Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Desperado napisał:

Czyli rozumiem że wyrażasz chęć przyjęcia takich uchodźców do siebie? czy tylko pier**lisz żeby na wpuszczać i niech się szwędają po ulicach, a może obozy poniemieckie chcesz pozapełniać?

"Wybierajo"   xD takim językiem operuje właśnie niePiSmienna  patologia.    :D

A co ja mogę wyrażać czy nie wyrażać chęć? Skoro pis już ich ściągnął tyle, że Merkel nawet marzyć nie śmiałą. To pis a nie ja buduje pod Płockiem miasto dla 1,5 tys takich ludzi. To tam buduje się więzienie i komisariat dla 70 policjantów. CO jest obsadą do pozazdroszczenia dla nie jednej komendy powiatowej z kilkudziesięcioma tys mieszkańców. Juz w każdym mieście są ciapaci nawet powiatowym. I nie wpieraj tu, ze do roboty. Bo Francje na wiosnę palili ci sami dzieci i wnuki takich co do roboty przyjechali tylko. Tak więc to pytanie powinieneś zadać sobie jako wyborca pisu który ich sprowadził. Czy jako wyborca pisu powinieneś ich wziąć do siebie? Miedzy innymi dzięki tym wizom przerznęliście wybory bo nie jednemu się oczy jednak otworzyły.

I nie wklejaj tu Jakiego. Bo to jest głupek który polską ustawą chciał zmieniać prawo w innym kraju. A już nawet w LO uczą, ze tak się nie da. Zwykły dres z pod klatki blokowiska wbity w gajer i to co raz mu wyłazi.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Za Pisiorków chociaż byki zdrożały o 100 %

widzisz a osły cały czas w cenie, ciężko co prawda kupić na wolnym rynku, bo wszystkie ciągną na wiejską...

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

A co ja mogę wyrażać czy nie wyrażać chęć? Skoro pis już ich ściągnął tyle, że Merkel nawet marzyć nie śmiałą. To pis a nie ja buduje pod Płockiem miasto dla 1,5 tys takich ludzi. To tam buduje się więzienie i komisariat dla 70 policjantów. CO jest obsadą do pozazdroszczenia dla nie jednej komendy powiatowej z kilkudziesięcioma tys mieszkańców. Juz w każdym mieście są ciapaci nawet powiatowym. I nie wpieraj tu, ze do roboty. Bo Francje na wiosnę palili ci sami dzieci i wnuki takich co do roboty przyjechali tylko. Tak więc to pytanie powinieneś zadać sobie jako wyborca pisu który ich sprowadził. Czy jako wyborca pisu powinieneś ich wziąć do siebie? Miedzy innymi dzięki tym wizom przerznęliście wybory bo nie jednemu się oczy jednak otworzyły.

I nie wklejaj tu Jakiego. Bo to jest głupek który polską ustawą chciał zmieniać prawo w innym kraju. A już nawet w LO uczą, ze tak się nie da. Zwykły dres z pod klatki blokowiska wbity w gajer i to co raz mu wyłazi.

A co ja mogę wyrażać czy nie wyrażać chęć? Skoro pis już ich ściągnął tyle, że Merkel nawet marzyć nie śmiałą. To pis a nie ja buduje pod Płockiem miasto dla 1,5 tys takich ludzi. To tam buduje się więzienie i komisariat dla 70 policjantów

To budowane jest dla przeciwników władzy jak by nie była w danym czasie i kto komu będzie przeciwny .

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Tobie się dopiero otworzą.   xD

Czyli tylko pier**lisz dużo a szukasz głupich żeby inni brali uchodźców.

Jaki jest sto razy mądrzejszy od ciebie i twoich eurodeputowanych z PO, bo przynajmniej nie działa na szkodę swojego kraju i nie sra we własne gniazdo.

