Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jęczmienia ja jeszcze nie widział aby kto siał.A u mnie te co świnie mają,  sieją to hektarami,kiedyś jakoś wcześniej posieli to taki żółty był.

U mnie gnoju nie dawałem na te pole i jest kiepsko, jak by był gnój czy podkład to by jeszcze głodu nie czuło.A zreszta to jeszcze kupione pole i ubogie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Strongman napisał:

Jęczmienia ja jeszcze nie widział aby kto siał.A u mnie te co świnie mają,  sieją to hektarami,kiedyś jakoś wcześniej posieli to taki żółty był.

U mnie gnoju nie dawałem na te pole i jest kiepsko, jak by był gnój czy podkład to by jeszcze głodu nie czuło.A zreszta to jeszcze kupione pole i ubogie.

może się po niedzieli po świętach ociepli, to już będzie prawie pół kwietnia.

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Strongman napisał:

Jęczmienia ja jeszcze nie widział aby kto siał.

Zimny wschód, u nas z połowa już posiała, reszta czeka... 

Po świętach nadają lepiej to sadzenie ziemniaków i pszenicę Huzarem potraktować. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No na przyszłość pytam

@soltys48 @Pafnucy12 @szymon09875 @Agrest @Łolek i inni agregatowcy ...

Jak mam siać gdy na ostatni przejazd zostanie np z 0,5 metra do zasiania 🤔 , jechać agregatem i niech miesza ziarno czy już w poprzednim przejeździe zamknąć część 🤷

Jak chce ci się bawić i zamykać to zamknij przejazd wcześniej. Ja się w takie coś nigdy nie bawię i jadę nawet 6m całością 

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Leszy napisał:

Przez te techniki człowiek się osamotniony robi. Nikogo do pomocy wołać nie trzeba. 😮

IMG_20230406_105232.jpg

Wołaj sąsiada. Robić nie musi. Sama obecnością pomoże. Mój tam fryga przez płot bez względu na to czy jest potrzebny czy nie. Jak chłopaki wiatę na jałówki robili, to więcej tam był ode mnie. Jak dopatrzył jakieś niedomagania, od razu meldował😉

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:

Wołaj sąsiada. Robić nie musi. Sama obecnością pomoże. Mój tam fryga przez płot bez względu na to czy jest potrzebny czy nie. Jak chłopaki wiatę na jałówki robili, to więcej tam był ode mnie. Jak dopatrzył jakieś niedomagania, od razu meldował😉

Jak moi sąsiedzi w pracy wszyscy. 🤷😶

Opublikowano

Kurna warto odwiedzić agenta ubezpieczeniowego.

Blankiet na kontynuację ubezpieczenia auta opiewał na 1740 zł, a zapłacone 1559

Opublikowano
6465 napisał:

Jaka praca taka płaca 😉

A to to akurat prawda. Mogliby z tych podatków więcej płacić takim nierobom jak ja. 😉

Agrest napisał:

Kurna warto odwiedzić agenta ubezpieczeniowego.

Blankiet na kontynuację ubezpieczenia auta opiewał na 1740 zł, a zapłacone 1559

To nic, że trzeba mu było dać 200 zł w kieszeń. 😉

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Leszy napisał:

Jak moi sąsiedzi w pracy wszyscy. 🤷😶

Mój już do pracy nie chodzi. Ale jak jeszcze niedawno temu chodził, to też właśnie wtedy na tej budowie siedział. On nie gospodarz, ale do pomocy pierwszy. Ziemi ma może z 8a, to se warzywka uprawia. I jak wziął mojego ciapka z pługiem, bo ta działaczka już poza ogrodzeniem i można fajnie dojechać, to wtedy ja musiałem mu pospieszyć z pomocą🙆😉 

Opublikowano

Dobry sąsiad to skarb, miałem takich dwóch pijaczków, jeden już nie żyje. Kiedys wracam z pracy do domu, burza okrutna przeszła, że woda z rowów przelała.

Patrzę a oni tachają jakies dechy. Opierd.... ich, że ludziom deski kradną. Jak dojechałem do domu, to się okazało, że to deski z naszego wspólnego mostka woda zabrała :D A oni je z łak pół kilometra tachali. No cóż trzeba było obuć gumiaki i im pomóc.

Opublikowano
47 minut temu, kizak napisał:

I niema z kim ,ani pogadać ,ani dowiedzieć się co na wsi ,ani jęzora nawilżyć 😔

Kaziu, jakby było bliżej, to bym Ci swojego sąsiada pożyczył. On też narzeka, że nie ma z kim jęzora nawilżać🤷😉

Opublikowano
18 minut temu, Bananek napisał:

A to to akurat prawda. Mogliby z tych podatków więcej płacić takim nierobom jak ja. 😉

To nic, że trzeba mu było dać 200 zł w kieszeń. 😉

A jak mają przepić te moje podatki to  niech lepiej Tobie podwoją. Bo ty nie pijący.

Opublikowano
1 godzinę temu, DANDYS napisał:

kto tam blisko Parczewa mieszka , Grześ sprzedaje 2ha za 50tus

Chłopaki już zrobili parę domów w jego okolicy 

A niby taki tynkarz 

Radek utłukłeś już rybkę na czas świąt? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v