Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, dsbh napisał:

Kto to jest ten Kłeczek ?

Sprawdziłem na TVP Vod i Sensacje XX wieku są tam dostępne. Poza tym podpisał chyba umowę z NGC i tam były jego programy dostępne.

Jaki jesteś szczęśliwy, że nie wiesz kto to Kłeczek, jeden z najgorszych funkcjonariuszy telewizji PiSowskiej ...

Ale z TVP Historia skasowali Sensacje jak tylko Wołoszański ogłosił swój start w wyborach ...Tak działa niezależna telewizja państwowa ...

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@Rolnik1973 i bardzo się z tego cieszę, koniec socjalu, brać się do roboty ;) Ponad 5000 zł z ha jest na wsi dochodu dzięki PiSowki to sobie każdy poradzi xD 

Dla mnie też dobrze bo z tych obietnic nic mi nie przysługuje

Ale miastowym w dvpe kop

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, nie napisał:

jest tak tępa, że nawet nie rozumie co mówi

Dzień po powołaniu nowego rządu jesteśmy w stanie odblokować, a raczej zdjąć pisowską blokadę z KPO - zapewniła Leszczyna. 

To wszystko się nagrało, nie obawia się pani? - dopytywała dziennikarka TVN24. - Nie - jednoznacznie odparła posłanka KO. 

Czyli nie trzeba żadnych ustaw, przywracania praworządności. Wystarczy nowy rząd, bez PiS, i KPO "odblokowane". To nie wygląda dobrze. To wygląda dokładnie tak, jak pisowski beton uważał, że wygląda - stwierdził dziennikarz Łukasz Zboralski.

100mld złotych już dwa lata mogło by pracować dla polskiej gospodarki ale eu na wniosek po blokuje należne nam pieniądze; i na takich szkodników, podłych ludzi, dla których interes partyjny jest ważniejszy od państwowego oddano 30% głosów, 

Słychać wycie, znakomicie. Nawet twego bełkotu nie czytałem. Ale napiszę jedno. Wasz skowyt niesie się donośnym echem po całej Polsce. Gdzie ta koalicja z psl em? Całujesz ich po tyłkach jak kazał wasz publicysta?

Rząd ujawnił prawdę o zadłużeniu państwa. Grubo ponad bilion złotych (msn.com)

Zadłużenie Skarbu Państwa wzrosło we wrześniu o kolejne 27,2 mld zł - informuje w komunikacie Ministerstwo Finansów. Tym samym wiemy, że dług Polski wynosi już ponad 1,3 bln zł.

Wiemy też, ile wyniosło zadłużenie w podziale według kryterium miejsca emisji. Zadłużenie krajowe to ok. 1.008,7 mld zł, a dług w walutach obcych: ok. 296,6 mld zł (tj. 22,7 proc. całego długu Skarbu Państwa.). Wiemy też o ile wzrosło zadłużenie - na koniec sierpnia wynosiło 1.278.076,6 mln zł.

Ekonomiści wskazują, że trzeba zrobić audyt finansów publicznych, a w rozmowie z money.pl Sławomir Dudek, prezes Instytutu Finansów Publicznych, podkreśla, że stan finansów naszego kraju to "ogromne zgniłe jajo dla przyszłego rządu".

Jak podkreśla, zaledwie 12 proc. deficytu naszego kraju zostało ujęte w ustawie budżetowej, którą rząd przedstawił Sejmowi. 88 proc. zostało poza jego kontrolą.

Pissat cenzuruje kabarety jak tvp. 

"Kabaret na żywo" niespodziewanie zdjęty z Polsatu. O co chodzi? (msn.com)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, galan99 napisał:

Mam nadzieje że wojna żydowsko palestyńska odwróci w Europie durne zagrywki durnych polityków

takie zagrywki może  odwrócić tylko wojna w samej Europie (do której właśnie owa durnota polityków w końcu doprowadzi)

i nie ważne czy te same "zagrywki" mamy na myśli

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
19 minut temu, hubertuss napisał:

Ciężko im będzie pobić pis z liczbą 250 tys przez 30 miesięcy. Unia nawet w najsmielszych snach takiej liczby przyjąć nie palnowała jak przyjął pis.

to pis nasciongal  upain;;w zalal ziarnem i doprowadzil polsko wies do ruiny a rolnicy nadal ich wybierajo  patologia

Opublikowano
22 minuty temu, hubertuss napisał:

Ciężko im będzie pobić pis z liczbą 250 tys przez 30 miesięcy. Unia nawet w najsmielszych snach takiej liczby przyjąć nie palnowała jak przyjął pis.

