Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest dwieście kilo max. W porównaniu do pełnego elektryka niewiele więcej bo w tym wylatuje silnik spalinowy, skrzynia biegów no i pełne elektryki to są oddzielne platformy wysmyczone z menelinium. Co do wyjącego napędu w toyotach to ogółem zgoda dlatego wolę rozwiązania na notmalnej spalinówce niż na silniku w cyklu atkinsona.

Roman176 napisał:

wejdź i porównaj  kopciucha do hybrydy  suv tak mają bo zazwyczaj to 200/150 kg

Widzę szybszy byłeś ale jakbyś nie widział kolosalnej różnicy...

Opublikowano

jeszcze trochę i będziemy mieli więcej samochodów osobowych niż mieszkańców 

Bar chart, motorisation rate in the EU, 2001 and 2021, passenger cars per 1 000 inhabitants, EU Member States

Mały ZUS plus dłużej o rok. 

jutro wstępny odczyt inflacji za maj - w sierpniu lub we wrześniu powinna być już poniżej 10% :) 

Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

a w polsce ile godzina pracy mechanika wychodzi ??

100-150zl

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

wejdź i porównaj  kopciucha do hybrydy  suv tak mają bo zazwyczaj to 200/150 kg

No to w końcu jest cięższy o 150 czy o 500kg bo co chwilę piszesz co innego.

Opublikowano

w niedziele przejezdzalem kolo stacji ladowania samochodow na 94, w krakowie - 3 samochody staly , a pustych ze 30 stanowisk na oko.

zielonych tablic coraz wiecej..i chyba nic tego nie zmieni.

7 godzin temu, nie napisał:

Bar chart, motorisation rate in the EU, 2001 and 2021, passenger cars per 1 000 inhabitants, EU Member States

Mały ZUS plus dłużej o rok. 

jutro wstępny odczyt inflacji za maj - w sierpniu lub we wrześniu powinna być już poniżej 10% :) 

ledwo 10 %-brawo za tuska to bylo -1.......

sporo tych samochodow to -zuki,stary, nyski,duze fiaty, polonezy ,maluchy.........

2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

100-150zl

w aso to chyba wiecej..

ja ma takiego mechanika co bierze duzo mniej, niestety sie troche zamotal, 

robi dobrze,bierze malo, pol sadu ma samochodami zastawione, ludzie przyjezdzaj po pare razy, juz brame zamknal zeby nikt nie wjezdzal, robi sam po 12 godzin .

Opublikowano

W ASO to z 200min.Ja mówiłem o takim zwykłym warsztacie

Opublikowano

wyciaglem letnie spodnie pierwszy raz w tym roku i patrze 70 dych...nie to juz nie 70 z wrzesnia tylo 50 z dzisiaj.

walkuja ustawe o tusku..

to nie chodzi o rope czy gaz tylko o smolensk..prezes chce zamknac donka przed smiercia..

Opublikowano

Pewnie PO PSL mają za uszami bo chcieli opchnąć wszystko do reszty ale ja nie popieram tej komisji bo były wpływy to były dlatego że to był okres że każdy w Europie układał się z Putinem . Politycznie może coś PIS na tym ugra , tylko że Bruksela będzie im bruździć bo będą opozycje sprawdzać . 

Zasłona dymna dla PIS przed wyborami .

Opozycja i media lewicowe dostały istnego szaleństwa po podpisie PAD , dlaczego się boją tej komisji ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Opozycja i media lewicowe dostały istnego szaleństwa po podpisie PAD , dlaczego się boją tej komisji ?

Boją się Maciarewicza, bo podobno ma zostać przewodniczącym. A wiadomo że z wariatem różnie może być.🤣

Opublikowano
12 godzin temu, nie napisał:

Podaj jeszcze ich średni wiek. W CEPIK u jest zarejestrowanych 10 tysięcy wartburgów.

Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał:

wyciaglem letnie spodnie pierwszy raz w tym roku i patrze 70 dych...nie to juz nie 70 z wrzesnia tylo 50 z dzisiaj.

walkuja ustawe o tusku..

to nie chodzi o rope czy gaz tylko o smolensk..prezes chce zamknac donka przed smiercia..

U mnie też ciepło, ale 7 dych to by się w portkach z szafy nie uchowało, no bo tylko prane do niej wkładam. Nie pytam nawet, gdzie Ty swoje od września trzymałeś🤣

Opublikowano
7 godzin temu, marcin19071980 napisał:

W ASO to z 200min.Ja mówiłem o takim zwykłym warsztacie

tyle, że w połowie tych zwykłych warsztatów w sumie w ASO podobnie to ci specjaliści koło prawdziwego mechanika nawet nie stali.

Dobry serwisant to skarb, mam jednego od aut drugiego od maszyn rolniczych i jakoś ode mnie wołają tyle za robotę, że trzeba coś dorzucać bo wstyd tyle zapłacić co chcą. i to jest grubo niżej 100PLN

Opublikowano

A tym czasem pisiorki znowu idą na zwarę z Izraelem i Żydami. Jakiś durny spot nakręcili wykorzystując wizerunek obozu koncentracyjnego. Tylko patrzyć jak będą znowu Izrael przepraszać.

Opublikowano
5 minut temu, Takeda napisał:

e trzeba coś dorzucać bo wstyd tyle zapłacić co chcą. i to jest grubo niżej 100PLN

Bo są klienci do których serwisanci lubią przyjeżdżać i są klienci do których przyjeżdżają tylko raz.🤣

3 minuty temu, hubertuss napisał:

A tym czasem pisiorki znowu idą na zwarę z Izraelem i Żydami.

Chcieli dobrze, wyszło jak zawsze.🤣

• Like 2
Opublikowano

a dziwi cie to biorac pod uwage kto na nich glosuje- tu masz paru wyborcow pis- czego mozna sie po nich spodziewac ?? niewiele wiedza,niewiele rozumieja. wiec jak ich wybrancy moga byc inni ??

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

No to w końcu jest cięższy o 150 czy o 500kg bo co chwilę piszesz co innego.

ciężko porównać silnik 2,5l do diesla 2l  

ale jedno jest pewnie pali dużo mniej jednostka kapciuchowa wiec po co to ?  

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

ciężko porównać silnik 2,5l do diesla 2l  

ale jedno jest pewnie pali dużo mniej jednostka kapciuchowa wiec po co to ?  

To co porównywałeś że ci wyszło 500 kg różnicy? 

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Jak niewiele? Ony wszysko wiedzom i wszysko rozumiejom a najbardziej to co oglondajom w TVPis. 

i co z tego ty jesteś jeszcze głupszy bo wklejasz jak pelikan , do której ciebie grupy zaliczyć 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v