Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Miejsce krzyża i religi katolickiej jest w kościele, chanuki w synagodze a polityki w Sejmie. I niech sie księża/rabini nie pchają do polityki ani politycy do kościoła/synagogi.

Trzeba raz na zawsze rozdzielić politykę od kościoła, i im szybciej się to stanie tym lepiej dla kościoła i polityki.

Masz rację, tylko przypatrz się jak to działa w realu. 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, GRZES1545 napisał:

Masz rację, tylko przypatrz się jak to działa w realu. 

Działa jak działa, ja tylko wyrażam pogląd jak ja bym to widział, a że nie mam władzy w tym kraju to na tym się kończą moje możliwości .

Image

Pytanie do obrońców PiSu, czy to nie jest mowa nienawiści ?? Grafika pochodzi z Twittera PiSu.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Image

a dzisiaj hołownia chce brauna wsadzić do więzienia - tacy to są fałszywi ludzie 🤮

wszystkich ich gaśnicą :D 

Opublikowano
38 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Pytanie do obrońców PiSu, czy to nie jest mowa nienawiści ?? Grafika pochodzi z Twittera PiSu.

Im się wydaje, że to fajna i zabawna drwina z Tuska. Zaś naprawdę to dobry symbol na plus tych co przejmują władzę . 

Opublikowano (edytowane)

...

Image

jaka tam nienawiści
to tylko podświadoma projekcja nadziei zaspokojenia zamiłowań masochistycznych
pisoelektorat lubi być trzymany za mordę jak te minionki co już nie raz się do tej bajki odwoływałem

no wypisz wymaluj
a i ich idole (i minionków i pisobetonu) dobrze na tym nie wychodzą i coraz mniej będzie chętnych to se ubzdurali że bodaj Tusk ich weźmie za pyski a że przypadek tak daty spasował to i przy okazji zaspokoili swój fatalizm im to chyba nawet przyrodzony a dlaczego to dłuższy temat i może przy innej okazji a nawet lepszy ekspert w tej kwestii tu @Ulman i lepiej wykłada syndromy oblężonej twierdzy, męczeński mesjanizm czy fanatyzm irracjonalny wręcz ascetyczny

no masochiści i fataliści' to moja definicja tak na szybko

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

pisoelektorat lubi być trzymany za mordę

nie bój, po ciebie też przyjdą miłośnicy praworządności 

żukowska:

Kolejną zmianą ma być nowelizacja kodeksu karnego w zakresie mowy nienawiści tak, aby mowa nienawiści ze względu na orientację czy tożsamość psychoseksualną lub płeć była ścigana z urzędu.

– Każdy, kto jak np. prezydent Andrzej Duda powie, że LGBT to nie ludzie, tylko ideologia. będzie musiał odpowiedzieć za swoje słowa – zapowiedziała poseł.

a to w nawiązaniu do zdjęcia

Kolejną propozycją Lewicy jest przywrócenie emerytur funkcjonariuszom Służby Bezpieczeństwa i innych służb z czasów PRL.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Wielkie larum bo pejsate rytuały przerwane. Chcrzescijanskie symbole jak były poniewierane to chyba nikt nie został ukarany🤔

Macie problem z krzyrzem? To kim wy jesteście, jakiego pochodzenia? Wasi dziadkowie rodzice? 

Taka mnie refleksja naszła. Bo w zasadzie, to na Golanie pilnowaliśmy aby Żydzi w szkodę sąsiadowi nie wchodzili, W Jugosławii też muzułmanów rezali sąsiedzi. Kurna, tylko w Iraku była normalna napierdalanka bez większych podtekstów. Czyli wszyscy napieprzali nas , a my wszystkich.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

nie bój, po ciebie też przyjdą miłośnicy praworządności 

żukowska:

jakie "nie bój"
to taka sama zaraza umysłowa jak pisopaci
i jednych i drugiej zalecał bym się bać i tępić w zarodku bo później

zobacz co się z polskiego parlamentu zrobiło - parlazamęt

1 godzinę temu, mirro napisał:

Taka mnie refleksja naszła. Bo w zasadzie, to na Golanie pilnowaliśmy aby Żydzi w szkodę sąsiadowi nie wchodzili, W Jugosławii też muzułmanów rezali sąsiedzi. Kurna, tylko w Iraku była normalna napierdalanka bez większych podtekstów. Czyli wszyscy napieprzali nas , a my wszystkich.

