Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, andrzej78 napisał:

akie działania w 2016 roku były złe i nie ma co do tego wątpliwości ,ale po identycznych działaniach w 2023 roku nie widzę tego zgorszenia w wypowiedziach ChappyTusk-ów. Gdzie jest ta nowa jakość?😆

Bo zasada TKM może być  z powodzeniem stosowana bez względu na barwy partyjne i orientację seksualną. :lol:

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubertuss napisał:

Tu można odwrócić pytanie skoro pisowcy pierwsi zaczęli takie roszady to po co teraz ten skowyt jakie to zło się dzieje. Kto mieczem wojuje od miecza ginie kto sieje wiatr ten zbiera burzę itd.

Tyle że na tej nowej jakości została zbudowana cała kampania wyborcza ,a  skoro to okazało się tylko pustą gadaniną to jak w takim razie ma się to do całej przyszłości ?????

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, miwigos napisał:

Jak można zgubić rakiete z radarów , dla (mnie) nie nezrozumiałe

dla "nich" też i dlatego wczoraj do ciemnej nocy w pół tysiąca chłopa szukali już po ogłoszeniu że "wyleciała" i nie ma sensu szukać

tak że oficjalnie bezsensowne poczynania żołdactwa mają jak najbardziej nieoficjalny sens bo jak wytłumaczyć poszukiwania rakiety w rejonach gdzie według radarów nie ma szans aby się znalazły? no że znikła z radarów bo owe poszukiwania nie żeby znaleźć ale coś ukryć i jak na razie dobrze im idzie bo za uj nie wiemy o co na prawdę chodzi i może to jest najoptymalniejsza opcja z punktu widzenia... chyba wszystkich bo i głupio kacapom czy ukrom było by udowodnić raz że coś odeń wleciało a oni nie uprzedzili bo jako ukry to co to za sojuszniki a kacapy to prawie akt wojny no a jeszcze jeśli my do tego strzelamy bez pytania co w tym przypadku ... jak jest traktowany strzał prostopadle do granicy, jeśli już to co najwyżej wzdłuż gdy zasięg pocisku wielokrotnie większy od dystansu do tej granicy? (odruchy szkoleniowe na ten przypadek nieadekwatne no ale odruchy) i to już decyzja notowska bo Ukraina to pozanatowskie trytorium i tu decyzje (powinien) podejmować jakiś pierdziel  wyżej niż ... ;)

z resztą; co byś zrobił podejrzewając pocisk antyradarowy naprowadzany sygnałem radaru gdy ten w sekundy lotu od tego radaru i został już namierzony i już nie ważne czy masz czym ustrzelić czy nie masz bo przy takich dystansach pociski OPL powinny mieć autonomiczny system naprowadzania bo tu już opóźnienie przez niemrawość prędkości światła ma znaczenie, a jak nie masz czym to tym bardziej jedyne co możesz to sygnał aktywny radaru wyłączyć i liczyć co najwyżej na pasywne echa o ile ten radar to potrafi a przede wszystki liczyć że leci jakiś prymityw co nie ma pamięci terenu aktualizowanej w locie

miało być pokrótce ale .. no ja już tak qwa chyba mam :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Tu można odwrócić pytanie skoro pisowcy pierwsi zaczęli takie roszady to po co teraz ten skowyt jakie to zło się dzieje. Kto mieczem wojuje od miecza ginie kto sieje wiatr ten zbiera burzę itd.

A jak ostatnio rządził Tusk to robil coś inaczej ?

Przecież teraz miała być nowa jakość. Trzecia droga miała stać na straży prawa. Obecny rząd miał rządzić zupełnie inaczej niż poprzednicy. Bez łamania konstytucji, zgodnie z literą prawa. Z poszanowaniem każdej osoby. Itd itd. A robią dokładnie to samo a nawet jeszcze więcej niż PiS. To gdzie ta nowa jakość ? 

