Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jak Ruscy sami go nie dadzą to go nikt nie ściągnie. Jarek w 2015 obiecywał że ściągnie wrak, więc gdzie w Polsce można go zobaczyć ? xD 

Ani jedni ani drudzy go nie ściągnęli, ale zastanawia mnie czemu ruscy nie chcą go oddać, skoro mają czyste ręce 🤔

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, danielhaker napisał:

Ani jedni ani drudzy go nie ściągnęli, ale zastanawia mnie czemu ruscy nie chcą go oddać, skoro mają czyste ręce 🤔

3 minuty temu, danielhaker napisał:

Czy było czy nie było, nic nie stoi na przeszkodzie by oddać

I co tam wyczytałeś? 😛

To niewydajne jest. Ty ostrzegaj jak mnie cytujesz bo się przestraszyłem 🤣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

W sumie ten wrak nam już do niczego nie potrzebny. Mogli by oddać. Ale koszty sprowadzania tego złomu były by duże. A pewnie w kraju był by problem co z tym zrobić. Oddać na złom czy się do tego modlić. Może i lepiej nie sprowadzać.

• Confused 1
Opublikowano

przed lotem do Smoleńska Tupolew był ponoć po przeglądzie. jaki problem zamontować ładunek wybuchowy? Prezydent Kaczyński był bardzo niewygodny w relacjach Putin-Tusk-Merkel.Haniebne było oddanie przez Tuska śledztwa po katastrofie. Ja bym niczego nie wykluczał.

• Haha 3
Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jak Ruscy sami go nie dadzą to go nikt nie ściągnie. Jarek w 2015 obiecywał że ściągnie wrak, więc gdzie w Polsce można go zobaczyć ? xD Zresztą, nie wiem po co ściągać kupkę złomu do Polski, niech go zezłomują tam na miejscu ...

Ale po co im tam złom? 

A Jarekowi to różaniec w rękę a nie Polityka. 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 1kris1 napisał:

przed lotem do Smoleńska Tupolew był ponoć po przeglądzie. jaki problem zamontować ładunek wybuchowy? Prezydent Kaczyński był bardzo niewygodny w relacjach Putin-Tusk-Merkel.

I myślisz, że Putin był takim idiotą że odpalił ten ładunek na swoim terenie zamiast w jakimkolwiek innym miejscu ?? Gdybym ja planował kogoś zabić, to układając plan starałbym się oddalić od siebie wszelkie podejrzenia a nie je na siebie ściągać ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Gadałem z gościem z instytutu lotnictwa o tym wypadku i powiedział tak "wyobraź sobie że jedziesz autem w gęstą mgłę. Z jaką prędkością jedziesz i jaki jest czas reakcji? A oni tam lecieli około 300km/h" 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, hubertuss napisał:

To jest właśnie powód dla którego Kaczor tak walczy o tvp. Bez szczujni nie będzie można lać kitu do łbów baranów. 21 zł na 1 tys l a pisowskie media wyją aż huczy.

Kiedy zrozumiesz że zmieniły się tylko mordy a nie polityka? 

5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I myślisz, że Putin był takim idiotą że odpalił ten ładunek na swoim terenie zamiast w jakimkolwiek innym miejscu ?? Gdybym ja planował kogoś zabić, to układając plan starałbym się oddalić od siebie wszelkie podejrzenia a nie je na siebie ściągać ...

A jemu tam zależy kto co o nim będzie myślał, nie takie morderstwa na UA idą, albo teraz i w strefie Gazy, nikt jakoś stanowczo nie reaguje.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

A u nas się pompuje tumanom do głów, że to ujnia kazała.

Najlepiej sprzedający się samochód świata przejdzie lifting. Co się zmieni? (msn.com)

Zatkało prawda? Kto by pomyślał, że najlepiej sprzedającym się samochodem na świecie zostanie Tesla Model Y, a do tego za chwilę przejdzie lifting. 

Dwa razy musiałem to sprawdzać, bo myślałem, że ktoś pominął w tytule, że najlepiej sprzedający się samochód elektryczny, ale okazało się, że tu nie ma błędu. Tesla Model Y sprzedaje się tak dobrze, że wszyscy są w szoku, nie znam człowieka, który przewidziałby taką sytuację jeszcze rok temu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Sprawdzałeś mnie? Ehh... ciężko w obecnych czasach zdobyć zaufanie. Nie dziwi Cię że mocno cicho o tym w mediach?

