Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Pytanie czy te info o jakichś podatkach to nie fejk? Jakie to podatki? 150 mld Euro? Ktoś kto to pisał zdaje sobie sprawę z tej kwoty?

Wyższe etsy mają być i to duuuuzo wyższe. Pozatym przestajemy od przyszłego roku bodajże być płatnikami netto 

Opublikowano (edytowane)

Dochody roczne budżetu Polski na rok 2023 to 604 mld zł. 150 mld Euro to  Prawie 650 mld zł. Tusk się na to zgodził i szczujnia nie wyłapała. Wątpię by to była prawda lub ktoś nie dodał na ile lat ten podatek. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Według badania francuskiego MSW, co czwarta Francuzka stara się nie wychodzić z domu sama, bo się boi. Ogólnie 18% Francuzów i Francuzek nie czuje się bezpiecznie w swojej dzielnicy lub miasteczku/wiosce. W przypadku mieszkańców obszaru metropolitalnego Paryża odsetek ten wzrasta do 25%. 

ciekawe kiedy się obudzą?

Holenderski parlament, zainspirowany podejściem Danii, właśnie przegłosował historyczny dla siebie wniosek: Holandia będzie mogła zrezygnować z polityki azylowej i migracyjnej wyznaczanej przez UE.

a polska wg. tuska musi przyjąć imigrantów bo będzie płaciła kary 

a tutaj jedno zdanie z dzisiejszego tagesspiegela:

W ciągu ostatnich kilku tygodni kilka świeczników ustawionych na święto Chanuki w Berlinie uległo uszkodzeniu lub zostało skradzionych.

Edytowane przez nie
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

Posłuchaj tego co powiada jakiś tam Pan . o nowym Marszałku .

https://www.facebook.com/reel/306524432356734

https://www.facebook.com/reel/306524432356734

Leczyliscie się razem?

4 godziny temu, galan99 napisał:

Jak ktoś dał ci z liścia to  oddaj z   kopa .

Pisałem zaraz bana dostanę albo Prokuratora bo teraz , rządzą wasi .

Wystarczy co Braun .

Najwyżej zamknął cie w psychiatryku,na obserwacje, nafaszeruja lekami i wypuszcza..

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Dochody roczne budżetu Polski na rok 2023 to 604 mld zł. 150 mld Euro to  Prawie 650 mld zł. Tusk się na to zgodził i szczujnia nie wyłapała. Wątpię by to była prawda lub ktoś nie dodał na ile lat ten podatek. 

Ten podatej zjada pieniądze z KPO - one tez nie są na rok, i trzeba będzie je spłacić

czyli z KPO dostaniemy równe zero euro i jeszcze zapłacimy odsetki od tej pożyczki

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Ja tam nie boję, wiem że jestem zdany sam na siebie. 

Słyszeliście że u Żydów dzieci mają wyprawkę do szkoły całkiem za darmo? Ale tylko chłopcy. Ten rządowy program nazywa się "skórka za wyprawkę"

• Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Dlaczego dobre? 

Podobno Chińczykom udało się odwrócić proces starzenia komórek, więc ludzie będą żyć wiecznie......... albo tylko Chińczycy.... 

Opublikowano
15 minut temu, Roman176 napisał:

idą dobre czasy 

z pewnością ciekawe 🤭

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Roman176 napisał:

idą dobre czasy 

Od jutra daję w palnik ,a co tam ...Nikt mi nie powie , że będę obciążeniem dla budżetu,bo regularnie będę składał daninę w postaci podatku akcyzowego 😉.

Bo .....

Screenshot_20231215-221334~2.png

Edytowane przez andrzej78
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v