Czyli rozumiem że wyrażasz chęć przyjęcia takich uchodźców do siebie? czy tylko pier**lisz żeby na wpuszczać i niech się szwędają po ulicach, a może obozy poniemieckie chcesz pozapełniać?

3 minuty temu, rolnik34 napisał:

to pis nasciongal  upain;;w zalal ziarnem i doprowadzil polsko wies do ruiny a rolnicy nadal ich wybierajo  patologia

"Wybierajo"   xD takim językiem operuje właśnie niePiSmienna  patologia.    :D

Opublikowano
6 minut temu, rolnik34 napisał:

Przestań prawić , za byłej władzy mogłeś legalnie liczyć wagony i wylewać gniew na ulicy .

Zaś za obecnej co powstaje władzy nie policzysz wagonów i nie będziesz utrudniał ludziom na drogach .

Jak było i tak będzie tylko będzie morda w kubeł .

Michał nie będzie już latał po ulicach i kto tak naprawdę blokował drogi tłuste koty prawda same bambry czemu to robili .

Opublikowano
12 minut temu, rolnik34 napisał:

A PO stało  na straży granicy z protestującymi rolnikami, i robili co mogli w Brukseli aby nagłośnić problem 😆

Ślepe...uje, oni nas wszyscy ryćkaja jak chcą, ale po krótkiej przerwie nadal na nich głosujecie.Nic sie nie zmieni po wyborach na lepsze, a wychwalacie Tu obecny stan jakby nas cudowne uzdrowienie czekało 🤦‍♂️

9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Proste ale nie dla wszystkich jak widac😁👍

9 minut temu, galan99 napisał:

Przestań prawić , za byłej władzy mogłeś legalnie liczyć wagony i wylewać gniew na ulicy .

Zaś za obecnej co powstaje władzy nie policzysz wagonów i nie będziesz utrudniał ludziom na drogach .

Jak było i tak będzie tylko będzie morda w kubeł .

Michał nie będzie już latał po ulicach i kto tak naprawdę blokował drogi tłuste koty prawda same bambry czemu to robili .

Może  Gryn wejdzie w buty Leppera🤔

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Bambry powyłażą na ulicę będą próbować robić dym , nabiorą pał i do domu wara pracować za miskę ryżu jak u SOWY POWIADALI .

Bambry to są największe płaczki polskiego rolnictwa .

Może  Gryn wejdzie w buty Leppera

Nie wejdzie , tacy to inny tor obiorą z nową władzą ale to nie liczni będą mieli taką szansę .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

sobota rano -do roboty lenie... jak ma byc dobrze jak siedzicie na af zamiast od rana za***rdalac..

9 godzin temu, nie napisał:

zagro%C5%BCenie_ub%C3%B3stwem.webp

obraz więcej wart niż słowa

ub%C3%B3stwo_w_Polsce.webp

i to podczas trzech wielkich kryzysów 💪

8 godzin temu, andrzej78 napisał:

Zapewne znajdzie się kilku "ekspertów" co będą polemizować z faktami.

wedlug jakich metod to liczono ??

kazdy kto jezdzi po swiecie to wolalby byc biedny w szwarcarii niz bogaty  w rumunii ..

7 godzin temu, Shaun napisał:

To z jakiegoś NIEMIECKIEGO KINA AKCJI ??

🤭🤭🤭😉

teresa orlowska przedstawia film oralnego niepokoju..

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Młodzi  nie myślą , za nich myśli telefon i wszystkie aplikacje .

Mleko z marketu , kasa z bankomatu i tak by wiele wymieniać .

Młodzi  sobie ten świat szykują w chmurze nie realnie jaki jest .

Mam nadzieje że wojna żydowsko palestyńska odwróci w Europie durne zagrywki durnych polityków .

wydaje ci sie -chyba ze to twoje dzeci tak maja.. 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

sobota rano -do roboty lenie..

a masz mi czym za tę robotę zapłacić?

"pracodawca" qwa się znalazł :P

bez urazy ale najczęściej akurat ci co do roboty innych gonią sami by na służbę poszli jeśli kto dobrze zapłaci (i obroni przed zdzierstwem państwowym )

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v