Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
20 minut temu, Mariusz2903 napisał:

A co by powiedzieć o PO -PSL czy o SLD to samo robili i jeszcze ludziom po 2 zł dokładali , bezrobocie , złodziejstwo , kolesiostwo na potęgę , Kondrat jakoś siedział cicho , nachapał się z reklam i myśli że każdy tak ma . 

Taaa, kradli, zabierali marnowali a PIS na nich przez 8 lat nie może znaleźć paragrafu. Pewnie to też wina Tuska🤣

Edytowane przez Ulman

1 minutę temu, galan99 napisał:

Raczej tobie .

Myślisz jak nazwa partii się zmieni i pojawi się kilka nowych twarzy , wszystko się zmieni .

Nic się nie zmieni pozostają te same znajomości i układy .

Co ty możesz wiedzieć o układach jakie są w polityce .

A co może wiedzieć taki nieuk i paranoik jak ty? Nie ogarniasz podstaw na poziomie szkoły średniej tylko snujesz urojenia i zidiociale teorie spiskowe powodowane fobiami i lękami.  Niezmiennie fascynuje mnie fakt że nie masz za grosz własnego zdania a jedynie przyjmujesz w 100% to co akurat przeczytasz. Tlumaczy to twoja niemożność jakiejkolwiek argumentacji podładuje który w danej chwili prezentujesz.

26 minut temu, Mariusz2903 napisał:

A co by powiedzieć o PO -PSL czy o SLD to samo robili i jeszcze ludziom po 2 zł dokładali , bezrobocie , złodziejstwo , kolesiostwo na potęgę , Kondrat jakoś siedział cicho , nachapał się z reklam i myśli że każdy tak ma . 

Nikt nie przebije pis w złodziejstwie. Żaden poprzedni rząd w tym poprzedni rząd pis z roku 2005 nie kradł tyle co teraz.

1678352292_i9ku6c_502.jpg

1678352292_i9ku6c_509.jpg

1678352292_i9ku6c_512.jpg

1678352292_i9ku6c_513.jpg

1679461221_ouq3or_600.jpg

1679504769_pkkci0_600.jpg

1679659130_lgb8ae_600.jpg

c70da3e93c60700c5dfd76aea58185c5.jpg

2 minuty temu, Ulman napisał:

A co może wiedzieć taki nieuk i paranoik jak ty? Nie ogarniasz podstaw na poziomie szkoły średniej tylko snujesz urojenia i zidiociale teorie spiskowe powodowane fobiami i lękami.  Niezmiennie fascynuje mnie fakt że nie masz za grosz własnego zdania a jedynie przyjmujesz w 100% to co akurat przeczytasz. Tlumaczy to twoja niemożność jakiejkolwiek argumentacji podładuje który w danej chwili prezentujesz.

A co ty wiesz ?.

Przed chwilą, Leszy napisał:

Bo ludzie tak gadają aby gadać, że wszyscy byli tacy sami. Chociaż dowody wprost pokazują, że PiS jest najgorszy. Tylko najwięcej na propagandę przeznaczyli i się im opłaciło. 

Jak pis nie jest najgorszy. Jaki poprzedni rząd tak rozkradał miliony? Jaki poprzedni rząd tak szkodził rolnikom?

3 minuty temu, galan99 napisał:

@Ulman urodzony w latach 90 zapewne , skoro tylko pyta .

czemu , po co i na co , czemu nie wsadzili , czemu wyjęli .

Widzisz jaki ty dureń jesteś? Mając minimum inteligencji i kojarzenia faktów byś wiedział że w tym okresie to już wybierałem kierunek studiowania. Niestety tak jak zawsze twierdziłem- nie rozumiesz co czytasz i nie potrafisz kojarzyć nawet najprostszych faktow

1 minutę temu, hubertuss napisał:

Jak pis nie jest najgorszy. Jaki poprzedni rząd tak rozkradał miliony? Jaki poprzedni rząd tak szkodził rolnikom?

