Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Dublin napisał:

Jedzenie picie ogrzewanie i rachunki za światło opłacane muszom być z programów pro rodzinnych,

A normalnie? Tak po prostu zarabiając na to?

Opublikowano

Ja zarabiam.

Nie rozumiem takich jak ty. Czekasz tylko na czyjeś pieniądze nie dając nic w zamian.

Opublikowano

Tylko czemu uważają że to słuszne?

Skąd brać dla takich? 

1 minutę temu, Ulman napisał:

Socjalne pisowskiego lenie I nieudacznicy tak mają 

Opublikowano
2 minuty temu, Dublin napisał:

Jedzenie picie ogrzewanie i rachunki za światło opłacane muszom być z programów pro rodzinnych, one mają zapewnić minimum egzystencji. Jeśli komuś tyle wystarcza albo nie da rady wiencej abo jest chory niepełnosprawny w jakimś stopniu niepełnosprawności i ma dużo dzieci to musi z tego przeżyć i mu to wystarczać, a jak chce auto wypasione i dom wypasiony i kobietę luksusowom i ją do kometyczki posłać czy do fryzjera, na masaż to musi za***rdalać i niema zmiłuj się dla takiego.

no oczywiście to bardzo ładnie wygląda jako hasło ale życie nie ideał a wręcz wymaga selekcji z egzystencjalną włącznie bo jeśli uda się selekcję na jakiś czas wyłączyć to namnoży się coraz więcej "potrzebujących" tej pomocy i bardzo szybko nie będzie z czego jej udzielać bo skoro przybyło "niewydolnych" to ubyło wydolnych i sama matematyka szybko takie dzielenie uprości że mało co reszty zostanie

oczywiście redystrybucja jest fundamentem bez którego nie ma potrzeby budować społeczności a istoty społeczne mają przewagę nad samotniczymi nawet w ekosystemie ale wszystko ma swój stan równowagi

Opublikowano
Dublin napisał:

Nie bende tego komentował, bo Ty celowo piszesz żebym nie rozumiał.

Aale wcześniej nie rozumiałeś ale skomentowałeś... łał

Ulman napisał:

8 minut temu, Dublin napisał:

Bo tusk taki żył w lepszych czasach bez wojen i wszystkiego tego w czym żyje Pan Prezes Jarosław Kaczyński. 

To zadne wytłumaczenie, wojna nie jest żadną wymówką.  Pan Jarosław Kaczyński jest od urodzenia na tyle pojebany ze wszędzie widzi wojnę, zagrożenie i sPISek więc powinien być świetnie dostosowany.

Wojna to taki reset, na którym można przytulić hwałę i kabzę. Ale trzeba umieć prowadzić społeczeństwo a nie żelazny elektorat...

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

no oczywiście to bardzo ładnie wygląda jako hasło ale życie nie ideał a wręcz wymaga selekcji z egzystencjalną włącznie bo jeśli uda się selekcję na jakiś czas wyłączyć to namnoży się coraz więcej "potrzebujących" tej pomocy i bardzo szybko nie będzie z czego jej udzielać bo skoro przybyło "niewydolnych" to ubyło wydolnych i sama matematyka szybko takie dzielenie uprości że mało co reszty zostanie

oczywiście redystrybucja jest fundamentem bez którego nie ma potrzeby budować społeczności a istoty społeczne mają przewagę nad samotniczymi nawet w ekosystemie ale wszystko ma swój stan równowagi

Tobie chyba cywilizowany wysoko rozwinięty kraj jakim jest Polska za czasów panowania Pana Jarosława Kaczyńskiego się z buszem pomylił. Pojadłem popiłem a teraz idem się zdrzemnońć na dwie godzinki a jak się wyśpie to reszcie też odpiszem albo i nie haha.

Opublikowano
mirro napisał:

1 minutę temu, Dublin napisał:

Poco mnie wywołujesz człowieczku?

Faktycznie źle kliknąłem

Aaa tam .... pewno nawyki. Ja w innych butach jak trepy niepewnie się czuję 😁

Opublikowano
Przed chwilą, Dublin napisał:

Tobie chyba cywilizowany wysoko rozwinięty kraj jakim jest Polska za czasów panowania Pana Jarosława Kaczyńskiego się z buszem pomylił. Pojadłem popiłem a teraz idem się zdrzemnońć na dwie godzinki a jak się wyśpie to reszcie też odpiszem albo i nie haha.

Właśnie dzięki takim wpisom ludzie coraz bardziej widzą dlaczego nie należy głosować na PiS.

Opublikowano
Dublin napisał:

Jedzenie picie ogrzewanie i rachunki za światło opłacane muszom być z programów pro rodzinnych, one mają zapewnić minimum egzystencji. Jeśli komuś tyle wystarcza albo nie da rady wiencej abo jest chory niepełnosprawny w jakimś stopniu niepełnosprawności i ma dużo dzieci to musi z tego przeżyć i mu to wystarczać, a jak chce auto wypasione i dom wypasiony i kobietę luksusowom i ją do kometyczki posłać czy do fryzjera, na masaż to musi za***rdalać i niema zmiłuj się dla takiego.

