to nazwać jeśli nie dzieleniem na lepszych i gorszych? zdrajca to zdrajca nie ważne dla kogo zdradził

To twoje porównanie to postawienie znaku równości między rosją a USA ? 

Opublikowano (edytowane)

znaku różności między Polską a całą resztą świata z punktu widzenia Polaka

jednakowo mogę stracić na priorytecie wpływów jednych czy drugich bo sobie jawnie zamierzają z nas poligon własnych wojen zrobić

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Mariusz2903 napisał:

To twoje porównanie to postawienie znaku równości między rosją a USA ? 

A czym się różnią Stany od Rosji, kto "ratował" demokrację w Iraku, Afganistanie czy Wietnamie ? Tylko nie mów że chodziło im o ratowanie demokracji... Do surowców naturalnych chcieli się dorwać... 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Jak nie ma różnicy to pod którym Panem chcieli byście być ?

jeśli masz naturę sługi to możesz być i moim

tylko to jankesów od kacapów różni że sługi przychodzą do nich same a kacapy muszą siłą podbijać

i teraz prześledź swoje do mnie pytania czy się nie zgadza

na Twoim własnym przykładzie :D

a Seweryn? gdyby innych słów użył nikt na Niego by nawet uwagi nie zwrócił i skoro taki szum udało mu się wywołać to właśnie tylko o to Mu chodziło.
Teraz wszyscy głównie nad tym dumają jak technicznie ma to "przypier.olenie" wyglądać; jedni aby zrozumieć "instrukcję" a drudzy na który półdupek założyć poduszkę xD

ja mam tylko ubaw; znaczy - dobry aktor i to komediowy a to najtrudniejszy rodzaj aktostwa ;) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

pierwszy maja juz byl ... kurna odpust na parafii i grill u szwagra.. 

a felgi z karbonu -tego od ram rowerowych -robia ? on chyba najlzejszy i najbardziej wytrzymaly. 

tak mi sie skojarzylo tour de polgne -po lubelsczyznie bedzie jezdzil, a u mnie zdezorganizuje orszak weselny , jak ksiadz bedzie sie jakal to trzeba bedzie czekac az przejada. albo oplotkami jechac..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v