Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ulman napisał:

Uwaga! 

Zadanie dla Romana, galana i innych pisowców

Minister Czarnek powiedział wczoraj coś takiego 

"Minister edukacji i nauki, zwracając się do opozycji, powiedział, że trzymali Polaków, także nauczycieli na wynagrodzeniu minimalnym o 100 procent niższym, niż teraz. "

Co o tym myślicie?

a no że Pan Minister pewnie dorabiał se zaocznie maturę gdy matematyka nie była obowiązkowa bo czego jak czego ale nieznajomości procentów by na maturze nie przepuścili

ale obciach- polski minister jest noga z matmy, i to minister od nauki i edukacji

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
20 minut temu, dysydent napisał:

a no że Pan Minister pewnie dorabiał se zaocznie maturę gdy matematyka nie była obowiązkowa bo czego jak czego ale nieznajomości procentów by na maturze nie przepuścili

Podczas tej samej debaty wypominał komuś błąd ortograficzny w jakimś sejmowym piśmie😂 Jak on matoł liczyć nie umie to może  jest jakieś usprawiedliwienie dotacji których udzielał. Pomylił się i zamiast 24 tys przekazał 24 miliony😂

Opublikowano

No kiepskie porównanie.

W końcu kat mógł nie biczować tylko łeb od razu uciąć🤣

Opublikowano
Dnia 13.04.2023 o 18:17, Roman176 napisał:

już ci tłumacze ...  jest taki partacz wsiok z prawdziwego  zdarzenia jak ty .........  coś sobie palnie bo u niego tak jest i już 

Wstrząsające ustalenia! Po Smoleńsku Rosjanie zażądali raportu ws. CASY. Co zrobił rząd Tuska?

https://i.pl/wstrzasajace-ustalenia-po-smolensku-rosjanie-zazadali-raportu-ws-casy-co-zrobil-rzad-tuska/ar/c1-17455007

Wstrząsające ustalenia! Po Smoleńsku Rosjanie zażądali raportu ws. CASY. Co zrobił rząd Tuska?

szkoda słów 

Nie wiem to pytam tak ogólnie. Po co Rosjanom raport z katastrofy Casy ? Po drugie czy wrak pasażerskiego samolotu zestrzelonego przez Rosjan na terenie wschodniej Ukrainy, został już zwrócony Malezji  ?

Dnia 13.04.2023 o 21:20, mirro napisał:

Wstrząsające to jest, co z ustaleniami i zaleceniami po katastrofie Casy zrobił Pan gen Błasik. Ano Pan generał. oby Allach był dla niego łaskawy, dostał zadanie aby dopilnować aby wnioski zostały wdrożone do szkolenia pilotów i aby już taki numer się nie powtórzył. No i zalecenie jak widać zostało jakoś marnie wdrożone, bo się wszystko powtórzyło.

Takie pytanie mi się nasuwa. Jeżeli w firmie dochodzi do nieprawidłowości, to firma kończy działalność czy wywala się dyrektora, prezesa ?

Dnia 14.04.2023 o 17:58, Pafnucy12 napisał:

Galan ... Ty weź leki...niepotrzebnie przestałeś...

Pamiętasz Leppera i jego fantazje z których się wszyscy śmiali a później te fantazje okazały się prawdziwe ? Może ten Michalkiewicz wie więcej od nas a może chce być tylko na topie, tak jak taka Maryla ?

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Kaczor ruszył w objazd i dopłaty do nawozów obiecuje choć te potaniały? Czyżby wiedzieli, ze na żniwa zboża z PL nie da się wywieźć i będzie tanio i proponują jakieś ochłapy?

Słyszałeś nowego ministra ? Cel to opróżnienie magazynów do żniw, to już daje do myślenia. Bierzesz dopłaty do nawozów 🤔 ?

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Wszystko będzie podnoszone do jakiegoś czasu i granicy .

Kiedyś wszytko jeb...e , ze mało kto się pozbiera .

Nie zgodzę się z Tobą. Dam prosty i banalny przykład. Prawa sportowe. Co przetarg osiągają poziom absurdu a na końcu klient i tak zapłaci za możliwość oglądania. To  jest produkt pierwszej potrzeby ? Raczej nie a chętni i tak się znajdą.

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

a są jeszcze gdzieś tacy? da się z tego żyć?

bez dopłat, socjali i zapomóg... no i rent ojców? znasz takich?

A te nowe" Dżon Diry " to z czego z socjali czy z rent ?

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

No wiesz, 3090zł jeżeli chleb kosztuje 3zł jest lepsze, niż 4560zł gdy chleb kosztuje 5zł ;) 

U mnie jest chleb i po 3 zł i po 7 zł teraz.

3 godziny temu, Ulman napisał:

Uwaga! 

Zadanie dla Romana, galana i innych pisowców

Minister Czarnek powiedział wczoraj coś takiego 

"Minister edukacji i nauki, zwracając się do opozycji, powiedział, że trzymali Polaków, także nauczycieli na wynagrodzeniu minimalnym o 100 procent niższym, niż teraz. "

Co o tym myślicie?

Czy dziennikarz dopytał ministra o te 100 %, czy tak proste pytanie go przerosło ?

Opublikowano
41 minut temu, dsbh napisał:

Nie wiem to pytam tak ogólnie. Po co Rosjanom raport z katastrofy Casy ? Po drugie czy wrak pasażerskiego samolotu zestrzelonego przez Rosjan na terenie wschodniej Ukrainy, został już zwrócony Malezji  ?

