Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, marks50 napisał:

To jak piszesz jak masz zamkniete oczy i zaciśnięte zęby ?? :) Przepraszam, czy jesteś niewidomy ? I piszesz brajlem?

To są obietnice opozycji z debaty, programów i spotkań z wyborcami

Która obietnica jest nie prawdą ?

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

Kiedyś miałem służbę oficera dyżurnego. Zadzwonili z brygady że kontrola jedzie dywizyjna, Polazłem do dowódcy i melduję że tak i tak jest. A on na to, :

- Słuchaj młody, zapamiętaj raz na zawsze, że każda kontrola musi się kiedyś skończyć. z kuli ziemskiej nas nie zepchną. Nie siej paniki i chodź ze mną bo musimy ch*jów przywitać.:lol:

To Ty niezły nugus po tej służbie jesteś. Odebrałeś dobrą szkołę życia😁😜

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, mirro napisał:

Kiedyś miałem służbę oficera dyżurnego. Zadzwonili z brygady że kontrola jedzie dywizyjna, Polazłem do dowódcy i melduję że tak i tak jest. A on na to, :

- Słuchaj młody, zapamiętaj raz na zawsze, że każda kontrola musi się kiedyś skończyć. z kuli ziemskiej nas nie zepchną. Nie siej paniki i chodź ze mną bo musimy ch*jów przywitać.:lol:

Na Majdanku w Lublinie  byłem w wojsku miałem służbę podoficera na kompani . Krakowa  przyjechała panika na 3 dni był alarm bojowy były piękne chwile .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

To dobrze należy się górnikom . 

Rudy strzelał do Górników  nie wybacza mu tego nigdy  .

Jarek z Rudym .

Rudego z Po , gra Kmicic .

„Kończ waść, wstydu oszędź”

„Kawalerski obyczaj rannego nie dobijać.”

https://www.facebook.com/watch/?v=336499368785371

Dalej w świat kraina mlekiem i miodem ale czy na pewno . Są lepsze krainy to już poniżej .

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba, Ściana Płaczu i tekst

Miasto przyszłości- dziś (wtorek) w Defacto

https://www.facebook.com/watch?v=817862180340379

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Agrest napisał:

8 minut temu, mirro napisał:

- Słuchaj młody, zapamiętaj raz na zawsze, że każda kontrola musi się kiedyś skończyć. z kuli ziemskiej nas nie zepchną. Nie siej paniki i chodź ze mną bo musimy ch*jów przywitać.

To Ty niezły nugus po tej służbie jesteś. Odebrałeś dobrą szkołę życia😁😜

Mie to interesuje czy mówi się nugus czy nygus a tam te Wasze historyjki... Ja służby dyżurnej nie lubie choć raz czy dwa było Ciekawie jak zastępowałem kapitana mojej postury. Taka go niedyspozycja złapała jakaś...

Opublikowano

Premie przyznają przed wyborami gdzie tylko pisiory mogą naród ma czuć się bogato i zagłosować odpowiednio. A czy to dobrze czy źle> Jak kopalnia na minusie to źle. Jak wypracowali to dobrze ale powinni dawać wtedy kiedy zazwyczaj bo tak to kiełbasa wyborcza.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Prawda to?

FB_IMG_1697188345119.jpg

+ Bożonarodzeniowa premia w Orlenie wypłacona we wrześniu

+ Premie w szkolnictwie, bo dzień KEN (było obiecane 1125 zł, będzie 760, ale kto by się tym przejmował)

Jakby mogli, to by dziś dopłaty na przyszły rok wypłacili...

Edytowane przez MF675ursus
  • Like 1
Opublikowano

Przecież Cymański podczas minionej kadencji gdy debatowano w sejmie nad przejedzeniem funduszu rezerwy demograficznej. Powiedział wyraźnie, że liczy się tu i teraz. Dla pisu przyszłość się nie liczy dali by wszystko oczywiście nie ze swoich by dalej rządzić.

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Na Majdanku w Lublinie  byłem w wojsku miałem służbę podoficera na kompani . Krakowa  przyjechała panika na 3 dni był alarm bojowy były piękne chwile .

W Braniewie odwaliliśmy lepszy numer. Stary z zemsty, bo jako czołgista miał w dupsku rozpoznanie, wywalił nas do najdalszego koszarowca, na ostatnie piętro. Przy okazji jednej z panik na półpiętrze piznęliśmy taśmy kolorowe, barierkę i napis piętro w remoncie. Dwa dni paniki i ani jednej kontroli. Nawet pochwałę dostaliśmy od szefa sztabu za brak wpadek. Tylko szef rozpoznania mało nie udusił się ze śmiechu na odprawie.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, MF675ursus napisał:

+ Bożonarodzeniowa premia w Orlenie wypłacona we wrześniu

+ Premie w szkolnictwie, bo dzień KEN (było obiecane 1125 zł, będzie 760, ale kto by się tym przejmował)

Jakby mogli, to by dziś dopłaty na przyszły rok wypłacili...

