Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

Daj spokój Darek, dziś nawet majstry co u mnie robią nie pracują w soboty. Coś tam zaczęli układać.

Są tu ludzie co przy układaniu kostki robili. Powiedzcie czy lepiej układać bezpośrednio na suchym betonie, czy dać podsypkę z piasku¿

ja zawsze ukladam na wilgotnej podsypce piaskowo cementowej. po zagęszczeniu i zrobieniu plantu powinno się dać po niej delikatnie chodzić bez robienia śladów. 

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

A jak się przyklei i jak będę chciał przerobić to jak ja zdejmę? Może posypać z 5 cm piasku na betonie?

Zdaj się na majstrów, oni lepiej od ciebie wiedzą jak zrobić żeby było dobrze.

Nic tak nie wk***ia jak iść do kogoś na robotę, bo ktoś cię zatrudnił bo sam zrobić nie umie, ale jak co do czego to cię chce uczyć jak robić 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

Moje pomagiery mają ograniczony czas kiedy mogą przyjechać do pomocy. Ale już bliżej jak dalej, dwa dni i fajrant powinno być. Tzn etapu pierwszego 

To niedaleko,u nas kierunek Licheń czy tam Częstochowa 

Darek , Licheń od Częstochowy to kawałek drogi jednak, to jeszcze nie wiesz gdzie jedziesz ?😅

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Ty a może nas trzech to jaka rodzina 🤔🤣

Ty ,ponoć ,joooo ,kiedyś czytałem ,że nasz praojciec to tylko kilka tysięcy pokoleń 

Opublikowano
15 minut temu, MonteChristo napisał:

Majstry by pracowały tylko pracownicy nie chcą

już trochu chcą 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Zdaj się na majstrów, oni lepiej od ciebie wiedzą jak zrobić żeby było dobrze.

Nic tak nie wk***ia jak iść do kogoś na robotę, bo ktoś cię zatrudnił bo sam zrobić nie umie, ale jak co do czego to cię chce uczyć jak robić 

Pewnie dlatego nie pracują w sobotę bo wiedzą że mam wolne i nie chcą słuchać moich uwag😁

• Haha 2
Opublikowano

o 6 bylo 4 na plusie , ale nie bylo tego czuc. teraz 12 i wieje .

38 minut temu, poprostumateo napisał:

To jest klimat pustynny, a nie ocieplenie klimatu 🤦

paradoksalnie ocieplenei klimatu powoduje czesto ochlodzenie.

gdyby nie przemysl wchodzilibysmy w mala epoke lodowcowa.

37 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No i całkiem nieźle... Po deszczowym maju może być i suchszy czerwiec... Pogrzebałem trochę w marchewce, wilgotna ziemia jeszcze na wierzch wyłazi.

Zrzut ekranu 2023-06-03 075412.png

nic sie nie zmienilo ?? bo nie wiem czy kosic na boze cialo?

26 minut temu, Bananek napisał:

wygląda na to, że twoja babka to mój i kizaka ojciec

a my z rodzinką dziś na pielgrzymkę jedziemy. pierwszy raz od może dwudziestu lat będę więziony autokarem. 🤷

nigdy o takich opowiesciach nie slyszalem.

pamietam suszenie siana na poczatku lat 80 -w swetrach sie przewracalo, 

14 minut temu, Bananek napisał:

ale on sprzedał prasę sołtysowi.

yes, dziś Sokółka.

co tam jest ??

13 minut temu, witejus napisał:

To teraz więzienia są w autokarach?czego to ten pis nie wymyśli🤦‍♂️🙆‍♂️😜

widze czesto gdy z wiezienia w wadowicach sw wozi wiezniow do krakowa, zwykly bus. 

7 minut temu, Bananek napisał:

taaak? to policz od siebie drogę do Lichenia/Częstochowy, a odległość do Sokółki

nie liczy sie cel liczy sie droga ...albo na odwrot 🤣.

dluzej niz 1,300 km nie jechalem na raz..

6 minut temu, bratrolnika napisał:

Ode mnie porównywalnie pewnie. Ale od ciebie to jak do Sokółki to powinna być wycieczka rowerowa 

w sanatorium chopakim spod konina mowili ze im wszystko jedno gdzie jada ,wszedzie maja 400 km.

Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał:

już trochu chcą 🤭

Tylko roboty coraz mniej

Opublikowano
12 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Darek , Licheń od Częstochowy to kawałek drogi jednak, to jeszcze nie wiesz gdzie jedziesz ?😅

A no nie wiem, żona mówi że Licheń, za moich czasów jeździło się na Jasną Górę

Okaże się w poniedziałek 

9 minut temu, jacus napisał:

w sanatorium chopakim spod konina mowili ze im wszystko jedno gdzie jada ,wszedzie maja 400 km.

To i ode mnie tak samo 

Jak ktoś tu kiedyś napisał że na wakacje pojechał 600km i Dalej jest w Polsce, to sobie pomyślałem: co on pier**li, przecież nie można przejechać tyle km i nie wyjechać za granicę kraju 

Takie uroki mieszkania w centrum 

Opublikowano
37 minut temu, 6465 napisał:

Ostatni raz na takim wyjeździe byłem jakieś 33 lata temu.

Darek mnie uprzedził, ale jak u niego nie chcesz to u mnie roboty wystarczy i dla ciebie i Darka i jeszcze możesz kogoś przywieźć 

Opublikowano
6 minut temu, MonteChristo napisał:

Tylko roboty coraz mniej

A gdzie tam. Akcja sprzed godziny "szukam kogoś do więźby i krycia bo Ci co mieli robić to im się firma rozpadła. Syn tego szeryfa odszedł z kolegą a ten z ojcem sam został." Jest roboty tylko aby chęci były 

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Darek mnie uprzedził, ale jak u niego nie chcesz to u mnie roboty wystarczy i dla ciebie i Darka i jeszcze możesz kogoś przywieźć 

Przy czym tam będziesz pracował?  Szczęście że Pafnucy do klęczenia w truskawce nie woła.

Opublikowano
25 minut temu, 6465 napisał:

A jak się przyklei i jak będę chciał przerobić to jak ja zdejmę? Może posypać z 5 cm piasku na betonie?

Położą kostkę,leja wodę i zagęszczają

Byle sprawnie bo jak beton zwiąże to nie będzie równo.

Nic się nie przyklei.

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

"W oktawę Bożego Ciała nigdy nie susz siana", tak zawsze u nas starsi mawiali i się sprawdza. Prawie zawsze pada a w oktawy burze.

Przecież Ty nie wierzysz 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v