Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, nie napisał:

Putin czytając raport z prowokacji, która polegała na wystrzeleniu pocisku na terytorium Polski

Tiaaaaa i zadzwonił ruski oficer do nazzego i mówi" Słuszaj towariszcz, leci do was nasza rakieta, zawsze leci z głowica, czasem atomową, ale dzisiaj z betonowa. Ona nie groźna, przyleci piźnie gdzieś w lesie i po krzyku. U mienia takaja prośba. Wam dokładywać nie nada nikomu. po etomu szto my zjoby połuczim ot naszego naczalstwa, szto  my takoju atrapu puskali. A kak my budiem puskat z atomom , ja pozwaniu k tiebia i budiesz znał ob etom. "

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, Agrest napisał:

Widzę że pod górkę masz... U tego hitlersyna🤭

A co to wogule jest? Słupki widzę ale to chyba nie one tam mają rosnąć.

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

Pewnie chmiel, tylko niskopienny🤣

O Kur...Człowiek co dzień się czegoś nowego uczy.

Opublikowano
28 minut temu, marcin19071980 napisał:

W założeniu winnica, ale może rodzynki suszy albo pestki na olej zbiera. Galan się wypowie jak spod pręgierza wyjdzie🤣

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

W założeniu winnica, ale może rodzynki suszy albo pestki na olej zbiera. Galan się wypowie jak spod pręgierza wyjdzie🤣

Winnica 🤔

Nie ma opcji to musi być plantacja tego spod Parczewa 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

cw zalozeniun winnica .

sporo tego sie narobilo ostatnio.

gdy koscilowi zwrocili ziemie to kameduli dostali od instytutu zotechniki lake gdzie owce cale lata sie pasly, wiele lat stal pusta az ktos wydzierzawil i zrobil winnice-kilka ladnych hektarow-troszki lepi to wyglada. 

Opublikowano

O tego co na zdjęciu to chyba wszystko lepiej wygląda.

Opublikowano (edytowane)

mierny bierny ale wierny- co pieniadze i stanowiska robia  z ludzi...

w prl-u to bylo bmw

bierny ,mierny ,wierny

Edytowane przez jacus
Opublikowano
racyl napisał:

jak kogoś nie stać na cały albo chcę coś przekąsić tu i teraz to kupuje bułkę. Nikt w lubelskim nie sprzedaje mniejszej ilości niż 0,5 czy 0,25

0,25 ? Teraz jest 0,2. Ale nawet - komu wówczas sprzedasz z piętką? Chleb po jakimkolwiek przekrojeniu powinien iść na wagę bo się PIH może przystosunkować z mandatem. I trzeba mieć kwity na przygotowanie żywności od sanepidu co wiąże się np z dwoma najmniej komorami i ciepłą wodą w tym miejscu.

jacus napisał:

jakim sposobem pgg to robi jesli ich wegiel jest tanszy niz zagraniczny ?? 

wegla maja w brod nikt go nie kupuje wiec jeszcze by dzialali na swoja szkode  ?? jedynie  wkdw moga kombinowac ale -to polska wlasnie..

gdybys nie wiedzial to ten wegiel z zagranicy nie jest wcale gorszy od polskiego.

Jako, że jest to masa uwibrowana w ładowni to wiele zależy od tego jak kombinuje magazynier przy rozładunku w porcie. Jest lepszy i jest też gorszy...

witejus napisał:

Ale na łopacie palić się nie chciał

No bo węglem pali się na łopacie albowiem to najwydajniejszy sposób,,😁

Opublikowano (edytowane)

I na składach u nas pełno w miarę niezłych cenach w porównaniu z PGG, ale chętnych nie ma, bo ludzie wydojeni z kasy po tej zimie... 

Ale nie ma co się martwić, owies się kupi w żniwa po 600zl/t albo i taniej od tych co nie mają gdzie magazynować, doda się trochę ekogroszku i będzie opał ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
jacus napisał:

a retorta to czym jest jak nie taka lopata ??

wegla w brud na pgg-w kazdej chwili mozna wiekszosc asertymentu kupic, na tauronie to samo..

No jak łopata choć trochę dziurawa to może i retorta 🤔

Opublikowano

zupelnie jak w rosjii a nawet w polsce.

1 godzinę temu, mirro napisał:

Taaaaaak owszem, ale sa i następcy.🤣 Kuźwa mać, w jakim ja kraju żyję? Przecież to już się w pale nie mieści co te oszołomy odwalają.

https://www.money.pl/gospodarka/nbp-z-przekazem-do-polakow-ten-baner-ma-wyjasnic-skad-wysoka-inflacja-6898709360741248a.html

to jest przeciez prawda -a ze czesciowa ,to wlasnie jest problem.

oni sa bardzo skromni zapominaja o swoich zaslugach..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v