Co do orlenu przyznać a dostać to jest różnica

"Wypłata jednorazowych nagród świątecznych wynika wprost z porozumienia płacowego zawartego w lutym 2023 r. i jest efektem rozmów prowadzonych ze związkami zawodowymi. Zgodnie z nim strony zobowiązały się do uzgodnienia wysokości nagrody bożonarodzeniowej na przełomie trzeciego i czwartego kwartału br." – odpowiedział gazecie nam Orlen. Koncern dodał, że "świadczenie zostanie wypłacone w pierwszej połowie grudnia".

W szkolnictwie nie powinno być żadnej premii bo nie dość że jest dużo więcej godzin nauki w tygodniu to jeszcze rodzic jest 2 nauczycielem w domu

Np w 7 klasie podstawówki jest 35 godzin tygodniowo

Edytowane przez racyl
Opublikowano

jak ktoś chce dobrze dziecko nauczyć to musi być 2 nauczycielem w domu i to się nie zmienia od lat. Tylko teraz rodzice mają często w d*pie wychowanie i wykształcenie dzieci wszystko ma zrobić szkoła. I potem widać efekty w postaci ludzi nie przystosowanych do żucia nie nauczonych pracy wyciągających rękę po socjal. A pis ich lubi.

Opublikowano

Spływają ostatnie sondaże które potwierdzają jak nimi manipulowali według tej zasady;

https://vm.tiktok.com/ZGJ3nDELU/

Tak więc PiS na 100 % nie ma samodzielności nawet jak by zielona droga odpadła . Idźmy na wybory i wybierajmy mądrze przyszłych koalicjantów .

https://wydarzenia.interia.pl/raport-wybory-parlamentarne-2023/sondaze/news-wybory-2023-ostatni-sondaz-dla-wydarzen-zmiany-na-finiszu-ka,nId,7085162

Sondarze były manipulowane by właśnie nabijać główne partie ,tak wiec wybory stają sie wielką niewiadoma , dlatego PiS jeszcze po plan B(manipulacja TV ,wiadomości półtorej godziny itd.) jak przerżną wybory nie zechcą oddać władzy po dobroci , moze swoim sposobem jak kiedyś z sądami nie ogłosza kto wygrał i będą to przeciągać ile sie da , może nawet ludzie wyjdą na ulicę :) a kaczyńskiemu przypomni sie stan wojenny :) .

Tak więc na wybory by Morawiecki nie mógł zrealizować planu miska ryżu dla każdego czy wojna jest najlepszym sposobem na zresetowania zadłużenia .... o czym się dowiedzieliśmy gdy był jeszcze doradca Tuska - tak dla przypomnienia jesli ktoś widzi różnice po między PiS a KO , ci sami ludzie raz byli w PO teraz sa w PiS lub na odwrót . 

Rolnicy muszą się wykazać dużym wyczuciem bo najwięcej zostali pokrzywdzeni , bo nie dość że nie byli objęci żadna pomocą za dawida-19 (żadne dotacje jak w firmach , żadne kredyty do umorzenia , wakacje kredytowe itd. ) , następnie rolnicy jak nikt inny dostali sztuczną inflacją np. na nawozach , gdzie  azoty zarobiły jedenastokrotnie więcej kosztem rolników na nawozach . do tego cuda na orlenie , paliwa po osiem i przekręt z watem zresetowany końcem roku , to głównie dla rolników ostatni kwartał jest paliwożerny z racji zbiorów siewów upraw na zimę , to rolnicy poniesli największy koszt drogiego paliwa które dziwnie staniało 1 stycznia o VAT które rolnicy nie mogli odzyskać a i akcyza była zwracana po koszcie paliwa 4 zł a nie osiem , poprawwke zroiono jak cena unormowała się na 7 zł . To właśnie rolnik poniósł koszt sztucznej walki o cene chleba , bo Tusk mówił o chlebie po 20 zł a PiS udowodnił ze chleb po tyle nie bedzie bo sztucznie sterowali rynkiem po przez otworzenie granicy z ukriną . Zbili sobie inflacje kosztem rolnika choć cena chleba pokazuje jak morawiecki manipulował wypowiedziami gdy chleb podrożał znacznie to wytłumaczył ze rolnicy sie cieszą z ceny zbóż , teraz zboża staniały a chleb nie -czyli morawiecki znów mijał sie z prawdą .Tak mozna by było wymieniac bez końca porazki PiS w rolnictwie ale myślmy co zrobi PiS rządząc kolejne 4 lata ???? Możemy zaciskać zęby , zamknąć oczy i wytrzymać - jak mówiła Szydło ale banki nie poczekają 4 lat , PiS kontynuuje plan rozkładania rolnictwa z reszta jak poprzednicy , było nas 2,5 mln obecnie jest 1,1 mln , PiS ma doprowadzić do 400 tys gospodarstw , a docelowo ma zostać tylko 200 tyś . Tak chce UE i kolejne rządy realizują plan UE .