• Like 3
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

@Desperado Jaki nie działa na szkodę naszego kraju. A Ziobro musiał za niego Żydów przepraszać. Zabawny jesteś aż głupio mi się nad tobą pastwić. A co do uchodźców skoro twój pis ich przyjął dlaczego ja mam ich brać do siebie ty bierz skro popierasz pis to i popierasz politykę pisu sprzedaży rozdawania naszych wiz byle komu.

main_03_zaczynaj_si_handelki_sto_kami~1.jpg

main_08_pi_knie_by_by_o~1.jpg

Edytowane przez hubertuss
  • Like 2
Opublikowano

Przestań daj spokój , nikomu włos z głowy nie spadnie . Tłuste koty są nażarte , zaś nowi będą żarli bo są głodne tak jest od 1991 nikomu włos nie padał z głowy i nie spadnie . Tylko naiwni myślą że będzie sprawiedliwość .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nigdy się nie mylę sam żyjesz w marzeniach to piękne z twej strony .

Jak globalna oligarchia programowo niszczy naszą cywilizację?

Jak globalna oligarchia programowo niszczy naszą cywilizację

Dr Jan Przybył rozmawia z Józefem Białkiem o książkach dotyczących zniewolenia ludzkości przez światową oligarchię finansową (nagranie z kanału YouTube "na argumenty").

https://www.facebook.com/watch?v=640752518228156

Edytowane przez galan99
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał:

394461225_374011074948570_9052621875625206336_n.jpg

W tym tempie ... to się okaże ,że PIS wywołał drugą wojnę światową  , że to PIS rozmontował całą infrastrukturę wojskową na wschodzie Polski , że sami wymyślili hasło  ***** *** ,i że to Morawiecki na wiecu przytaczał Dudzie fragment wiersza Miłosza.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Desperado napisał:

"Wybierajo"   xD takim językiem operuje właśnie niePiSmienna  patologia.    :D

Oczywiście że to ordynarny błąd, bo pisze się "wybierajom".:lol:

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

a masz mi czym za tę robotę zapłacić?

"pracodawca" qwa się znalazł :P

bez urazy ale najczęściej akurat ci co do roboty innych gonią sami by na służbę poszli jeśli kto dobrze zapłaci (i obroni przed zdzierstwem państwowym )

ja pracuje na sluzbie i to na panstwowym -w sumie to 3 lata juz- teoretycznie 😂

ty to nie w czynie spolecznym ??

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wedlug jakich metod to liczono ??

Za podstawę przyjęto uśrednione wartości warunków życia dla danego kraju . Jednak istotny jest awans naszego kraju - doganiamy Czechów , , kiedy to ponad 10 lat temu byliśmy w środku stawki z wynikiem ponad 27 %.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, andrzej78 napisał:

Za podstawę przyjęto uśrednione wartości warunków życia dla danego kraju .

Czyli za przeproszeniem o kant du*y potłuc, bo lepiej być biednym Niemcem niż klasą średnią w Polsce ... Biedny Niemiec jeździ 10 letnim Passatem, gdzie to jest średni wiek samochodu w Polsce ... Niemcy kręcą po 60-90 tys km dziennie, czyli tylko na samo paliwo wydają miesięcznie tyle, co nasza minimalna ... Ale wg Kaczafiego za 3-4 lata dogonimy zachód ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, jacus napisał:

ja pracuje na sluzbie i to na panstwowym -w sumie to 3 lata juz- teoretycznie 😂

ty to nie w czynie spolecznym ??

kiedyś tak - na rzecz własnych dzieci, teraz już radzą sobie sami, żona też i już teraz targuję ostro nawet z Nimi
Oczywiście jeśli by liczyć te ok 70% efektów nas wszystkich pracy co wydziera nam aparat państwowy z bezpośredniego zarządu to wszyscy pracują głównie albo społecznie albo pasożytniczo w całości  przypadku tzw budżetówki

dla tego zawsze byłem zwolennikiem jak najmniejszego udziału tej kasty w społeczeństwie tylko co z tego
te ofermy co obecnie wygrały z co  prawda "pisożytami" to tacy sami jeśli nie więksi etatyści i jak dla mnie to nic się nie zmieniło
no może zamieniliśmy klasztor na burdel i jak nie na przeor to na burdelmamę będziemy... będą nas ogołacać z większości co zdołamy, potrafimy, zechce nam się wypracować

pozycja społeczna urzędasa nic się nie zmieni a już widać że bez rewolucji, wojny czy jakiego kataklizmu sami tego nie zdolamy rozegnać

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v