Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

Wieta co...przed chwilą się dowiedziałem, że "piniązki losną na złotym drzewie, tzeba tylko to dzewo znaleźć i sobie nazlywać, nie tzeba placować, a jak nie mozna znaleźć złotego dzewa, to trzeba zelwać liście z nolmalnego dzewa i pomalować halbami"...człowiek już parę lat żyje i ...nie wiedziałem🤷🤭

Na naukę zawsze jest czas....😆

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

W dzisiejszych czasach liczą się tylko wygląd i pieniądze. Liczy się tylko jakiej marki masz ciuchu, czy jesteś ładny, autem jakiej marki jeździsz a to że masz cudowne wnętrze nikogo nie obchodzi. Chory swiat...

Mietek bój się Boga, ja wiem że długi weekend to można pochlać, ale mogłeś choć do 12 poczekać 🙆

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Mietek bój się Boga, ja wiem że długi weekend to można pochlać, ale mogłeś choć do 12 poczekać 🙆

Jeszcze go znieczulenie po zabiegu trzyma 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Sylwekx25 padało u Ciebie coś w ostatnie dwa dni ? Kurła u mnie już cały miesiąc bez kropli deszczu 😐 Owsa/mieszanki na pewno bydło nie będzie żarło 

Nic. W środę  ładna burza poszła bokiem tzn po południowym wschodzie , u dziewczyny pod Częstochową ładnie popadało w dwóch razach , tutaj bliżej też trochę przez chwilę skapło a u mnie nic..

Edytowane przez Sylwekx25
Opublikowano

Ostatni deszcz chyba 15 maja

Na prognozach to już z 3 razy powinien być opad.

Może coś w weekend popada ale wątpie.

Na VI klasie jak Żyta naleci z 1,5 t to będzie dobrze.

A z początku wiosny wszystko tak ładnie się zapowiadało....

Pozdrawiam wszystkich 

Opublikowano (edytowane)

Dysleksja, dysgrafia, dysmózgia, ale spoko na forum mamy nie gorszych asów xD

Zboża na pniu schną i co gorsze deszczu w prognozach nie widać 😞

pogo.png

Edytowane przez Pigmei
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, superfarmer02 napisał:

Pany jak to jest teraz z rejestracją ciągnika z zagranicy? 

Umowa + tłumaczenie przez tłumacza przysięgłego i ten glejt co dostajesz przy zakupie aa no i kwit ze stacji z przeglądu 

Edytowane przez Sylwekx25
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Kto to wymyślił w piątek po bożym ciele coś robić :o

poszedłem właśnie na robotę, miałem oświetlenie na biurze przerabiać, powiedzieli mi że dziś może nie, no to się zawinąłem na pięcie, i w sumie mam fajrant

Opublikowano
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Spotkałem ostatnio znajomego chlopaka który kiedyś z nami pracował i pytam go jak tam? A ten o dziwo że dobrze, na nic nie narzeka. Tyra przy kostce ale dzięki temu ma na utrzymanie siebie, kobiety i ich dziecka. Po godzinach jeszcze nie raz jeździ zbiera folie z bel i złom. 

Jak ryba?

Kolega obok karpik 62 cm, około 5 kg, Ja bez wymiarowych okazów ale ręcznik i mydło zostało nie użyte. Ogólnie teraz to jest jakieś bezrybie.

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Pojedyńcze krople deszczu spadają 1 na m2

bo to nawadnianie kropelkowe

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, szymon09875 napisał:

@Łolek ehh zrobiłem jak mi radziłeś i teraz to tylko spać się chce i nic więcej... 

Kto to wymyślił w piątek po bożym ciele coś robić :o

Tzn dobrze doradziłem 🤔

Opublikowano
Qwazi napisał:

Wieta co...przed chwilą się dowiedziałem, że "piniązki losną na złotym drzewie, tzeba tylko to dzewo znaleźć i sobie nazlywać, nie tzeba placować, a jak nie mozna znaleźć złotego dzewa, to trzeba zelwać liście z nolmalnego dzewa i pomalować halbami"...człowiek już parę lat żyje i ...nie wiedziałem🤷🤭

ucz się 😛😁

Opublikowano
4 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Wieczny optymista....prawie jak Pioter...

Nie ma optymizmu, są tylko chwilowe przebłyski a potem następuje czarno - biała rzeczywistość, choć bardziej czarna.

2 godziny temu, konteno napisał:

jak te stonki ? 

@Chłoporobotnik podczas wczorajszego zbierania stonki nie naszło cie na refleksje&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005?

IMG_20230609_074249.jpg

Taki widok najbardziej mi działa na nerwy. Nie dość, że zbieram do butelki to je jeszcze trochę zgniatam w palcach przed wrzuceniem. Potem zalać i niech się topią. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v