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

Wywal religię,hit i inne pierdoły i będzie luz.

nie ma hit w podstawówce .

2 religie to za dużo tak jak 4 w-f.

codziennie po 7 godzin to nie było za moich czasów w średniej ani na studiach

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

jak ktoś chce dobrze dziecko nauczyć to musi być 2 nauczycielem w domu i to się nie zmienia od lat. Tylko teraz rodzice mają często w d*pie wychowanie i wykształcenie dzieci wszystko ma zrobić szkoła. I potem widać efekty w postaci ludzi nie przystosowanych do żucia nie nauczonych pracy wyciągających rękę po socjal. A pis ich lubi.

bo taki jest jest program tej zmienionej podstawówki przez pis. dużo godzin a efektów jak nie było tak nie ma

pracownik pracuje 40 godzin tygodniowo a dziecko 13 letnie w siódmej klasie 35 godzin

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

jak ktoś chce dobrze dziecko nauczyć to musi być 2 nauczycielem w domu i to się nie zmienia od lat. Tylko teraz rodzice mają często w d*pie wychowanie i wykształcenie dzieci wszystko ma zrobić szkoła.

tutaj masz 100% racji :) 

Opublikowano (edytowane)

Bo szkoła jest przeładowana programem,dzieci 3x uczą się o cesarstwie rzymskim, a nauczycielom rzadko kiedy udaje się dojechać do IIws, nie mówiąc już o okresie powojennym ...

Do tego 2x religia, miejsce religii jest poza szkołą w salkach parafialnych ...

Chyba PiSiory mają pełne pory przed wyborami skoro główne wydanie propagandy ma trwać 1godz 25min ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
21 godzin temu, jacus napisał:

to ze ze wsi nie wyjezdzasz to juz wiem .. bylek kiedys poza parafia ?

ty jedynie na plebanie chodzisz ??  iel dni potem masz zaparcia 😂

I myślisz, że mnie tym sprowokujesz do zwierzeń 🤣. Czego mam Ci zazdrościć, kryzysu wieku średniego ? Nie ten adres. Wyjechałeś kilka kilometrów za granice gminy i już wsiokami rzucasz ?

8 godzin temu, galan99 napisał:

Rudemu wierzą jak by było komu .

Są w Polsce dwa obozy co się  liczą się  PiS i PO lub PO i PiS .

Pozostali to są przystawki do tych dwóch partii .

Wiec Polska jest podzielona na dwa obozy PiS i PO .

Kto będzie władał czas pokaże stawiam na PiS .

Bruksela czeka na wynik wyborów czy ukochany Rudy przejmie władzę w Polsce .

Przez takie myślenie nigdy nie wyjdziemy z marazmu jakim są te dwie partie.

Pis już rządził i druga kadencja to chaos i kurczowe trzymanie się stołka bez pomysłu na władzę. Pierwsze kampanie dla Pisu wygrała Szydło, teraz już nawet nie wystawiają kandydata na premiera. Morawiecki z jego narracją się już przejadł.

Tusku też już rządził 2 kadencje i szału nie było a na koniec zwiał do Brukseli zostawiając partie którą sam założył. Teraz wraca niby zbawca ludu, tylko że ten lud jest zmęczony obecną władzą i szuka zmiany a że jest naiwny to już inna sprawa.

8 godzin temu, racyl napisał:

To są obietnice opozycji z debaty, programów i spotkań z wyborcami

Która obietnica jest nie prawdą ?

Raczej która obietnica jest prawdą 😂 ?

7 godzin temu, galan99 napisał:

Alarmy bojowe to ja miałem dosyć często i to nie były piękne chwile 😛.

7 godzin temu, gregor1284 napisał:

Prawda to?

FB_IMG_1697188345119.jpg

@Roman176 dostałeś coś od rządu ?

5 godzin temu, DTaras napisał:

@galan99 tam jakiego proroctwa dla Polski nie masz? Na przyszłość, od buskupa jakiego. Może choć na wybory?

To Jaki został już biskupem 🤔 :ph34r: ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v