Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
38 minut temu, 6465 napisał:

A jak wygląda plewiok? Pierwsze słyszę taką nazwę.

Panie kolego, uprawnienia na ADRy miałeś już czy robiłeś w niedalekiej przeszłości? Trudno to zdać? 

Bo znajoma z urzędu pracy dzwoniła, że znowu mają trochę wolnego grosza czy nie chcę jakichś kursów zrobić. 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

I co tam u niego? dalej konfliktuje z ojcem ?

Nooo ;)

Łąki kosi, kukurydzę wozi. Troche dorabia i moturem smiga ;)

w grudniu będzie coś zbierał 🤔 znaczy drugi pokos ?

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

O! A my już z Sylwkiem i Krzysztofami go ostatnio pochowalim na drzewie moturem 🙆

Niech mu się wiedzie jak najlepiej. Może poznał jakąś dziewczyne, spuszcza regularnie z krzyża to w końcu ojciec odetchnie.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

My to szanujemy, jest na swój sposób barwną osobą, nie raz jak się czyta to widać że myślenie nieszablonowe ale fajnie jakby czasem i innych zdanie wziął pod uwagę, przemyślał może akurat i co by mu się w tym spodobało a nie negatywnie nastawiony do wszystkiego 

No właśnie, nikt nikogo nie próbuje zmieniać czy coś komuś narzucać na siłę, ale nie można być obrażonym całe życie na wszystkich i wszystko łącznie z rodzicami, nie zabili go ani nie oddali,nie wierzę że go na swój sposób nie kochali, może inaczej to odbierał, może kolorowo nie było, ale w moich czasach też dzieci nie były rozpieszczane tak jak dzisiaj, smutne to i mogę jak najbardziej zrozumieć przeżycia z wieku dziecięcego, jednak co mieliby powiedzieć ludzie którzy byli porzuceni przez rodziców, oddani do domu dziecka, dzieci którym ktoś zabił rodziców w wypadku czy morderstwach, to musiały by być prawdziwe potwory, i usprawiedliwieni za wszystkie swoje czyny, a jednak tak w zdecydowanej większości nie jest,  ludzie żyją dalej.

Opublikowano

elon...kolejne wcielenie milosnika jesionki.

51 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A co miałbym im pokazać?

ze jednak sie mylili...

z moje pozycji-mam dzieci w twoim wieku ,to wychodzi na to ze jednak mieli  troche racji co do ceny ciebie,choc wiekszosc winy w tym jest po ich stronie. 

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

W życiu różnie bywa zwłaszcza dzisiejsze czasy, ta pogoń za pieniędzmi, rozpoznawalnością, żeby być lubianym itp, itd. Do tego internet i korporacje robią ludziom a zwłaszcza dzieciom gowno zamiast mózgu i dlatego jest coraz więcej samobójstw. Kiedyś w pracy poznałem kilku Japończyków to wytłumaczyli mi czemu najwięcej samobójstw jest w Japonii. U nas zmierzamy do tego samego.

W pokoleniu moich rodziców i dziadków też się trafiały. To nie tak, że tylko teraz. 

Opublikowano
Desperado napisał:

1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

My to szanujemy, jest na swój sposób barwną osobą, nie raz jak się czyta to widać że myślenie nieszablonowe ale fajnie jakby czasem i innych zdanie wziął pod uwagę, przemyślał może akurat i co by mu się w tym spodobało a nie negatywnie nastawiony do wszystkiego 

No właśnie, nikt nikogo nie próbuje zmieniać czy coś komuś narzucać na siłę, ale nie można być obrażonym całe życie na wszystkich i wszystko łącznie z rodzicami, nie zabili go ani nie oddali,nie wierzę że go na swój sposób nie kochali, może inaczej to odbierał, może kolorowo nie było, ale w moich czasach też dzieci nie były rozpieszczane tak jak dzisiaj, smutne to i mogę jak najbardziej zrozumieć przeżycia z wieku dziecięcego, jednak co mieliby powiedzieć ludzie którzy byli porzuceni przez rodziców, oddani do domu dziecka, dzieci którym ktoś zabił rodziców w wypadku czy morderstwach, to musiały by być prawdziwe potwory, i usprawiedliwieni za wszystkie swoje czyny, a jednak tak w zdecydowanej większości nie jest,  ludzie żyją dalej.

Nie sposób się nie zgodzić. Ale osobiście jak to napisałem wcześniej zweryfikowałem swoje zdanie o zachowaniu/charakterze Piotrka. Może to trochę nie na miejscu zabrzmi ale jak dziecko ma rodziców i odczuwa czy wręcz słyszy, że jest niechciane i nie kochane to boli bardziej i zostawia większe rany niż u dziecka które rodziców nawet nie znało.

Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał:

No i Pioter żyje po swojemu i nikomu nie wadzi, i albo się go akceptuje takiego jakim jest albo nie i ne ma sensu ciągłe dokuczanie , a on ma na to i tak wyjebane

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Nie sposób się nie zgodzić. Ale osobiście jak to napisałem wcześniej zweryfikowałem swoje zdanie o zachowaniu/charakterze Piotrka. Może to trochę nie na miejscu zabrzmi ale jak dziecko ma rodziców i odczuwa czy wręcz słyszy, że jest niechciane i nie kochane to boli bardziej i zostawia większe rany niż u dziecka które rodziców nawet nie znało.

Jest to taki trochę syndrom, widziałem to u Moniki też, to jest człowiek, który ma spaczony charakter już na całe życie mimo wszelkich starań babki. Nikomu nie zaufa, z nikim się nie spoufali zbytnio, nikt jej nie potrafi zaimponować i sprawić żeby się szczerze uśmiechnęła. Mnie to chociaż cieszy jak zbiornik w kombajnie pełny. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v