Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
50 minut temu, sebe1033 napisał:

Mam duży lejek to normalnie bańkę stawiam prosto na masce i przechylam powoli . Zaleta to jeszcze że można porcjami lać z 5 litrów w lejek wchodzi .

A stary patent to na masce stawiam bañkę , wężyk i trzeba się zaciągnąć jak ktoś umie to powietrzem a jak nie to ropą ...

A teraz to pompkę mam na 220 wężyk  z sitkiem do bańki wsadzam i z 2-3 zostaną . Podobno i na akumulator można jakąś małą kupić 

Jprdl chce się wam tak dziadować? 🙆 odżałować te parę tysi na zbiornik i na lata. Albo już ten mauzer chociaż. 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano

To było kiedyś , przy dostawach mini hurtowych ze wschodu .

A ale jeszcze pompka tatowa stoi na klapki czy jak ta 90 stopni machanie rączką .

A tą pompkę kupiłem do zbiornika dwupłaszczowego 1100 litrów ( za 2200 zł kiedyś) od hurtownika z atestem i bez problemów paliwo przywozili .

Ale teraz musiałem beczkę i bańki przeprosić bo hurtownik najpierw nie miał dostępu ... A potem i chyba teraz jeszcze o 90 gr drożej ma jak na orlenie paliwo ...

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, pedro2 napisał:

Jprdl chce się wam tak dziadować? 🙆 odżałować te parę tysi na zbiornik i na lata. Albo już ten mauzer chociaż. 

Postawić mauzer na welbunku w dół wkręcić złącze grodziowe 2-3 cm nad dno aby nie ciągnąć z dna do tego kilka metrów węża plus zawór i nic więcej do szczęścia nie trzeba i za kilka stówek wygoda na lato (pod warunkiem że ktoś w to zatankuje).

Opublikowano
1 godzinę temu, sebe1033 napisał:

Bardziej rozbudowany zestaw mam 😃, ale to takie coś . 

U mnie już trochę lat chodzi i tysięcy litrów , najsłabsze ogniwo to ... licznik już 3 będzie bo pęka i cieknie . Reszta bez zarzutu polecam 

https://e-technik.pl/dystrybutor-paliwa-pompa-230v-pistolet-samoodbijajacy-p-2782.html

Takie coś tylko innej firmy mam 

Mam podobnie też mi pęka ☹️ co do reszty bez zarzutu 

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

Niestety... ale to jest prawda.

Jedno mnie dziwi... od kiedy to blokuje się pistolet trytką??? Co nie @Belaruss820

U nas to się kluczykiem przekręca i zablokowany, no ale u prywaciarza może trytytkami blokują😂 choć nie powiem, u sąsiada sznurkiem był pistolet przywiązany

Opublikowano
4 godziny temu, mysza103 napisał:

No nie żartuj, przecież to jest dziennie po 100-150 kg a na raz podnosisz 20-30 kg , to jak przykładowo się sieje zboża 100-150 ha X 170-200 kg , to masz 25 ton które by trzeba wrzucić do siewnika , to raczej tu bym myślał , a nie nad wlaniem 100 -150 litrów paliwa dziennie . Mauzera też mam , ale jest zatankowany , a na bieżąco idzie właśnie z baniek

Siać 150 ha zboża i lać paliwo bańkami 😂komedia 🤣

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, michalcium napisał:

Siać 150 ha zboża i lać paliwo bańkami 😂komedia 🤣

Tu akurat dałem taki przykład z sianiem 100 czy 150 ha , bo tyle przecież nie sieje , co do paliwa , mam od paru dobrych lat mauzera z pompą,  który de facto od 3 tygodni stoi zalany do pełna b0 , a teraz na bieżąco kupuję na Orlenie 

Opublikowano

Ja mam jeszcze zapas letniego b0 z tamtego roku i nic z nim nie robie, chodzi mi żeby do samochodów pozalewać i do ciągników których nie będę używał zimą a są letnim zalane. Samochody codziennie używane

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Na letnim nie wiem do przejściówki i zimowego dodaje dla pewności to działa😁

Jak nie pracowałem to nie potrzebny był samochód często. A teraz z rana jak do pracy to musi być sprawne wszystko. Kiedyś pamiętam jak mocna zima była to zamarzł samochód. Najgorzej że stoją na zewnątrz cały rok i dlatego obawy. A szkoda pakować pieniądze w naprawy.

Opublikowano
2 godziny temu, mysza103 napisał:

Tu akurat dałem taki przykład z sianiem 100 czy 150 ha , bo tyle przecież nie sieje , co do paliwa , mam od paru dobrych lat mauzera z pompą,  który de facto od 3 tygodni stoi zalany do pełna b0 , a teraz na bieżąco kupuję na Orlenie 

I naprawdę sądzisz, że siejąc 150ha zboża ktokolwiek się bawi w bańki? No nie żartuj.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

Nakupiliście paliwa przejściowego takie pytanie mam co zrobicie z nim przy -20 i więcej 

Przez kilkanaście lat nic nie robiłem to i w tym roku nie będę 🤣🤣🤣.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Mateusz1q napisał:

Nakupiliście paliwa przejściowego takie pytanie mam co zrobicie z nim przy -20 i więcej 

Wiosną i latem zużyją. A co uwierzyłeś Obajtkowi, ze się zepsuje, że pytasz? Albo lepiej jak podrożeje będą sprzedawać z zyskiem i zarobią lepiej jak na roli. Ja zapasów nie robiłem w zasadzie.

Opublikowano

Chyba największy ból d*py mają Ci co nic nie kupili i najbardziej przejmują się jak my Janusze to paliwo przewozimy, przechowujemy i czy się zepsuje 😂.

• Like 1
  • Thanks 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v