Ty, to ten Irak idealny kraj dla PiSu,

Opublikowano

Działa jak działa, ja tylko wyrażam pogląd jak ja bym to widział, a że nie mam władzy w tym kraju to na tym się kończą moje możliwości .

Image

Skoro użyłeś formy pytającej, zapewne masz dylemat  , przeanalizuj sobie jeszcze raz , a poznasz odpowiedź.  Odniesieniem niech będzie słąwny cytat z 8 gwiazdkami .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, dysydent napisał:

zobacz co się z polskiego parlamentu zrobiło - parlazamęt

Bo za Marszałek Witek wszystkie gaśnice były chowane na dyżurce Straży Marszałkowskiej i wydawane za podpisem w razie pożaru. A teraz kazali powiesić na korytarzach i od razu Pan Braun sie nimi zainteresował.:lol:

A może zawsze marzył o odpaleniu gaśnicy? Ale jak za młodu się nie wyszalał, to okazja trafiła się dopiero teraz?

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, andrzej78 napisał:

Skoro użyłeś formy pytającej, zapewne masz dylemat  , przeanalizuj sobie jeszcze raz , a poznasz odpowiedź.  Odniesieniem niech będzie słąwny cytat z 8 gwiazdkami .

No ja wiem, że Tusk to mowa nienawiści, ale PiS podobno jest inny, a tutaj taka grafika, w poniedziałek wyzywanie od niemieckich agentów, ale ta cała nienawiść w narodzie to podobno wina Tuska ... I to tylko przykłady z tego tygodnia, dalej nie trzeba szukać ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Kurła, nawet senior zagorzały pisdziel w szoku czemu świeczki pejsatych w parlamencie się palą 🤭

prowokacja się udała 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

a tutaj taka grafika,

Bardzo fajna grafika. Młode pokolenie ma gdzieś stan wojenny a teraz jest okazja żeby to razem zapamiętać. Tylko z tego wynika że PiS jednak stał, tam gdzie wtedy stało ZOMO.:lol:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Kurła, nawet senior zagorzały pisdziel w szoku czemu świeczki pejsatych w parlamencie się palą 🤭

prowokacja się udała 🤣

a bo tak jak się z parlamentu robi galerię totemów wyznaniowych
zaczęto od krzyża to zaraz wszystkie inne wyznania "dostępne" w Polsce też by pasowało i niech się senior cieszy że póki jeszcze półksiężyca nie przyczepili do kompletu to żarciem w ramadan po nocach się nie musi chować

jak w razie przyczepią to widziałem tu fotkę

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

i wszyscy patrzą na prawą rękę a ja zauważyłem i bandzioch
ja to bym go wysłał na ramadan ale na biegun .. tylko zaraz, na który, kiedy ten ramadan?
acha, wiem, na przesileniu wiosennym czyli na obydwu biegunach wtedy dzień trwa całą dobę tak że biegun to już se sam mógł by wybrać xD

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

i wszyscy patrzą na prawą rękę a ja zauważyłem i bandzioch

To jednak prawda że z W-Fem w szkole jest duuuży problem.:lol:

Opublikowano (edytowane)

a to napisać stosowną ustawę że ramadan też i niedźwiedzie obowiązuje

skoro żydzi taką dla nich dzicz jak Polaków do chanuki wytresowali to i z niedźwiedziami do ramadanu nie powinno być problemu

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

napisać stosowną ustawę

A zapoznanie z nią niedźwiedzi pozostawić właśnie Panu Czarnkowi. Wtedy pojedzie z misją, a jak polegnie, to i na szacunek zasłuży.:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v