Hubercik przestań skowytac to może w końcu przestaniesz słyszeć skowyt bo już jakiś urojenia masz. Wszędzie tylko słyszysz skowyt a może to siebie słuchasz tylko nie potrafisz tego ogarnąć. Nikt tu wiadomości głosowych nie nagrywa żebyś mógł sobie odsłuchać 

• Like 3
Opublikowano

Jak by i nawet wybuchła , to i tak by powiedzieli że to był nie wypał z czasów . 2 wojny światowej .  Lud by wierzył , bo taki był przekaz .

Ludzi powinno się  uświadomić, że wojna jest za miedzą , i mogą być przypadki że , rakieta spadnie nawet na zabudowania . Ludzie muszą być tego świadomi .

Tak jak miało to miejsce w Egipcie , rakieta Żydowska spadła na Hotel .

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

z resztą; co byś zrobił podejrzewając pocisk antyradarowy naprowadzany sygnałem radaru gdy ten w sekundy lotu od tego radaru i został już namierzony i już nie ważne czy masz czym ustrzelić czy nie masz bo przy takich dystansach pociski OPL powinny mieć autonomiczny system naprowadzania bo tu już opóźnienie przez niemrawość prędkości światła ma znaczenie, a jak nie masz czym to tym bardziej jedyne co możesz to sygnał aktywny radaru wyłączyć i liczyć co najwyżej na pasywne echa o ile ten radar to potrafi a przede wszystki liczyć że leci jakiś prymityw co nie ma pamięci terenu aktualizowanej w locie

miało być pokrótce ale .. no ja już tak qwa chyba mam :P

W tym fragmencie poruszyłeś dwie ważne dla tego przypadku sprawy i obie nie jawne. TY to potrafisz.:gent:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Napisałem "ważne dla tego przypadku". Chyba że tylko mnie się to rzuciło w oczy, ale może to zboczenie. Wikipedia se może zostać. Wiedza ogólna 

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

wczoraj to może jeszcze były

19 minut temu, mirro napisał:

nie jawne

i może się i wyrwałem przed szereg ale to wczoraj bo dzisiaj... no Wikipedii jeszcze nie utajnili a nawet instrukcji obsługi choćby i zabawek dronów zdalnie sterowanych z autonomicznym utrzymaniem parametrów lotu i zakłóceń/zasięgów sygnałów i mechanizmów tym dronem sterujących.
Nie da się zrobić tajemnicy z Wiedzy powszechnie dostępnej i co najwyżej jeśli już to na krótko ale to powinno wystarczyć bo jeśli jakiejś .. jakimś strategom nie wystarcza to marny los tych strategów i wszystkich którzy ich za strategów uważają.
Na siłę sztucznie oślepiany pies (społeczeństwo) własnego podwórka na pewno nie obroni a wtedy zginie i pies i pchły jego co go oślepiły

dla tego pożądańszym nawet od wybicia wroga jest eksterminacja własnych propagandzistów a już najtrudniejsze oprzeć się pokusie by zająć ich miejsce co - niestety - mamy okazję doświadczać właśnie tu i właśnie teraz

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, andrzej78 napisał:

Tyle że na tej nowej jakości została zbudowana cała kampania wyborcza ,a  skoro to okazało się tylko pustą gadaniną to jak w takim razie ma się to do całej przyszłości ?????

Spokojnie dopiero miesiąc nie minął jak jest nowy rząd. Pomału wszystko zrobią  zgodnie z prawem. Pis z tvp trzeba było wyrzucić wszelkimi metodami bo to była dzielność anty państwowa i pro Kremlowska. W dodatku rada mediów narodowych to ciało powstałe w wyniku złamania konstytucji co stwierdził TK w 2016 roku. W dodatku w tvp dochodziło do wielu nadłożyć i marnotrawstwa pieniędzy. Z czasem powstaną konkretne zgodne z prawem ustawy. A póki co minister kultury wobec odmowy finansowania podpisanej przez prezydenta jak najbardziej miał prawo postawić tv w stan likwidacji.

