Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Yyyyyy bo ten balon miał tylko tranzytem przez Polskę przelecieć.🤣

Kiedyś miałem w stałej gotowości GPN Grupę Poszukiwania Naziemnego.  10 ludzi Stara i magiczną skrzynię z wyposażeniem. Najlepsze z tego były prześcieradła do nakrywania zwłok.🤣

W tych ogólnie ujętych służbach to ktoś coś w ogóle na poważnie robi? 

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

I bardzo dobrze, że wypisał. Miejsce religii jest w salkach parafialnych a nie w szkołach. 

To dopiero będą mieli używanie poza wszelką kontrolą. Nie podoba mi się pomysł z salkami. 

Opublikowano

a ie dziecie jeszcze chodzi na religie ??? mlodziezy mniej niz polowa. w kalsie corki to nawetmniej niz polowa.

jeszcze do komuni czy bezmowania najwyzej a potem koniec..

melduje ze podczas robot polowych dostrzeglem nastepujace obiekty latajace

jeden helikopter -panstwowy nad powiatem wadowickim.

nieokreslona[nie mialem czasu liczyc ] liczbe samolotow pasazerskich na terenie powiatu krakowskiego.

jednyne balony jakie widzialem to przed kebabem -swietowali 10-lecie,czemu czarne ?? chyba temu ze turek prowadzi ?

wiecej obiektow latajacych nie zauwazylem-odmeldowuje sie na urodziny panny zofii..

4 godziny temu, Ulman napisał:

Dajmy na to że mam dwójkę. Udowodnij że kłamałem zarówno z dziećmi jak i z powierzchnią gospodarstwa. Dasz radę czy jak zwykle wygasły ci posty?

nieodpowiedziale sna pytanie wyc wygaslo zadalem ci  inne .

odpowiedz bledna- ale musialbym sie z toba na rozum wymienic zeby szukac  gdy pisales ze masz corke, pewnie tysiace postow juz napisales..

3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Prezydent Warszawy Rafał Trzaskowski/Jajo na Placu Pięciu Rogów / autor: Fratria/PAP/Tomasz Gzell

To jajko kosztowało Warszawiaków 250 tys . zł 

Takie się robi jaja - z wyborców .

sprawdz ilekosztowala  kolekcja czartoryskich i ile pieniadzy wyprowadzono do rajow podatkowych..

dodatkowo oblicz ile wytlaczenek takich jajek by wyszlo..

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, hubertuss napisał:

To w końcu rakieta czy balon ? Czy dezinformacja ? Teoria spiskowa :ph34r:. A może Szymczyk specjalnie wtedy strzelał z granatnika aby całą uwagę skupić na sobie ?

11 godzin temu, Ulman napisał:

A gdzie tu jest przekręt?

Gdybyś był prezesem firmy A i prezesem firmy B, działających w tej samej branży. Jako prezes firmy A, kupiłbyś "produkt" od firmy B, to jak byś to nazwał ?

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

I bardzo dobrze, że wypisał. Miejsce religii jest w salkach parafialnych a nie w szkołach. 

Skąd wynagrodzenie w takim razie dla katechetów, jeżeli na lekcje religii będzie uczęszczać powiedzmy 10 osób ?

Edytowane przez dsbh
ortografia
Opublikowano
25 minut temu, jacus napisał:

melduje ze podczas robot polowych dostrzeglem nastepujace obiekty

Panie... ja na regularnej drodze się mijałem z pojazdami wojskowymi dzisiaj. jeden to jelcz ciężarowy, ale dwa, to takie jakieś bojowe coś... jeden nawet z siatką maskującą poperdzielał... no te dwa to budziły respekt..

26 minut temu, dsbh napisał:

Skąd wynagrodzenie w takim razie dla katechetów, jeżeli na lekcje religii będzie uczęszczać powiedzmy 10 osób ?

a po co wynagrodzenie? toż nauczają że zapłata ... trochę później przychodzi...

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, dsbh napisał:

Niech kościół sam finansuje swoją propagandę... Niech z tacy finansują albo biskupi swoje mercedesy na fiaty niech zmienia... Naprawdę mnie to nie interesuje jak się będą finansować, byle nie z naszych podatków. Kto chce na to chodzić to sobie płaci, a kto nie, to nie płaci, jak z innymi zajęciami dodatkowymi typu gitara, piłka nożna czy karate.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, hubertuss napisał:

Balon to dzisiaj wtedy była rakieta.

Jaka rakieta , to była , ślad zostawiła jak , by  dziki poryli , koło drzewa .

Drzewko piła motorowa ścięła , jakaś  ta rakieta dziwna .

/14

122k9kuTURBXy81MmI3ZTA2YS04NTdiLTQ2ZTYtO

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

....brzoza ją zatrzymała?

może Macierewicz niech to wyjaśni...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

jednego mozesz -zdrowia psychicznego. co ci z hektarow w kaftanie w domu bez klamek ???

a zreszta nikt normalny nie zajmuje sie ciagle czyim majatkiem a nie swoim- odnosze wrazenie ze te hektary to masz tylko w urojeniach...

gdybys byl naprawde bogaty i normalny,to bys sie nie zajmowal czyims majatkiem..

