Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie byłem, tyle co popatrzyłem przy ładowaniu siana u jednego gościa. Zboża lux wyglądają, na piachach to byśmy nie umieli gospodarzyć bo by nawet pszenicy dla kur nie posiał.

Rozleniwiły was te ziemie i warunki pogodowe...  

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Łolek napisał:

Teraz chwilę posłuchałem tvnu i co tego pierdolenia to kurna jestem przerażony bo chyba za okupanta było lepiej niż za pisu, 

Odjebanie totalne, jak słucham tych przepychanek czy z jednej czy z drugiej to rzygać się chce, gdzie w tym wszystkim jest zwykły normalny obywatel 

Przed telewizorem? 

A nie, czekaj, walczy o przetrwanie

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Rozleniwiły was te ziemie i warunki pogodowe...  

ICM już od wtorku widzi opady. Teraz niech popada, potem po 20 czerwca i plony murowane, może prócz kukurydzy bo ta się w tym roku strasznie morduje. Dobrze, że nie mam posiane.

Zrzut ekranu 2023-06-04 175306.png

Opublikowano
3 godziny temu, kizak napisał:

Jak będzie taka susza dalej ,to dla tych co ukraińskie zborze kazali przyjąc   ,będą ordery czepiać ,ot chichot losu . A ukropu powiedzą dawajta swój sprzęt iamunicję z wdzięczności ,bo my tego nie zapomnimy ,oj nie zapomnimy

Oj nie wiem 

Polski podły ciemny lud już jest zaniepokojony tym że żyje się lepiej ale nie jemu tylko im

A najgorsze że obywatel bogatego państwa jest biedniejszy od obywatela biednego państwa 

Marcin pisał o wojnie, wydaje mnie się że mogła by się potoczyć po myśli jednego pana który złożył pewną propozycję na molo domniemanemu panu z kraju sąsiedniego 

A pani to mnie kiedyś na histori mówiła o takiej jednym wydarzeniu, i mnie się wydaje że te ciemne polaki mogli by się chcieć dogadać 

Bo by nie stracili i w sumie trochę zyskali

• Like 1
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

myślałem że masz coś żeby pogryźć ...

Zęby to chyba jeszcze ma

jak się myśli o gryzieniu to pewnie jakieś są 😃 a dentystkę to pamiętam kak była panienką i prawo jazdy zdała... kilka lat młodsza tak że tego 🤭 oko jest na czym zawiesić ale z nią nie pogada jedynie można posłuchać ewentualnie eeo aaa macheo .... i podobne 🤪😁

Baks00 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

ja 🤔 w tygodniu u dentystki byłem...😁

Czy protetyczki🤔

nie ma takiej potrzeby .... gdybym za młodu nie podjadał wiewiórkom były by pewnie w komplecie babcia w wieku 75 lat miała więcej niż 50%...

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

jak się myśli o gryzieniu to pewnie jakieś są 😃 a dentystkę to pamiętam kak była panienką i prawo jazdy zdała... kilka lat młodsza tak że tego 🤭 oko jest na czym zawiesić ale z nią nie pogada jedynie można posłuchać ewentualnie eeo aaa macheo .... i podobne 🤪😁

Kurde, czasem idziesz do fryzjera i się trafią milczące fryzjerki. Zaś dentystki wszystkie nawijają non stop 😜  

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Baks00 napisał:

Mnie to nie grozi,tobie też pewnie nie

Na szczęście przygody ze świniami zakończyłem dawno temu.Ale to jest takie powolne uśmiercanie rolnictwa.To źle tamto nie dobrze to szkodzi tamto przeszkadza to truję tamto nie zdrowe.Pop...to wszystko.Na komunizm ludzie narzekali ale więcej wolności było niż jest teraz.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
39 minut temu, konteno napisał:

wiedzą że nie odpowiesz nawet jeśli nie straciłeś przytomności

Może w domach nie mają nic do gadania, a chcą się przy chłopie wygadać   :P zaaplikuje zastrzyk i spokojnie nawija, bo wie że nie odpowie.   xD

Opublikowano
48 minut temu, Leszy napisał:

Kurde, czasem idziesz do fryzjera i się trafią milczące fryzjerki. Zaś dentystki wszystkie nawijają non stop 😜  

Moja tam się nie odzywa...ale ma ładne...oczy😉

Opublikowano
4 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Czyli z częściami większego problemu nie ma tylko trzeba dobrze poszukać? Długo go masz? Jak model? Była kiedyś taką awaria że ziemniaki go na kilka dni bo był problem z częściami? Są tam jakieś kłopotliwe podzespoly który w razie awaria nie idzie dostać? 

fiat 780 ,od 2015 , Był robiony silnik ,to i zdjęta kabina ,rozciągnięta skrzynia do przejrzenia . Jeden wałek ze skrzyni był problem dostać ,ale podzwoniłem ty i tam ,i okazało się że można dostać za 2800 zł ,lub używka z południa europy za 1800 .Był przeciągnięty gwint  . Zawiozłem do tokarza ,on z szuflady wyciągnął narzynkę ręczną i poprawil ,plus nowa nakrętka . Te poszukiwania trwały ze 3 tygodnie ,i to glownie z mojego powodu gdyż szukalem wałka katalogowego taniego ,a ten była przejściówka. Tłoki ,panewki ,sprzęgła ,pompa oleju ,uszczelki itd. albo kompletami ,albo pojedyńczo,tego to jest .tak ze dwa lata wstecz ,kompletny remont silnika bez remontu pompy paliwa ,sprzęgło ze wszystkimi ,wszelkimi łożyskami ,o ile było potrzebne . To wszystko wyniosło chyba coś 12000 tys . Kurna jedno łożysko oporowe na sprzęgle majster nie wymienił bo myślał że nie dostępne ,a znalazł nowe po złożeniu traktora ,i teraz furczy . Ogólnie części są ,bynajmniej te co do tej chwili były potrzebne

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v