Historii nie starczy aby tak daleko szukać. Może jakiś gubernator w Galicji był gorszy, ale bym nie stawiał na to nic. 

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

https://film.wp.pl/wystarczyly-mu-dwa-zdania-dokladnie-to-marek-kondrat-mysli-o-wyborcach-pewnej-partii-6880347182648096a

POpapraniec , film z jego udziałem będzie przełączany tak jak ze Stuhrami . Zalicza się do elity i szydzi ze zwykłych Polaków .

Powiedział prawdę, która pisowców boli. To po pierwsze. Po drugie to dowiedzieliśmy się o tym od zagorzałego zwolennika pisu, który wkleił wypowiedź oponenta pisu "obrażającą" pis. Jak to nazwać?

• Haha 1

41 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Inflacji i propagandy dla takich nie rozwiniętych jak ty nie puszczali za publiczne pieniądze

Kolesiostwo za PIS ma się najlepiej no ale w tvp ci nie powiedzą o tym że pis wsadza i kradnie

35 minut temu, witejus napisał:

o czym to świadczy?że Finowie to cioty i miękkie faje, chowający się za babskimi d*pami.

A co świadczy o tym że Polacy wybrali socjalistów do władzy ?? Że to cioty i faje nie potrafiący samemu zarobić na własne życie i potrzebują daniny od państwa ?? Jak słyszę, że PiS jest lepszy bo dał 500+ czy 13-14 to wiem, że to miękka faja nie potrafiąca sama na siebie zarobić.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
  • Haha 1

4 godziny temu, dysydent napisał:

tekst celowo paranoiczno-psychodeliczny ;) )

nie ma państw już na planecie całkowicie niezależnych tylko różnice w stopniu zależności sprawiają które są państwami sprawczymi a które klienckimi.
Platfusy z poszczańcami przegrały bo wybrały metodę nazbyt wasalną wobec Brukseli a dzban przelała kropla tych francuskich wiertalotów co pozwolili sobie wcisnąć w epoce gdy francuskie staje się synonimem partactwa, przewartościowanej zacofanej tandety i szajsu gorszego już nawet od chińskiego. gdy cen żabojady żądają najwyższych na rynku a pokazali choćby z tym swoim kerfurem jakie to z nich gospodaze gdy gorszej jakości handel od choćby i niemieckich Lidlów czy nawet portugalskich Biedronek .... gdyby te wietaloty były made in Germany to kto wie czy by nie przeszło i - o ironio - gdyby ten Tusk był wtedy jeszcze bardziej proniemiecki... ciekawe? prawda? aż pocieszne.
Potraktowano Polskę jako zapchajdziurę dla rozgrywek wewn unijnych gdzie Bruksela dała Francuzom ochłap w postaci klienta na cokolwiek tam tylko mają aby się nieco odkuli a "polaczki" i tak muszą coś kupić to przełkną jak pelikan żabę choć ryby są naturalną paszą ptaszydła.
Sami Francuzi zauważyli że u nich coś nie tak i marka - francuskie - coraz bardziej kojarzy się z partactwem, tandetą i cwaniactwem bo jeszcze zbyt  drogie czyli typowe objawy socjalistycznej patologii i faszyzujące  LePeny czy jak tam się wabią mają szansę na .... tyle żabojady dość na tym że w Polsce przecież nie wszyscy idioci i widzimy co się w starej ujni porobiło i jak południe tej ujni nadaje się bardziej do zlicytowania i pod bat a nie do samodzielnego gospodarowania a nam są proponowane standardy które właśnie spsiły państwa południa Europy no to skoro PO karakale chce wcisnąć to pisowcy pewnie szajsu tego nie kupią i może jeszcze większy ale swój spróbują klecić i nawet ja wtedy nie głosowałem aby nie być przeciw nim
A dalej jak poszło to już widać, pisowcy skumplowali się z najgorszym bandytą planety, drugi bandyta wpadł w panikę że mu się wpi..ol szykuje to rofilaktycznie napadł na Ukrainę a co do zależności

