Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, jacus napisał:

ja dopiero jutro bede po 50 ale nadal daje rade 🤣

No to najlepszego. Obyś dalej mógł a żonie się chciało😜

Opublikowano
Roman4321 napisał:

ta bo wszyscy znają akurat metode windafall i wytestuja kto jaki😅

Jam pierwej przetłumaczył iż to podatek - okazja. Potem zajrzałem iż to zyski nadzwyczajne... Toć to durny pomysł regulowania wysokości tych zwyczajnych zysków i wsadzania nowego progu. To gdzie się teraz będzie płacić podatki? W Ukrainie tego niema...

Opublikowano
12 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

wszystkiego naj z okazji jutra. 👍

fenkju wery macz..

1 godzinę temu, Roman4321 napisał:

to akademia medyczna czy co że taka zdziwiona?

wydzial medyczny finansowany z budzetu panstwa.. 

43 minuty temu, Agrest napisał:

No to najlepszego. Obyś dalej mógł a żonie się chciało😜

rano jeszcze nie bylo z tym problemu,zobacze  wieczorem 

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman4321 napisał:

Mi jest wszystko jedno, czy przed zabiegiem lekarz będzie się modlił, czy nie. Najważniejsze, aby nie modlił sie ZAMIAST zabiegu

• Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, Roman4321 napisał:

ta bo wszyscy znają akurat metode windafall i wytestuja kto jaki😅

A to ta metoda co to mówi żeby do szczania ustawiać się jednak z wiatrem?🤣 Bo mnie się jakoś tak z wiatrem i fallusem skojarzyło. ( oczywiście to tylko skojarzenie)😂

Opublikowano

Prawdziwi twardziele sikają pod wiatr, potem mówią, że deszcz pada

Porucznik Rżewski wyszedł na dwór za potrzebą. Wraca - mundur cały mokry

Maria Fiodorowna pyta: Proruczniku, taki deszcz ?

Nie, wiatr madame

Opublikowano
46 minut temu, jahooo napisał:

Mi jest wszystko jedno, czy przed zabiegiem lekarz będzie się modlił, czy nie. Najważniejsze, aby nie modlił sie ZAMIAST zabiegu

tak a jak by to nazawali medytacja , joga czy inna tego typu to by piali z zachwytu jakie nowoczesne i na czasie

42 minuty temu, mirro napisał:

A to ta metoda co to mówi żeby do szczania ustawiać się jednak z wiatrem?🤣 Bo mnie się jakoś tak z wiatrem i fallusem skojarzyło. ( oczywiście to tylko skojarzenie)😂

nie ma szczania po krzakach tylko do kibelka wszyscy

Opublikowano
2 godziny temu, Roman4321 napisał:

Wydział medyczny KUL. Tylko nie pamiętam, czy niedawno otworzony, czy dopiero ma być otworzony. Pewnie jakiś pomysł na wyciągniecie kaski od naszych jaśnie oświeconych rządzących. 

Opublikowano

Chciałem z tego miejsca posypać głowę popiołem znojnie wydobywanym w postaci węgla przez Romana i przyznać iż bizon był jednak innowacyjny - ruskie sobie teraz takie same daszki na czołgi zakładali przeciw Jawelinom.

• Haha 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Wydział medyczny KUL. Tylko nie pamiętam, czy niedawno otworzony, czy dopiero ma być otworzony. Pewnie jakiś pomysł na wyciągniecie kaski od naszych jaśnie oświeconych rządzących. 

Uruchomiony w odpowiedzi na palące problemy obywateli, oczekujacych w długich kolejkach do lekarza. Oprócz porady lekarskiej będzie mozna dostąpić spowiedzi, namaszczenia olejami, oraz pociechy duchowej. Wszystko to w ramach teleporady.🤣

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Roman4321 napisał:

dysydent też jesteś prześmiewczy, ale właśnie trzeba dobrą kose w rządzie wprowadzić z poza układu by wykosić te wszystkie biurokratyczne zaszłości i nadbudówki do nadbudówek, i te licencje pozwolenia i inne takie hamujące ducha przedsiębiorczości

co prawda to prawda i też często nie wnikam czy kogo obrażę czy nie ... znaczy zapominam wnikać

a czy uda się "kosynierów" wystarczająco skutecznych skompletować w obecnym układzie i czasach? ja wątpię a Ty - zgaduję - większy optymista no ale popatrz choć by na to forum.
Pisałem wcześniej o resentymentach do komunistycznego syfu tych przydziałów, absurdów ekonomicznych gdy na prawdę zdarzało się inflacji fałszować relacje wartości i byle głupek i partacz mógł przysłowiowymi jajkami (kurzymi) budowę całych gospodarstw spłacać a z kolei inny za jakiego traktorzynę tracił majątek kilku pokoleń tylko dla tego że rok lub dwa dzieliły od daty wniosku kredytowego.

powtórzę - ja nie wierzę w możliwość naprawy tego systemu z wielu powodów a przede wszystkim degeneracji społeczeństw i absurdalnej konstrukcji pieniądza zbyt podatnego na machlojki polityków i paru jeszcze innych powodów ale te dwa kluczowe a bez upadku systemu ani politycy dobrowolnie nie wyrzekną się takich instrumentów a tym bardziej opór społeczny dobrowolnie się sam do roboty rzetelnej nie zagoni jeśli nie musi.
Trochę tam teraz strach przed wojną podgoni ale i tak ten fałszywy pieniądz zniweczy pozytywy jeśli takowe i będą (u nas zarobki spadają realnie wolniej niż socjal co godne pochwały) ale tu z kolei owa degeneracja i poczucie (bardziej urojenie) niesprawiedliwości coraz powszechniejsze już antagonizuje państwa a przecież nie potrafimy dotrzeć bezpośrednio do szarych kacapów, jankesów, chinoli czy kogokolwiek jeszcze aby wyrżnęli swych kacyków i obronili się przed tym aby te kacyki wzajem nas na siebie nie nagnali bo jak na razie to kacyki górą (nasze przecież wiele nie lepsze bo też armatami obiecują problemy rozwiązywać) a pospolite ludzkie bydło.... widać na Ukrainie

chyba scenarzysta "Złota Dezerterów" jedynie słuszną drogę wymyślił - aby wszystko dobrze odbudować trzeba najpierw porządnie rozj... a tak; zaraz mi wygwiazdkuje zatem wielokropek

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Generalnie psi bije kolejne rekordy głupoty i cynizmu. Z jednej strony wytykają Tuskowi, ze kiedyś tam z Putinem rozmawiał. Może Morawiecki jego ówczesny doradca mu doradzał. Z drugiej strony Morawiecki będąc już w pisie spotyka się i zaprasza do PL pro Prusinowskich polityków jak Salwini czy Leppen. A teraz pisowski rząd wysyła dyplomatów do świętowania rewolucji władzy która jawnie wspiera Rosję i to nie tylko słowem. Oni naprawdę muszą mieć swoich wyborców za wyjątkowych durni a sami też mądrzejsi nie są

Opublikowano

czy pisia, czy peosia, wszyscy wykonują tylko rozkazy i żrą z koryta. 

niby jest wybór, bo jak by nie było, to by ich dawno.... za zdradę. 

a tak, mamy niby demokrację, wybory i się ludzie pasjonują tym, że może na coś mają wpływ. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v