To te nowe praworządne i demokratyczne wieści?

https://www.facebook.com/share/r/NpZkKCNXraCX6f1Q/

Nie sprawdzałem. Po prostu niektórzy żyją tylko od Faktów do Wiadomości a tam wszystkiego chyba nie mówią. Chociaż co tam w telewizjach informacyjnych nadają tego nie wiem bo nie oglądam a znowu gdybym chciał wszystko wklejać co przeglądam to by mi czasu brakło.

1 godzinę temu, witejus napisał:

W czym?

W tym co pisałeś.

Dnia 26.12.2023 o 11:27, witejus napisał:

Szczerze w to wątpię, czy on w ogóle myśli, chyba że kopiuj/wklej to jest myślenie.

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Miliardy trafią do służby zdrowia nic się nie zmieniło. Nie oczekiwałem likwidacji tvp info nie wiem gdzie to wyczytałeś.

Co do imigrantów snujesz wizje, że mamy przyjmować a real jest taki, że za pisu przyjęliśmy 250 tys w 30 miesięcy. Mamy więc twoje sny na jawie vs stan faktyczny.

Siemens jest jedynym producentem wiatraków na świecie?

Przewidywalny jesteś :ph34r:. Miliardy trafią, owszem ale dopiero po wecie prezydenta to nastąpiło a ponadto Tusku już obiecał wspomóc w razie czego TVP rezerwą którą mu zostawił Morawiecki. A podobno nic nie zostawił. TVP Info obiecał zlikwidować Trzaskowski i zbierał pod tym podpisy od zwolenników PO. Czyli ich oszukał ?

Wyłącz Fakty a "poczytaj" internet bo mi się nie chce tego szukać o imigrantach.

Spróbuj pomyśleć w co wątpię :ph34r:. 5 mld ma Siemens w plecy. W tym samym czasie rząd dostaje 5 mld dotacji z UE i do tego pierwszą ustawą jaką podejmuje jest ta o wiatrakach. Teoria spiskowa jak nic. Mnie bardziej interesuje dlaczego właśnie pierwsza ustawa jest ta wiatrakowa ? Co z tego że nastawiamy całą Polskę nimi, skoro mamy przestarzałe linie energetyczne.

16 minut temu, nie napisał:

a może peowski dupowłazie ustawa nakazywała im wyłączyć nadajniki, zlikwidować programy i niszczyć archiwa

To że następuje zmiana prezesa w TVP po zmianach rządu, czy likwidacja niektórych programów to normalna rzecz. Ale jestem ciekawy co takiego było wynoszone z TVP, dlaczego i z czyjego polecenia ?

14 minut temu, GABBER85 napisał:

A Uj z kaczorami donaldami, kurva opłacalnośc leci a wy o zjepach gadacie  , a oni nie gadają że opłacalnośc spada

No gdzie opłacalność spada. Poczytaj ten temat dokładnie 😛.

• Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, danielhaker napisał:

Divide et impera. 

Opublikowano
40 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A ty byś robił zamach na samolot na swoim terenie ??

Nie ma lepszego miejsca ,nikt obcy nie wlazie na mój teren bez mojego przyzwolenia . Mogę z tym tematem zrobić co będę chciał.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Na co zamach na odchodzącego prezydenta? W sumie to on nic nie zmienił na scenie politycznej w Polsce. Ci co rządzili, to rządzili dalej, a Komorowski wygrał prezydenturę. Lech Kaczyński i tam miał słabe poparcie i by nie wygrał II kadencji. 

Opublikowano
34 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jak Ruscy sami go nie dadzą to go nikt nie ściągnie. Jarek w 2015 obiecywał że ściągnie wrak, więc gdzie w Polsce można go zobaczyć ? xD Zresztą, nie wiem po co ściągać kupkę złomu do Polski, niech go zezłomują tam na miejscu ...

Wszędzie się zostawia wrak po katastrofie czy tylko u nas takie cuda ? Amerykanie by sobie na to pozwolili ?

31 minut temu, danielhaker napisał:

Bo widzą że Polaków można łatwo skłócić i grają na emocjach.