platfusy to sługi i pieski pokojowe co merdanie ogonkiem to jedyne co potrafią aby od silniejszych jaka kość skapła a poszczańcy to znów metodę na szaleńca jaka to Polska bitna, fanatyczna i takie tam i jak nam nie ustąpicie to my kolejne choćby Powstanie Warszawskie albo i ....coś w tym samobójczym stylu.
w sumie to większość polskich tzw "czynów zbrojnych" tylko szkody przynosiło i atakowanym i samym Polakom już bez wnikania komu większe to właśnie groźba kolejnych durnot ma niby cokolwiek wymóc na ościennych nacjach? a przecież czy nie taki przekaz pisowcy puszczają wszem i wobec na zewnątrz?..

cóż zatem zamiast jednych i drugich; całego tego "PO PiS-u"? zdziewczynniałe lewicowe dziwadła typu ten ... jak Mu tam... Biedroń? czy może konfa z całkiem medialnym i charyzmatycznym Mentzenem który jako jedyny z tego stada na prawdę się wyróżna? no ale konfa pluje na demokrację i jak raz takich dopuścimy do władzy to już się nie pozwolą odegnać inaczej jak siłą tak że ja bym proponował wystrzelać profilaktycznie już teraz i całkiem poważnie to zalecam bo później może być za późno i to tacy jak oni niosą w sobie groźbę kolejnej masakry narodu bo to co z nich wyrośnie to putinek może na kurs przychodzić.
proputinowskie sympatie takiego np Brauna czy nawet i Korwina nie są przypadkowe. to przecież wprost zdeklarowani zamordyści a jako że Polska za Niemcami sto lat bywała zacofana to tak na pogrobowców hitlera gdzieś by akurat tu .... najwyższy czas tak idąc chronologią .... zacofań

tekst oczywiście celowo paranoiczny i przekolorowany ale jaki inny by tu kto chciał przeczytać? :P

Mroczną mi sie jawi twórczość Twa. Jednakże wnioski z niej jeszcze czarniejszymi być mogą.

51 minut temu, witejus napisał:

o czym to świadczy?że Finowie to cioty i miękkie faje, chowający się za babskimi d*pami.

Mężowie fińscy zaś w ciszy się zbroją. I tak powinno być.

53 minuty temu, racyl napisał:

ale w tvp ci nie powiedzą o tym że pis wsadza

Ło matko, komu to teraz PiS wsadza? Chyba nie LGBT?🤣

• Haha 1

1 godzinę temu, galan99 napisał:

To każdy obywatel Polski , korzysta wedle swego poglądu co jest dla niego najlepsze .

Nie można narzucać jak teraz się dzieje , ze tylko głosować na Konfederację nie zgodne z prawem narzucanie swoich poglądów .

Ty nie masz swojego poglądu więc skąd wiesz co dla ciebie najlepsze?

Kto i gdzie narzuca głosowanie na Konfederację ?

22 minuty temu, hubertuss napisał:

Może zajmują się bardziej męskimi zajęciami. MI akurat polityka nie kojarzy się z męskością

U nas naczelny prezes też bardziej kobietę przypomina 😆

• Haha 1

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Co ty możesz wiedzieć o układach jakie są w polityce .

Są dość proste. A raczej niezbyt wyrafinowane. 

4 minuty temu, Ulman napisał:

U nas naczelny prezes też bardziej kobietę przypomina 😆

A weź. Przecież to wyrób "humanoidopodobny". Pomyłka ewolucji w sensie fizycznym i mentalnym.🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
    • Przez tomek1974
      Jak to przejdzie to Polska będzie ratować niemiecką gospodarkę naród wiedział jak głosować .
  • Dodaj nową pozycję...