Chcieli poznać czym kierują się nasi piloci w skrajnie niebezpiecznych warunkach pragnący za wszelką cenę wylądować bez wzgledu na okoliczności?

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Takiemu analfabecie wszystko kojarzy się z Tuskiem a każdego kto twierdzi że PIS to idioci i lewacy można podpiąć pod Tuska.

https://fb.watch/jWJ-au2MYK/

lulu nie pier**l !!

tu atak lewusów 

https://oko.press/konfederacja-oskarzony-o-propagowanie-nazizmu?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3X0fBQRGYSwl8ao3kAYf9zdlPsmxWNVH7rg-QrV_WQS4NAW__6g4QiTS8#Echobox=1681458123

· 

Wydarzenia Polsatu pod znakiem Konfederacji 🙂
Strajk przewoźników odbił się echem w mediach. Konfederacja staje się języczkiem u wagi! Gdy pseudo-opozycja kłóci się o listy wyborcze, my zajmujemy się problemami Polaków i stajemy w obronie polskiej gospodarki🇵🇱
Podczas debaty nad wnioskiem o odwołanie ministra Czarnka zarysowała się znamienna jedność myślenia pozornych przeciwników politycznych.
Robert Winnicki z Konfederacji grzmiał, że Czarnek za mało walczy z "genderyzmem" i nie zlikwidował pokojów nauczycielskich będących bunkrem ZNP, w którym panuje zasada "czy się stoi, czy się leży..." Zarzucał rządowi PiS, że nie zlikwidował Karty Nauczyciela.
W odpowiedzi minister Czarnek zaproponował Winnnickiemu głosowanie na PiS, bo …
Zobacz więcej
Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „Robert WINNICKI Konfederacja PiS i Konfederacja wspólna sprawa! Czarnek obiecuje Winnickiemu likwidację Karty Nauczyciela”

Wszystkie reakcje:
8484

Kaczyński i Mentzen będą rządzić Polską. Katastrofa Hołowni, skok Konfederacji 

https://natemat.pl/362535,konfederacja-jaki-program-ma-skrajna-prawica-wypadly-kobiety-i-osoby-lgbt?fbclid=IwAR24n9ulHN51LmzSIZ257EHBeFDfcDHpkav5hpmnIpvzz4J-K7qunDbA24c

baer media i axel springer w natarciu 

Kto ich nie zna, ten ich kupi. Co Konfederacja po cichu usunęła ze swojego programu

Może być zdjęciem przedstawiającym 4 osoby i tekst „W wiadomości Zawada Albert fot: PAP, Żródło: Patryk Słowik Wczoraj, 14-04-2023 06:21 Przepis na sukces. Dlaczego Konfederacji urośnie [OPINIA]”

czekam teraz co wywnioskujesz ...

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Sejm uchwalił stawe o Państwowej Komisji ds. badania wpływów rosyjskich na bezpieczeństwo wewnętrzne w latach 2007- 2022. Za przyjęciem ustawy było 233 posłów, przeciw- 208, a 9 wstrzymało się od głosu. Ustawę poparli posłowie PiS, Kukiz'15 i Polskich Spraw. Przeciw była PO, Lewica, PSL Polska 2050. Natomiast posłowie Konfederacji wstrzymali się od głosu. Posłuchaj artykułu 3 121 f”

Opublikowano (edytowane)

Ale co słuchasz? W jakim temacie? O czym konkretnie i jak brzmi pytanie? 

Kota ogonem to odwraca prezes jak go ochota najdzie.🤣

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
8 godzin temu, dsbh napisał:

Nie wiem to pytam tak ogólnie. Po co Rosjanom raport z katastrofy Casy ?

Bo tak jedna , jak druga katastrofa były do siebie podobne. Trudne warunki, piloci wojskowi. 

Opublikowano
mirro napisał:

Przed chwilą, Ulman napisał:

Teraz drukują kase na potegę i zapożyczają się bez umiaru ale połapią się dopiero jak będzie za późno.

Nie połapią sie.

Dlatego powinni wygrać te wybory - te dwanaście (podejrzewam, że mniej) lat komuny jakoś się nadrobi ale reset bezcenny...

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał:

Bo tak jedna , jak druga katastrofa były do siebie podobne. Trudne warunki, piloci wojskowi. 

i "politycznie/strategicznie istotni" pasażerowie (w tej "kasie" o ile dobrze pamiętam jakieś trepy się wytłukły i to główny powód tego zainteresowania)
dobry materiał do wykorzystania propagandowego

bydlę - polityk przecież ani coś wytwarza, ani na czymkolwiek pożytecznym na prawdę się zna i tylko na propagandzie buduje swoją pozycję nie ważne; polski, kacapski czy dowolnej nacji, Polityk żyje z pasożytowania na pomyłkach i nieszczęściach innych i ten rodzaj bydląt należy tępić, pogardzać i poniewierać szczególnie. ŻADEN polityk nie zasługuje na szacunek a wielu doświadcza ale to zgodnie z moją teorią - sprawiedliwości nigdy nie było, nie ma , i nie będzie.

obie te katastrofy miały motyw/zachętę do zamachu i wielu wierzy że samo istnienie motywu to niepodważalny dowód pewności zamachu

ja tylko podejrzewam  ale i to wystarczy do snucia teorii spisowych i doskonały materiał na pożywkę dla politycznego robactwa
ja przynajmniej wiem że jestem pożywką i przynajmniej świadomie sam decyduję kto się (ewentualnie) pożywi

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v