Kura ty nawet nie jesteś właścicielem tych osrany 5 ha 🤭...ja pierdziu jaki ściemniacz 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
49 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Panie... ja na regularnej drodze się mijałem z pojazdami wojskowymi dzisiaj

No to jak będą Abramsy , to lepiej uważaj. Chyba że nasi kupią lawety do przewożenia tego czegoś co waży 60 ton. Bo jak zaladowali Leopardy i gościu puścił zestaw przez wagi, to każda oś była przeciążona. A Leopard lżejszy. No i chyba nasze drogi też dostaną po d*pie.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

, to lepiej uważaj.

jakieś kołowe... jedno to nawet okreslić nie potrafie co to. drugi to taki BWP.     no spore to było i ruchu nie tamowało.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

nieodpowiedziale sna pytanie wyc wygaslo zadalem ci  inne .

odpowiedz bledna- ale musialbym sie z toba na rozum wymienic zeby szukac  gdy pisales ze masz corke, pewnie tysiace postow juz napisales..

Jak kto wygasło? Gdzie wygasło? Po co kłamiesz ?

Jeśli odpowiedź błędna to udowodnij. Nie umiesz udowodnić? Jakoś mnie to nie dziwi😆

Czy w twojej upaińskiej logice posiadanie dzieci wyklucza posiadanie córki? Możesz wyjaśnić że jest sprzeczność?

2 godziny temu, dsbh napisał:

Gdybyś był prezesem firmy A i prezesem firmy B, działających w tej samej branży. Jako prezes firmy A, kupiłbyś "produkt" od firmy B, to jak byś to nazwał ?

Ty chyba nie masz o tym bladego pojęcia. Jeśli są jakiekolwiek transfery między podmiotami powiązanymi to zawsze trzeba to robić po wartości choćby przybliżonej do rynkowej. Przekazanie za darmo wiąże się z unikaniem choćby obowiązku vat  a w tym przypadku widać że masz 1000 pln + 23%vat czyli 1230 pln.  Teraz skarbówka może ich cmoknąć no chyba że komuś z US wartość wyda się za mała i zacznie sie korespondencja. Przetransferowanie tego bez kasy może zrobić syf ze skarbówką a co najgorsze mogliby wyciągnąć podczas kampanii że nie płacą podatków. 

Dnia 12.05.2023 o 22:21, jacus napisał:

ale tak konkretnie ile ??? pamietasz ile kiedys podales ??podpowiem ci ze to nie wiele wiecej niz te kilkanascie ilow ...

13 godzin temu, jacus napisał:

juz niepamietasz jak wymieniales czego i ile siejesz ??

9 godzin temu, jacus napisał:

a zreszta nikt normalny nie zajmuje sie ciagle czyim majatkiem a nie swoim

I wszystko w temacie 😅😂🤣

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
galan99 napisał:

54 minuty temu, hubertuss napisał:

Balon to dzisiaj wtedy była rakieta.

Jaka rakieta , to była , ślad zostawiła jak , by  dziki poryli , koło drzewa .

Drzewko piła motorowa ścięła , jakaś  ta rakieta dziwna .

/14

Czego się spodziewałeś po nieuzbrojonej lub betonowej głowicy?

Pafnucy12 napisał:

2 minuty temu, mirro napisał:

, to lepiej uważaj.

jakieś kołowe... jedno to nawet okreslić nie potrafie co to. drugi to taki BWP.     no spore to było i ruchu nie tamowało.

Jakieś K.T.O. żeś widział...

Opublikowano (edytowane)
Dnia 13.05.2023 o 06:54, hubertuss napisał:

5e7781da67b11427c995a634f6e46192.jpg

7b621d3da8fc7a160d3b5356334e681a.jpg

bb51b0f2eda18d00688a6fda651b4d9e.jpg

090c1e978ad6bd05ed4928aa00801fb5.jpg

No jak nie ma widoku na władzę? Z pisem już się ustawiali w koalicję. Tylko jeszcze złodziejstwa tak jak ci z pisu nie opanowali.

Program RPaSDT wytropi źródło fake newsów

19 godzin temu, Ulman napisał:

250 tys to może jest dużo dla ciebie i bałwanów oglądających TVPis. 

Tak zasadniczo to Trzaskowski jest problemem warszawiaków. Ich małpy i ich cyrk. Co ci do tego?

kolegi ci uraził ? 

