Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

Daj spokój Darek, dziś nawet majstry co u mnie robią nie pracują w soboty. Coś tam zaczęli układać.

Są tu ludzie co przy układaniu kostki robili. Powiedzcie czy lepiej układać bezpośrednio na suchym betonie, czy dać podsypkę z piasku¿

ja zawsze ukladam na wilgotnej podsypce piaskowo cementowej. po zagęszczeniu i zrobieniu plantu powinno się dać po niej delikatnie chodzić bez robienia śladów. 

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

A jak się przyklei i jak będę chciał przerobić to jak ja zdejmę? Może posypać z 5 cm piasku na betonie?

Zdaj się na majstrów, oni lepiej od ciebie wiedzą jak zrobić żeby było dobrze.

Nic tak nie wk***ia jak iść do kogoś na robotę, bo ktoś cię zatrudnił bo sam zrobić nie umie, ale jak co do czego to cię chce uczyć jak robić 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

Moje pomagiery mają ograniczony czas kiedy mogą przyjechać do pomocy. Ale już bliżej jak dalej, dwa dni i fajrant powinno być. Tzn etapu pierwszego 

To niedaleko,u nas kierunek Licheń czy tam Częstochowa 

Darek , Licheń od Częstochowy to kawałek drogi jednak, to jeszcze nie wiesz gdzie jedziesz ?😅

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Ty a może nas trzech to jaka rodzina 🤔🤣

Ty ,ponoć ,joooo ,kiedyś czytałem ,że nasz praojciec to tylko kilka tysięcy pokoleń 

Opublikowano
15 minut temu, MonteChristo napisał:

Majstry by pracowały tylko pracownicy nie chcą

już trochu chcą 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Zdaj się na majstrów, oni lepiej od ciebie wiedzą jak zrobić żeby było dobrze.

Nic tak nie wk***ia jak iść do kogoś na robotę, bo ktoś cię zatrudnił bo sam zrobić nie umie, ale jak co do czego to cię chce uczyć jak robić 

Pewnie dlatego nie pracują w sobotę bo wiedzą że mam wolne i nie chcą słuchać moich uwag😁

• Haha 2
Opublikowano

o 6 bylo 4 na plusie , ale nie bylo tego czuc. teraz 12 i wieje .

38 minut temu, poprostumateo napisał:

To jest klimat pustynny, a nie ocieplenie klimatu 🤦

paradoksalnie ocieplenei klimatu powoduje czesto ochlodzenie.

gdyby nie przemysl wchodzilibysmy w mala epoke lodowcowa.

37 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No i całkiem nieźle... Po deszczowym maju może być i suchszy czerwiec... Pogrzebałem trochę w marchewce, wilgotna ziemia jeszcze na wierzch wyłazi.

Zrzut ekranu 2023-06-03 075412.png

nic sie nie zmienilo ?? bo nie wiem czy kosic na boze cialo?

26 minut temu, Bananek napisał:

wygląda na to, że twoja babka to mój i kizaka ojciec

a my z rodzinką dziś na pielgrzymkę jedziemy. pierwszy raz od może dwudziestu lat będę więziony autokarem. 🤷

nigdy o takich opowiesciach nie slyszalem.

pamietam suszenie siana na poczatku lat 80 -w swetrach sie przewracalo, 

14 minut temu, Bananek napisał:

ale on sprzedał prasę sołtysowi.

yes, dziś Sokółka.

co tam jest ??

13 minut temu, witejus napisał:

To teraz więzienia są w autokarach?czego to ten pis nie wymyśli🤦‍♂️🙆‍♂️😜

widze czesto gdy z wiezienia w wadowicach sw wozi wiezniow do krakowa, zwykly bus. 

7 minut temu, Bananek napisał:

taaak? to policz od siebie drogę do Lichenia/Częstochowy, a odległość do Sokółki

nie liczy sie cel liczy sie droga ...albo na odwrot 🤣.

dluzej niz 1,300 km nie jechalem na raz..

6 minut temu, bratrolnika napisał:

Ode mnie porównywalnie pewnie. Ale od ciebie to jak do Sokółki to powinna być wycieczka rowerowa 

w sanatorium chopakim spod konina mowili ze im wszystko jedno gdzie jada ,wszedzie maja 400 km.

Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał:

już trochu chcą 🤭

Tylko roboty coraz mniej

Opublikowano
12 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Darek , Licheń od Częstochowy to kawałek drogi jednak, to jeszcze nie wiesz gdzie jedziesz ?😅

A no nie wiem, żona mówi że Licheń, za moich czasów jeździło się na Jasną Górę

Okaże się w poniedziałek 

9 minut temu, jacus napisał:

w sanatorium chopakim spod konina mowili ze im wszystko jedno gdzie jada ,wszedzie maja 400 km.

To i ode mnie tak samo 

Jak ktoś tu kiedyś napisał że na wakacje pojechał 600km i Dalej jest w Polsce, to sobie pomyślałem: co on pier**li, przecież nie można przejechać tyle km i nie wyjechać za granicę kraju 

Takie uroki mieszkania w centrum 

Opublikowano
37 minut temu, 6465 napisał:

Ostatni raz na takim wyjeździe byłem jakieś 33 lata temu.

Darek mnie uprzedził, ale jak u niego nie chcesz to u mnie roboty wystarczy i dla ciebie i Darka i jeszcze możesz kogoś przywieźć 

Opublikowano
6 minut temu, MonteChristo napisał:

Tylko roboty coraz mniej

A gdzie tam. Akcja sprzed godziny "szukam kogoś do więźby i krycia bo Ci co mieli robić to im się firma rozpadła. Syn tego szeryfa odszedł z kolegą a ten z ojcem sam został." Jest roboty tylko aby chęci były 

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Darek mnie uprzedził, ale jak u niego nie chcesz to u mnie roboty wystarczy i dla ciebie i Darka i jeszcze możesz kogoś przywieźć 

Przy czym tam będziesz pracował?  Szczęście że Pafnucy do klęczenia w truskawce nie woła.

Opublikowano
25 minut temu, 6465 napisał:

A jak się przyklei i jak będę chciał przerobić to jak ja zdejmę? Może posypać z 5 cm piasku na betonie?

Położą kostkę,leja wodę i zagęszczają

Byle sprawnie bo jak beton zwiąże to nie będzie równo.

Nic się nie przyklei.

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

"W oktawę Bożego Ciała nigdy nie susz siana", tak zawsze u nas starsi mawiali i się sprawdza. Prawie zawsze pada a w oktawy burze.

Przecież Ty nie wierzysz 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v