Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Idą święta a z nimi rozliczenia i premie. Przedstawiciele, szczególnie wobec przewidywanych redukcji chcą się wykazać i zawsze mam na to rezerwę. Słodkie drożeje i jak kto lubi brudzić łiskacza to kuźwa jak se zmiesza w drinku z kolą to najtańszy wyjdzie lód a koli i bimbra wartościowo będzie po równo...

• Haha 1
Opublikowano
52 minuty temu, dysydent napisał:

- kto gusła żydowskie do polskiego parlamentu wpuścił

Chyba Marszałek Marek Jurek, a potem tak się przyjęło i tak sobie co roku zapalali te światełka.  

Opublikowano
Karol6130 napisał:

Ta kobieta co się tam dostała teraz będzie memem

Najgorsze jest to że dziennikarze od samego początku przekręcili przebieg wydarzenia

Ale od dawna to już nie dziwi

To jaka jest wersja "prawdziwa"? Proszek jest duszący, klei się do wszystkiego. Wynik to syf do posprzątania we wszech kierunkach. Co zatem za szczegół miałby go usprawiedliwić? Może kot skoczył, przewrócił jak choinkę a ów Braun bohatersko tysiące ludzi ocalił? Zagrał na siebie bo wynik miał niesatysfakcjonujący. Jest szum a każdy szum to okazja zarobić, dla niego też. Na chorobach Putina wszak przewala się miliony.

Opublikowano
12 minut temu, DTaras napisał:

To jaka jest wersja "prawdziwa"? Proszek jest duszący, klei się do wszystkiego. Wynik to syf do posprzątania we wszech kierunkach. Co zatem za szczegół miałby go usprawiedliwić? Może kot skoczył, przewrócił jak choinkę a ów Braun bohatersko tysiące ludzi ocalił? Zagrał na siebie bo wynik miał niesatysfakcjonujący. Jest szum a każdy szum to okazja zarobić, dla niego też. Na chorobach Putina wszak przewala się miliony.

Cel uświęca środki. Wywołał refleksje pt. Co Żydzi odprawiają  w sejmie, pokazał że od lewa do prawa wszyscy są pro żydowscy, trafił na czołówki mediów na całym swiecie, pokazał jak wszyscy trzęsą  d*pami przed nimi i może ktoś się zastanowi czy z ich strony nie ma potężnego lobby w sejmie,  wszak to bardzo interesowna nacja

• Like 1
  • Thanks 3
Opublikowano
15 minut temu, DTaras napisał:

Ona sama tam wskoczyła, on jej nie zaatakował 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Żydoskie, indiańskie, słowiańskie czy inne - po równo im. Tą gaśnicą powinien tak samo krzyże z gwoździ pozrzucać - zrobił to? Czyli wydźwięk wojny religijnej bo albo tym proszkiem kobitę chciał ewangelizować albo jako obrońca muzułman palestyńskich zaprotestować przeciw wojennej pożodze. Problem jest taki iż w definicji kara musi dotyczyć sprawcy a skoro zapłaci ze zbiórki to należy się inny środek i zalecam prace społeczne bo więzienie, szczególnie dziś, ma inny wydźwięk.

no mniej więcej to samo i ja tylko ciut od razu na gorąco' jak to mówią

17 godzin temu, dysydent napisał:

to może i pastafarianie se makaronu niech naczepiają po ścianach sejmowych?

a Braun jeśli jakieś żydowskie gusła gasi to niech i krzyż zdejmie czym nawet i na mój szacunek zasłuży w pełni przynajmniej w tych kwestiach

jak to qwa jest? nie wolno obrażać "uczuć religijnych"
a jeśli te "uczucia" obrażają moje poczucie zdrowego rozsądku?
to dyskryminacja jest i to tego co najświętsze - zdrowego rozsądku

choć może bardziej za drugim razem w tym

16 godzin temu, dysydent napisał:

za to że gasił pożar bez kasku strażackiego xD

jeszcze qwa szamana woodoo w polskim sejmie nie było i może by też wpuścić? co?
tylko se uprawnienia rzeźnickie niech skołuje do rytualnego zarzynania tych kogutów i wszystko będzie... praworządnie

no rzeczywiście gdyby nie Braun nikt spoza by się nie dowiedział że polski sejm to arena żydowskich obrzędów i durniem jest ten kto ich tam wpuścił, Braun jest tylko oszołomem takim samym jak te chanukowcy tylko innego wyznania i mieliśmy tu epizod wojen religijnych dwudziestego pierwszego wieku
nic więcej - niestety

a Brauna? ja bym zalecał nie karać od razu, najpierw przebadać, immunitet chroni przed karami administracyjnymi ale nie przed badaniami psychiatrycznymi
a jaki ma być wynik tych badań to się w międzyczasie pomyśli

