Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Znaczy, jeżeli wziął partię próbną, wie jak to wygląda i cały towar jest taki sam to ok, ale to nie realia mojej produkcji, u mnie truskawka na początku a na końcu tygodnia może mieć zupełnie inną jakość, wystarczy tydzień upałów, albo dwa duże deszcze w ciągu tygodnia ...

A to się ich spytaj xD Jak ktoś nie narzeka to nie może być Polakiem, taka już nasza natura xD 

Staram się tych narzekaczy wystrzegać. Znam chlopaka z wiochy obok który pomimo że sam utrzymuje dziewczynę i córkę nigdy nie narzeka. Wszystkich prac dorywczych się łapie i sobie żyją. 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Jeżdżenie i szukanie towaru a i taka skucha o której wspomniałeś też kosztuje. Nie lepiej mieć towar jaki chce w stałym miejscu i ilościach? Chyba warto się zaoszczędzonym pieniądzem podzielić 

Dlatego trzeba rozsądnie ważyć cenę... Ja nie chcę codziennie szukać klienta, wolę mieć stałego, a on woli stałego dostawcę, po którym wie czego się spodziewać, ale jeżeli cena będzie przegięta w jedną albo drugą stronę to nic z tego nie będzie ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Dlatego trzeba rozsądnie ważyć cenę... Ja nie chcę codziennie szukać klienta, wolę mieć stałego, a on woli stałego dostawcę, po którym wie czego się spodziewać, ale jeżeli cena będzie przegięta w jedną albo drugą stronę to nic z tego nie będzie ...

Dlatego mówię że mała łyżeczką to obaj się najjecie i trzeba rozważyć wszystko. 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Dokładnie, może się okazać, że ode mnie odjedzie bo chciałem za dużo, znajdzie sobie nowego dostawcę, a ja muszę szukać klienta w środku sezonu ;) 

Opublikowano
20 minut temu, Tomasz0611 napisał:

18 minut temu, gregor1284 napisał:

i wreszcie doszliście do tego z czego niedawno się nabijaliście tyle że na przykładzie QQ konsumpcyjnej i kontraktów z rocznym wyprzedzeniem .Odbiorca wie co może z towaru zrobić i za ile go sprzedać a mając już kilkuletnie doświadczenie z dostawcą zamiast szukać i kombinować z innymi woli zapłacić więcej i mieć spokój w zamian za pewny surowiec .

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, gregor1284 napisał:

Staram się tych narzekaczy wystrzegać.

To chyba do mnie było

Wiesz , czasem inaczej się nie da jak warunki i sytuacja nie ułatwiają normalnej egzystencji w realizacji pasji celów itp.

Kiedy u innych zarówno w niedzielę i święta jakieś roboty normalne idą to mnie matka sztorcuje że nic nie powinienem robić bo święto itp 

Sąsiad nieraz w niedzielę jakieś drobne prace wykończeniowe w domu i wkoło niego robił , znajomi postawili dom i wykańczają go teraz to i w sylwestra i wczoraj wieczorem jakieś światło sie paliło w środku. Ludzie robią to co chcą lubią , potrzebują i im pasuje tylko ja robię co muszę.

Edytowane przez konteno
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, andrzej78 napisał:

To Wąsik i Kamiński muszą poglądy polityczne zmienić, bo niedługo trafią na Białołękę, a tam się na PO głosuje a nie na PiS xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
39 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To Wąsik i Kamiński muszą poglądy polityczne zmienić, bo niedługo trafią na Białołękę, a tam się na PO głosuje a nie na PiS xD 

O widzisz i potwierdziłeś coś , za co kiedyś byście oczy wydrapali🤣

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Może tylko zwróciliśmy uwagę na dwie przyczyny upadku, bo przyroda lubi być jednak stanowcza w swym działaniu i pewna efektów.

Ale żeby tradycji forum nie likwidować, to a masz .:tongue10:

a pozdrawiam pozdrawiam
paluszek.gif

(żeby nie było to sameś drogę do składu ikon pokazał :D )

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Ale dlaczego Ty nie potrafisz w sposób cywilizowany rozmawiać tylko posuwasz się odrazu do ubliżania. Jeśli masz jakieś argumenty przeciwko moim argumentom to zapraszam do rozmowy. 