36 minut temu, krzychu121 napisał:

A jak ostatnio rządził Tusk to robil coś inaczej ?

Przecież teraz miała być nowa jakość. Trzecia droga miała stać na straży prawa. Obecny rząd miał rządzić zupełnie inaczej niż poprzednicy. Bez łamania konstytucji, zgodnie z literą prawa. Z poszanowaniem każdej osoby. Itd itd. A robią dokładnie to samo a nawet jeszcze więcej niż PiS. To gdzie ta nowa jakość ? 

Hubercik przestań skowytac to może w końcu przestaniesz słyszeć skowyt bo już jakiś urojenia masz. Wszędzie tylko słyszysz skowyt a może to siebie słuchasz tylko nie potrafisz tego ogarnąć. Nikt tu wiadomości głosowych nie nagrywa żebyś mógł sobie odsłuchać 

Jak rządził Tusk to w tvp był Pospieszalski ze swoimi obłędnymi audycjami w których wypowiadał różne brednie. Była Holecka i kilku innych pro pisowskich dziennikarzy. Nie było takich czystek jak zrobił pis w 2015 roku. To dlaczego oczekiwać teraz po rządzie, ze się będzie nad pisem litował skoro to pis zaczął czystki na tak wielką skalę. Byli też zapraszani pro pisowscy publicyści i dziennikarze.

Co do konstytucji i tvp to na razie złamał ja pis w 2016 roku powołując radę mediów narodowych. To jest jedyne złamanie konstytucji. Teraz minister kultury wobec zawetowania środków na tvp mógł postawić ją w stan likwidacji. Z przyczyn prozaicznych brak choćby na wypłaty pensji czy rachunki za prąd itd.

Nie mam urojeń widzę wasz skowyt w postaci pisanego tu tekstu. Nie potraficie pogodzić się, że pis przegrał. Domagacie się dla przegranego pisu który dopuścił się wielu nieprawości jakiegoś specjalnego traktowania. Pomimo tego, że gdy przegrał w 2015 roku Tusk pis się wcale nie litował i obsadzał swoimi co się da. I to jest właśnie skowyt. Pis w 2015 roku ustawił brutalne reguły gry a teraz jest skowyt, że ci co wygrali w 2023 grają wg tych reguł a przecież powinni być dla pisu łaskawi.

Jako że jest to forum rolnicze zapytam? Jak myślicie da się odwołać z funkcji komisarza UE gamonia Wojciechowskiego? Który nic nie zrobił dla polskiego rolnictwa i który dwa razy nie przeszedł procedury kwalifikacyjnej a komisarzem został dlatego, ze pis nie dał nikogo innego a wszyscy inni komisarze byli obsadzeni. Jak myślicie Tusk powinien go odwołać?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Pis z tvp trzeba było wyrzucić wszelkimi metodami bo to była dzielność anty państwowa i pro Kremlowska.

Bez komentarza...😄😄😄😄🤭🤭🤭🤭🤭😄😄😄👍👍👍👍👍👍😄😄😄😆😆😆😆😆😆😆😆😄😄😆😄😄😆😄😄

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Jako że jest to forum rolnicze zapytam? Jak myślicie da się odwołać z funkcji komisarza UE gamonia Wojciechowskiego?

A po kija odwoływać? Przecież idealnie wpisuje się w biurokrację unijną. I tak średni szczebel tam rządzi a takie Wojciechowskie tylko służą do firmowania działań.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, andrzej78 napisał:

Bez komentarza...😄😄😄😄🤭🤭🤭🤭🤭😄😄😄👍👍👍👍👍👍😄😄😄😆😆😆😆😆😆😆😆😄😄😆😄😄😆😄😄

A co masz wątpliwości? Oni poszli do tv republika i cały wieczór nadawali, że na PL spadła ruska rakieta i wybuchła. Chaos w PL to ich cel nadrzędny. Gdyby nie wylecieli z tvp podobne brednie nadawali by na ogólnodostępnej antenie i straszyli ludzi.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Spokojnie dopiero miesiąc nie minął jak jest nowy rząd. Pomału wszystko zrobią  zgodnie z prawem. Pis z tvp trzeba było wyrzucić wszelkimi metodami bo to była dzielność anty państwowa i pro Kremlowska. W dodatku rada mediów narodowych to ciało powstałe w wyniku złamania konstytucji co stwierdził TK w 2016 roku. W dodatku w tvp dochodziło do wielu nadłożyć i marnotrawstwa pieniędzy. Z czasem powstaną konkretne zgodne z prawem ustawy. A póki co minister kultury wobec odmowy finansowania podpisanej przez prezydenta jak najbardziej miał prawo postawić tv w stan likwidacji.

Jak rządził Tusk to w tvp był Pospieszalski ze swoimi obłędnymi audycjami w których wypowiadał różne brednie. Była Holecka i kilku innych pro pisowskich dziennikarzy. Nie było takich czystek jak zrobił pis w 2015 roku. To dlaczego oczekiwać teraz po rządzie, ze się będzie nad pisem litował skoro to pis zaczął czystki na tak wielką skalę. Byli też zapraszani pro pisowscy publicyści i dziennikarze.

Co do konstytucji i tvp to na razie złamał ja pis w 2016 roku powołując radę mediów narodowych. To jest jedyne złamanie konstytucji. Teraz minister kultury wobec zawetowania środków na tvp mógł postawić ją w stan likwidacji. Z przyczyn prozaicznych brak choćby na wypłaty pensji czy rachunki za prąd itd.

Nie mam urojeń widzę wasz skowyt w postaci pisanego tu tekstu. Nie potraficie pogodzić się, że pis przegrał. Domagacie się dla przegranego pisu który dopuścił się wielu nieprawości jakiegoś specjalnego traktowania. Pomimo tego, że gdy przegrał w 2015 roku Tusk pis się wcale nie litował i obsadzał swoimi co się da. I to jest właśnie skowyt. Pis w 2015 roku ustawił brutalne reguły gry a teraz jest skowyt, że ci co wygrali w 2023 grają wg tych reguł a przecież powinni być dla pisu łaskawi.

Skowyt to cały czas ty tu urządzasz. Lamentujesz że PiS odszedł od władzy zamiast rozliczać obecny rzad. 

To tylko pokazuje jakie media były wtedy za rządów Tuska. Każdy pamięta jak lisek z widzami spiewali sto lat donkowi. Albo Komorowska sama ustawiała sobie wywiad. Czy Karolak z Liskiem oczerniali Dudę. Itd.  Sam tusek to zaczął więc pisiory zrobili z tym porządek według prawa. Wszystko przeszło przez sejm , senat i prezydent klepnal. A teraz co mamy ? Jakieś uchwały? Jak wiedzą że Holecka czy Adamczyk łamali prawo to niech stawiają przed sąd i to udowodnią. 

Nikt się nie domaga specjalnego traktowania PiSu. Masz jakieś urojenia i fobie ma punkcie PiSu. Domagamy się tej nowej jakości i rządzenia według prawa. Dotrzymywania obietnic. Przecież z takimi hasłami na ustach szli do wyborów. A gadka że PiS zaczął tak robi na początku swoich rządów i my teraz też tak będziemy jest co najmniej śmieszna. Skoro przed wyborami obiecywało się nowa jakość. Nie czujesz się zrobiony w wała? Klepiesz te ich brednie powtarzane codzienne. A co najlepsze codziennie coś innego klepią. Obiecywali cuda a jest gorszy burdel niż za PiSu. Tak jak i z tą rakieta. Jak nie rządzili to krzyczeli że to nie dopuszczalne. Oni by szybko się z tym wszystkim rozprawili. PiS nie potrafi systemów używać. A teraz chodzą po polach i nie wiadomo czego szukają 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Po co się domagacie nowej jakości rządzenia jak nie głosowaliście na obecny rząd? Tak wymieniasz tu te obietnice ale przecież na to nie głosowałeś. To teraz jest raczej tylko twój skowyt nic innego. Mi tam wywalenie pisiorów z tvp czy Kurskiego z BŚ bardzo pasuje. A ty wyjesz.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