24 minuty temu, 1kris1 napisał:

przed lotem do Smoleńska Tupolew był ponoć po przeglądzie. jaki problem zamontować ładunek wybuchowy? Prezydent Kaczyński był bardzo niewygodny w relacjach Putin-Tusk-Merkel.Haniebne było oddanie przez Tuska śledztwa po katastrofie. Ja bym niczego nie wykluczał.

Tusku się pogubił po katastrofie. Po prostu go to przerosło a Rosjanie skorzystali na tym i przejęli śledztwo i mamy bałagan jaki mamy w tej sprawie. Co do Tupolewa to był awaryjny nawet po remoncie. Przykładem drugi egzemplarz.

12 minut temu, racyl napisał:

GCclTq5WAAAplvy.jpg

Czekamy na zarobki nowej ekipy. Panie Joński do dzieła 😛.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, racyl napisał:

GCclTq5WAAAplvy.jpg

Ile naprawdę zarabiał Tomasz Lis w TVP? "21 milionów

jedziemy dalej czysty zarobek zwykłej aktorzyny zony lisa 

https://www.pudelek.pl/artykul/86025/pozycja_hanny_lis_w_tvp_tez_jest_zagrozona_zarabia_az_40_tysiecy_zlotych_miesiecznie/

480tyś rocznie bez umuw innych 

a perejra był wice to ile zarabiał prezes w tvp za po 

@racyl  idiota z ciebie

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
25 minut temu, hubertuss napisał:

A u nas się pompuje tumanom do głów, że to ujnia kazała.

Najlepiej sprzedający się samochód świata przejdzie lifting. Co się zmieni? (msn.com)

Zatkało prawda? Kto by pomyślał, że najlepiej sprzedającym się samochodem na świecie zostanie Tesla Model Y, a do tego za chwilę przejdzie lifting. 

Dwa razy musiałem to sprawdzać, bo myślałem, że ktoś pominął w tytule, że najlepiej sprzedający się samochód elektryczny, ale okazało się, że tu nie ma błędu. Tesla Model Y sprzedaje się tak dobrze, że wszyscy są w szoku, nie znam człowieka, który przewidziałby taką sytuację jeszcze rok temu. 

To jak z moim wymarzonym polonezem. Psuł się a ja w niego zainwestowałem ze 3 passaty bo mi się marzył. Tak i z teslą. Jak Ci się marzy to pomimo ze się spali to kupujesz drugą i tak dopóki się nie znudzi 

• Haha 3
Opublikowano

ciekawe rzeczy

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ogladalnosc-telewizji-stacje-newsowe-tv-republika-tvn24-polsat-news 

8 minut temu, gregor1284 napisał:

To jak z moim wymarzonym polonezem. Psuł się a ja w niego zainwestowałem ze 3 passaty bo mi się marzył. Tak i z teslą. Jak Ci się marzy to pomimo ze się spali to kupujesz drugą i tak dopóki się nie znudzi 

TOP 10 najlepiej sprzedających się samochodów na świecie w 2023r:

1. Toyota Corolla – 1,12 mln szt.
  2. Toyota Rav 4 – 871,2 tys. szt.
  3. Ford serii F – 786,3 tys. szt.
  4. Tesla Model 3 – 785,5 tys. szt.
  5. Toyota Camry – 676,8 tys. szt.
  6. Hondę CR-V – 602,7 tys. szt.
  7. Chevroleta Silverado – 591,6 tys. szt.
  8. Hyundaia Tucsona – 565,1 tys. szt.
  9. Toyotę Hilux – 564,8 tys. szt.
  10. RAM – 545,4 tys. szt.

Najpopularniejsze samochody w 102 krajach świata

Miejsce Marka i model Liczba krajów, w których model jest bestselerem
1. Toyota Hilux 16
2. Toyota Land Cruiser 9
3. Skoda Octavia 8
4. Toyota Corolla 5
5. Volkswagen Golf 4
6. Renault Clio 3
7. Dacia Logan 2
7. Dacia Sandero 2
7. Ford serii F 2
7. Hyundai Tucson 2
7. Kia Sportage 2
7. Mitsubishi L-200 2
7. Tesla Model 3 2
7. Toyota RAV4 2
7. Toyota Vios 2
7. Toyota Yaris 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v