Problem polega na tym, że jak kogo stać na płacenie za listę powyżej, bo uważa że tak jest uczciwie i prawidłowo to płaci wówczas również za tych co uważają iż tak jest prawie i sprawiedliwie.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Już była nadzieja ... Już coś tam próbował ... I niech nie pi**doli, że nie ma różnic w cenie, bo jak słyszę jakie są ceny na wschodzie, a jakie u mnie w centralnej Polsce, to od razu widać, że im bliżej UPAdliny, tym gorsza cena zbóż.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Dublin napisał:

cywilizowany kraj już pan Prezes zastał a nie wysoko tylko co najwyżej średnio rozwinięty ten kraj a ostatnie dwa lata coraz bardziej mnie przekonują że pan Prezes większe ma predyspozycje do buszu na prawdę ten kraj wprowadzić choć ja aż tak radykalny nie jestem oskarżać czy to Jego wina czy kliki którą wokół siebie stworzył bo sam jeden nikt by nie był zdolen tyle zapału i werwy w milionach zgasić że z roku na rok spada potencjał w ludziach ten sam który pozwolił ze szczęk na ryneczkach powyrastać na fortuny przypadkowym szarym ludziom z pokomunistycznej ulicy, teraz ta ulica jeszcze nie przypomina tej komunistycznej ale hasła i doktryny....
-" aby kraj rósł w siłę a ludziom żyło się dostatniej" czyli dokładnie to samo co pogrubione w tym  poscie a ludziom jakoś żyje się coraz mniej dostatnio a siła kraju topnieje z każdą podwyżką cen kacapskich surowców i partią złomu wywożonego za friko na Ukrainę i podmienianego na bajońsko wycenione zamienniki od lepszych handlowców niż handlowcy  tego pono wysoko rozwiniętego kraju co se czołgu nie potrafi swojego wyspawać a o samolotach bojowych wstyd wspominać tak że taka tu sama cywilizacja jak za gierka i tak jak ma być finansowana to się nie ma prawa dobrze skończyć i gierkowska nawet większe szanse miała a szlag ją trafił dziczą balcerszczowizny
dużo trzeba było czasu aby ze szczytu cywilizacji (jak na komunę) lat gierkowskich kraj zamienił się w dzicz z której nawet ruskie wojska uciekły ? :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jeden pisze manierą  tak że trudno go zrozumieć . Drugi  wkleja jakieś propagandowe  obrazki .  Prawie wszyscy wiedzą jak rozwiązać problem o którym piszą . A wspólne  jest chyba jedno nikt nie chwali się tym co robi aby jego sposób się powiódł . Kto ma to za Was zorganizować ? 

Opublikowano

Gospodarka w lepszej kondycji za Tuska czy Morawieckiego? Zaskakujące wyniki sondażu

Badacze z SW Research na zlecenie serwisu rp.pl zapytali Polaków o to czy w ich ocenie sytuacja gospodarcza Polski była lepsza za czasu rządów Donalda Tuska czy w czasie rządów Mateusza Morawieckiego. Wyniki mogą zaskakiwać i być niepokojącym sygnałem dla obecnej ekipy rządowej.

Jak podaje, rp.pl, aż 34,4 proc. respondentów uważało, że sytuacja gospodarcza Polski była lepsza w czasie, gdy premierem był Donald Tusk. 22 proc. odpowiedziało natomiast, że sytuacja gospodarcza Polski jest lepsza w czasie, gdy premierem jest Mateusz Morawiecki.

19,4 proc. ankietowanych uznało natomiast, że sytuacja gospodarcza w czasie rządów Donalda Tuska i Mateusza Morawieckiego jest podobna. 24,2 proc. respondentów nie miało zdania w tej sprawie.

Wiec jak jest , jak podają , JEST PODOBNIE .

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, peugeot napisał:

Jeden pisze manierą  tak że trudno go zrozumieć . Drugi  wkleja jakieś propagandowe  obrazki .  Prawie wszyscy wiedzą jak rozwiązać problem o którym piszą . A wspólne  jest chyba jedno nikt nie chwali się tym co robi aby jego sposób się powiódł . Kto ma to za Was zorganizować ? 

o widzisz, a Ty znów piszesz tak że muszę dopytać - co ma ktokolwiek z nas osobna czy my wszyscy razem zorganizować?

a co do problemów i recept na nie to odczep się ode mnie bo od wczoraj ze dwa razy aż zaznaczyłem że widzę problem ale nie znam rozwiązania

no :)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
21 minut temu, peugeot napisał:

teraz to tylko wy***ać PIS. co będzie na wsi to już trudno, jeśli na pis nic dobrego się nie przydarzyło dla nas to już sie nie przydarzy

• Haha 1
Opublikowano

Opozycja wy***ać PiS , to hasło wyborcze od wielu lat .

Sama opozycja się , żre nie mogą się dogadać , dziś było w TVN , program każda partia chce coś innego a karty i tak rozda PO .

więc nic nie będzie lepszego .

Opublikowano (edytowane)

Tak powiadasz dziś , bo nie wiesz co zrobi Rudy , a jak będzie tak samo albo gorzej to co powiesz w tedy . Nic się Polacy nie stało bo jest rudy .

Po złym Panie jeszcze gorszy nastanie , nie jeden jeszcze będzie płakał , czas ucisku nadchodzi .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v