Dnia 12.05.2023 o 13:54, Bogdan_ja napisał:

To se napisz że masz syna ...Tylko tyle możesz zrobić kaleko 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

ja idę twoim tokiem myślenia ja mam z wujkiem 5050ha  nie wiem czy to ważne ale ta 2 ostanie liczba to moja 

Dnia 11.05.2023 o 22:14, jacus napisał:

il to il czego nie rozumiesz-mam ci wyslac do paczkomatu probke ?? taka bryle to musisz tylnym kolem ciagnika najechac zeby rozbic bo przednie jest za lekkie.

z takiego ilu to sie cegle zendrowke robilo- takiej nie rozbijesz .

gdy zaorzesz glebiej to skiba stoi na sztorc ..ja tylko pod kukurydze i po niej orze a tak to talerzowka idzie.

cegielnie kiedyś to kopały i wypalały u mnie też 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

tego źródła wytropić się nie da tak ja nie da się źródła dowcipów o mili/ poli/cjantach
bo takie same fake newsy jak te dowcipy
jedno i drugie to Prawda

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Dnia 12.05.2023 o 09:32, Bogdan_ja napisał:

Ja...wszyscy mamy problemy psychiczne a ty i roman jesteś normalny 🤭

po twojej kulturze to na pewno my 

Dnia 12.05.2023 o 10:19, Bogdan_ja napisał:

połamane graty i kule u nogi a exspert od męskości co syna nie wiedział jak zrobić ...Cyrk na kołach .🤭

nie śmiej się od leżenia na pewno tego niema ...... żebyś ty nie skoczył podobnie 

5 minut temu, dysydent napisał:

tego źródła wytropić się nie da tak ja nie da się źródła dowcipów o mili/ poli/cjantach
bo takie same fake newsy jak te dowcipy
jedno i drugie to Prawda

nie do koca zobacz wczorajsze wiadomości na Polsacie  PO dostało jakiś specjalny program od niemca do fake newsów      ..............ChatuGPT.............

"Zdjęcia" z fikcyjnego aresztowania Donalda Trumpa obiegają sieć (twitter.com/EliotHiggins)

"Zdjęcia" z fikcyjnego aresztowania Donalda Trumpa obiegają sieć (twitter.com/EliotHiggins)

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Czego się spodziewałeś po nieuzbrojonej lub betonowej głowicy?

sugerujesz że kacapy chcieli pokazać że gdyby chcieli to ta rakieta by spadła parę kilometrów wcześniej prosto na fabrykę militariów nota bene nad którą tą fabryką przecież musiała przelecieć
....no i z właściwszą głowicą?

partactwo polskie zaskoczyło zatem nawet kacapów bo na pewno musieli liczyć że zostanie zauważona jeśli nad strategiczną strefą... i gdyby komuś się odlać w krzakach nie zachciało ... ciekawe czy kacapom już cierpliwość puszczała czy zbaranieli i sami już nie wiedzieli; doleciała czy nie?

ot i skuteczność polskiej "obrony" przeciwlotniczej, nawet nie zauważyła że coś wleciało a do dziś nie wie kiedy

zatem wiem czego możemy się spodziewać po tym zdarzeniu w polskim ustawodawstwie - zaostrzenia kar za sranie po krzakach :( ;)

46 minut temu, Roman176 napisał:

zobacz wczorajsze wiadomości na Polsacie  PO dostało jakiś specjalny program od niemca do fake newsów

a widziałeś jakiś niemiecki sensowny program komputerowy?

no dobra - Nero burning rom to wyjątek potwierdzający regułę

Niemcy i wysublimowana Informatyka

bo uwierzę

Oni nawet Chińczykom na tym polu do pięt nie dorastają

gra "Gothic" to był łabędzi śpiew niemieckiej Informatyki bo Knoppix to już esencja do niczego przydatnej solidności; i co z tego że solidności? tępoty żadna solidność nie zrównoważy :P

to mówisz @Roman176 że Trumpa zwinęli?
zatem - pozwolisz - pierwsze to se poszukam zanim ten Polsat

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Roman176 napisał:

idę twoim tokiem myślenia ja mam z wujkiem 5050ha  nie wiem czy to ważne ale ta ostania liczba to moja 

Ziroł ?

dysydent napisał:

sugerujesz że kacapy chcieli pokazać że gdyby chcieli to ta rakieta by spadła parę kilometrów wcześniej prosto na fabrykę militariów nota bene nad którą tą fabryką przecież musiała przelecieć ....no i z właściwszą głowicą?

Betonowa to cel pozorowany a nieuzbrojona jest po to aby przy awarii, co jest wyposażeniem standardowym tego typu, nie pierdykła w kurniku własnej wioski. Jedyne co sugeruję to ruska myśl techniczna.

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Niemcy i wysublimowana Informatyka

bo uwierzę

Oni nawet Chińczykom na tym polu do pięt nie dorastają

O to możesz sie lekko zdziwić, informatyka to nie tylko gry video i progosy na windoze. Systemy embedded szczególnie dla automatyki przemysłowej akurat niemcy mają jedne z najlepszych, proste i intuicyjne. Jak sądzisz dlaczego simatic jest tak popularny, dlaczego sinumerik jest tak chętnie obsługiwany. Jaończycy czy amerykanie mają dużo lepszą elektronikę ale oprogramowanie użytkowe jest mało zrozumiałe dla europejczyka, po prostu inny tok myślenia.

• Thanks 1
Opublikowano
14 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Możliwe że przyszły prezydent Polski , to też będzie problemem dla Polaków ? Dzieci wypisał z religii , nowobogacki .

to już na religie każdy dzieciak musi chodzić obowiązkowo ? 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v