5 gwiazdek --kurna to argument idioty ..moze o 8 albo i wiecej pogadac...

skad wziales te 5 ??? 

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Placek taki jest, jak nie ma argumentu to wyzywa, na mnie sobie umyślił jakiegoś rogacza ...

rogacz z doliny roztoki to byl mily zwierzak.

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

A może, baba nim w domu pomiata, to może i poszukała sobie prawdziwego mężczyzny 🤭 Ale mi to obojętne, jego życie, jego sprawy ...

ja nie musze motoru kupowac i z domu uciekac.. jeden taki rano w temacie o pogodzie o tym pisal ..moze go znasz ??🤣

u tesciow mieszkasz ze ci tak zle tam ??

52 minuty temu, gregor1284 napisał:

I widzita chłopy można kulturalnie podyskutować? Życzę wam i sobie żebyśmy wspólnie zachowali taki poziom w tym nowym roku. 

to temat o polityce a nie kulturze-tu musi byc goraco

37 minut temu, andrzej78 napisał:

Jeżeli tak będzie...... to kto zapewni dobry wynik wyborczy KO ( PO) bo :

Screenshot_20240107-144051~2.png

Screenshot_20240107-005450~2.png

w wiezieniu sa przestepcy a nie debile .ci glosuja na pis w innych zamknietych zakladach..

18 minut temu, Roman176 napisał:

bo ci tak wmawiają .. a w głowie różnica  ?  

jak po kaco-pirynie..

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Są ułaskawieni przed wyrokiem więc sąd dla POlszewickiej gawiedzi wydał wyrok skazujący ułaskawionych .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Są ułaskawieni przed wyrokiem więc sąd dla POlszewickiej gawiedzi wydał wyrok skazujący ułaskawionych .

A jak można ułaskawić przed wyrokiem ?? xD Jak wtedy wg polskiego prawa byli zwyczajnie niewinni xD 

8 minut temu, Agrest napisał:

O widzisz i potwierdziłeś coś , za co kiedyś byście oczy wydrapali🤣

Takie są statystyki, PO wygrywa w więzieniach, a PiS w psychiatrykach xD Ze statystykami się nie dyskutuje, jakie są każdy widzi ...

PO wygrywa na Białołęce, a PiS w Choroszczy ;) 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

balbina to byl pseudonim jego chlopaka w latach 80 .on byl agentem sb a nie prezes..

a nie wiedziałem bo skąd?
mnie nie chcieli do ani do zuchów bo już w drugiej klasie gdzieś chlapłem że nie lubię komuchów ani do Solidarności w tamtych czasach bo publicznie kapłanów wszelkich wyznań nazywam szamanami w tym kler a hakerski dostęp do listy wszystkich ormowców i agentów tylko na dawne zamojskie mi się przyfarcił co nawet nie sczaiłem co to i se nie skopiowałem

23 minuty temu, jacus napisał:

w wiezieniu sa przestepcy a nie debile .ci glosuja na pis w innych zamknietych zakladach.

a to tylko potwierdza słuszność mojego podejścia do - jak ich nazywam - oszołomów wyznaniowych co mylą jedni Koran inni Biblię, Talmud czy jacy jakie tam inne pisma z kodeksami praw cywilnych i problem tylko że większości nie wyłapano do tych innych zakładów i większe stężenie wariatów jest po za murami domów wariatów niż w tych domach

zawsze jednak trzeba mieć nadzieję że może kiedyś pojawi się w końcu na planecie Ziemia jakaś istota rozumna
w końcu nawet i te ww pisma to obiecują

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A jak można ułaskawić przed wyrokiem ?? xD Jak wtedy wg polskiego prawa byli zwyczajnie niewinni xD

Dlaczego wyrok dopiero teraz ? Prezydent ułaskawia kiedy chce i kogo chce .

'

'

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Prezydent ułaskawia kiedy chce i kogo chce .

Taaa, niech od razu cały PiS na zapas ułaskawi xD Może się przydać w przyszłości xD 

Opublikowano

Jeśli w środę nie wpuści Hołownia Wąsika i Kamińskiego na obrady to cały PIS powinien nie uczestniczyć w obradach sejmu , całkowita destrukcja izby powinna nastąpić . Skoro izba SN jest nie uznawana przez UE to ta właśnie izba powinna zanegować wynik wyborów i co wtedy ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v