A co masz wątpliwości? Oni poszli do tv republika i cały wieczór nadawali, że na PL spadaą ruska rakieta i wybuchła. Chaos w PL to ich cel nadrzędny.

A co robiło PO jak rakieta spadła i zabiła dwóch ludzi? Dokładnie to samo 

Przed chwilą, hubertuss napisał:

Po co się domagacie nowej jakości rządzenia jak nie głosowaliście na obecny rząd?

Bo jestem obywatelem tego kraju i mam prawo rozliczać rządzących jak każdy obywatel z prawem głosu. Tylko tacy jak ty tego pojąć nie mogą bo teraz ,,moja '' partia wygrała i to tylko ja mogę ją rozliczać. Takie macie standardy 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Jak rakieta spadła i zabiła dwóch ludzi. To gamonie z pisu nic nie mówili. Polska dowiedziała się dopiero drugiego dnia w południe z CNN a rząd wieczorem dobę po zabrał głos to co miała robić po. 

Po wtedy mówiła prawdę bo zabiła. Gamonie z pisu w tv republika łgali, ze wybuchła a nie wybuchła czujesz różnicę.

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Gdyby nie wylecieli z tvp podobne brednie nadawali by na ogólnodostępnej antenie i straszyli ludzi.

Mylisz się, za pół roku by nie powiedzieli sami. Żeby nie straszyć.  :P

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, krzychu121 napisał:

A co robiło PO jak rakieta spadła i zabiła dwóch ludzi? Dokładnie to samo 

Bo jestem obywatelem tego kraju i mam prawo rozliczać rządzących jak każdy obywatel z prawem głosu. Tylko tacy jak ty tego pojąć nie mogą bo teraz ,,moja '' partia wygrała i to tylko ja mogę ją rozliczać. Takie macie standardy 

Jak rządził pis jakoś nie domagałeś się prawa rozliczeń. A teraz rządzą ci na których nie głosowałeś i chcesz po kilku tygodniach rozliczać. 

Przypomnę jeszcze raz o tym, że rakieta w Przewodowie spadła i zabiła 2 ludzi. Dowiedzieliśmy się z amerykańskich mediów drugiego dnia w południe na podstawie komunikatu amerykańskiej administracji. Polski rząd zabrał głos dobę po jak już wszyscy wiedzieli a w kraju huczało od plotek.

Oszustwa informacyjne są wpisane w DNA pisu i leżą u jego podstaw. Dlatego oni nie powinni mieć dostępu do mediów i pokazali to w tv republika w piątek strasząc Polaków, ze spadła rakieta i wybuchłą. Dlatego bardzo dobrze ,że ich z tvp wywalili.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Jak rządził pis jakoś nie domagałeś się prawa rozliczeń. A teraz rządzą ci na których nie głosowałeś i chcesz po kilku tygodniach rozliczać. 

Jak nie domagałem. Cały czas powtarzam że połowa obecnego rządu powinna siedzieć to twierdziłeś że nie mają nic na nich bo nic złego nie robili a teraz ty twierdzisz że trzeba pisiorow zamykać. To ja ci odpisze dokładnie tak samo. Nie mają nic na nich i mogą ich w pompkę cmoknac. A przydałoby się z każdej partii z połowę zamknąć 

Opublikowano

TKM jest nieraz konieczne ze względu na brak prostego ruchu. Podstawową wersją jest przyjęcie głupiego polecenia z góry i wykonanie go w odmienny acz skuteczny sposób...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v