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Leszy napisał:

Czyli osiągnął co chciał. ;) Poparcie mu wzrośnie u niektórych ;)  

Teraz nowe przepisy obowiązują. 😜 Zaostrzyli kary za takie zakłócania, wiec będzie z innej litery prawa sadzony 😜 

Wielkie larum bo pejsate rytuały przerwane. Chcrzescijanskie symbole jak były poniewierane to chyba nikt nie został ukarany🤔

Macie problem z krzyżem? To kim wy jesteście, jakiego pochodzenia? Wasi dziadkowie rodzice? 

Który kraj poniewiera swe symbole religijne tak jak U nas to sie robi? 

Jak powiedział Tusk ,,Polskość to nienormalność"  Nadstawiajcie drugi policzek a oni niech robią co chcą 🤦‍♂️ 

Wywalcie flagę Polski, godło bo po co to komu...

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 5
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Wywołał refleksje pt. Co Żydzi odprawiają  w sejmie

Od lat są z tego zdjęcia, memy z politykami prawicy zapalającymi światła, czy z Kaczyńskim w jarmułce. Nic nowego ani odkrywczego. Toć nikt się z tym nie krył.... 

Opublikowano

Ciekawe czy ta zgraja się rozleci i strażak razem z królem założą nową partię 

Czy z klubu zrobi się koło 

No i co wtedy zrobi kandydat na prezydenta i drugi na premiera

2 minuty temu, GABBER85 napisał:

rozdanie TEK, Duda ma mine jak kot na pustyni

Powiedzą Borys czy Borysław?

Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Wielkie larum bo pejsate rytuały przerwane. Chcrzescijanskie symbole jak były poniewierane to chyba nikt nie został ukarany🤔

Dlatego po akcjach na protestach po wyroku w sprawie aborcji, prawo zostało zaostrzone ;) 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Macie problem z krzyrzem? To kim wy jesteście, jakiego pochodzenia? Wasi dziadkowie rodzice? 

Miejsce krzyża i religi katolickiej jest w kościele, chanuki w synagodze a polityki w Sejmie. I niech sie księża/rabini nie pchają do polityki ani politycy do kościoła/synagogi.

Trzeba raz na zawsze rozdzielić politykę od kościoła, i im szybciej się to stanie tym lepiej dla kościoła i polityki.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Od lat są z tego zdjęcia, memy z politykami prawicy zapalającymi światła, czy z Kaczyńskim w jarmułce. Nic nowego ani odkrywczego. Toć nikt się z tym nie krył.... 

dla tego te patafiany (cokolwiek to znaczy) reszta w polskim parlazamęcie mają teraz ćwieka we łbach na ile ukarać Brauna? czy zniszczyć totalnie czy tylko na ile procedury nakazują i dużo zależy od nastrojów społecznych np i tutaj.

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Są jeszcze trzej koledzy Brauna którzy mogą interweniować xD

oni teraz sr.ją ogniem bo nie wiadomo jeszcze jak się potoczy... no choćby jakie reperkusje społeczne to wywoła, jak my to odbierzemy i czy nie poprze większość wyrugowania z sejmu wszelkich totemów religijnych z krzyżem włącznie a wtedy okaże się że lepiej dla nich było tej akcji nie zaczynać bo to takie same poeby wy<znaniowe jak ta żydówka co ją tam
zaraz, gdzieś trafiłem artykuł na temat i jak znajdę...
trochę to trwało ale mam
https://tvn24.pl/polska/posel-grzegorz-braun-zgasil-swiece-chanukowe-w-sejmie-magdalena-gudzinska-adamczyk-o-incydencie-7537369

"To jest mój symbol religijny, ja mam prawo go bronić"

noż qwa, to ja oświadczam że moim symbolem religijnym jest klamka w jej domu i niech się nie waży tknąć bo ... no właśnie, co? ma z tego domu wypier...?

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v